www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/01/2009 :  12:38:39  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko a Kurte.
Tak jsem odejel na vystoupení s tím, že to bude katastrofa a skončím na istrumentálkách,protože jsem nemohl ani mluvit,jen jsem sípal. V autě jsem si dal hlasové cvičení.Je to moje osobní metoda a začínám vždy od tonů,které jsem schopen udržet a držím je maximálně dlouho.Vypadadám při tom jako Tibetský mnich s tím jejich oum. Když jsem dojel na místo, již jsem mluvil celkem normálně,jen občas mně hlas vynechal. Začínal jsem psničkami které nejsou náročné a zpíval jsem tak zvaně na volnoběh,protože když jsem přitlačil na hlas,tak vynechal. Po první serii jsem si dal cigáro a malou vodku i když normálně alkohol nepiji. Se sevřeným zadkem jsem se pustil do psniček Míši Tučného a ejhle, první písnička nepatřila k těm náročným na hlas,ale já jsem cítil jak se mně dělá b krku knedlík.To je špatné znameení,když hlas normálně funguje,ale v tomto případě to znamenalo opak,čili že sice budu schopný zpívat, ale totální selhání bude při mluvené řeči. A tak jsem se do toho opřel a za chvíli jsem dosahoval výšek jako obvykle a hlas by čistý a zvučnější,než normálně.Prostě ječák jako hrom a tak jsem se pustil do písniček ze kterch mám obvykle trošku strach (díky výškám) A ono to šlo a docela lehce. A tak jsem se radoval a užíval si to.A tak místo propadáku bylo pěkné vysoupení, jen mluvit jsem nemohl a v písničkách, kde schvválně užívám zachraptěného hlasu, jsem musel užít hlasu čistého.prostě chraptět nešlo,protože hlas vynechával. O půlnoci mne olíbalo asi třicet německých děvčat a dostal jsem objednávku do Drážďan a Lipska. Majitel byl tak nadšený, že mně zaplatil o dva tisíce víc.Takže s toho plyne poučení.Nikdy nevzdávat to co vypadá ztracené,protože při trošce snahy může vše dopadnou úplně jinak.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 01/01/2009 :  13:04:03  Show Profile  Reply with Quote
Všetkým prajem : Majte dostatok toho,čoho máte nedostatok a nech sú to len dni v roku,čo Vám v živote utečie.

Miloslav,gratulujem ti,že si to tak bombasticky zvládol,mnohí by to v takomto prípade vzdali už hneď na začiatku.Skúsil si Kurtov alebo môj recept?Alebo ti pomohla cigára a vodka,či pri tebe stála "šťastena?"
Ja som oslavovala s priateľmi v podniku do štvrtej rána.Bavili sme sa dobre do takej jednej hodiny,ale potom dídžej púšťal také oddrhováky(pre adolescentov),na ktoré sme nemali náladu a chuť tancovať.O tretej sa nám podarilo vydrankať piesne 90-tych rokov,takže sme sa ešte hodinu zabávali,kým nás slušne nevyhodili.Poobede sme pozvaní na "dozvuky" k priateľom,ale odmietli sme.Nejaká som na nič a chcem sa venovať deťom.Vonku sú primrznuté chodníky a cestou zo zábavy som sa skoro natiahla.Mala som šťastie,pretože som v tombole vyhrala poháre s logom KOFOLA a určite by náraz "neprežili".
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/01/2009 :  19:26:59  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.
Na ty vaše rady jsem dát nemohl, protože jsem neměl doma nic a lekárny byly zavřené. Ty cigára tam byly a ta jedna maličká vodka také,ale spíše jednalo o skušenost i když nejistou. Několikrát se mně povedlo skolabované hlasivky rozhulákat,ale není to vůbec nic příjemného a za chvilku je člověk utahaný jako kůň.Někdy se to nepodařilo,ale mně nezbývalo než to skusit. Krční by mně asi hodně vynadala a tvrdila by že tím hlasivky úplně zničím a spíše by nařídila hlasový klid.Jenže to bych nechal zákazníka s plným sálem bez muziky. To prostě nejde. Minulý rok jsem hrál silvestra se zápalem plic a také jsem to musel zvládnout a vydržet.Když se jednou člověk vzdá bez boje, dělá to po celý zbytek života a je odepsaný. Mezi odepsané se mně zatím ještě nechce.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 01/01/2009 :  19:59:30  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav,minulý týždeň som sa zobudila bez hlasu.Mohla som len šepkať a ak som chcela pridať na hlasovej intenzite,tak som mala farbu hlasu, ako spevák Druppi.Vypilla som pohár mlieka s maslom a medom večer pred spaním a ráno som rozprávala tak o tóninu vyššie.No, do večera som zachrípla znovu,tak som na druhý deň ráno išla k lekárke,ktorá mi predpísala antibiotiká.Začala som ich brať i napriek tomu,že okrem straty hlasu ma iné zdravotné problémy netrápili(kašeľ,nádcha,bolesti v krku atď.).Už po dvoch tabletkách sa mi hlas vrátil.Momentálne som jediná v dome,ktorá je fit.Muž,Matej i Samko majú angínu a ja len dúfam,že ma obíde.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 02/01/2009 :  09:38:49  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.
Já k obvodní doktorce nechodím, když nemusím.Nevím jak je tomu u jiných pacientů,ale když k ní přijdu já, vždy dojde k nějakému průšvihu.Můj stav vždy zhorší a minulý rok se jí téměř podařilo mne zabít,když mne aplikovala injekci proti chřipce bez předchozího vyšetření.Jsem diabetik a kardiak a chřipka je pro mne dost nebezpečná.Po injekci jsem ji dostal a poté se to rozvinulo do zápalu plic,takže mne na interně hrabali hrobníkovi z lopaty. Kdysi dávno jsem k ní přišel kvůli ztrátě hlasu. Napsala mně homeopatika a tvrdila, že by se to mělo zlepšit. Bral jsem je poctivě ,ale horššilo se to tak, že jsem nemohl ani promluvit. Tak jsem šel k jinému lékaři a ten jen kroutil hlavou. Dal mně tři injekce a hlas se mně vrátil, během třech dnů. Zatím se ještě nestalo, aby mně naše obvodní v něčem pomohla, spíše vždy uškodila.Při zástávách srdce mne poslala na plicní a podobně. Prostě jí nevěřím a lehko pochopíš proč.Vybral bych si jiného lékaře,ale ti dobří mají plný stav a o ty horší nestojím já.A tak jezdím s problémy ke kamarádovi primáči interny a on ač to nepatří do jeho kompetence mně vždy pomůže.Holt není doktor jako doktor a jen některý skutečně dokáže léčit.
Hlasivky ještě nejsou OK,ale lepší se to den ode dne. To co jsi mně popsala mně připomnělo situaci v rodině neteře. Ta je vždy zdravá,ale všichni v rodině trpěli anginami.Trvalo to dost dlouho, než napadlo nějakého doktora vyštřit právě ji i když je zdravá a ejhle našli jí v krku nějaké ložisko a zjistili,že ona je imunní,ale nakazí celou rodinu. Nasadili antibiotika a od té doby je klid.
Jinak přeji celé tvojí rodině brzké uzdravení.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 02/01/2009 :  10:18:52  Show Profile  Reply with Quote
no, MB, ty jsi taky dobrodruh: na tvým místě bych se už dávno přihlásil k jiné obvoďačce...

...jinak někteří obvoďáci jsou fakt šílenci---jedné starší kámošce zabili málem dceru, když tam šla s vosím štípnutím (do krku a špatně se jí dýchalo)...skončila na JIPce, protože se jí doktorka nezeptala (resp. nepodívala se do papírů) zda je nebo není alergická na cosi, co bylo obsažené v léku, kterej jí dala...
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 02/01/2009 :  11:29:36  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav,s tými lekármi máš celkom pravdu.Nie je lekár ako lekár.Ja chodím z pravidla len na preventívky.Chorá bývam málokedy,posledne so obvodnú navštívila po dvoch rokoch so stratou hlasu.Zväčša sa liečim preparátmi,ktoré sa dajú zakúpiť bez lekárskeho predpisu alebo domácimi receptami.Hlas som stratila po prvé v živote,tak som bola z toho vykoľajená,že som si u obvoďáčky vystála hodinovú radu.Dúfam,že ju nebudem potrebovať aspoň ďaľšie dva roky.Tiež musím zakaždým pripomínať,že som alergická na penicilínové a cefalosporínové antibiotiká.Horšie to bolo s detskou pediatričkou.Keď mal môj mladší syn Samko desať mesiacov,tak bol požahaný nejakou rastlinou,ktorá v kombinácii so slnkom,vyvolala u neho alergickú reakciu.Najskôr mu miesto sčervenalo,následne mu rana praskla a prejavoval sa jeho zdravotný stav akoby nejakou virózou.Išla so s ním k lekárke(hoci som jej povedala o tej rastline)a tá to uzavrela tým,že je to len viróza.No po dvoch hodinách sa mu začal stav rapídne zhoršovať,ostal apatický a veľmi ťažko sa mu dýchalo.Doma som bola so synom sama a v panike som zavolala rýchlu pomoc.Prišli behom piatich minút.Nasadili mu kyslíkovú masku a previezli na intenzívku.Nedarilo sa im ho rozdýchať a boli nútení mu spraviť tracheotómiu.V nemocnici som s ním strávila 3 týždne,kde to uzavreli ako alergickú reakciu neznámeho pôvodu.Ani detská lekárka a ani nemocniční lekári nebrali do úvahy požahanie rastlinou,vraj je to len zhoda okolností.Odvtedy prešli štyri roky(pravidelne navštevujeme alergológa),ale žiadna alergia sa u neho odvtedy neprejavila.Býva málo chorý,hoci mu predzvestovali astmu.
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 02/01/2009 :  23:07:49  Show Profile  Reply with Quote
S lékaři je opravdu potíž, ale co má člověk dělat? Bruslit mezi nimi. Moje obvodní si vytrvale pletla astma s CHOPN (chronická obstrukční plicní nemoc), neviděla rozdílu (!), závodní lékař v Naději (MUDr. Setijarta Mangoenkoesoemo) nevěděl, co je deficit AAT, ale to neví nikdo, on se podíval do chytré knížky, spolehnu se pouze na své dva plicní.
Miloslave, ten Mukosolvan není nějaká krční pastilka nebo něco "na pocení", já to nosím sebou, abych si v případě potřeby mohl odkašlat, uvolnit to uvnitř - také tím zaženeš kašel, který vznikne i u zdravého člověka, když třeba dlouho předčítá, vypráví, přednáší, řve (na tréninku) a jistě i zpívá (?).
Samozřejmě gratuluji, člověk by si neměl zvykat to vzdávat, to je pravda.
Zdravím, Kurt.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/01/2009 :  07:57:08  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jurte.
Ten mukosolvan jsem kdysi skoušel, ale nějak na mne nezabírá.Já vykašlávám dobře. S tím problémy nemám,ale přehnal jsem to s množstvím vystoupení a hlasivky neměly čas na regeneraci. To byl mám takový dojem důvod toho selhání. Samozřejmě bys mohl říci, že jsem si toho neměl tolik nabírat a měl bys dozajista pravdu. V každém případě nejde o peníze o když jsou dobré. Je to spíše tím, že se stále nemohu nějak srovnat s tím, že stárnu.Uvnitř mne je mladý kluk, kterému však tělo přestává stačit. Byl jsem zvyklý, že vydržím vše a tak když někdo objednává vystoupení, podívám se jen jestli mám volno a když ano,pak ho prostě zapíši do kalendáře a zapomínám přemýšlet o tom,jestli na to ten dědek stačí. Loni začal ten maraton v době voleb,kdy jsem hrál na předvolebních mýtyncích v týdnu a potom ještě v pátek a v sobotu normální vystoupení a potom se připojily ty podnikové večírky na závěr roku a s toho kolotoče jsem vypadl až Silvestrem.Nyní teprve odpočívám a lížu si rány.Stále si říkám, že bych měl srovnat do lajny toho dědka navrch s tím mladým klukem uvnitř aby toho dědka ten mladý neoddělal. Jenže to by byl konec a už bych jen dojížděl na volnoběh,což se mně ani trošku nelíbí.A tak se pokouším o opak,čili snažím se zvednout kondici toho dědka,aby tomu mladému stačil,ale moc se mně to s pochopitelných důvodů nedaří. Navíc ten mladý je hrozná potvora a když se zvedne tomu starému jen trošku kondice, hned mu naloží větší zátěž. Prostě a krátce zatím ještě neumím být starým dědkem i když jím ve skutečnosti jsem.Jenže dokud je tomu tak,ještě žiji.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 04/01/2009 :  22:19:23  Show Profile  Reply with Quote
..ach, kam nám to ten svět spěje...

...přijel jsem do Prahy, dorazil na kolej....a co nevidím
...ve výtahu, na chodbách, na nástěnce -- všude....visí pozvánky na historicky první kolejní swingers párty

()

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/01/2009 :  07:18:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.

Když tam půjdeš, poznáš co je ti skryto. Vidíš jak o vás študáky pečují? Ono vás přejde cinkání klíči. Hihihi.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 05/01/2009 :  13:02:15  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde,veď to je super!Ja by som neváhala.....
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 05/01/2009 :  17:05:05  Show Profile  Reply with Quote
..MB, kačko :-D
...vy jste teda drsní :-)

...ale ty pozvánky jsou již pryč a já si nestihl včera opsat ten email, na který se mají posílat registrace :(
...pravděpodobně mají již plno (bylo to tady už od Nového roku)...
...tak mi asi nezbývá než počkat do historicky druhé kolejní swingers párty

ale jako mi to připadne celkem dobrý -- tak prostě šťudáci si študují...a po škole si jdou hromadně zasouložit, pohodička...
...to bude za pár let uplně super -- tak si představuji své ratolesti, jak přijdou dom ze škole --- a:
Tak co, Alenko, jak bylo ve škole - konala se ta třídní swingers párty? Joo? A jaký to bylo? Že se dostavil i zástupce ředitele s češtinářkou? A dobrý? ...a byla ta deka dost velká nebo vás to tlačilo na těch lavicích? Tak hlavně tak, no... Tak jo, tak se běž učit, víš, že zítra píšete tu čtvrtletku z dějáku. Joo..a Alenko? My zatím s maminkou skočíme na tu gang bang akci v čajovně, ale neboj, do večera budem doma....tak zatím -- papá..

lol :-)

Edited by - Rzwald on 05/01/2009 17:08:33
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/01/2009 :  19:19:17  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Vážení študáci
Milujte se a množte se.
Se sudružským pozdravem Vás pán bůh.
Ps. AIDSme zdraví.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 06/01/2009 :  14:56:34  Show Profile  Reply with Quote
No, Rzwalde,aby si na koleji nezostal úplne sám...
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000