www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 15/01/2009 :  14:42:16  Show Profile  Reply with Quote
zdravím všechny..

Už to vypadá tak, že jsem si vyhradila v hlavě čas jenom na jedinou věc a tou je určitá povinnost...
Ale díky vám tady(všem) a vašemu způsobu myšlení mám pocit že se docela nápadně boří hranice mezi zábavou a povinností--tzn. vnímám sice povinnost, ale vzápětí se ptám, co je to vlastně povinnost, pakliže slouží něčemu vyššímu, pro co stojí za to bojovat...
A tak ať se to zdá jakkoli podivné, pokaždé když si vzpomenu, že nejsem sama mezi materialisty a jinými dogmatisty, cítím se svobodně (mám dojem že svoboda dnes existuje jedině jako myšlenka..)
Chtěla jsem za to poděkovat a popřát abyste to zažili taky!! :)
..svoboda v myšlení je krásná věc
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 16/01/2009 :  15:14:13  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde,
jenže ona to sama nenavrhla ... a já jsem to nechtěl kazit.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 16/01/2009 :  17:09:37  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kurt

Rzwalde,
jenže ona to sama nenavrhla ... a já jsem to nechtěl kazit.

chápu...ale co kdyby to sama navrhla? ;-)

...pak ano/ne/nevím/nepovím :-)
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 16/01/2009 :  17:12:18  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axel01
A tak ať se to zdá jakkoli podivné, pokaždé když si vzpomenu, že nejsem sama mezi materialisty a jinými dogmatisty, cítím se svobodně (mám dojem že svoboda dnes existuje jedině jako myšlenka..)
Chtěla jsem za to poděkovat a popřát abyste to zažili taky!! :)
..svoboda v myšlení je krásná věc

...jsem rád, že i pouhé fórum může mít takovýhle účinek :-)
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 20/01/2009 :  03:31:27  Show Profile  Reply with Quote
dneska byl nádherný den: ...vstal jsem, v pyžamu...byl jsem, v pyžamu....a teď je tolik, kolik je a já jsem v stále pyžamu a chystám se zpět do postele :-)
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/01/2009 :  10:41:42  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Tříčtverečku.
Naš myslíš, když uklízíš , na to abys zaplnila čas, nebo na to aby to doma bylo hezké? Já třeba rád leštím auta a není to z nudy, není s toho ani žádný zisk a není to horkoholismus. Mám důvod si zacvičit, líbí se mně když se auto pěkně leskne jako nové.Taková práce mne vůbec neunavuje i když vidím, že ostatní vůbec nechápou,co mne na tom může bavit a někdy slyším i pošklebky.A tak už se těším,až se oteplí a vyrazím z hadry a leštěnkami.
Mimochodem,jsi rodu ženského, nebo mužského? V jednom vstupu hovoříš jako žena a ve druhm jako muž.Já potom nevím jak tě oslovit.

MB
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 20/01/2009 :  12:05:05  Show Profile  Reply with Quote
Podle toho jaká práce....Když fyzická, tak budiž. Když psychická, jako že někde v kanceláři, tak ani moc ne--nevim co může někoho bavit na rutinní stejné duševní práci. Pokud je to fyzicky, tak se člověk zadýchá, neunaví ho to psychicky, protože po fyzické námaze je člověku dobře na duši.
Bez nějaké fyzické námahy nedovedu teoreticky přemýšlet..Závislost na duševní práci je (nebo by měla)být ve stejné míře jako na práci fyzi
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 20/01/2009 :  15:35:26  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde,
CO KDYBY - nevím to jistě, ale nejspíš bych se zachoval jako Jára Cimrman, který překonával pokušení tím, že mu podlehl. Pak by to ovšem byl jiný vztah, aspoň z mojí strany.
Go to Top of Page

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 20/01/2009 :  17:37:44  Show Profile  Reply with Quote
Snazim se pochopit tvuj posledni prispevek. Jedine, cemu v nem rozumim, je to, ze ses dopracoval k nejake zmene ve svem zivote.

Tahle veta:Vše, co musíte udělat, je odhadnout své pravo-levé souřadnice podle budovy nebo něčeho podobného v okolí, a ignorovat zcela své smysly pro pravou a levou.

Je pro me uplnou zahadou. Mohl bys mi to nejak jednoduse vysvetlit. Jedna se o nejakou meditaci? Nebo je v tom alkohol?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/01/2009 :  08:24:53  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Okrefe.

Prolistoval jsem celý tento topic a nenašel věty o kterých hovoříš a tak vlastně nevím na koho se obracíš a nač reaguješ.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 23/01/2009 :  10:51:57  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Okrefe.

Prolistoval jsem celý tento topic a nenašel věty o kterých hovoříš a tak vlastně nevím na koho se obracíš a nač reaguješ.

MB

to byl výtržek postu onoho záhadného Tříčtverečka, který tu postnul pár meditativních příspěvků jakoby z jiného světa, které asi po cca dvou dnech opět "vyprchaly" zpátky zpět do vyšších dimenzí.

Go to Top of Page

Brozik
Nový uživatel

Czech Republic
8 Posts

Posted - 25/01/2009 :  13:40:39  Show Profile  Reply with Quote
Proč by podle Vás měl existovat mimozemský život?
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 25/01/2009 :  17:05:05  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brozik

Proč by podle Vás měl existovat mimozemský život?

ze stejného důvodu, proč je nemožné, aby lidstvo vyhynulo tím, že každý člověčí jedinec bude zasažen bleskem před dovršením pohlavní dospělosti

(tedy - pokud život vznikl díky nějakým fyzikálním zákonům, pak nutně musí vzniknout vždy, když nastanou podmínky vhodné pro jeho vznik - tedy nějaké složení planety, nějaká vzdálenost planety od hvězdy okolo které obhíhá a dostatek času. Je samozřejmě možné, že tyto podmínky nastaly zatím jen na jednom místě ve Vesmíru a to tady, nicméně tato varianta je vzhledem k jeho velikosti a stejnorodosti stejně nepravděpodobná, jako je teorie, že lidstvo zanikne tím, že bude vybito blesky)
Go to Top of Page

Brozik
Nový uživatel

Czech Republic
8 Posts

Posted - 25/01/2009 :  23:52:44  Show Profile  Reply with Quote
tím pádem je dost možné, že může žít i několik cizích civilizací najednou, co by se asi stalo kdyby mezi všemi civilizacemi ve vesmíru, pokud tedy existují, vypukla mezigalaktická válka, zajímalo by mě jestli by to zasáhlo i naší Zemi?
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 26/01/2009 :  02:31:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brozik

tím pádem je dost možné, že může žít i několik cizích civilizací najednou, co by se asi stalo kdyby mezi všemi civilizacemi ve vesmíru, pokud tedy existují, vypukla mezigalaktická válka, zajímalo by mě jestli by to zasáhlo i naší Zemi?

tak
1. by bylo třeba, aby bylo možné v nějakém rozumném čase cestovat mezi galaxiemi...a to se zatím jeví jako nemožné (zcela)(problém není technologie, ale fyzikální zákony)
2. by bylo třeba, aby Země měla ufounům co nabídnout (což se mi jeví jako nepravděpodobné...imho pokud je někdo technologicky tak na výši, že je schopen efektivně cestovat na tak velké vzdálenosti, pak se mi nejeví pravděpodobné, že by na Zemi bylo něco tak cenného, aby to vzbudilo jeho zájem -- obecně pokud by někdo byl schopný takhle cestovat, myslím, že by nebyl závislý na nějaké konkrétní planetě)

=> takže vzhledem k tomu, že mi schází motiv k válce, tak si myslím, že žádná nehrozí a vzhledem k tomu, že se zatím jeví fyzikálně nemožné podnikat cesty mezi galaxiemi, tak si opět myslím, že válka nehrozí
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000