www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 23/12/2008 :  05:41:46  Show Profile  Reply with Quote
Slávo, jinak příjemné prožití svátků i tobě...ve zdraví i v (ne)štěstí...ale spíše ve štěstí

Dotaz pro všechny: Neumíte někdo javascript, php a tak dále? Pokud jo, a jakože bych právě mezi váma snad našla víc ochotných duší, můžete se mi nějak ozvat ? (jde spíše o takový mini-problémky např. s nefunkčností scriptu z nevysvětlitelného důvodu apod.)
..V první řadě jde o to phpko, sice jsem zkoušela ,učitele' klofnout na fórech, ale zvysoka na mě...víteco...
Zatim se mi ozval teda jeden člověk, ale ještě jsem ho nezkontaktovala,...jinak teda mě napadlo jestli bych spíš tady nenašla přímo nějakého ,,nadšence", který může pomoct aspoň s těmi základy(resp. je to taky dost o editorech a práci v nich--nejspíš!!aspoň dosud si nedovedu vysvětlit nefunkčnost toho scriptu...)
No myslim že to by na úvod stačilo. Kontaktovat mne můžete tady nebo na ICQ.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/12/2008 :  08:55:49  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Axel01.

On by mně humor jistě přešel,ale nevím co tou fatální láskou myslíš.Láska neblahá? Láska osudová? Ve tvé věku je to dle mého názoru celkem normální a právě to je na tom věku tak krásné. K tvému věku přináležé zvláštní výraz a to krásně trpět. Až se toto krásné utrpení ztratí,pak na ně budeš vzpomínat jako na cosi ndherného. Dnes to tak nevidíš,ale uvědom si, že většina toho utrpení pochází s tvojí vlastní fantazie,která se probouzí.že většina toho je snění a dalo by se říci krásné snění.
S tou šikanou samozřejmě nechci vyzvídat.Nikdy jsem nebyl dívkou abych znal ten jejich svět a myslel jsem, že se šikana dívek tak nějak netýká,že je to doména chlapců. Soupeření ano,ale šikana je přece jen o něčem jiném.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 23/12/2008 :  17:37:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axel01
Připojte si k tomu to ,fatální' a on vás humor přejde.

Axel, bez ohledu na to, co se ti přihodilo nebo nepřihodilo a bez ohledu na to, zda tobě nebo někomu jinému, tak stejné problémy můžeš zažít téměř kdekoliv, nejen ve škole...

...prostě tyto problémy existují, ale nemají žádnou větší spojitost se školou jako takovou, tou institucí. Ty z jejich existence však usuzuješ na špatnost (škodlivost, neprospěšnost, nazvi to jak chceš) školy samotné.

Kdybys nechodila do školy, studovala sama a chodila tam jen na zkoušky a pak začala pracovat...tak tohle všechno by tě potkalo asi na pracovišti... (i ta láska, i šikana, i cokoliv jiného)
...tyto jevy jsou spojené se společností samou, nikoliv se školou...

jinak taky přeju brzké uzdravení.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 23/12/2008 :  17:45:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Ve tvé věku je to dle mého názoru celkem normální a právě to je na tom věku tak krásné. K tvému věku přináležé zvláštní výraz a to krásně trpět.
mno MB, možná zpětně se na to můžeš dívat s nostalgií a připadne ti to svým způsobem krásné, ale není to krásné ani příjmené, je to na nic.

Nedíváš se imo totiž s nostalgií zpět na své utrpení samotné, ale díváš se na ty okolnosti, které máš s dobou svého utrpení (na které jsi již dávno zapomněl, jen víš, že bylo) spojené -- čili na mládí, na bezstarostnost, absenci zodpovědnosti, smělé plány do budoucna, atd.

jinak mě osobně, pokud mě někdo fakt otravoval, tak, že jsem nevěděl, co s tím...tak to byly vždycky holky, který mě jednu dobu stály fakt hodně nervů
..kluci si na mě nikdy nedovolili, neboť jsem jim dal vždy rychle po hubě (a vůbec jsem si nevšiml, že by kluci u nás kohokoliv šikanovali), ale některý holky mají tendenci zneužívat své slabosti. Psychický teror je horší než fyzický.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 23/12/2008 :  21:02:47  Show Profile  Reply with Quote
[quote] Ty z jejich existence však usuzuješ na špatnost (škodlivost, neprospěšnost, nazvi to jak chceš) školy samotné.
[/quote]

Nenene to vůbec neni pravda. Ta škola je špatná něčim jinym sama o sobě, s tímhle to nemá co dělat, ale je to hlavní důvod, proč se tam nechci z osobních důvodů zdržovat, jestli mě chápeš. I když asi moc ne.
A pak se k tomu pojí ještě ona nechuť do té školy samotné, studovat víceméně některé věci; které vím že mi později nebudou opravdu k ničemu. Zde bych to nazvala nějakým odporem k úřednictví a materialismu vůbec.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 23/12/2008 :  21:11:10  Show Profile  Reply with Quote
Psychický teror je horší než fyzický....No já bych řekla mnohem horší. Když tě bolí noha, máš nemoc nebo něco takového, ...ale jednou mne bolely šíleně zuby (a vícekrát..) a to jsem se zařekla, že bolest zubů je horší než nějaké psychické utrpení. No ono jak se to vezme. Další den mě zubařka vyčistila zub a bylo na světě celkem fajn. Horší je, že ten vnitřek si nemáš jak ,,vyčistit"..
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 23/12/2008 :  21:23:25  Show Profile  Reply with Quote
Slávo.
Jenomže on ten věk je docela silně zavádějící. Když miluješ tak ti může být třeba 60 a jsou to pořád stejná muka, to musíš vědět sám...
Fatální láskou mám na mysli asi něco jako Boha. Prostě to už nelze vyvrátit, tak to je a jediné co se s tím dá dělat je to přijmout. Nevím jestli ,osudná', nějak nevěřím na osud, ale spíše absolutní .
Můžu odejít na druhej konec světa, žít tam a mít děti a rodinu, ale stejně když se pak s ním octnu v jedné místnosti a ještě se obrátím zády, jeho přítomnost nebo pouhý úsměv mne uzdraví ode všch fyzických i psychických neduh a padnu před ním na kolena. (Předesílám že se jedná o neřestníka největšího kalibru, co si asi ani nedovedete představit)
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 23/12/2008 :  21:56:03  Show Profile  Reply with Quote
jinak taky přeju brzké uzdravení.
Tak to děkuju..Měla bych k tomu takovou otázku. (teď se mi střídají stavy kdy je mi téměř normálně-skoro jako nyní a kdy zmírám v horečkách...)

Co myslíte, věříte tomu, že víra člověka uzdravit se dokáže uzdravit samotná bez léků? (např. vozíčkář si vsugeruje, že začne chodit a opravdu chodí,žena že je těhotná a opravdu se jí narodí--ale mrtvý plod,apod.??)

Možná jsou to ojedinělé případy; ale mě se taky zdá, že jaksi s optimismem a přístupem k životu vůbec souvisí i to celkové zdraví...(člověk někam chodí, tim se odreagovává, baví se...)
Nebo co si myslíte vy? A ještě jedna:

Kde se hovoří o místě ve společnosti a co je příčinou toho, když někteří lidé tráví čas raději o samotě?(nebo převážnou většinu..)
Pokouším se najít rozdíl mezi extroverzí a introverzí jakožto ve způsobu a náplni života.

Edited by - axel01 on 23/12/2008 21:57:23
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 23/12/2008 :  23:24:05  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Nenene to vůbec neni pravda. Ta škola je špatná něčim jinym sama o sobě, s tímhle to nemá co dělat, ale je to hlavní důvod, proč se tam nechci z osobních důvodů zdržovat, jestli mě chápeš. I když asi moc ne.
aha...ok
myslím, že chápu líp než bych si přál...

quote:
Můžu odejít na druhej konec světa, žít tam a mít děti a rodinu, ale stejně když se pak s ním octnu v jedné místnosti a ještě se obrátím zády, jeho přítomnost nebo pouhý úsměv mne uzdraví ode všch fyzických i psychických neduh a padnu před ním na kolena. (Předesílám že se jedná o neřestníka největšího kalibru, co si asi ani nedovedete představit)

tak jestli jsi myslela tohle, tak to buď optimista...myslím si, že mám s takovou jednou lehčí formou zkušenosti.....myslel jsem si, že se jí snad už nezbavím, ale asi po 5-6 letech jsem si začal říkat, že se možná můžu zamilovat někdy i do jiné a myslím, že kdybych ji viděl znovu nyní (7 let), tak to setkání se mnou nic extra dělat nebude...
...z psychologie neznám nic takového jako "fatální láska" (nebo absolutní, ..jakkoliv), takže si myslím, že nic takového neexistuje...a mylím, že tě do cca 3-4 let zmizí z hlavy
...předpokládám, že mně nevěříš ani slovo, ale mi je to v tuhle chvíli celkem fuk ;-) (aneb nepsal jsem to, abych tě přesvědčoval, spíš abych tě povzbudil alespoň na tu jednu vteřinu, za kterou si řekneš, že melu nesmysly)

quote:
Co myslíte, věříte tomu, že víra člověka uzdravit se dokáže uzdravit samotná bez léků?
tady nejde o to, kdo čemu věří, ale o to, co jak je :-)
...a tyto jevy jsou prokázané, že skutečně fungují (nevím ale o tom, že by se vědělo jak)
...ale už jsme se o tom tady bavili -- to je ten placebo efekt...

podobně taky působí (auto)sugesce nebo (auto)hypnóza

nicméně tvé případy jsou absurdní ..když někdo nemá v nohách nervová spojení, tak si je může přát jakkoliv, ale má smůlu. Plod v extrémních případech může zabít stres.

Lidé - optimisté jsou opravdu celkově zdravější. Podobně zdraví prospívá, když umíš dobře ovládat své tělo. Ve škole se učí, že člověk vůlí může ovládat jen kosterní svalovinu a hladké svalstvo (v cévách, srdce, atd.) ovládat nemůže...nicméně tyhle blbosti se učí jen na střední...do jisté míry může. Mnoho nemocí vzniká z prostého nedostatečného prokrvení některých částí těla...tyto tedy můžeš vůlí ovlivnit. Další problémy vznikají z přílišného napětí a přetěžování částí těla...mnoho lidí má zbytečně trvale ztuhlé nebo zaplé svaly, i když je momentálně nepoužívá. Tyto opět můžeš vůlí ovlivnit. Je prokázáno, že pokud si osvojíš plný jógový dech (prostě dýcháš do břicha místo do hrudi), opět budeš zdravější. Jsou to jednoduché věci, ale fungují.

Spojitost se sugescí když jsi nemocná je pak asi taková, že když (např.) se ti ucpe nos, tak automaticky ti určité hladké svaly v hlavě ztuhnou, změní se prokrvení v čele..pokud zacílíš koncentraci k nosu a do čela, tak si představivostí můžeš během několika málo minut sopel vypustit a zaručit si volný nos. Výsledek je tedy mírnější průběh onemocnění a rychlejší uzdravení.

Na druhé straně je blbost, aby slepý začal vidět. Existují sice zprávy, kdy silně věřící byl při modlitbě v transu vyléčen, ale obvykle je jeho "vyléčení" velmi rychle následováno opětovným propuknutím choroby a to často v ještě horší podobě. Pro mě to není překvapivé, neboť v hypnóze a jí podobných stavech můžeš dělat téměř neuvěřitelné věci, obejít obranné mechanismy těla (např. bolest) je ten nejmenší problém...

quote:
Kde se hovoří o místě ve společnosti a co je příčinou toho, když někteří lidé tráví čas raději o samotě?(nebo převážnou většinu..)
Pokouším se najít rozdíl mezi extroverzí a introverzí jakožto ve způsobu a náplni života.

tak extroverze a introverze ještě nemusí nutně nic vypovídat o společenskosti. Společenskost imo souvisí halvně se socializací, kdežto extroverze a introverze je vrozená (na tohle se to 'imo' nevztahuje -- to je fakt, že jsou vrozené).

introvert má samozřejmě lepší předpoklady k tomu, by byl méně společenský, nicméně stěžejní je imo výchova a kolektiv, do kterýho se dítě dostane.
Např. pokud dítě je nemocné a do školky tím pádem prakticky nechodí...no tak už je to krok k budoucí nespolečenskosti. Pokud dále jeho schopnosti při nástupu do třídy dost převyšují ostatní (nebo naopak jsou nedostatečné), tak je to druhý krok k nespolečenskosti...a pokud se zrovna dostane do třídy, kde jsou děcka jinak vychovávaný než on, pochází z jiné socioekonomické vrstvy, atd....tak je imo hodně nepravděpodobné, aby si s kolektivem rozuměl a byl okamžitě přijat a byl v něm rád a uspokojen. Pokud první ročníky na škole provází jedno společenské "zklamání" za druhým, pak začne hledat kamarády jinde (např. v knížkách)....a vyroste z takového člověk nespolečenský.

Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 23/12/2008 :  23:31:33  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Horší je, že ten vnitřek si nemáš jak ,,vyčistit"..

i vnitřek můžeš vyčistit...se to jmenuje psychologie ta věda, co tě to naučí ;-)

...ale je to mnohem náročnější...
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 24/12/2008 :  00:23:36  Show Profile  Reply with Quote
...předpokládám, že mně nevěříš ani slovo, ale mi je to v tuhle chvíli celkem fuk ;-) (aneb nepsal jsem to, abych tě přesvědčoval, spíš abych tě povzbudil alespoň na tu jednu vteřinu, za kterou si řekneš, že melu nesmysly)
A tak to ani ne. Spíš jde o to že když máš žízeň, tak se napiješ, když potřebuješ dýchat, nadechuješ se; a to o čem jsem mluvila je něco podobného těmto příkladům. Možná bych to i viděla stejně, ale jsou místa, kam logika prostě nesahá..

Absurdní příklady..Jenomže právě to s tím těhotenstvím bylo někde v novinách. Už to může být řadu let..Žena si skutečně tak přála dítě, že otěhotněla a porodila jen..zárodek, nic, placentu. Bez oplodnění, a bylo 9 měsíců v tom. Celou dobu si hýčkala svoje ,uměle psychicky' vyvolané těhotenství, které nemohlo skončit jinak než právě tim že nic živýho neporodila.
Nevím z jaké země nebo odkud to bylo, to bys po mě chtěl moc; mohla bych zkusit pohledat, ale opravdu šlo o psychicky vyvolané těhotenství...
To s vozíčkářem bylo v TV, uznávám že rovněž datum si nepamatuji; mám spíš vizuální paměť, a tam vpodstatě už vozíčkář kterému stanovili diagnózu že je chorý na nohy, opěť začal silou vůle chodit. Třeba teda tam ty nervy měl, akorát slabé,...ale prostě začal sám chodit.

Autosugesce je účinná!! Nejsem proti aby si každý vsugeroval co mu libo. Některé myšlenky opravdu stojí za to aby si je člověk vryl do podvědomí a podle nich se zařídil!! Pokud myslíme to samé, pak je autosugesce mou pradávnou známou.

Jinak hypnózám taky věřím, mne zhypnotizovali jednou když mě bolelo břicho, aby nebolelo--a vyšlo to, a koneckonců hypnotizuji se sama, když potřebuju spát a nejde to, protáčím oči do hlavy a tím se hypnotizuji ! (navozuji spánek)
Další příklad s bolestí: Někde jsem četla (tuším že v nějaké Magii pro pokročilé, ale nevím to jistě... :-))) zajímavosti o dýchání(buddha), cvičení s vytvářením obrany proti okolním vlivům(vzdušná koule) a bylo tam o bolesti něco, co jsem si do budoucna nějak vložila do paměti a zautomatizovala:
A sice, představ si, když tě cokoli bolí, že ta bolest je součástí tebe, pár chvil v tom zůstaň a prodlužuj to při každé bolesti(tzn. řízneš se do prstu, ale nebudeš to vnímat jako ,au' ale jako součást tebe..rozdíl na povrch poznat není..)
Dosáhla jsem až toho že mě zubařka několikrát upozornila, že mám snížený práh bolesti a tím pádem ona neví zda je v zubu ještě kaz(mě nic nebolí a on tam třeba je--pak se udělá zánět a je to v p..jako zrovna minule); ale jinak si nemůžu stěžovat.
Sic je běžné že i já na to zapomínám, a jak často, ale když už jsem v ,bolesti', tak to vydržím, protože bolest nevnímám jako bolest. To je vpodstatě sugesce toho že žádná bolest vůbec není.

Měla jsem na mysli spíš podstatu chování introverta(proč to dělá,co dělá, proč mu to tak vyhovuje--když už to má vrozené,bez nějakých dalších faktorů) a totéž extroverta .
Dále pak výhody a nevýhody obou stránek těchto temperamentů.

Edited by - axel01 on 24/12/2008 00:26:46
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/12/2008 :  09:26:29  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Axel01.

Bylo by nesmyslné aby chlap a dědek radil tak mladé dívce,když ani mladík neví, co se v těch mladých děvčatech odehrává. POradit tě mohu pouze s těmi zuby. To co tě hrozí je paradontoza.Takto začíná,ale toto stadium může trvat celá léta,než se choroba skutečně projeví. Dojde ke zlepšení a zase ke zhoršení,ale ten proces pokračuje skrytě dál i když momentálně potíže nepociťuješ. Tento problém je možno úspěšně zažehnat dužinou aloe lékařské,kterou si vložíš na dásně a necháš působit co nejdéle. Budeš li to opakovat často, třeba dvakrát týdně, ty problémy zmizí.
Fatální,čili zničující láska? Já nevím, ale slovo fatální bych asi neužil. Našla jsi ve vjemu toho kluka bloky,které mají vysokou intenzitu ozvěny plus v tvé paměti. Tyto bloky zřejmě pocházejí z doby před rozvojem řeči a proto můžeš jejich příjemno cítit jen smyslovým vjemem. Ty samozřejmě po tom příjemnu toužíš a chceš je vnímat znovu a znovu. To je sama podstata té lásky. Pokud je pro tebe ten chlapec nedostupný, snažíš se to příjemno akumulovat každým vjemem a nemožnost vjemu bereš jako ztrátu. Jsi tedy díky tomu schopná tolerovat cokoliv,by% by to byl třeba i hromadný vrah. Pokud se k tomu připojí sexuální fantazie, výsledek může dělat dojem zničující, čili fatální lásky. Jenže je třeba si uvědomit,že on je pouze nositelem toho,co vyvolává v tvém myšlení ozvěnu plus a kdyby tě podal důkaz své lásky a ty jsi získala jistotu,že tyto bloky můžeš vnímat kdykoliv,pak přestaneš tyto vjemy akumulovat a začneš hledat další. Při tomto hledání však najdeš bloky, které vyvolávají ozvěnu mínus a postupně ztratíš schopnost vnímat ty bloky plus a tak dojde ke stavu, při kterém k témuž chlapci cítíš odpor a stejně tak můžeš říci,že je to fatální nepřekobatelný odpor. Každý je nositelem bloků které mají v tvé paměti ozvěnu plus i mínus. Takže problémem je jeho zdánlivá nebo skutečná nedosažitelnost, která tě nutí znovu a znovu jej vnímat smysly. Pokud srovnáš jeho foto s fotem třeba svého otce z doby kdy jsi byla mimino, nebo z někým ze svého okolí v té době, najdeš určité shody v maličkostech a právě to jsou ty bloky plus,kterých ozvěnu vyhledáváš. Tím se naučíš lásku ovládat. Pokud se ovšem jedná spíše o výplod sexuální fantazie,pak jde o cosi zcela jiného a je to ovlivněno tvým dospíváním. V tom tě neporadím,ale jedno mohu říci. V takovém případě nejde o lásku ale funkci hormonů a s toho plynoucí chtíč.
Nám chlapům zůstává dost ukrytý svět děvčat a soupeření mezi nimi nám zůstávalo skryté,proto bych šikanu u děvčat spíše neočekával. Tím není řečeno, že tato nemůže být,ale pouze to, že pro chlapce zůstává skrytá.
Odpor k materialismu a úředničině? Jak toto souvisí? Materialismus je víra, kdežto úředničina je povolání. K úředničině jako povolání bych měl zřejmě odpor také a zdálo by se mně to jako to nejnudnější povolání,ale kdo tě nutí takové povolání dělat? Škola končí maturitou a můžeš si vybrat co bude dál.Nemusíš být přece úřednicí.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 24/12/2008 :  10:14:24  Show Profile  Reply with Quote
Keď vonia ihličie a krásna sviečka horí, keď cítiš tymián a tíško padá sneh,to je čas sviatočný, keď vládnuť má len pokoj,láska a mier.Želám Vám krásne Vianoce a veselý Nový rok.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 24/12/2008 :  10:51:50  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Absurdní příklady..Jenomže právě to s tím těhotenstvím bylo někde v novinách. Už to může být řadu let..Žena si skutečně tak přála dítě, že otěhotněla a porodila jen..zárodek, nic, placentu. Bez oplodnění, a bylo 9 měsíců v tom. Celou dobu si hýčkala svoje ,uměle psychicky' vyvolané těhotenství, které nemohlo skončit jinak než právě tim že nic živýho neporodila.
Nevím z jaké země nebo odkud to bylo, to bys po mě chtěl moc; mohla bych zkusit pohledat, ale opravdu šlo o psychicky vyvolané těhotenství...
To s vozíčkářem bylo v TV, uznávám že rovněž datum si nepamatuji; mám spíš vizuální paměť, a tam vpodstatě už vozíčkář kterému stanovili diagnózu že je chorý na nohy, opěť začal silou vůle chodit. Třeba teda tam ty nervy měl, akorát slabé,...ale prostě začal sám chodit.

to je nesmysl -- i kdyby bylo možné, aby člověk vůlí byl schopen ovlivnit a vyvolat jakýkoliv proces v těle (což není), tak i tak by to nebylo možné, neboť by ta dáma musela vědět, které všechny procesy má ovlivňovat....a to neví ani vědci.
..pokud to v novinách opravdu psali, tak to byl nesmysl

quote:
Autosugesce je účinná!! Nejsem proti aby si každý vsugeroval co mu libo. Některé myšlenky opravdu stojí za to aby si je člověk vryl do podvědomí a podle nich se zařídil!! Pokud myslíme to samé, pak je autosugesce mou pradávnou známou.
mě osobně autosugesce dost děsí... Pokud si totiž jsem schopen nasugerovat, co chci...pak výsledek mé osoby nejsem už , ale změť nasugerovaných myšlenek (pravidel, přesvědčení, ...) mého bývalého já. Tobě to tak nepřipadne? Řekl bych, že je to stejný, jako v některých sci-fi se lidi začínají vylepšovat (naoperují si do mozku paměťový čip a zlepší svou paměť, atd.). Postupně jak se vylepšují a vylepšují (síla, odolnost, vidění ve tmě, atd.) tak přestávají být lidmi. Kyborgové jsou pak už vlastně stroje, které pracují na organické platformě (mozku). Pak to jde dál, že jsou schopni svoje lidské vědomí přenést do procesorů...a pak si jednoho dne řeknou: jaký je důkaz, že já jsem já? Co když jsem někdo jiný (co když vůbec nejsem?!) a někdo mě jen naprogramoval tak, abych si myslel, že já jsem já? Co když se nestaly žádné z mých zážitků a jen se nahrála potřebná data do mé paměti? atd.

...s autosugescí mi to připadne strašidelně podobné tady tomu vylepšování lidí pomocí techniky

quote:
Jinak hypnózám taky věřím, mne zhypnotizovali jednou když mě bolelo břicho, aby nebolelo--a vyšlo to, a koneckonců hypnotizuji se sama, když potřebuju spát a nejde to, protáčím oči do hlavy a tím se hypnotizuji ! (navozuji spánek)
hypnóza se neobejde beze slov. Dalo by se říct, že autohypnóza je autosugesce prováděná ne za "bděla" jako normální autosugesce, ale v meditaci.
Buď tě tedy byla v hypnóze vytvořena posthypnotická sugesce (kotva), že když budeš protáčet oči do hlavy, tak máš usnout....a nebo jsi objevila nějaký tělesný zlepšovák, který má za následek uklidnění a vyčištění hlavy od myšlenek...a následkem toho rychleji usneš.

quote:
Další příklad s bolestí: Někde jsem četla (tuším že v nějaké Magii pro pokročilé, ale nevím to jistě... :-)))
lol :-)

quote:
Dosáhla jsem až toho že mě zubařka několikrát upozornila, že mám snížený práh bolesti a tím pádem ona neví zda je v zubu ještě kaz(mě nic nebolí a on tam třeba je--pak se udělá zánět a je to v p..jako zrovna minule); ale jinak si nemůžu stěžovat.

tak fyzická bolest není (obvykle) tvůj nepřítel --- upozorňuje, že 'něco' tu není v pořádku...

více méně neznám příklad, kdy by bolest nebyla potřeba...snad jen při migrénách nebo když máš rovnátka, atd. Myslím, že ve většině případů ale bude bolest spíš užitečná. Lidi s podstatně sníženým prahem bolesti umírají dřív, neboť se nevyhýbají fyzickému poškození. V extrémních případech (to je ale porucha) třeba si babka sedne na jehlicu, jehlica se jí zapíchne do zad, ale ona to necítí. Po měsíci (až se jehlice dostane k míše), pak jehlice se zabodne do míchy a babka spadne na zem a už se nezvedne... (to dávali v jednom dokumentu onehdy).

quote:
Měla jsem na mysli spíš podstatu chování introverta(proč to dělá,co dělá, proč mu to tak vyhovuje--když už to má vrozené,bez nějakých dalších faktorů) a totéž extroverta .
Dále pak výhody a nevýhody obou stránek těchto temperamentů.

tak pokud myslíš vrozené...tak on je takový, protože se tak narodil...tedy protože jiný nemůže být. Kde je problém?

To je stejné, jako by ses ptala, proč je cholerik cholerikem a flegmoš flegmatikem...
Aneb zdůvodnění můžeš hledat v něčem, k čemu jsme se rozhodli...nemůžeš se jednookého ptát, proč se rozhodl narodit jednooký, jaký má k tomu důvod. Stejně s intro/extra -verty

Jinak výhody podle mého jednoznačně převažují u introverta, nicméně můj pohled pravděpodobně není nezaujatý, takže...nic.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 24/12/2008 :  10:56:08  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kacena

Keď vonia ihličie a krásna sviečka horí, keď cítiš tymián a tíško padá sneh,to je čas sviatočný, keď vládnuť má len pokoj,láska a mier.Želám Vám krásne Vianoce a veselý Nový rok.

tobě taky, kačko :-)

...napadl u vás už sníh? V Praze ještě včera nebyl a v Blansku taky ne :-(
Dokonce ani nemrzne...
...fakt, házet vejce na Busha...tu za chvílu všude bude Sahara 8-|
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000