Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/08/2009 : 08:15:59
|
Rzwalde. Nejspíš máme na mysli každý jiný typ dívek. Skusím to upřesnit opakem. Jsou dívky,které tě doslova táhnou do postele a téměř rvou s tebe šaty.Je to nejspíš vzrušuje,ale mne tlumí.Prostě při tom nemám čas na fantazii a spíš se musím nutit k tomu, abych byl včas připraven a neudělal si ostudu. Přímým protikladem jsou takové, které tě lákají a potom se brání jako pevnost a třeba dojde i k výhrůžkám. Myslím, že tyto jsou právě ty o kterých mluvíš a ty já také nemusím.Jenže jsou i ty normální,které se nedají zadarmo a musíš je pomalu dobývat. Ten čas,který potřebuješ k dobytí každého bodu jejich obrany tě slouží k představám cíle a ladí tvůj nástroj.Když spěchá chlap, je to stejné a také dívce nedává ten potřebný čas který potřebuje pro naladění.Když spěchá chlap, potřebuje hodně síly aby pevnost dobyl,protože vyvolá silnou obranu a to je právě to co je mnohdy doménou mládí a neskušenosti. Nespěchá li chlap,pak dobude i fanaticky věřící jebtišku.Spěchá li žena, dokáže zahnat i Minotaura, nebo jej přivést k selhání. Skrátka spěchá li filharmonie nemá čas naladit a pak to není k poslouchání. Už Komeský říkal." Veškeré to pospiechaní toliko pro hovedo dobré jest." A určitě při tom myslel na sex.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 24/08/2009 : 19:24:58
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Jsou dívky,které tě doslova táhnou do postele a téměř rvou s tebe šaty.
ehm, já mluvil o prvním letmém pohledu třeba v tramvaji :-D |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/08/2009 : 10:41:49
|
Rzwalde. Tak o tom také něco málo vím, dokonce jasem poznal,jak k takovému letmému seznámení dochází u nevidomých.Hráli jsme s bratrancem v jedné kapele ,tehdy ve vinárně, kde byly takové ty boxy oddělené opěradly.Bavili jsme se a já jem si ho dobíral. Chtěl mne z legrace potrestat , prostě mne chtěl prsty dloubat do žeber. Mimochodem dost nepříjemné. Jenže on se řídí jen dle zvuku já jako gentleman jsem uvolnil místo jedné dívce a posunul se kousek stranou. No skrátka jeho ruka našla cosi jiného než mne a on zaal hňásat cosi měkkého (ňadro) Dívka si držela kozu a začala ječet a já řval smíchy. Teprve po chvíli jsem byl schopný upozornit jej na omyl. " Zvláštní" řekl on s ledovým klidem. " Já jsem si hned říkal,že máš nějaký moc huňatý svetr." Tomuhle říkám letmé seznámení. Té dívčině málem vyletěly oči s důlků , jak je měla vyvalené a celá vinárna řvala smíchy. Jaký je možno s toho udělat filosofický závěr? Najspíše ten, že handicap může být tím, co člověka rychleji přivede k cíli.Než bych já dosáhl téhož,( ňadro v ruce) chvilku by to trvalo.
MB |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 26/09/2009 : 10:29:24
|
Vážení.
Mnohý z vás si myslí,že jsme jakási uzavřená společnost,ale opak je skutečností. Jsme ostře sledováni a to stále více. Nemluvím nyní o mailech, které jsem od zcela neznámých lidí dostal,ale třeba o takových maličkostech jakými jsou třeba reklamy.Zmínil jsem se o Yamahách a vzápětí se objevila reklama na Yamahy.Náhoda? Nikoliv. Sledujte jak reagují témata reklam na naše vyjádření a témata. Jenže aby někdo poznal že je vhodné sem umístit na reklamu, musí si přečíst příspěvek, který o nich hovoří a tím pádem i další a další. Jsme hodně čteni a je nám věnována čím dál tím větší pozornost. Jednou jsem cosi hledal googlem a náhodně jsem otevřel jakési diskusní forum a nestačil valit oči. Mluvilo se tam o nás a tomto foru a to velice kladně. Skrátka nejsme v nějaké zaprděné hospůdce za paravánem, ale v otevřeném hromadném zdělovacím prostředku. To by bylo myslím třeba si plně uvědomit.
MB |
Edited by - Miloslav Bažant on 26/09/2009 10:31:23 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 26/09/2009 : 11:03:32
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant To by bylo myslím třeba si plně uvědomit.
mně je to myslím plně jedno  |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 27/09/2009 : 10:26:55
|
Rzwalde. Mně to tak docela jedno není,ale to je zřejmě o celkovém přístupu a motivaci diskuse v tomto foru. Snažíš li se sdělit cosi, co považuješ za důležité, podstatné a co by lidé měli poznat a uvědomit si,pak je to jiné, než když se pouze bavíš. Když dostáváš reakce (e maily), kde lidi reagují na to cos napsal a poznáš,že nemluvíš do prázna ,eventuelně to co jsi napsal lidé chápou a uvědomují si třeba to co jim předtím bylo skryto,pak tě to tak docela jedno není.Ono je to nějak podobné práci novináře, redaktora. To že si mezi sebou povídáme my,je jen cesta k tomu aby byly myšlenky vyjádřené a mohla je přijímat ta masa neznámých a věř, že mnohdy jim pořádně zamícháme myšlením a mnohdy měníme jejich názory. Otázkou by mohlo být, proč ty maily dostávám já a nikoliv vy ostatní. Nebo je dostáváte také? Jestli nikoliv, pak proč zrovna já?
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 27/09/2009 : 18:27:25
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Jestli nikoliv, pak proč zrovna já?
znám osobně... 6 lidí z tohoto fóra :-D Uplná seznamka ! :-) ...2 jsem znal teda už před tím... ...1 (neronis) už není aktivní ...přičemž zvláště za jedno seznámení jsem velmi vděčný... ..ale doufám, že to není poznat, koho znám a koho neznám ...tj., že nikomu "nenadržuju" při kritice, resp. při poznámkách (o kterou, resp. které asi dost často vůbec ti chudáci nestojí)
---jinak stále platí, že bych se někdy chtěl s tebou MB setkat (a taky s okrefem, i když tam bych si asi netroufl se jen tak bez ničeho naživo sejít...nevím, o čem bychom hovořili...na tebe, MB bych měl ale spoustu otázek, ...nuda by nebyla) |
Edited by - Rzwald on 27/09/2009 18:32:03 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 28/09/2009 : 09:25:12
|
Rzwalde. Při čtení tvých slov jsem byl dlouho tak trochu mimo mísu a nevěděl jsem o čem vlastně mluvíš, jak to souvisí s tím, že dostávám ty E maily právě já. Také jsi nenapsal, zda je dostáváš také,ale myslím, že kdybys je dostával, pak bys to napsal. Teprve poslední odstavec by mohl obsahovat cosi jako odpověď. Nějak zřejmě vyvolávám potřebu ptát se a současně se nejevím nepřístupně. V tom by to skutečně mohlo být.
Jinak s tím setkáním to zatím nevypadá příliš reálně. Začátkem Listopadu mám v notesu Karlštejn, ale jedná se o předběžnou objednávku, která ještě není upřesněna. To je asi tak nejblíže,ale mám dojem, že jsou i jiné cesty ke konversaci bez ostatních přihlížejících, třeba E maily, eventuelně Skype. Na Skype mne můžeš i vidět,pokud toužíš vidět dědka a mluvit s ním běžnou řečí v reálném čase. Přiznávám,že jsi pro mne také zajímavý, zvláště tím, že jsi přestoupil na psychologii. Programová analýza procesu myšlení je velmi blízká psychologii a dává mnohdy odpovědi na otázky,na které psychologie neumožňuje najít odpovědi. U tebe by mohlo dojít ke spojení těchto oborů a mohl by ses stát pro psychologii přínosem. Ale lépe je se o tom bavit v soukromí, třeba tím E mailem, nebo na Skype, kde bychom nebyli rušeni a mohl bych mluvit mnohem otevřeněji a hlavně úplněji. Je zde totiž řada věcí, které nejsou vhodné pro všechny a jejich poznáním by si mohli dost ublížit.Takže zde musím informace třídit a omezovat.Navíc a to říkám se smíchem, bys tam nemusel před ostatními tajit,že tě programová analýza zaujala a že začínáš tušit o čem ve skutečnosti je. Třeba i přiznat, co tě vlastně k té psychologii skutečně přivedlo. Oddpor k fyzice to určitě nebyl.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 28/09/2009 : 11:02:20
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Při čtení tvých slov jsem byl dlouho tak trochu mimo mísu a nevěděl jsem o čem vlastně mluvíš, jak to souvisí s tím, že dostávám ty E maily právě já. Také jsi nenapsal, zda je dostáváš také,ale myslím, že kdybys je dostával, pak bys to napsal. Teprve poslední odstavec by mohl obsahovat cosi jako odpověď. Nějak zřejmě vyvolávám potřebu ptát se a současně se nejevím nepřístupně. V tom by to skutečně mohlo být.
nene, žádné maily nedostávám....volná asociace, souvislost je taková, že ty i já jsme se přes fórum s někým seznámili. ...když ti někdo napíše soukromý mail, tak tím navážete kontakt, ne? Tzn. jsi se seznámil s novým člověkem.
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Je zde totiž řada věcí, které nejsou vhodné pro všechny a jejich poznáním by si mohli dost ublížit.
vskutku si nyní začínám připadat jak vyvolený :-D ...já ti pak teda pošlu mail, abys mi dal číslo na Skype...až se vrátím do Prahy. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 28/09/2009 : 13:40:58
|
Rzwlade.
Trošku překvapení není nikdy na škodu a tak si skus tuhle adresu a napiš, jestli jsi toho Tomáše poznal. Já myslím že ano. tomasfojtik.blog.idnes.cz/c/102638/Kavarna-ma-laska.html Neronis zřejmě nebude tak docela ztracený, jak si myslí jeho máma. Narazil jsem na to náhodou, když jsem hledal text k jedné písničce.O spojení jsem se ještě nepokoušel,protože by to mohla být i shoda jmen. Ty ses s ním potkal na setkání,takže bys mohl poznat, zda je to skutečně on.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 02/10/2009 : 15:17:35
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Rzwlade.
Trošku překvapení není nikdy na škodu a tak si skus tuhle adresu a napiš, jestli jsi toho Tomáše poznal. Já myslím že ano. tomasfojtik.blog.idnes.cz/c/102638/Kavarna-ma-laska.html Neronis zřejmě nebude tak docela ztracený, jak si myslí jeho máma. Narazil jsem na to náhodou, když jsem hledal text k jedné písničce.O spojení jsem se ještě nepokoušel,protože by to mohla být i shoda jmen. Ty ses s ním potkal na setkání,takže bys mohl poznat, zda je to skutečně on.
MB
mno...obávám se, že to není on. Má podobnou pleť a trochu i podobný výraz, ale jednak neronis nenosí brýle a jednak bych řekl (byť se mi již z paměti vytrácí), že to on není..
..jinak poslal jsem ti přes fórum mail..... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/10/2009 : 08:27:56
|
Rzwalde.
Není li to on,pak problém trvá, což mne mrzí. Já jeho podobu neznám, nikdy jsem jej neviděl,ale vzpomínám si,že když jste se domlouvali o srazu, psal, že jej lehko poznáte dle toho že je trošku při těle a má silné brýle. Najít to však nemohu a nejsem si jistý. Shoda jmen zde je a když se podíváš na jeho články, je zde cosi dost podobného Neronisovým vstupům. Takže nevím?
MB |
 |
|
Brozik
Nový uživatel
Czech Republic
8 Posts |
Posted - 07/10/2009 : 12:47:10
|
Omlouvám se, že Vám skáču do rozběhlé konverzace, ale zajímalo by mě jako začínajícího filosofa (studenta univerzity) co si představujete pod výrokem "Bůh je mrtvý" Nietzsche "Nietzsche je mrtvý" Bůh.? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/10/2009 : 15:15:17
|
Brozíku. Nitzeho jsem nestudoval a tento výrok " bůh je mrtvý" by bylo možno analyzovat a posuzovat pouze v souvislosti a kontextem Nitzeho myšlení a názorů. K témuž je možno dospět mnoha cestami a obsah tohoto výroku se následovně mění. V každém případě slovo bůh neznemná bytost,či bytí,ale pravdu náboženství. V jiném případě by bylo možno stejně říci,že věda je mrtva a to kdyby ji náboženství natolik ovládlo,že by se přestala vyvíjet a došlo by k úpadku vědy s čehož by měla prospěch víra. Jde tedy o vzájemný boj náboženství- boha a vědy (lidského poznání, které nachází přirozené vysvětlení toho co víra připisuje božímu vlivu. Pokud vezmu v úvahu dobu ve které Nitze žil a tvořil, je možné ještě i jiné vysvětlení téhož. Nábožentsví zneužívalo schopností ve prospěch svého bohatství a uznané pravdy, což vedlo k vzniku odporu, který moc náboženství zničil. Nitze zřejmě předpokládal, že náboženství přišlo o svou moc trvale. To však je omyl, čwhož důkazem je růst vlivu a moci v době dnešní. Pamětníci zla stárnou a umírají a lidé zapomínají. Jenže toto si Nitze ve své době neuvědomoval a díky tomu nejspíše pronesl tuto větu. Náboženství je mrtvo, čili Bůh je mrtvý. Pokud by mluvil o sobě ,pak by se jednalo o podobenství a tím bohem by bylo jeho vlastní myšlení.On mohl pozorovat změny (skončil jako choromyslný) Takže by bylo řečeno, že jeho mysl(jeho bůh) umírá. To ovšem ve všech vyjmenovaných případe apriori předpokládám Nitzeho moudrost a vysoký intelekt.Mohlo tomu být i jinak,čili nemusel být moudrý a pak by mohlo jít o blábol bez vyššího smyslu.
V žádném případě však na mých úvahách nestavěj.Ukazuji jen některé z možných cest k řešení, nikoliv jakousi pravdu. Tu skutečně neznám.V každém případě by ses měl vžít do jeho doby, do jeho stylu myšlení a potom bys pochopil co tím skutečně myslel.
Moc jsem tě asi nepomohl,ale snaha zde byla.
MB |
 |
|
Brozik
Nový uživatel
Czech Republic
8 Posts |
Posted - 07/10/2009 : 15:27:04
|
Ne naopak si myslím, že jsi mě nasměroval velmi správným směrem, abych tento výrok nebo spíše otázku mohl pochopit. Ja sám jsem to zatim chápal jako, že si Nietze trochu protiřečí a jde jakoby sám proti sobě, protože si myslím že věda a náboženství jdu pospolu a jeden bez druhého by nemohli existovat tím pádem mi přijde, že zatracuje náboženství i vědu a myslí si, že mohou existovat samostatně jeden bez druhého. Druhá teorie je že v tom může hrát i ideal Třetího světa, protože Nietze byl velmi ovlivněn Nacistickým Německem za Války. |
 |
|
Topic  |
|
|
|