Author |
Topic  |
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 24/12/2008 : 11:05:46
|
quote: Originally posted by kacena keď vládnuť má len pokoj,láska a mier.
quote: Originally posted by Rzwald ...fakt, házet vejce na Busha...tu za chvílu všude bude Sahara 8-|
lol :-D ..tak vlastně beru zpět, když jsou ty Vánoce...svátky lásky, míru, pohody, atd. :-)
...ale hned po Vánocích zase budu nabádat, aby lidi házeli na Bushe vajíčka (a pantofle!!) neboť tu kvůli němu bude všude jednou Sahara a jááá ciiiii snííííh!!! :-) |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 24/12/2008 : 19:06:53
|
no....vy někdo věříte na vánoce?? Jsou to hlavně oslavy na narození Krista...Divím se že se to u nás tak slaví,když více než polovina lidí není věřících... |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 24/12/2008 : 20:55:02
|
quote: Originally posted by axel01
no....vy někdo věříte na vánoce??
šmarja panno, Axel, prosimti :-)
Vánoce jsou jen záminka, ok? ...proč jí nevyužit?! ;-)
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 25/12/2008 : 08:45:19
|
Axel01.
Vánoce jsou sice také oslavou Krista,ale původně se jedná o oslavu slunovratu.Od toho dne se prodlužuje den a krátí noc, což stojí za oslavu a víra k tomu není potřeba.K tomu aby dělal jeden člověk radost druhému také není třeba víra,ale spíše láska a tak bohudík, že je alespoň ten jeden den v roce, kdy se tomu tak děje.
MB |
 |
|
Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts |
Posted - 25/12/2008 : 12:05:08
|
Slunovrat nebo narození Krista: důležité je, že tu jeden takový den (či svátky) je. Někdo pocítí sounáležitost s rodinou, jiný si popláče (včera už po půlnoci moje matka, že kdysi zabili jejího syna - mého bratra a že už tu není táta, pak moje manželka - asi proto, že si vzala právě mě ), ale stejně je dobře, že jsou. |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 29/12/2008 : 15:00:48
|
...napadl u vás už sníh? V Praze ještě včera nebyl a v Blansku taky ne :-(
V Trnave, na Štedrý deň mierne snežilo,ale napokon bol z toho len dážď.Na druhý deň sme cestovali do Nemeckej na lyžovačku.Za Banskou Bystricou bol na kopcoch len poprašok a mysleli sme si,že ani nepoužijeme lyže..V Nemeckej si už deti postavili snehuliaka a na Táloch sme si aj dobre zalyžovali.Vybehli sme aj na Čertovicu,kde sme zapadli do snehu po kolená a na Chopku až po pás.Dnes sme sa vrátili domov a okrem -5 stupňov sa to vzhľadovo na zimu neponáša.Na Chopku som zažila poriadnych -19 stupňov,ale stačilo mi. Ako sa chystáte stráviť Silvestra a Nový rok? Máte nejaké zaužívané tradície? |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/12/2008 : 17:18:37
|
no já ho strávím asi jako normální den prázdnin...tedy normálně 
tradice nemáme žádný, jen se mě obvykle vždy snaží někdo opít (buď mamka a nebo babička s dědečkem), odhaduji, že každý silvestr mi pochcípá pár stovek až pár tisíc neuronů...a hlavně vždycky jede celou noc nějaká šou na nově, přičemž šou na jedničce a primě se natáčí ...takže mně to hučí do uší ještě vždycky týden po silvestru
---když jsem byl malej, tak jsme šli vždy práskat na zahrádku petardy  ..ale teď si "dospělí" myslí, že už jsem na to moc velký ...a ani je vůbec třeba nenapadne, si svou odvážnou teorii u mě potvrdit ..no a mně samotnýmu se zase nechcou za to vyhazovat peníze...
dáváte si nějaká předsevzetí? Jestli ano, tak jaké si dáte letos?
mimochodem sníh furt nic :-( ..jsme plánovali s kamarádem vyrazit na kolo, jestli napadne...a vypadá, že za prázdniny vůbec nenapadne...a pak zas začne to blbý zkouškový... ...ale aslespoň už je celkem stabilně pod nulou... :-) |
Edited by - Rzwald on 29/12/2008 17:26:58 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/12/2008 : 08:57:37
|
U mne je Silvestr pracovní. Jak jsem se dozvěděl, bude tam kde hraji asi třicet němců,Před měsícem jsem tam hrál a byli tam Švýcaři,myslivci a zábava na prd. Jen tombola stála za to,ale já jsem vyhrál huka. Tak jsem zcědavý, jestli ti němci budou lepší.Jediné dobré na Silvestru je to,že je za větší prachy,ale jinak je to vždy dřina, protože se vetšinou jedná o dlouhé vystoupení a navíc budou lidi dost pod parou a tak si budu muset dávat pozor, aby mně někdo neupadl do aparutury. Nový rok je u mne tradičně zasvěcen spaní.Alkohol nepiji ani na Silvestra a mám na to tři dobré dúvody.Cukrovku, prášky na srdce se kterými se alkohol nesnáší a kdybych přičel o řicičák, byl bych úplně nahraný a asi bych musel jezdit na hry s dvoukolákem.Když si představím, že jsem jeden deb v Železné rudě a druhý třeba u Berouna,tak mně chuť na alkohol rychle přejde. Jinak jsem rád, že není sníh a kdyby bylo nad nulou, tak bych se také nezlobil. Nerad jezdím autem, když to klouže a na Opla jsem si ještě nezvykl a nevím jak se bude na sněhu chovat.Byl jsem zvyklý na přední náhon u Hondy a Omega kombi je strašné velká kráva,což má výhody při nakládání,ale při jízdě se mně to moc nelíbí. Přeji všem, aby se na Silvestra dobře bavili a v novém roce se vám dařilo.
MB |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 30/12/2008 : 10:15:08
|
Taky letos Silvestra neslavim. Předloni si ani nepamatuju, jaký byl, ale tuším že jsem byla tradičně doma. Předminulý rok byl tušim Silvestr v Ostravě, kde jsem se opila lahví červeného vína smíchaného s colou, protože to tam nikdo nechtěl pít (podotýkám že pila partička patnáctiletých a méně -letých..), ale to trvalo jenom chvilku. Je ale pravda, že těch neuvěřitelných zážitků, co se dobře vypráví, je většinou vždycky když se pije. Na dnešek se mi zdálo o tom, jak celé naše příbuzenstvo něco slaví a říkali mi, abych šla taky, ale řekla jsem jim že musim udělat ještě 30 stran maturitní práce...což je pravda. Vzbudila jsem se ve 4,30 s tim,že to nestihnu. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 30/12/2008 : 12:51:20
|
quote: Originally posted by axel01 v Ostravě
odkud jsi vlastně? Díval jsem se tě do profilu, ale tam to nemáš napsáno...myslel jsem, že seš z Prahy, ale teď si nemůžu vzpomenout, proč si to vlastně myslím...
quote: Originally posted by axel01 Na dnešek se mi zdálo o tom, jak celé naše příbuzenstvo něco slaví a říkali mi, abych šla taky, ale řekla jsem jim že musim udělat ještě 30 stran maturitní práce...což je pravda. Vzbudila jsem se ve 4,30 s tim,že to nestihnu.
to máte nějaký drsný...naše maturitní práce celá ani 30 stran mít nemusela |
Edited by - Rzwald on 30/12/2008 12:55:00 |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 30/12/2008 : 15:08:36
|
Od rána v Trnave poletuje drobný sneh,drží sa len na stromoch a tráve,ale primŕza riadne.Vybehli sme doobeda na rybník sa korčuľovať,ale zotrvali sme cirka trištvrte hodinu,pretože nám bola riadna kosa.Predchvíľou som bola v Tescu,asi pol hodinu som sa snažila zaparkovať,čo nebolo voľného miesta.Ľudia šalejú,snažia sa pomíňať posledné koruny.To viete,euro nám už klope na dvere a mnohí sa správajú ako "sedláci v meste". My silvestrujeme tento rok spolu s priateľmi v jednom podniku "ARÉNA",kde je zaobstaraná hudba,jedlo a pitivo a po pólnoci tombola.Ale tradične oslavujeme po minulé roky partia 14-tich ľudí, vždy u niekoho z nich v súkromí.Minulý rok to bolo u nás doma,ale tento rok sme porušili tradíciu,pretože šiesti dovolenkujú až do siedmeho januára v Holandsku.Tiež nebudem piť alkohol,pretože budem robiť vodiča,ale ani "ho" moc nemusím.V Trnave na námestí býva zábava,hrajú rôzne známe i neznáme skupiny,ľudia tancujú,pijú,hádžu petardy.Primátor mesta o 22.00h ponúka guláš,čaj s rumom a varené víno a po polnoci hasiči púšťajú veľkolepí ohňostroj. |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 30/12/2008 : 15:27:53
|
Mioslav,s tými klzkými vozovkami mám tiež skúsenosti.Švagor je dídžej a minulý rok hral v Bratislave , silvestrovskú zábavu.Tam mal zabezpečený odvoz,ale odtiaľ som mu pomáhala previesť aparatúru ja,pretože ostatní pili.Požičala som si mužov citroen berlingo(nikdy si ho nepožičiavam),lebo do môjho auta by sa mi aparatúra nezmestila.Už sme boli v Trnave,kde som na jednej z križovatiek spravila "hodiny",ale na šťastie to bolo skoro ráno,takže na blízku nebolo žiadne auto a tak som nespôsobila žiaden karambol.Nechcem si ani predstaviť,že by bola veľká premávka a ja by som zničila manželové alebo iné auto,prípadne nejaké nešťastie.Odvtedy mám obavu v zime jazdiť,čo i len na krátke vzdialenosti. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 31/12/2008 : 08:34:49
|
Kačenko. Copak auto? Těch mám přebytek,ale rozbít klávesy a aparatury, to by byl průšvih. Nejde ani o to, jak jsou drahé i když i o to jde, ale jde spíše o to,že Yamaha nedodržuje kompatibilitu nástrojů.Buďto by to znamenalo sehnat stejný nástroj aby přijal disketu na které mám nastavení registrů, rytmů , odstupů hlasitosti a podobně. Já totiž nepoužívám Midi , hraji zásadně živě a kdybych měl nastavovat klávesy před každou písničkou,lidé by odešli a muzika stála za prd.Jenže inovace u Yamahy probíhá velmi rychle a stejný nástroj bych zřejmě nesehnal a protože si dělám i styly sám, znamenalo by ro nejméně rok práce cel= dny a s počátku by bylo každé vystoupení pořádný nervák. Oni totiž nejdou použít diskety z jedněch kláves do jiných.Prostě nejsou kompatibilní. Rozbít mixpult,znamená koupit nový a to máš padesát tisíc,jedna reprobedna kolem dvacíti.Prostě vozím v autě věci zhruba za čtvrt milionu a žádná pojišťovna je nepojistí a když tak za cenu, při které se to nevyplatí.Kuriozní nabídku jsem dostal od pojišťovny .Nebyla drahá,ale měla platiti pouze doma a nikoliv mimo domov.A tak jsem je poslal do háje.Zřejmě je pro pojišťovna muzikant rizikovější obor než řidič formule jedna.A tak jezdím nejopatrněji jak je to jen možné a bojím se jezdit na klouzačce.Navíc jsem zvyklý na přední náhon a nyní jedím s autem které má zadní.Dle zvyku v zatáčkách přidávám plyn což je u zadního náhonu blbost.Jenže zvyk je železná košile a uvědomím si to vždy pozdě.A rak musím mlčet,protože jsem tu Omegu dostal od syna k narozkám 60sátinám a tiše vzpomínat na starou dobrou Hondu Acord ,do které se sice blbě nkaládalo přes vysoký práh kufru,ae jezdilo se s ní i na klouzačce v pohodě.Předek člověka ze všeho vytáhnul. Jo a aby toho bylo dost,ztratil jsem hlas. Holt už tolik nevydržím jako dříve a těch vystoupení bylo přece jen hodně a bez času na regeneraci. A tak kašlu jako tuberák abych je vyšistil a do večera je musím dát alespoň trošku do pořádku.Když zvládnu začátek,pak se to rozespívá samo,ale s toho začátku mám strach.
MB |
 |
|
Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts |
Posted - 31/12/2008 : 16:47:40
|
Ahoj Miloslave, to je smůla, doporučuji aspoň mít u sebe vždy Mukosolvan RETARD proti kašli, ovšem nepotlačuje kašel, naopak umožňuje pěkné vykašlávání (hlenů). Jsou i jiné, ale člověk se musí podívat na váhu, např. Ambrosan má 30 mg, Mukosolvan 75 mg a přesto, že složení je stejné, 3 tbl Ambrosanu nevydají za 1 kapsli Mukosolvanu ... |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 31/12/2008 : 20:52:18
|
Miloslav,to ti verím,že máš obavu jazdiť po kĺzačke.Aj kvôli bezpečnosti a aj kvôli aparatúre.Vozíš v aute hotový majland,ale pre teba to má hlavne citovú cenu.Takže, jazdi maximálne opatrne.A na ten hlas by som ti odporučila recept starej mamy:Do teplého mlieka rozpusti lyžičku masla, pridaj 2 lyžičky medu a zamiešaj. |
 |
|
Topic  |
|
|
|