Author |
Topic  |
---
Nový uživatel
29 Posts |
Posted - 08/02/2009 : 18:26:57
|
Nastoupit? Nenastoupit? Riskovat? Neriskovat? Jednou z nejvýraznějších charakteristik naší kultury je skutečnost, že všude kolem nás se z různých úst line neskutečná spousta sraček. Berte mě, prosím, s nadhledem. Stejně miluju vítr! |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/02/2009 : 07:58:57
|
Neznámý. Mohl bys mně odpovědět na jednoduchou otázku? Co se to line ze tvých úst? Miluj vítr.
MB |
 |
|
---
Nový uživatel
29 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/02/2009 : 13:17:30
|
Bimbo. A skutečně si myslíš,že budeš vypadat jako moudrý filosof,když to budeš po něm opakovat? Ty víš co jsou ty sračky a čemu jen nerozumíš?
MB |
 |
|
---
Nový uživatel
29 Posts |
Posted - 09/02/2009 : 13:54:48
|
Myslet znamená stávat se jiným. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
|
n/a
deleted
2 Posts |
Posted - 09/02/2009 : 14:42:53
|
Bimbo. Neodpověděl jsi na moji otázku. Jak poznáš co jsou sračky a co jsi jen nepochopil? Možná,že až se nad tím zamyslíš, opravdu se staneš někým jiným.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 00:57:02
|
všem: nechcete si udělat tohle: http://spt.skeletus.com/ (zabere tak 15 minut) ..a pak sem dát výsledky? Je to test..takovej.
jinak ještě pro MB
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Zajímavé je že dvě stejné genetické informace se vzájemně neaktivují a vždy je tam nutný rozdíl,dalo by se žíci, že začátkem reakce jsou právě ty rozdílnosti. Totéž platí i u viru.Prapůvodní vir vzniklý ze spirely výbojem atmosferické elektřiny získává nestabilní, tedy mínusovou soustavu,která by vedla k rozpadu viru na podsestavy.
..ty MB....kdes přišel na to, že výbojem elektřiny ze spirel vznikl virus? A co je to spirela? Napadá mě max spirila, což název pro tvar bakterií (takovej vocásek).
Nicméně nevím o tom, že by výbojem elektřiny mohlo vzniknout něco kloudnýho |
 |
|
Evžen
Uživatel

Czech Republic
69 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 01:07:04
|
quote: Originally posted by Mil?slav Bažant
Bimbo. Neodpověděl jsi na moji otázku. Jak poznáš co jsou sračky a co jsi jen nepochopil? Možná,že až se nad tím zamyslíš, opravdu se staneš někým jiným.
MB
Dle mého uváženého filozofického názoru se pod pojmem "sračka" skrývá pojem filozofie jako celek. Filozofie bez sraček by nebyla filozofie, jelikož sračka je podstatou filozofie. Filozofovat vlastně znamená vylívat sračky ze svého mozku. Tudíž tohle fórum je úplná žumpa, která obsahuje tuny sračky z mozků všech lidí, co sem píší. Tím však vůbec nechci degradovat pisatele sraček! Je to určitě skvělá ventilace jedince, avšak chuť k tomu se prodírat všema těma sračkama mají pouze někteří, zvláště zvrhlí, jedinci. Hned zítra půjdu do knihkupectví koupit si tu knížku, kterou bych rád nazval Biblí i dějinami filozofie, avšak tohoto soudu budu schopen až po absorpci myšlenek této, zcela jistě kvalitní a revoluční, knihy.
Zdraví Evžen |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 09:51:53
|
Rzwalde.
Kdysi jsem četl,že ´byla vyslána sonda do ohonu komety a odebrala odtud vzorky. V těch vzorcích se vyskytovalo "cosi" co nazvali spirelou dle šroubovicové struktury atomárního složení. Tyto spirely svým složením a soustavou připomínaly genetickou informaci.Napadlo je ,že by toto mohla být látka která vede ke vzniku života na planetách a podrobobili tu látku různým vlivům.Když na ni působili elektrickým výbojem, vzniklp cosi ospovídající ve všech směrech viru a některé tyto viry se spojily a vznikla prvotní živá hmota. Oni měli pro vše nějaká pojmenování, ale to si již nepamatuji,ale jednalo se o seriozní zprávu. Právě oni vyslovili doměnku,že život na planetách vzniká působením atmosferické elektřiny na spirely rosévané do kosmu kometami. Takže to není nějaká moje fantazie. Nakolik věřit, či nevěřit takové informaci však nevím.Mně se zdá dost pravděpodobná a proto o ní hovořím.Pokud tomu tak skutečně je nabízí a přímo dotírá se otázka. "Proč ty komety tyto spirely obsahují? Jaký je smysl toho by mohlo být celkem prosté,ale čím bylo spůsobeno,že ty spirely vznikly? Pokud bych bral náš kosmos jako mikrokosmos vyššího rozměru,čili makrokosmu ze kterého vidímě pouhé atomy (hvězdy) pak by se přímo nabízela otázka,zda to není živý organismus. Logické by to potom bylo, ale je li tomu tak, to nevím.Skusím ještě zapátrat v Googlu,jestli najdu nějaké informace k tématu ohonu komet a spirel.Je to přece jen dost dávno, co jsem o tom četl.
MB |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 10:10:39
|
Bimbo.
Pro mne je význam slova sračka odpad ,či cosi zcela bezceného. Ve filosofii se zajisté cosi takového objevuje,ale také je tam cosi cenného a pokud by tomu bylo tak jak říkáš a filosofie by byla založena na sračkách plynoucích lidem s úst, pak by i to cenné bylo tím degradováno na sračky. To ovšem neznamená,že by ta kniha musela být bezcenná svou vulgaritou. Ono někdy dojde k překladové chybě.Já sice angličtinu neovládám,ale vím,že zvláště americká angličtina obsahuje ustálené slovní výrazy,které však mají úplně jiný význam. Příklad. V písničce Yu drive my crazzy .(možná chyba v granmatice foneticky by to znělo jů draiv my kreizy) čili já se s tebe zblázním. V textu té písničky je výraz "když jsi dole, mohu se s toho zbláznit" Kdybys to pouze přeložil do češtiny, nikdo by nevěděl oč jde.Pokud však znáš ta slovní spojení, pak toto mluví o tom, že se může zbláznit s toho, když má ta dívka menzes,čili dle výrazu je dole. Podobně tomu může být s tím výrazem sračky a potom by bylo dobré zjistit, jak je tento výraz užíván . Pokud jsi toto užil vzhledem k tomuto foru ,pak je slovo užíváno dle našeho pojetí a to je urážlivé pro všechny v tomto foru. Kdybys tu knihu napřed přečetl a poznal oč ve skutečnosti jde, mohl bys toto doplnit a urážlivým by to třeba nebylo. Rozumíš již tomu, proč jsem se ohradil proti tomuto výrazu? Navíc si uvědom, že jsi zde ještě žádné svoje poklady neukázal,pouze jsi řekl,že to co hovoří ti zde jsou sračky, čili bezcenný odpad.Mysím si, žes to tak vlastně vůbec nemyslel,pozue se tě zalíbil ten výraz.
MB |
 |
|
Evžen
Uživatel

Czech Republic
69 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 11:15:35
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Bimbo.
Pro mne je význam slova sračka odpad ,či cosi zcela bezceného. Ve filosofii se zajisté cosi takového objevuje,ale také je tam cosi cenného a pokud by tomu bylo tak jak říkáš a filosofie by byla založena na sračkách plynoucích lidem s úst, pak by i to cenné bylo tím degradováno na sračky. To ovšem neznamená,že by ta kniha musela být bezcenná svou vulgaritou. Ono někdy dojde k překladové chybě.Já sice angličtinu neovládám,ale vím,že zvláště americká angličtina obsahuje ustálené slovní výrazy,které však mají úplně jiný význam. Příklad. V písničce Yu drive my crazzy .(možná chyba v granmatice foneticky by to znělo jů draiv my kreizy) čili já se s tebe zblázním. V textu té písničky je výraz "když jsi dole, mohu se s toho zbláznit" Kdybys to pouze přeložil do češtiny, nikdo by nevěděl oč jde.Pokud však znáš ta slovní spojení, pak toto mluví o tom, že se může zbláznit s toho, když má ta dívka menzes,čili dle výrazu je dole. Podobně tomu může být s tím výrazem sračky a potom by bylo dobré zjistit, jak je tento výraz užíván . Pokud jsi toto užil vzhledem k tomuto foru ,pak je slovo užíváno dle našeho pojetí a to je urážlivé pro všechny v tomto foru. Kdybys tu knihu napřed přečetl a poznal oč ve skutečnosti jde, mohl bys toto doplnit a urážlivým by to třeba nebylo. Rozumíš již tomu, proč jsem se ohradil proti tomuto výrazu? Navíc si uvědom, že jsi zde ještě žádné svoje poklady neukázal,pouze jsi řekl,že to co hovoří ti zde jsou sračky, čili bezcenný odpad.Mysím si, žes to tak vlastně vůbec nemyslel,pozue se tě zalíbil ten výraz.
MB
Umět filozofovat nad slovem sračka je sračka na druhou. Obdivuji tento váš talent.
Zdraví Evžen (předpokládám, že minulý váš příspěvek byl adresován mně a ne Bimbovi) |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 14:42:25
|
Evžene. Když nejde o život, jde o .... . Mluvil jsem spíše k Bimbovi,protože on s tím přišel a ani jsem si nevšiml, že vstup je tvůj. Mně nejde o tu knihu, tu vezmi čert,ale jde mně spíše o úroveň tohoto fora.Když se porozhlédnu po různých forech na internetu, kraluje tam puberťácky hrubý styl a jeden druhému nadává a sprostě jej ponižuje.Já jsem docela rád, že tomu zde tak není a byl bych rád, aby to tak zůstalo. O nic víc nejde a to filosofování o sračkách je spíše jen domlouváním.
MB |
 |
|
Evžen
Uživatel

Czech Republic
69 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 16:26:03
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Evžene. Když nejde o život, jde o .... . Mluvil jsem spíše k Bimbovi,protože on s tím přišel a ani jsem si nevšiml, že vstup je tvůj. Mně nejde o tu knihu, tu vezmi čert,ale jde mně spíše o úroveň tohoto fora.Když se porozhlédnu po různých forech na internetu, kraluje tam puberťácky hrubý styl a jeden druhému nadává a sprostě jej ponižuje.Já jsem docela rád, že tomu zde tak není a byl bych rád, aby to tak zůstalo. O nic víc nejde a to filosofování o sračkách je spíše jen domlouváním.
MB
Je pravda, že tohle fórum je oproti jiným fórům (viz Novinky.cz) ještě kultivované. Avšak na takových fórech se řeší, vraždy, politika a bulvár. Zde se řeší rádoby vědecké záležitosti, o kterých nemá nikdo ani páru a všichni o nich filozofují. Jediným zdrojem informací jsou pochybné internetové stranky stvořené nějakými zvrhlými lidmi, kteří vytvoří nějakou pseudovědeckou teorii, kterou chtějí pouze ukázat na sebe a zviditelnit se. Myšlenky takovýchto pseudovědců jsou většinou velmi jednoduché, primitivní a líbivé stejně jako politické hesla sociálních stran, které chtějí získat většinu voličů. a na takovéto pseudovýzkumi zdejší přispivatelé odkazují své citace, ze kterých čerpaly své myšlenky. Už ani to, že uveřejní pouze jeden zdroj, byť relevantní, je nedostatečné. Toto je mé vysvětlení, proč je zde horda sraček. Je pravda, že horda sraček je na všech internetových fórech, ale zde tu hordu sraček píší lidé z přesvědčení a zdcela vážně a to je na tom to nejvíce směšné. Třeba na diskuzích na Novinkách.cz se lidé chodí odreagovat, zanadávat si a konec. Je to absurdní a zároveň smutné. Chce se mi zvracet. |
 |
|
n/a
deleted
2 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 17:46:05
|
Evžene. Asi máš pravdu. Také jsem si toho všiml. Někteří lidé na tomto fóru používají typické pseudovědecké metody. Místo toho, aby neprůstřelně dokázali svoje pochybná tvrzení, tak požadují aby skeptikové dokázali opak. Jiní jedinci zase mají potřebu vyjadřovat se téměř na každé téma a z jejich příspěvků je po několika větách poznat, že danému tématu absolutně nerozumí - používají vědecké termíny z biologie, chemie, fyziky a matematiky v naprosto nesmyslných souvislostech. Je ihned vidět, že si nikdy nepřečetli ani definici daného pojmu. Jakékoliv filosofování je potom úplně zbytečné, protože bez definování pojmů si je každý může vyložit jak chce a to zabraňuje vzájemnému porozumění a následné diskuzi. Takové příspěvky mají nulovou informační hodnotu a jsou opravdovým textovým odpadem. Na druhou stranu se na tomto fóru najdou opravdu hodnotná vlákna, ve kterých se diskutuje na vysoké úrovni. Jen je těžké se k nim prokousat přes ty tuny sra*ek.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|