Author |
Topic  |
Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts |
Posted - 03/11/2009 : 17:34:39
|
Když už jsme u toho. Nezaložíme nějakou stranu? Sláva,Rzwald,já, ještě je tu někdo líný? Dalibor by zpracoval program strany. Sláva by namaloval nějaké pěkné logo a vymyslel písničku. No a já a Rzwald bychom reprezentovali naši stranu v tom nejlepším světle, jelikož jsme oba mladí a pohlední. |
Edited by - Sokrates on 03/11/2009 17:46:44 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 03/11/2009 : 23:44:10
|
jááj, ..ale tak to holt chodí -- začne to tak, že člověk chce jednoduchou radu na to, jak posílit svou vůli.... ..a dopadne to tak, že se musí obhajovat.. :-) ..ale tak, proč ne:
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Co chceš sakra dělat, až školu dokončíš?
takže ty radíš nestudovat? ..potom se naskýtá otázka co dělat...odpověď je "pracovat" (nekvalifikovaně, na úrovni středoškoláka s maturitou)
..ale potom na tvou původní otázku "Co chceš sakra dělat, až školu dokončíš?" můžu odpovědět, no hodlám začít pracovat (a klidně nekvalifikovaně, na úrovni středoškoláka...)
..jak jsem si tedy studijem pomohl? 1. tak, že jsem tuto nepříjemnost (pracovat) oddálil o 5 let !! :-) 2. tak, že jsem měl možnost přístupu k mnoha zajímavým faktům a poznatkům...jak jsem uvedl, moje hlavní motivace je studium pro studium...
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Ty máš zájem o diplom a titul a je tě úplně jedno v jakém oboru a kdybys ho mohl dostat zadarmo a hned, zamáváš universitě,povyskočíš radostí a všechny ty informace o kterých mluvíš rychle zapomeneš
fakt ne e... ...na obhajobu uvedu to, že mě odjakživa fascinovaly fakta...dodnes se rád (nesmyslně) učím zpaměti a dopodrobna věci, který nikdy nijak nevyužiju...od píčka na 20 desetinnejch míst až po latinský názvy brouků nebo japonštinu...mám radost z učení jako takového---nikdy mi nešlo o známky ani o diplomy. Student, který chce diplom bude postupovat přesně dle požadavků...nebude se celý týden učit podrobnosti o plazmatické membráně, když celou buňku probrali během jedné hodiny... ..ale máš pravdu v tom, že ty fakta zapomínám...přesto mi v hlavě toho zůstane dost...
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Nechceš li dělat nic a hodně znamenat,pak se dej na politologii a staň se politikem.
hodně znamenat? :-) ...to ne e prosim...hodně znamenat = mít hodně zodpovědnosti + mít hodně lidí kolem = není nic příjemného ...ideální zaměstnání by bylo umělec - malíř...můžeš to dělat sám, můžeš to dělat kdykoliv, nikdo ti nic nenařizuje, když nemáš peníze, tak uspořádáš výstavu a lidi ti dají peníze na ruku a máš zas na čas vystaráno...přitom je to ušlechtilé zajímavé přínosné zaměstnání, nestereotypní, prostě krásné...
...jo, ještě mít ten talent :-)
|
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 04/11/2009 : 00:09:50
|
quote: Originally posted by axel01 je zbytečné studovat z povinnosti
víš...někdy mám pocit, že i žiji jen z povinnosti...resp. ono tohle řeší můj smysl života--o tom jsme se už jednou bavili: nemám (morální) právo spáchat sebevraždu, protože jsou tu lidi, kteří chtějí žít a není jim to umožněno. Maximálně tedy mohu spáchat "mentální sebevraždu" = "sebevraždu identity" a zaprodat své tělo (to maso) k tomu, aby sloužilo druhým -- tj. například odjet do Afriky a být nápomocen...jako stroj...
...takže nemyslím, že je zbytečné studovat z povinnosti---možná je to i to nejušlechtilejší, co vůbec je, protože když studuješ z povinnosti, tak proč vlastně studuješ? z povinnosti komu? No předpokládám, že z povinnosti k společnosti...což je pravý altruismus.......
quote: Originally posted by axel01 , nebo že se tě líbí nějaké poznatky -- na to ti vystačí knížky, pokud si chceš něco přečíst ze zvědavosti...
když pominu to, že mám nezadatelné právo studovat pro čirou zábavu -- tj. hedonismus... ..tak nepominu to, že k poznatkům se často nedostaneš jinak než na škole. Např. my (UK) máme přístup do odborných databází, který jsou veřejnosti nepřístupné...
jinak ještě k slůvku zbytečné ...je otázkou, proč dělat jen smysluplné věci, když celý vesmír je nesmyslný !! ...narážíme na absurditu, která se tu řešila -- viz Camus a existencionalismus !!! ...mimochodem vidíte, to provázání filosofie, tu její reálnost ?? Jsme sice v kecárně, ale stejně na filosofickém fóru. Zkuste proto se na tyto světské věci (problematika s vysokou školou) podívat trochu s filosofickým nadhledem... ...pokud víte, že existoval Camus a víte o jeho pojetí absurdity, těžko můžete nabádat k tomu "nestuduj pro to a to, je to zbytečné" ...spíš byste měli "je to zbytečné a proto studuj !!!"
quote: Originally posted by axel01 Pak není divu, že člověk nemůže narazit na kvalitního psychologa......
tady chybí znalosti -- uplatnění psychologa--jen tak co mě napadne z placu
jeden je psycholog klinický -- to jsou ti, za kterými chodí lidé když chtějí pomoc...tam opravdu nesměřuji
kromě nich ale je spousta jiných uplatnění -- např. psychologie práce, inženýrská psychologie, vojenská psychologie, psychologie zdraví, psychologie dopravy, manažerská psychologie, politická psychologie, lékařská psychologie, pedagogická psychologie, ...
..to jsou všechno PRAKTICKÉ možnosti... ...tam nesměruji :-)
..pak jsou tu teoretické obory, což je něco pro mě. Osobně mě láká zoopsychologie (psychika zvířat se zkoumá) nebo interkulturní psychologie (konkrétně zkoumání psychik v různých tradičních společnostech -- křováci a spol.) či biopsychologie (zkoumá biologické základy psychiky člověka) a jiné...
...je zde tedy i hodně teoretických oborů...a na to bych řekl mám talent (dokonce to mám potvrzeno i papírem...)
..takže se neboj, že bys ne mě někde narazila, to opravdu nehrozí...v laboratoři, v bílém plášti s potkanem na rameni, to ano...ale v poradně...to asi fakt ne eeeee :-) |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 04/11/2009 : 00:12:20
|
quote: Originally posted by Sokrates
Když už jsme u toho. Nezaložíme nějakou stranu? Sláva,Rzwald,já, ještě je tu někdo líný? Dalibor by zpracoval program strany. Sláva by namaloval nějaké pěkné logo a vymyslel písničku. No a já a Rzwald bychom reprezentovali naši stranu v tom nejlepším světle, jelikož jsme oba mladí a pohlední.
já bych začal občanským sdružením "Klub lenochů."
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/11/2009 : 14:16:02
|
Sokrate. Kdybych chtěl založit stranu, či hnutí, dávno bych to udělal.Byla by to strana čistého středu a by znaku by měla symbol stromu.(Buddhova)Hymna strany by byla na téma "Ody na radost" a základním programem by bylo vnést mír a porozumění mezi lidi všech uznaných pravd a světových názorů,Hlavním cílem hnutí či strany by byl vznik světové instituce ve které by se sešli zástupci všech pravd a spolu hledali další cesty k životu. Byla by to strana která by světu dala věčný mír a věřím tomu, že by brzy vítězila na všemi ostatními a pokud by chtěla ostatní strany a hnutí dojít úspěchu museli by se k programu této strany přibližovat. Není nic lehčího, než založit stranu, či hnutí a tak to občas dělají u úplní blbci. Jenže co by následovalo? Strana čistých /totální paradox, protože čistota je přijetí všech pravd tovnocenně)by dle mého názoru rychle zesílila a získala velmi silné schopnosti. Zisk těchto schopností by vedl k myšlence,že stačí tyto schopnosti využít a naplní se základní idea strany Čistých a tak by vznikla velká moc a velké zlo potlačující názory a právo na existenci všem ostatním světovým názorům a pravdám. Díky tomu zlu a jejich utrpení by vznikl odpor ke straně Čistých a snaha se bránit opět využitím schopností. A tak by byla strana Čistých svržena a odsouzena jako původce nějvětšího zla a z nás by se stali zločinci proti lidstvu, původci genocidy a podobně. Hrozný paradox, viď??? Navíc tento algoritmus se opakuje neustále dokola a provází každou ideu včetně té Ježíšovy a řady dalších. Proto nikdy žádnou stranu ani hnutí nezaložím. Otázkou je zda někdo mojí myšlenku nevyužije a tím ze mne neudělá původce zla. Tomu bych mohl zabránit pouze tím, že bych zcela mlčel. Budu li mlčet,pak jsem hledal vše naprosto zbytečně a moje poznání lidem neposlouží k dobrému ani zlému. Takže neexistuje cesta kromě té ukazující lidem možné následky,ale jak to udělat, když to vše nedokáži říci tak,aby mne plně pochopili. Kdysi jsem napsal pohádku i víle Pravděnce a zvítězil jsem v té pohádce s pomocí princezny Zlatovlásky nad vílou Pravděnkou tím že jsem v ní poznal skrytou podobu smrtky. Pohádka končila kletbou poražené víly. "Vše co řekneš budou lidé považovat za pravdu a budou se za tvou pravdu navzájem nenávidět a zabíjet, protože já víla Pravděnka vždy zvítězím." A já tu kletbu stále vnímám, protože je skutečná a já neznám cestu kterou bych tu kletbu zničil.Proto neustále říkám. Nevěřte mým pravdám, ale přemýšlejte. Vím, že sis dělal legraci s tím založením strany,ale ze mne to muselo ven a je to vážnější, než si myslíš. Jen díky tomu to nejcennější co jsem poznal tajím a tajit vždy budu i když by to lidstvu dalo vysoké schopnosti.Ukládám to do algoritmů pohádek jako to dělala řada moudrých lidí přede mnou aby to v pravý čas mohl někdo schopný algoritmům porozumět malézt. Nemají to prostomyslní lehčí a nejsou vlastně i šťastnější??? Vidět algoritmy je výhodou,protože člověk pochopí souvislosti příčin a následků,ale současně je to i hrozné a svazující, protože si člověk dokáže vyvodit i algoritmus toho, co sám může vyvolat a spustit aniž by tomu dokázal zabránit. A tak si raději nasazuji čapku s rolničkami a snažím se být co nejvíce nedokonalý a při touze aby bylo to co říkám pochopeno, mám strach, že to někdo pochopí více, než chci. Samý rozpor, viď??? Předpokládám, že nyní dojdeš k tomu, že jsem vlastně stašlivě nešťastný člověk,ale to je omyl. Toto a vše co tajím je obsahem tajné místnosti v mém myšlení a ta je uzavřená před světem i mnou samým, pokud někdo nenajde klíč. S tou legrací o založení strany jsi ten klíč použil,ale nyní tu tajmou místnost opět zavírám a přestávám ji vnímat. Jen díky tomu jsem schopen být šťastný v životě. A opět je zde víc poetiky, než je vhodné.
MB |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/11/2009 : 17:30:15
|
A je tady zase ticho. Kam se podívám je nějakej Bažant s tím se bavit nechci, protože je hrozně ukecanej a musí mít vždycky poslední slovo.Asi se budu muset přihlásit pod jiným nickem a pořádně se do toho Bažanta pustit aby řeč nestála. 
MB |
 |
|
Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts |
Posted - 20/11/2009 : 22:26:16
|
Slávo Chápu to tedy dobře, když říkám, že své poznání cíleně ukládáš do algorytmů pohádek, aby tvé skutečné poznání pochopil pouze člověk, který se v algorytmech vyzná? Tudíž logicky nevyužije ono poznání ve špatném slova smyslu.  Vím co chceš říct, jen nechápu tvůj záměr v ukládání svých poznání do pohádek. Já například nikdy neměl rád luštění básniček už z toho důvodu, že jsem přesvědčen o jejich možné variabilitě výsledků pochopení. Tak jako tak máš pouze dvě možnosti. Bud to si vezmeš své tajemství do hrobu a nebo se budeš snažit své poznání druhým co nejlépe předat. Protože zneužít se dá lecos. A tak stejně dojdeme v cestě, směřující k vyhýbání se jakémukoliv potencionálnímu zneužití, ke konci, jenž nás přesvědčí, že jediným skutečným východiskem před koncem cesty je sebevražda či výstup z naší pomyslné cesty. Čili si myslím, že by se měl člověk v prvé řadě soustředit na svůj morální úmysl, než na jeho případné špatné důsledky, protože ty hrozí vždy a všude. Také je nutno podotknout, že nikdo z nás nikdy nedokáže přesně odhadnout důsledky, at už vycházející z dobrého či špatného úmyslu. Dobrý úmysl chápu jako úmysl, jehož cílem je prospěch a užitek pro ostatní.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/11/2009 : 15:38:18
|
Sokrate. Je mnoho cest k jednomu cíli. Některé jsou přímé a jiné třeba směřují kamsi do bodoucnosti. Mnoho bylo lidí,kteří svým poznáním předběhli svou dobu a proto je nemohli sdělit přímo a ti je mnogdy ukládali do pohádek, či podobenství. Nikde není psáno, že by člověk musel jít pouze jednou z cest a je možné využít více cest najednou. Třeba to přímé sdělení /snaha o ně) a současně vyyužít tu cestu skrytou,čili ty pohádky, bajky a podobenství. K té zodpovědnosti? Můj názor je ten,že lidé mohou dostat vysoké schopnosti tehdy, dokáží li s nimi žít. Podívej se na Nobela. Dal lidem schopnost dynamitu aby měli schopnost lehčeji trhat skály. Jenže lidé rozdělení pravdami a mocí tuto schopnost využívají ve prospěch svých pravd a moci k trhání lidských těl navzájem.Nobekl si to uvědomil a založil nadaci která oceňuje lidi, kteří se zasloužili o mír,či vědu. A nyní si představ,že bych dal lidem schopnosti mnohem silnější než dynamit a to v této době a v této situaci. Už to,že si uvědomuji jak by bylo možno zneužít poznání PAM k ovládání mysli lidí mně říká, že hrozně riskuji a trošku mne uklidňuje pouze to, že třeba tak daleko nedojdou v zomzo poznání. (což je nesmysl, jsou lidé mnohem schopnější a jsou li přiedeni na správnou cestu, dojdou dál něž jsem došel já a tak mne uklidňuje pouze sebelež) Ty Sokrate jsi již velmi blízko a berzy začneš vše chápat v celku a poznáš,jakou schopnost to lidem do rukou dává.Potom mne pochopíš. Jsou však i informace mnohem nebezpečnější, které by lidem otevřely cestu k tajemství energie ve hmotě a otevřely cestu k pochopení vesmíru a energie, které podléjá jeho řád. Toto poznání sdělit by byl z mé strany v tuto dobu zločin a to poznání, by nebezpečí nevyvážilo. Toto jsem v pohádce našel a tam je také ponechám. Navíc nemám schopnost toto poznání ověřit,takže je pro mne pouze velmi pravděpodobné a výpočty příkladně vztahu měsíc Země vzorci plně odpovídají a s klidem mohu tvrdit, že Země má žhavé jádro dík působení gravitace měsíce a bylo by možno spočítat, co by se stalo, kdyby měsíc získal jimou dráhu, bližší či vzdálenější a i to o kolik by natosta nebo poklesla enerie v Zemském jádru. Celkem chápu, proč nemáš chuť hledat obsah v básničkách a těch možných výjladů je vždy X. Podobně je tomu i řadou pohádek a to proto,že většina lidí vůbec nezná význam pohádek a tak tvoří obsahově prázdné napodobeniny. Pokud však dokážeš rozeznat skutečné pohádky od napodobenin a naučíš se je analyzovat,čili rozdělit děj do jednotlivých kroků,pak najdeš obsah který je přesný a jednoznačný,Jsi li takový zvědavec jako já, pak se neubráníš tomu abys ty poklady v nich uložené nehledal i když tě třeba nejsou téměř k ničemu.Mne baví to hledání a ten výsledek je až na entém místě. Básničky jsem takto analyzovat ještě nezkoušel a asi k tomu ani nedojde,leda že bych našel nějakou hodně, hodně starou v co nejlepším překladu.Překlad člověka neznalého dokáže obsah zcela zničit.
MB |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 22/11/2009 : 16:44:47
|
Bylo by možné nějakou pohádku mi poslat?
Dnes je nuzný, tmavý den.  |
 |
|
okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts |
Posted - 22/11/2009 : 21:04:14
|
Když je nuzný tmavý den, představím si, jak to ve skutečnosti vypadá nad mraky. Ale nějak jsem se již v těch nuzných tmavých dnech zabydlel, takže si vlastně nic nepředstavuji... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 09:34:36
|
Axel. Proč by to nebylo možné? Nějakou tě vyberu, takovou, která bude tak akorát pro tebe,ale bude to chvilku trvat a to proto,že pohádky již nejsou v počítači,ale na papíru a musím to do počítače přepsat. I když někde by mělo být CD s pohádkami. Bohužel ještě psané v T602,čili TXT a pokud to CD najdu, musím to překonvertovat do Wordu. Takže vydrž.Dávám si oddech od muziky a tak mám na to i dost času.
MB |
 |
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 12:10:25
|
Kolik toho máš Slávo, píšu 470 úhozů za minutu..? |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 14:25:51
|
quote: Originally posted by ADC
Kolik toho máš Slávo, píšu 470 úhozů za minutu..?
? prasé.. já mám rekord nějak 320.. ...ale normálně nepíšu víc než cca 220 čistých/min
...mám takovej program (Typing Master Pro), a plánuju si udělat pak státnice...a pak vezmu nějakou brigádu typu sekretář na částečný úvazek...ale oni chtějí na státnice 99% přesnost, což je pro mne zatím nedostižné |
 |
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 14:42:52
|
To je taky rekord, dlouho tím psát nedokážu, je to moc náročný na soustředění. :) Normálně píšu kolem asi 300 možná 350 s tím, že malíček často opravuje chybky. Státnice nemám, ale měl jsem psaní na stroji na střední. Ty prográmky jsou fajn, ale ten dril ve škole nenahradí. Snad kdybys byl opravdu poctivý, nějak si zakryl klávesnici a hodně a dlouho cvičil, ale popravdě neznám nikoho, kdo by to s nějakým tím programem dotáhl do stádia, že opravdu nekouká na prsty. Jináč je to spíš průměr, jsou lidi co umí 600 i víc. Pokud koukáš na prsty tak 320 rekord je hodně dobrý. Já když koukám na prsty, tak píšu 150, akorát mě to mate. :) |
 |
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 14:50:15
|
Tak mě napadá, kdyby si Sláva sehnal nějaký software, co by mu rozložil písmenka na klaviaturu, tak by to měl za chvíli. |
 |
|
Topic  |
|
|
|