Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 26/01/2009 : 08:44:14
|
Broziku. Vítám tě mezi námi. Konečně se zde objevil někdo,koho toto sci fi téma zajímá. Ani zdaleka není třeba cestovat mezi galaxiemi abys narazil na cizí civilizaci. V naší staré dobré mléčné dráze bys mohl najít nejméně osum planet s lidskou civilizací.Pouze jedna z nich by mohla být pro ostatní nebezpečnou a bohužel je to ta naše.Ostatní přináleží ke spojenému vesmíru,což je aliaance lidmi obydlených planet žijících ve věčném míru a vzájemné pomoci.Lidé na těchto planetách jsou stejní jako my,jen s jedním rozdílem.Nerozdělují je pravdy a žijí dle první věty,čili mají svoje schopnosti proto, aby je dávali druhým a své já mají schopné přijímat co ze schopností druhých vzešlo. My žijeme spíše dle věty druhé, která říká,že mám své schopnosti proto, abych jich využil ve prospěch svého já a své uznané pravdy.Právě to nás vede k věčným sporům a válkám.Těmi nebezpečnými jsme tedy právě díky tomu my,ale protože je právě tímto náš vývoj spomalen a lidské poznání naráží do spousty překážek, nemáme možnost a hlavně schopnost kosmem cestovat v takovém měřítku,abychom se s nimi dostali do styku a mohli je ohrozit. Jistě by tě zajímalo, jestli se pozemšťané s nimi mojli někdy setkat.Odpověď zní ano a prvně k tomu došlo před mnoha tisíci lety. Tehdy ještě lidstvo planety Země nebylo rozdělené silnými rozdělujícími pravdami. Život planety byl tehdy soustředěný do oblasti kolem rovníku a neexistovaly hranice,protože nebyly pravdy,které by hranice měly chránit.V té době zde byla civilizace poměrně velmi vyvinutá po stránce řemesel i vědy a nebylo ničím neobvyklým třeba operace , nebo transplantace očí.Byla zde velká města zvláště v oblasti kolem řeky Tigris a což tě nejspíše překvapí, jižně od pohoří Alas,čili tam, kde je dnes Sahara. První expedice spojeného vesmíru pomáhala pozemštanům a již byl blízko čas, kdy měla být planeta Země připojena ke spojenému vesmíru.Dokonce již byl postaven i sněm aa právě u řeky Tyris.Jenže se stala chyba.Pozemšťané od spojeného vesmíru dostali tolik darů,že ztratili potřebu se o cokoliv snažit a průměrný intelekt začal klesat.To identifikoval velitel druhé expedice a svévolně užil ve spojeném vesmíru zakázané metody urychlení rozvoje intelektu. Vložil mezi lidi dvě různé vzájemně si odporující pravdy.Tyto pravdy vedly k rozdělení lidí a zneužívání schopností ve prospěch těcho uznaných pravd.Vzniklý stress vyvolává růst mozkových rezerv s dkutečně vede k vývojovému skoku v tvorbě intelektu lidstva. Problém je však v tom, že tento proces není možné zastavit a pokud proces dojde do fáze kdy jsou díky vzniklému intelektu nalezeny schopnosti dostatečné ke zničení všeho života na planetě dojde k zániku života,protože každý tu svou pravdu uznává za jedinou správnou a život zachraňující, atímco opačná pravda je tou, která životu škodí. Hřích velitele druhé expedice poznal velitel expedice třetí a začal vyvíjet snahu o spojení těchto pravd, dokud to ještě je trošku možné. Jenže došlo ke sporu s expedicí druhou, která odmítla Zem opustit a tito se označili za bohy a třetí expedici za odpůrce bohů, čili diaboly. A tak došlo k válce mezi bohy i diaboly ,čili i oni podlehli zákonitoste druhé věty. Diabolové se boji vyhýbali a vybudovali pod povrchem planety Země rozsáhlé komplexy podzemních prostor a tyto vybavili pro život mnoha lidí. Sněm o kterém již byla řeč byl přenesen do rozsáhlé podzemní prostory hluboko po Tibetem a je tam dodnes. Místo kde stojí tento sněm je nazýváno Eden, což v jejich řeči znamená spojení. Při válce bohů z diaboly byla zničena oblast jižně od pohoří Atlas která se nazývala Atlantidou a vznikla zde velká poušť. Toto vše dohromady vyvlalo rázové oteplení planety,při kterém roztály ledovce na polech a došlo k velké potopě světa,při které byl oceán i v místech, kde nyní žijeme.Potom došlo k ochlazení a době ledové.Tyto výkyvy trvají dodnes,jen nejsou tak výrazné a doba mezi nimi se prodlužuje. Posádka bohů byla nucena prchnout do kosmu a od té doby o této posádce nikdo neslyšel.Vrátit se zpět do spojeného vesmíru nemohli, díky totálnímu prohřešení,které by ohrozilo celý spojený vesmír.Kam uprchli, nikdo neví. Diabolové, jak byly nazývány všechny další expedice žili vv podzemní základně a postupně pomáhali lidem ze Země tvořit nové pravdy,které však již měly určité spojující prvky a nebyly tak silné, jako ty které mezi lidi vložili bohové. A tak jejich zásluhou vznikl třeba i starý,či nový zákon a další velké pravdy. Podzemní základna,čili lidově peklo existuje dodnes a dodnes je opředeno legendami které mezi lidi vložili bohové,čili legenda o tom, jak peklo trestá hříšníky,že je centrem a původcem všeho zla a snaží se ovládnout svět.Skutečnost je právě opačná. Peklo zde bylo, je a bude proto,aby lidé spojeného vesmíru mohli napravit chybu druhé expedice a až budou mít lidé schopnosti dostatečné ke zničení všeho živého na planetě, tehdy pomohou pravdy světa spojit a život planety zachránit. Ta doba je zde a je zde i problém,protože poslední posádka zahynula v době první světové války a peklo zůstalo opuštěné. Díky čtyřem mladým lidem, kteří se do těchto prostor díky nehodě dostali,byl oživen centrální počítač a došlo ke spojení se spojeným vesmírem.Nová posádka je již na cestě,respektive je již v naší sluneční soustavě ,kde čeká v podobném pekle na nejmenované planetě na čas vhodný k přistání na Zemi.
Byl to vše jen žert? Bylo to sci fi? Nebo se jedná o pouhý popis skutečnosti? Já myslím, že ne tom vlastně vůbec nezáleží,protože to může pomoci v pochopení stavu,jaký skutečně na Zemi je, co vede lidi ke sporům a válkám, co život na planetě nejvíce ohrožuje i to, že cesta k věčnému míru je možná. Chce to jen přemýšlet.
MB |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 27/01/2009 : 16:26:11
|
Slávo. Prosímtě co jsi myslel tím Aloe Vera, když jsi říkal že je to účinný lék na zdravé zuby?? :D Nemůžu bohužel nic takového najít, jsou jenom nápoje a tabletky. Vím že je dobré na zuby nějaké speciální pasta čico, nevzpomínám si z čeho přesně je,ale je drahá, jakože opravdu má léčivé účinky a pak ústní vody,zejm. Listerin, Elmex.. Proto mám zájem o jakoukoliv užitečnou informaci pro něco léčivé na zuby...Tak, co to je?!
Děkuju.  |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 27/01/2009 : 23:37:36
|
quote: Originally posted by axel01
Slávo. Prosímtě co jsi myslel tím Aloe Vera, když jsi říkal že je to účinný lék na zdravé zuby?? :D Nemůžu bohužel nic takového najít, jsou jenom nápoje a tabletky. Vím že je dobré na zuby nějaké speciální pasta čico, nevzpomínám si z čeho přesně je,ale je drahá, jakože opravdu má léčivé účinky a pak ústní vody,zejm. Listerin, Elmex.. Proto mám zájem o jakoukoliv užitečnou informaci pro něco léčivé na zuby...Tak, co to je?!
Děkuju. 
dodržuj pitný režim, konzumuj minerály a žvýkej žvýkačky....tohle je opravdu prokázáno, že pomůže...a to z prostého důvodu: ...žvýkání podporuje slinění (pokud jsi ale dehydrovaná, tak se jjich moc netvoří) a ve slinách jsou minerály....a tyto jsou jediným zdrojem obnovy skloviny. Ta je leptána bakteriema, který žijou ze zbytků potravy....a pokud je zub jednou naleptán až na dřeň, už se nikdy sklovina neobnoví a kaz je nevyhnutelný. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 28/01/2009 : 03:58:03
|
...chtěl jsem se zeptat -- máte nějaké zkušenosti s finančními poradci? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 28/01/2009 : 07:27:49
|
Axel.
Moje skušenost se vztahuje pouze k paradontoze a zde skutečně aloe pomáhá,alespoň u mne tomu tak bylo. S běžnou bolestí zubů a zubními kazy tě poradí spíše zubař,když zjistí skutečnou příčinu. Zde nějaké universální rady neexistují. Pokud je bolest spůsobena zánětem, pak aloe dokáže pomoci,ale nedokáže odstranit příčinu toho zánětu.Takže moje rada je zubař.Čím déle to budeš odkládat, tím to může být horší.
Rzwalde. Já jsem finančního poradce nikdy nepotřeboval.Mám však známého, který se finančním poradenstvím živí.Věř tomu, že bych nesvěřil ani šesták.Kdysi mne přesvědčoval,že mám vložit peníze do nějakých cenných papírů a bylo to v době, kdy mně odcházely staré Yamahy.On tvrdil,že na těch papírech vydělám tolik, že si koupím troje a ne jedny. Já však musel hrát a věděl jsem, že kdybych udělal přestávku a ten čas nehrál, musel bych začínat od začátku a to jsem mu také vysvětloval. On si tvrdil neustále to své. A tak jsem ho poslal do háje a ty klávesy koupil. Jak to dopadlo? Ti kteří dali na jeho rady přišli o peníze, moje klávesy si na sebe několikrát vydělaly a on vydělal na těch, kteří mu uvěřili a investovali do těch papírů. Kdybych mu býval uvěřil, neměl bych ani klávesy, ani peníze. Taková je tedy muje skušenost s finančním poradcem a moje štěstí,že jsem nepřijal jeho služby.Myslím, že tito poradci myslí především na sebe,potom dlouho nic a teprve potom na klienta.
MB |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 28/01/2009 : 15:03:51
|
joohooo....
pitný režim mám 2 litry denně, žvýkačky balíček na dva dny, u zubařky jsem jako doma, používám zubní pasty proti zvýšené kazivosti (stejně se kazej), speciální ústní vody proti krvácivosti dásní (stejně krvácej)
..a to aloe je co? má to být gel, nebo něco, co se pije? když jesm se ptala v lékárně na aloe, nevěděli....
ale nevim jestli zrovna na paradentózu,no....
problém bude si stejně v hygieně, pač mě nebaví projíždět to těma nítěma..
jinak do soukromýho fin. poradce bych nešla nikdy....
ale Rzwalde zkus se podívat na netu po tom co nevíš, vlastní učení bývá častěji lepší než něčí rady.. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 28/01/2009 : 17:24:36
|
quote: Originally posted by axel01
joohooo....
pitný režim mám 2 litry denně, žvýkačky balíček na dva dny, u zubařky jsem jako doma, používám zubní pasty proti zvýšené kazivosti (stejně se kazej), speciální ústní vody proti krvácivosti dásní (stejně krvácej)
hmmm....tak to máš blbý. Kazivost je hodně dána geneticky. Jednou jsem zkoušel, jak dlouho si musím nečistit zuby, aby mě začaly bolet...ten interval je měsíc......takže např. mně se zuby prostě nezkazí... ...nicméně v tvém případě by ještě mohlo hrát roli, jestli vlastně víš, jak se zuby správně čistí (hlavně to, že nestačí čistit vlastní zub, důležitější je masírovat při tom tu dáseň)...pokud si je čistíš správně, tak fakt nevím.
aloe je taková rostlina, vypadá to jako takovej hodně přerostlej netřesk...a je to takovej všelék :-) Aspoň...se to říká. Nedělal bych si iluze, nicméně na rozdíl od hromady jiných doplňků je ta rostlinka opravdu zdravá...takže minimálně by neměla uškodit.
quote: Originally posted by axel01 jinak do soukromýho fin. poradce bych nešla nikdy....
ale Rzwalde zkus se podívat na netu po tom co nevíš, vlastní učení bývá častěji lepší než něčí rady..
no net jsem právě již vyčerpal a moudrej z toho nejsem. V diskuzích má s nimi 50% lidí má dobrou zkušenost, 50% na ně nadává. Je to velice vyrovnaný. Přitom se ukazuje, že pravděpodobně tím hlavním faktorem je individualita poradce. Jenže pokud s těma lidma nemůžu dál mluvit, nemůžu zjistit dodatečné informace o tom, v čem se dobrej a špatnej poradce liší. Lidi vždy jen napíšou pomohl/nepomohl, doporučuji/nedoporučuji, ale nenapíšou proč...krom toho jejich vlastní náhled může být zcestný (myslí si, že jim např. pomohl, ale opak je pravdou). Pokud se nemůžu dál vyptávat, jsem odkázanej jen na jejich subjektivní celkový hodnocení...a to mě popravdě ani moc nezajímá.
Jinak nepotřebuji finančního poradce, uvažoval jsem, že bych si vzal takovou brigádu. A už dokonce jsem byl na 2 školeních. Nicméně si stále zachovávám vlažný neutrální postoj a nejrůznějším "vedoucím" se to moc nelíbí a začínají nenápadně zvyšovat nátlak...chtěli by větší angažovanost a jasné slovo, jestli to chci dělat nebo nechci. Oni nechtějí pochopit, že se mohu rozhodnout až po té, co mě zaškolí (což bude až za další 4 týdny), neboť až poté zjistím, z čeho že konkrétně se má práce bude skládat. Napřed jsem se obával, že mi na to nebudou stačit znalosti, nicméně se ukazuje, že v odbornosti problém nebude...teď mi dělají starost jiný věci. Tak jsem si říkal, jestli tady někdo u nějakýho byl nebo jím dokonce je, tak že bych se mohl pozeptat. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/01/2009 : 00:28:35
|
rofl :-D ...babička mi našla v kapse vypadlou orbitku a donesla mě to, jestli to není droga :-D ...imo důchodci by se neměli dívat na televizní noviny :-) |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/01/2009 : 08:08:28
|
Axel.
V lekírně aloe neseženeš, spíše v květinářství,ale to vývají mladé rostliny,které ještě nemají vysoý obsah účinných látek a navíc jsou dost drahé. Aby toho nebylo dost,tak jsem v květinářsstvích viděl pouze stromkovitý druh, ten je hořký a účinky nemá těměř žádné.Já užívám plazivou odrůdu a pouze dužinu, bez toho zeleného ostanatého obalu.Prostě ty ostnaté boky odříznu,oddělím nožem jednu stranu a potom lžící "vydlábnu" tu sklovitou dužinu.Tu dužinu pokladu mezi dásně a tváře a nechám to tam až to samo zmizí. Ta kazivost je dána chronickým zánětem dásní.čili zubovina nedostává díky zánětu to co k pevnosti a odolnosti potřebuje.Takže u tebe by měla aloe zabrat,protože ten zánět vyléčí a dásně vyčistí od hnisavých ložisek,ale jak jí k tobě dostat, je otázka.Jedine snad, kdybys mně sdělila prostřednictvím E mailu svou adresu a já bych tě jí poslal poštou.Mám těch rostlin v potřebném stáří (účinnost) dostatek a stále se množí,takže by to nebyl problém. Jediný maličký problé by mohl být v tom, jak tu rostlinu zabalit aby se nepoškodila,ale to nějak vyřeším. Byla by to škoda, kdybys přišla v tak mladém věku o zuby ony ty erární nejsou to pravé ořechové.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/01/2009 : 10:40:02
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant V lekírně aloe neseženeš, spíše v květinářství,ale to vývají mladé rostliny,které ještě nemají vysoý obsah účinných látek a navíc jsou dost drahé.
v lékárně sice nemají rostlinu, ale zatím jsem nenaviděl lékárnu, v které by nebylo hromada produktů od aloe.....nejčastěji jsou to takové málo tekuté vodičky, který se normálně jí (na žičku a sněst). Jsou teda dost drahý (půl litra stojí cca půl litra :-), ale zase je v nich větší koncentrace účinných látek než v podomácku udělaném extraktu (nevím teda, jestli to neříkají jen aby nevydělali, ale říkají to) |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/01/2009 : 11:35:10
|
Rzwalde. Ty produkty s aloe jsem neskoušel,ale skusila je teta a byly skutečně pěkně drahé.Výsledek se rovnal téměř nule.Potom jsem jí dal pár živýh rostlin a řekl jak je užít a problémy byly pryč během krátké doby. Důležité je, aby ta šťáva působila přímo na určité místo a ideálním stavem je použití té dužiny,protože se pomalu rozpouští a uvolňuje tu šťávu postupně. Pokud bys to pouze snědl, trávením se většina látek znehodnotí a působění je tím omezené. Problém je v tom, že ta šťáva nejde uchovávat v čistém stavu a to ani v lednici.Proto je míchána s alkoholem a do letkvaru se užívá i med, ale ten je tam spíše proto, aby potlačil hořkou chuť,protože většinou používají stromkovitou odrůdu a je pěkně hořká a málo účinná.Já mám odrůdu plazivou a ta není tolik hořká a účinky jsou mnohem silnější.Výhodou živé rostliny je to, že oddělíš pouze ten list, který potřebuješ a nemusíš nic skladovat.Nevýhodou je fekt, že mají ty rostliny potřebný účinek až po třech letech,takže je dobré si je namnožit a spíše myslet na dobu pozdější a dělat si u každé rostliny záznam abys věděl jak je stará. A tak to může dopadnout jako u mne,čili aloe jsou kam se podíváš.V létě je vynesu ven a každý rok rozsazuji,protože se strašně rychle množí oddenky,takže máš za čas v květináči místo jedné rotliny třeba deset a pak se vyznej v tom, která je ta stará a které jsou mladé, když jsou si tak podobné. U nás doma by aloe chyběly ,kdyby zde nebyly. Spálíš se a ihned saháš po aloe. Přiložíš obklad z dužiny a za pár hodin máš i těžkou spáleninu zahojenou.Když víš co a jak, pak je aloe zázračná rostlina.Předsav si starší ženu,která má vrásky, udělá si masku s dužiny a vrásky jsou pryč. Znal jsem paní, bylo jí přes devadesát a ta mne učila aloe používat. Ta říkala,že když člověk sní jeden list denně (pouze dužinu),pak téměř nestárne a já jsem jí musel uvěřit,protože toho byla sama důkazem.
MB |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 31/01/2009 : 09:46:27
|
Axel. Atala se chyba. Odpověděl jsem na tvůj mail,ale Ecards mně oznámil, že zpráva nemohla být doručena a to z jednoduchého důvodu.Posílala jsi mail odtud s fora a nebyla tam tvoje mailová adresa a menyla ani v tvojí zprávě.Skus to tedy ještě jednou ,ale na adresu Miloslav.Bazant(zavináč)seznam.cz
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 31/01/2009 : 11:20:13
|
shodou okolností dneska babička koupila zubní pastu z aloe :-D |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 31/01/2009 : 21:28:59
|
Zpráva mi došla, ozvu se tedy někdy přes den.
V lékárně jsem koukala taky, jenomže mám dojem že něco na pití nemůže mít účinek na zuby...
To už vyjde nastejno když si dám pro zdraví mrkvovou šťávu :))) |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 31/01/2009 : 23:45:37
|
quote: Originally posted by axel01 V lékárně jsem koukala taky, jenomže mám dojem že něco na pití nemůže mít účinek na zuby...
:-D
nj, to je fakt...ale tak to se asi myslí, že si tím musíš nějak vyčvachtat v puse než to polkneš :-)
|
 |
|
Topic  |
|
|
|