Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 28/11/2008 : 23:14:44
|
quote: Originally posted by navi
Rzwalde, ja musím začať od začiatku a nie od konca. V prvom rade som musel prísť na to, čo mi je, keďže to nevedeli zistiť najväčšie kapacity nášho zdravotníctva. To sa mi už podarilo. Druhá fáza je, že sa z toho musím dostať, a to môže trvať 1 až 4 roky. Momentálne je pre mňa najdôležitejšie, nájsť optimálnu variantu detoxikácie, aby efekt bol čo najproduktívnejší. Všimol som si, že zdravotníctvo je v tomto dosť pozadu, tak používam progresívnejšie metódy. Knižky o imunite, o tom, prečo niektorí ľudia majú v niektorých prípadoch slabšiu imunitu, než druhí, ako sa tomu dá predchádzať, a ako liečiť, tak to je záležitosť ďaľšej dekády, ktorá ešte len príde. Všetko má svoj čas, a takáto literatúra príde na rad práve vtedy. Svoju imunitu sa zatiaľ snažím posilovať rôznymi prírodnými prípravkami, ktoré burcujú vlastnú imunitu tela a zároveň detoxikujú, aby tá imunita mala čo najväčší potenciál. Veľkú úlohu tu hrajú aj antioxidanty, ktoré likvidáciou voľných radikálov, túto imunitu posiľňujú. Vedel si napríklad, že taký extrakt zo semien viniča hroznorodého (100:1) 95%, je 20x silnejší antioxidant, než vitamín C, alebo 50x, než vitamín E? Vedel si, že Yucca čistí tráviace ústrojenstvo od svinstva? Vedel si, že pečeň vyrába glutathion, ktorý je napríklad zodpovedný za detoxikáciu od toxických kovov, a keď ho máš málo, tak je problém? Vedel si, že ortuť sa viaže a inaktivuje s „S-adenosylmethionine“ (SAM). Tento enzým je zodpovedný za konverziu noradrenalínu na adrenalín.(Len tak nenápadne pripomeniem, že SAM sa používa na liečenie depresii a iných neurotických porúch!!!) Nedostatok tohto enzýmu má za následok inaktiváciu „cytosolic enzyme catecholamine-O-methyltransferase“, ten je zodpovedný za poruchu adrenalínu, dopamínu a iných „catecholamines“. Takto by som mohol pokračovať ešte veľmi dlho, ale nechce sa mi, a verím, že Ťa to ani nezaujíma, takže nebudem zbytočne plytvať energiou. Takže asi toľko.
asi tolik? ...asi co? Co měly ty věty za smysl? ...měly mě ukázat, že máš určité odborné znalosti? Pokud ano, tak asi došlo nedorozumění: nesnažil jsem se posuzovat tvé znalosti, které budou jistě o mnoho mohutnější než mé (na většinu z tvých otázek je má odpověď ne, nevěděl (teda za předpokladu, že je to pravda)) ...na druhé straně je i z tvého příspěvku vidět, že jsi zastánce doplňků strany a proto bych se tě zeptal, zda víš, že jejich kladné působení na zdraví u zdravých jedinců je velmi spekulativní a že mohou být v některých případech i toxické? (např. vitamin E ve větších dávkách)...a že mnohem jistější je dodržovat normální zdravou životosprávu? (např. střeva čistí i velmi dobře prostá vláknina -- a to jednak že rozkládá a zřeďuje žlučové kyseliny, které dráždí sliznici a jednak je chrání i mechanicky). Nechci tohle "triviální" působení srovnávat s přípravkem Yucca, který neznám...ale věděl jsi, že ze zákona (teda alespoň v ĆR) doplňky stravy musí garantovat svoji netoxičnost, ale nemusejí prokázat svoji účinnost?!
...pouze jsem se pozastavoval nad některými linky, které sem dáváš a v kterých jsou napsané hlouposti
Věci jsou komplexní a je třeba je nemít vytržené z kontextu -- mně např. vrtá hlavou, jak jsi přišel na spojitost derealizace se rtutí, jak se může rtuť dostat ve významných množství do těla, dále jak ji lze z toho těla dostat, když už tam je...a dále v kterých případech mohou být vakcíny nebezpečné a proč tomu tak je.
(jinak pozn. k tomu, že mě to nezajímá -- nezajímají mně jen vakcíny a derealizace, protože se mě osobně netýkají....pokud jde o zdraví, tak to mě zajímá, nicméně mě začalo zajímat teprve nedávno)
kačko, --> ok, tedy v pořádku...nemám již námitek |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 28/11/2008 : 23:29:23
|
Rzwalde, poznáš toto? http://www.wellimpex.sk/detox-spa-2-ionizujuci-kupel-na-nohy-p-29.html
přesně tohle je důvod, proč se do vás dvou montuju -- tohle mě děsí a je to má noční můra
...to je totáální prasečina !!!!!
...což musí nutně vědět každý, kdo prolezl gymplem, neboť
1. pH v dutině ústní nekoreluje s chemickým poškozením organismu a tedy nic neřekne o tom, jak detoxikovat
2. není tam popsán přesně mechanismus, ale očekávám, že přístroj se aplikuje povrchově -- a povrchová aplikace přeci nemůže ovlivnit hladiny látek v těle (narážím na ty ionty)
3. účinek přístroje (kdo ho garantuje?!!!!!!!!!!!!) je proto totožný s účinky masáže -- tedy prokrvení a okysličení, které může mít hojivé účinky ...ale ty jakési blíže nespecifikované ionty tomu nemohou pomoc, pokud nejsou aplikovány vnitřně (možná jsem to nepochopil...vycházím z toho, že přístroj se aplikuje na povrch těla)
4. tato část: Pri používaní sa voda rozloží na ióny, ktoré sa krvným obehom dostanú do celého organizmu a nabijú ho negatívnymi iónmi. V organizme sa zvýši hladina iónov, následkom čoho sa zvýši aj hladina energie, napomáhajúca činnosti enzýmov. ..je zralá na žalobu, neboť je lež, že nějaký přístroj elektrickým proudem rozštěpí H2O na ionty --- to není fyzikálně možné (tak, aby to toho člověka nezabilo) ...voda je již částečně disociovaná a elektrolýza způsobí jen to, že dané ionty vody putují k elektrodám, s kterými reagují a spojují se v plyn, který vodu opouští... viz http://kekule.science.upjs.sk/chemia/aktual/projekt/2pokus.htm
...neříkám, že přístroj nemá pozitivní vliv na zdraví, to určitě má....říkám, že požadovat za takový krám 11 tisíc je vrchol drzosti!! |
Edited by - Rzwald on 28/11/2008 23:36:55 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 00:01:13
|
To čo si napísal o potravinových doplnkoch, je pravda, a viem to, ale platí to len v určitých prípadoch. Aj pri potravinových doplnkoch platí, že ich treba brať s rozvahou, a ako sa ľudovo hovorí, neprháňať to. Majú však oproti liekom jednu výhodu. Nie sú zďaleka tak toxické. Na európske potravinové doplnky sa v najväčšej miere používajú ešte dávkové normy z roku 1948, kedy ich klinická účinosť nebola dostatočne vybádaná, a Európa je oproti USA v tejto záležitosti dosť pozadu. Je len zopár európskych výrobkov, ktoré sa dávkovaním aspoň trochu približujú tomu americkému. Je to aj kvôli tomu, že u nás sa s potravinovými doplnkami ešte nepočíta ako s ekvivalentmi syntetických liekov. Ja som našťastie zkontaktovaný s americkým systémom dávkovania potravinových doplnkov, takže tieto produkty používam ako náhradu syntetických liekov. Mám s nimi ztiaľ veľmi dobré skúsenosti. A čo sa týka kontaktov, ktoré sem dávam, nie su to hlúposti, ale informácie, ktoré z určitých dôvodov zatiaľ nie si ochotný prijať, ako relevantné. Komplexnosť je moja záľuba, a snažím sa tak kompenzovať nedostatky v medicíne. Na spojitosť derealizácie s ortuťou som prišiel jednoducho. Konkrétne vyliečené prípady z otravy ortuťou, pri ktorých bola derealizácia symtómom otravy. Významné množstvo ortuti sa môže dostať do tela tak, keď nemáš dostatočne vyvinutý obranný mechanizmus voči jej odbúravaniu, a časom sa ti naakumuluje v tele do patologickej podoby. Tento obranný mechanizmus môžeš paralizovať aj neliečenou akútnou otravou, pri ktorej sa nabúra funkčná imunita. Je kopa odbornej literatúry aj na internete, ohľadom odbúravania ortuti z tela, a aj priame kontakty na ľudí, ktorí sa tým prakticky zaoberajú. Myslím si, že vakcíny sú predovšetkým biznis, a až potom všetko ostatné. Z informácii, ktoré som našiel na internete o vakcínach mi vyšlo, že sú zbytočné. Konzervačnú látku tymerosal, z obsahom ortuti, asi pred desiatimi rokmi prestali používať, práve na nátlak, zo strany oponentov. O zákaze, alebo obmedzení používania amalgámových výplní, sa už pošuškáva aj v europskom parlamente, niektoré štáty jej aplikáciu, buď zakázali, alebo obmedzili. Najlepšie si udržíš zdravie, keď budeš mať v sebe čo najmenej toxických látok. Vtedy telo funguje tak, ako má. Je samozrejme zbytočné, konzumovať potravinové doplnky, ak máš dobrú stravu, dobré zdravie, a dobré životné prostredie. Ak však niečo z toho už nefunguje tak ako má, musíš tomu pomôcť, ak chceš, aby to fungovalo tak, ako má. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 00:03:48
|
K tomu detoxikačnému zariadeniu sa Ti vyjadrím zajtra. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 07:34:57
|
Takže tu mám informáciu od priateľa, ktorý sa v týchto veciach vyzná principiálne, a vie aj o ich praktickom využití. Odpovedal mi toto: Ivan, na tie ionicke detoxifikacie, teoria je velmi prijatelna, ale prax nedokazala ziadnu vacsiu ucinnost. Tu to prislo pred vyse 15 rokmi (žije v USA) a uz je to prakticky uplne zaniknute. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 07:40:57
|
Podarilo sa mi zistiť, že vrátane mozgu, dokáže z tela odčerpávať ortuť tekutý zeolit. Jeho výhodou je, že nie je vôbec toxický, a nestráca odčerpávanú ortuť, čiže nenastáva reabsorbcia ortuti späť do krvného obehu. Takže si ho idem objednať. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 09:57:56
|
Toto je jeden z názorov, ktorý som stiahol z internetu, ohľadom antibiotík: Minie napisal som ti a poslal tabulku na ucinok citricidalu(GSE) Citricidal ma ovela sirsie spektrum ucinnosti, ako synteticke antibiotika. Mnohe prirodne latky su obrana proti mikrobialnym nakazam, ktora pracuje uz miliony rokov, inac by mnohe rastliny uz davno vyhynuli.A kedze su v prirode tak dlho a ludia a zvierata sa s nimi stretali miliony rokov, nas organizmus si na ne(mnohe) privykol a pre to mam neskodia, ako synteticke, pred tym neexistujuce chemicke atb. V prirode musi byt vzdy rovnovaha, inac by jeden druh znicil vsetky ostatne. A teda musi byt proti vsetkemu aj protilatka. A nesmie byt prisilne, aby znicila vsetko, ale miernejsieho razu, aby potlacila len skodlive mikroorganizmy,co najviac z nich, ale nie vsetky mikroorganizmy, cim sa mnohe uzitocne udrzia. ..... Chyba je, ze prirodne veci sa nedaju patentovat a tym ziskat exkluzivne(vynimocne) pravo na vyrobu a predaj, takze farmacia sa o ne nezaujima, dokonca casto proti nim tvrdo bojuje, aby im nevytlacili ich drahe patentovane lieciva z trhu. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 11:39:09
|
quote: Originally posted by navi A čo sa týka kontaktov, ktoré sem dávam, nie su to hlúposti, ale informácie, ktoré z určitých dôvodov zatiaľ nie si ochotný prijať, ako relevantné.
nejsem schopen přijat nic, co je v rozporu s aktuálními oficiálními vědeckými informacemi...a to pouze z jednoho důvodu: Kde je garance toho, že ti nekecají? Nikde. Pravdivost těchto alternativních hypotéz je proto zcela v rukou zlovůle jejich autora. Když mám fakt v učebnici, tak vím, že tom předcházelo hafo studií od různých vědců z různých zemí. Není to tedy zainteresovaná skupina, dokonce jsou to jednotlivci, kteří mezi sebou podle pravidel soutěží --- tedy je v zájmu vědce vyvrátit hypotézu druhého vědce snad ještě víc než ji pouze potvrdit. O tenhle systém se mohu opřít a spolehnout se na něj. Naproti tomu zde stojí nějaká společnost s nějakým názvem...a ona na trh za velký peníze dodává různé přístroje a doplňky, o kterých říká, že jsou zdraví prospěšné. V rámci výrobního tajemství pak ani nedodá přesný popis, jak přístroj nebo léčivo funguje. A nejlepší je, že zákon ji neukládá povinnost účinnost prokázat, pouze bezpečnost. Tohle je imho přílišná důvěra, která se může vymstít. A taky nemusí...ale jde o to riziko, který musíš podstoupit --- navi, jsi velmi odvážný!
quote: Originally posted by navi Konkrétne vyliečené prípady z otravy ortuťou, pri ktorých bola derealizácia symtómom otravy.
navi, selský rozum: když máš chřipku, bolí tě hlava když máš boreliózu, bolí tě hlava
...z toho, že tě bolí hlava nelze vyvodit, že máš boreliózu, ani to, že máš chřipku --- můžeš mít obojí a nebo ani jedno (třeba jsi jen dehydrovaný a tak tě bolí hlava)
Podobně tedy když máš derealizaci, nutně to neznamená, že máš v těle vysoké dávky rtuti jenom proto, že člověk s otravou rtuti měl derealizaci. Ty přece trpíš derealizací a jsi dlouhodobě zdráv, ne? To je jiný stav. ...a nejde copak nějak zjistit, nějakým rozborem, kolik máš v těle rtuti?
quote: Originally posted by navi Myslím si, že vakcíny sú predovšetkým biznis, a až potom všetko ostatné. Z informácii, ktoré som našiel na internete o vakcínach mi vyšlo, že sú zbytočné.
tu jsi přistižen při činu, hříšníku --- žádná odborná literatura, nýbrž internet je tvým zdrojem! A lze si položit otázku, zda to byl nějaký studijní materiál z nějaké lékařské fakulty (to by bylo super!!) nebo nějakej referát nějakýho studentíka (stále dobrý!), populární článek v internetovým magazínu (někdy lepší než nic, jindy je lepší to nic) a nebo nějaký texty jednotlivců, který nemají rádi medicínu nebo chtějí upoutat pozornost (špatné, špatné!)
..nevýhoda internetu tkví v tom, že najdeš to, co hledáš. Když k vakcínam přístoupíš s počáteční nedůvěrou a na net jdeš ověřit jejich špatné působení, no tak vygooglíš články, který na vakcíny nadávaj. Když půjdeš ověřit jejich neškodnost, tak vygooglíš články, který jim budou blahořečit. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 16:51:16
|
quote:Originally posted by navi A čo sa týka kontaktov, ktoré sem dávam, nie su to hlúposti, ale informácie, ktoré z určitých dôvodov zatiaľ nie si ochotný prijať, ako relevantné.
nejsem schopen přijat nic, co je v rozporu s aktuálními oficiálními vědeckými informacemi...a to pouze z jednoho důvodu: Kde je garance toho, že ti nekecají? Nikde. Pravdivost těchto alternativních hypotéz je proto zcela v rukou zlovůle jejich autora. Když mám fakt v učebnici, tak vím, že tom předcházelo hafo studií od různých vědců z různých zemí. Není to tedy zainteresovaná skupina, dokonce jsou to jednotlivci, kteří mezi sebou podle pravidel soutěží --- tedy je v zájmu vědce vyvrátit hypotézu druhého vědce snad ještě víc než ji pouze potvrdit. O tenhle systém se mohu opřít a spolehnout se na něj. Naproti tomu zde stojí nějaká společnost s nějakým názvem...a ona na trh za velký peníze dodává různé přístroje a doplňky, o kterých říká, že jsou zdraví prospěšné. V rámci výrobního tajemství pak ani nedodá přesný popis, jak přístroj nebo léčivo funguje. A nejlepší je, že zákon ji neukládá povinnost účinnost prokázat, pouze bezpečnost. Tohle je imho přílišná důvěra, která se může vymstít. A taky nemusí...ale jde o to riziko, který musíš podstoupit --- navi, jsi velmi odvážný!
Rzwalde, a čo takto dobrá vôľa? Prečo nepočítaš aj s touto možnosťou? Prečo tak neochvejne veríš oficiálnej vede? Poznáš atmosféru neoficiálnej verzie oficiálnej vedy? Prečo považuješ oficiálnu vedu za tak dokonalú? Aký racionálny argument Ťa k tomu vedie? Máš pocit, že tam nie sú ľudia, ktorí by mohli robiť chyby, a zastierať ich pred verejnosťou? Čo Ťa vedie k takémuto presvedčeniu? Prečo si myslíš, že veda neslúži lobistickým skupinám? Rzwalde, mám taký pocit, že si ešte len v plienkach, v týchto záležitostiach. Nezabúdaj na jednu vec. Aj vo vede rozhoduje kapitál, a kapitál vždy očakáva veľké zisky. Ak by sa ľudia liečili takým spôsobom, aby boli zdraví, bolo by po ziskoch. Jeden príklad zo Slovenska: Doktor Jurkovič, už 20 rokov lieči rakovinu odopretím živín rakovinovým bunkám. Jeho úspešnosť liečby je o 60% vyššia, než úspešnosť liečby klasickej medicíny. A hlavne je finančne oveľa menej nákladná, a menej drastická. Počas tých 20 rokov sa ho snažia znemožniť, ale akosi sa im to nedarí, dosť dobre na to, aby ho potopili. Veriť oficiálnym kruhom je pohodlné, ale nie vždy najlepšie riešenie. Ja by som o tom mohol rozprávať. Tiež som patril medzi dôverčivých, v oficiálne kruhy. |
Edited by - navi on 29/11/2008 17:24:44 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 17:23:59
|
quote:Originally posted by navi Konkrétne vyliečené prípady z otravy ortuťou, pri ktorých bola derealizácia symtómom otravy.
navi, selský rozum: když máš chřipku, bolí tě hlava když máš boreliózu, bolí tě hlava
...z toho, že tě bolí hlava nelze vyvodit, že máš boreliózu, ani to, že máš chřipku --- můžeš mít obojí a nebo ani jedno (třeba jsi jen dehydrovaný a tak tě bolí hlava)
Podobně tedy když máš derealizaci, nutně to neznamená, že máš v těle vysoké dávky rtuti jenom proto, že člověk s otravou rtuti měl derealizaci. Ty přece trpíš derealizací a jsi dlouhodobě zdráv, ne? To je jiný stav. ...a nejde copak nějak zjistit, nějakým rozborem, kolik máš v těle rtuti?
Bože, Ty si tak naivný, až to bolí. Prepáč mi Rzwalde, že som to povedal, ale nič lepšieho ma nenapadlo. Tu nejde o jeden symtóm, ale kopu symtómov, ktoré dokopy dávajú taký výsledok, že by s tým lekár namal mať žiadné problémy. Vieš v čom je problém, že medicína funguje selektívne a nie celostne. Keď poviem lekárovi, že mám žalúdočné problémy, tak sa orientuje na žalúdok. Keď mu poviem, že mám derealizáciu, tak sa orientuje na derealizáciu. Keď mu poviem, že ma bolia svaly, tak ma pošle na vyšetrenie krvy. Všimni si, tri samostatné vyšetrenia, v mnohých prípadoch traja selektívny odborníci, a každý sa hrabe v tom svojom. napadol ma trojjediný Boh. Tri choroby v jednom tele. Aj náboženstvo je choré tým istým spôsobom. Tatže mám tri choroby v jednom tele, a každá sa lieči samostatne. A aký je výsledok? Na prd. Prečo? Pretože všetky tri záležitosti sú symtómami jednej choroby, a tou je merkurializmus. Chápeš to? Ešte Ti poviem jednu vec. Zatiaľ som nenašiel v medicíne diagnózu, pri ktorej by si mal súčasne vysoké IQ, strašne zlú pamäť, úzkosti, žakúdočné problémy, chronickú únavu a príznaky neurasténie súčasne, okrem merkurializmu, prípadne saturnizmu. A práve tieto problémy mi boli od začiatku diagnostikované. Tak mi prosím Ťa vysvetli, ako je to možné, že mi neurčili správnu diagnózu ani ne jednom z najlepších pracovísk na Slovensku? Ja som Ti už svoju variantu povedal. Z krvi sa ortuť dostane do tkaniva a do mozgu, kde sa zabuduje. Ak nemáš dosť protilátok na odbúranie, tak sa tam bude kumulovať. Existuje metóda, spomínala ju tu Kačenka, robili to jej synovi a stojí 60 000 Sk,pri ktorej dokážu niečo zistiť, ale čo konkrétne, to neviem. Jedno viem ale iste. Zatiaľ neexistuje žiadna oficiálne metóda, na zisťovanie ortuti v mozgu. Neoficiálne metódy, sú tiež nespoľahlivé. Jediná, zatiaľ spoľahlivá metóda na zisťovanie ortuti v mozgu je pitva. Žiadal som svojho obvodného lekára, ešte pred tým, než som začal detoxikovať, a keď som mal len podozrenie na merkurializmus, aby mi dal urobiť vyšetrenie na ortuť. Povedal mi,že mu medicína takúto možnosť neponúka. Takže tu sme skončili pri diagnostike ortuti v medicíne. Ešte máš nejakú otázku, alebo námietku? |
Edited by - navi on 29/11/2008 17:25:47 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 17:47:14
|
quote:Originally posted by navi Myslím si, že vakcíny sú predovšetkým biznis, a až potom všetko ostatné. Z informácii, ktoré som našiel na internete o vakcínach mi vyšlo, že sú zbytočné.
tu jsi přistižen při činu, hříšníku --- žádná odborná literatura, nýbrž internet je tvým zdrojem! A lze si položit otázku, zda to byl nějaký studijní materiál z nějaké lékařské fakulty (to by bylo super!!) nebo nějakej referát nějakýho studentíka (stále dobrý!), populární článek v internetovým magazínu (někdy lepší než nic, jindy je lepší to nic) a nebo nějaký texty jednotlivců, který nemají rádi medicínu nebo chtějí upoutat pozornost (špatné, špatné!)
..nevýhoda internetu tkví v tom, že najdeš to, co hledáš. Když k vakcínam přístoupíš s počáteční nedůvěrou a na net jdeš ověřit jejich špatné působení, no tak vygooglíš články, který na vakcíny nadávaj. Když půjdeš ověřit jejich neškodnost, tak vygooglíš články, který jim budou blahořečit.
V odborne literatúre ani nemôžeš nájsť nič, čo by jej protirečilo. Kto by si sral do vlasného hniezda, že? Odborná literatúra si napíše len to, čo sa jej hodí, a čo ju vychváli. Nepoznáš túto ľudskú vlastnosť? Komplexná pravda tu už nie je podstatná. Stačí len tá, čo sa nám hodí. Nič Ti to nehovorí? Tak takýto prístup veľa ľuďom nepomôže. Pomôže finančne len zopár zbohatlíkom, v tomto biznise zainteresovaných. Mňa nikdy nezaujímala len lokálna pravda, ale vždy celá. Preto som taký aký som, a postupujem tak, ako postupujem. Čítať odbornú literatúru mi pripadá zbytočné, pretože s tým mám svoje skúsenosti, a všetko je to na jedno kopyto, ako keby to jedna mater mala. Takže načo strácať čas, stále tým istým. na internete sa nachádzajú aj oficiálne vedecké verzie, preferované vedeckými alebo odbornými webmi, a tak isto aj oficiálne verzie, preferované alternatívnimy webmi. Čitam oboje, dedukujem a analyzujem. Dokonca môžem porovnávať, aký mám osbný zdravotný prínos, z oficiálnej vedy, a z alternatívnej. Ak by som pri detoxikácii postupoval podľa oficiálno vedeckých postupov, tak by som skonil tú schopnosť, ktorú DMSA ponúka. Beriem možno osemkrát nižšiu dávku DMSA, než stanoví oficiálna medicína pre najcitlivejšie prípady. Prečo? Oficiálna veda akosi zabudla na reabsorbciu naviazanej ortuti na DMSA. Prečo? Myslím si, že to je len obyčajná nedôslednosť v detailoch. Alternatívna medicína na rozdiel od toho, tieto detaily má zakotvené a aj zdôvodnené. Tak povedz, prečo by som mal uprednosťnovať rady klasickej medicíny pred alternatívnou? Aký racionálny dôvod by som na to mal mať? Ku všetkému vždy pristupujem nezaujate, ako správny sudca. Viem totiž, že ako náhle k niečomu začnem pristupovať zaujate, alebo podmienene, tak nemám šancu na objektívny názor. |
Edited by - navi on 29/11/2008 17:50:23 |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 20:29:53
|
Rzwalde,Navi! Obaja ste inteligentní ľudia,s mnohými znalosťami,ale najväčší problém je v tom,že sa rozchádzate v zásadných veciach.Vaše názory sú logické,aj keď sú z iného súdka.Rzwalde,tiež som za overené veci,ktoré prešli mnohými štúdiami,ale prečo uznávať za každú cenu len chémiu?Pravdaže prírodné zdroje sú pre lekárov "slabé" alebo nepresvedčivé,ale ak sa nájdu ľudia,u ktorých sa po ich aplikácii dostavil čo i len malý pozitívny výsledok,tak prečo presedlať na umelinu?Samozrejme,ak máš silné bolesti,tak v prvom rade siahaš po analgetikách.Ale keby si tú bolesť utlmil hneď na začiatku/kým nie je veľká/ homeopatickým prostriedkom alebo iným prírodným preparátom,tak by to bolo k nášmu telu šetrnejšie,nie?Ale ak to nikdy nevyskúšaš,tak sa to nedozvieš. Ja som tiež presvedčená,že vakcíny nie sú užitočné.Som rada,že farmaceutické firmy prestali používať v kombinovaných vakcínach pre deti ortuťový konzervátor/thimerosal/,ktorý bol na príčine rôznych degeneratínych porúch u detí.V poslednej dobe sa hovorí,že vďaka vysadeniu tohto konzervátora,je autizmus na vzostupe/zatiaľ v Amerike/.Ešte pred pár rokmi mali batoľatá po troch očkovaniach,trojnásobok minimálnej dávky ortuti v organizme.Poznačilo to negatívne signalizáciu nervových buniek,v ktorých sa ortuť,olovo a iné ťažké kovy postupne usádzali. Maťovi robili síce testy na prípadný výskyt ťažkých kovov v tele,ale dopadol dobre.Odstrihli mu zo hrsť vlasov umelohmotnými nožnicami,ale akým spôsobom to zisťovali,tak to ozaj neviem.Rzwalde.prečo by mu robili tak finančne náročný test na ťažké kovy,keby aj vedci z výskumného ústavu neboli presvedčení,o spojitosťi ortuti a i. ť. kovov s autistickými poruchami a inými nervivými degeneračnými ochoreniami.Je to trochu na zamyslenie. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 20:53:20
|
quote:Originally posted by navi A čo sa týka kontaktov, ktoré sem dávam, nie su to hlúposti, ale informácie, ktoré z určitých dôvodov zatiaľ nie si ochotný prijať, ako relevantné.
Rzwalde, a čo takto dobrá vôľa? Prečo nepočítaš aj s touto možnosťou? Prečo tak neochvejne veríš oficiálnej vede? Poznáš atmosféru neoficiálnej verzie oficiálnej vedy? Prečo považuješ oficiálnu vedu za tak dokonalú? Aký racionálny argument Ťa k tomu vedie? Máš pocit, že tam nie sú ľudia, ktorí by mohli robiť chyby, a zastierať ich pred verejnosťou? Čo Ťa vedie k takémuto presvedčeniu? Prečo si myslíš, že veda neslúži lobistickým skupinám? Rzwalde, mám taký pocit, že si ešte len v plienkach, v týchto záležitostiach. Nezabúdaj na jednu vec. Aj vo vede rozhoduje kapitál, a kapitál vždy očakáva veľké zisky. Ak by sa ľudia liečili takým spôsobom, aby boli zdraví, bolo by po ziskoch.
navi, předně si všimni, že na mou otázku jsi neodpověděl, ale položil jsi tytéž otázky proti vědě. Tedy naprav to a odpověz mi, proč se nebojíš, že budeš oklamán neoficiální vědou. (nebo tvá odpověď byla ta dobrá vůle? Potom jsi stále odvážný...proč předpokládáš dobrou vůli u neoficiálních vědců a nepředpokládáš ji u oficiálních vědců?)
ad co takhle dobrá vůle? Právě že předpokládám dobrou vůli u oficiální medicíny...její cíl vidím v pomoci, nikoliv v uškození. Oficiální medicína je to, co převažuje...a věřím, že pro většinu platí ta dobrá vůle. Na druhé straně si dokážu představi pochybné jedince sledující jiné cíle než dobrou vůli....a taky si dokážu představit jedince, kteří to sice mysl dobře, ale jsou prostě hloupí...a tak vymýšlí sračkovky.
ad neochvějná víra ...věřím, protože: a) všichni tvrdí totéž, u neoficiálních alternativců tvrdí každý něco jiného b) je to logické a popisy, vysvětlení mechanismů, atd. je velmi lehce dostupné i laické vřejnosti, neoficiální vysvětlení logická velmi často nejsou, krom toho popisy technik nejdou sehnat, alternativisté často mají učení, které tají před veřejností c) systém je nastaven tak, aby spolu vědci soutěžili (úspěch je přijít na něco nového, nebo vyvrátit něco zažitého) d) systém je nastaven tak, aby produkoval praktické výsledky (vědci se musí snažit, aby dostali peníze na projekt) e) vědci jsou nezainteresovaná skupina (protože jsou placeni nikoliv podle výsledků, ale podle svého povolání --- vědci je jedno, zda se ukáže že látka A je škodlivá nebo zdravá, pro něj je směrodatný, že její škodlivost nebo neškodnost odhalí nebo neodhalí -- za tohle dostává peníze)(naproti tomu většina alternativců jsou jednotlivci, kteří jsou placeni přímo od pacientů...jsou tedy zainteresovanou skupinou - jejich cílem můžou být peníze) f) oficiální medicína není ovlivnitelná vnějšími činitely (protože je nadnárodní...nemůže tedy být ovlivněna žádnými nevědeckými tlaky, neboť vědci pocházejí z různých zemí a mají různé filosofie -- někteří věří v Boha, jiní ne, další jsou socialisti, jiní kapitalisti, atd.)
...to jsou hlavní důvody, proč věřím oficiální vědě. Jaké výhody (kromě dobré vůle) má neoficiální věda?!
ad neoficiální verze oficiální vědy ..myslíš, jací jsou někteří vědci "blbci"? ...to vím, ale týká se to jejich vnitřního soupeření (ukradnutí cizí práce a publikování pod vlastním jménem, nevraživost, atd.) a netýká se výstupu....proto měto nezajímá
ad Jeden príklad zo Slovenska myslíš podvazování nádorů? To je sice experimentální, ale oficiální (!!!) léčebná metoda provozovaná po celém světě, takže proti ní nic nemám. Není standardizovaná, protože se zatím nezná způsob jejího účinku a tím pádem nelze určit, pro které pacienty je vhodná, jaké mohou být komplikace atd. Alespoň toto platilo před pár lety, kdy jsem o tom naposledy četl, jaká je situace nyní, nevím. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 23:23:44
|
quote:Originally posted by navi Konkrétne vyliečené prípady z otravy ortuťou, pri ktorých bola derealizácia symtómom otravy.
Bože, Ty si tak naivný, až to bolí. Prepáč mi Rzwalde, že som to povedal, ale nič lepšieho ma nenapadlo. Tu nejde o jeden symtóm, ale kopu symtómov, ktoré dokopy dávajú taký výsledok, že by s tým lekár namal mať žiadné problémy. Vieš v čom je problém, že medicína funguje selektívne a nie celostne. Keď poviem lekárovi, že mám žalúdočné problémy, tak sa orientuje na žalúdok. Keď mu poviem, že mám derealizáciu, tak sa orientuje na derealizáciu. Keď mu poviem, že ma bolia svaly, tak ma pošle na vyšetrenie krvy. Všimni si, tri samostatné vyšetrenia, v mnohých prípadoch traja selektívny odborníci, a každý sa hrabe v tom svojom.
navi, sice jak vidět, uvědomuješ si, že jde vždy o kopu symptomů (taky to vím), ale přesto jsi udělal závěr že když jeden s otravou rtuti měl derealizaci, tak že ty máš nutně taky otravu rtuti. Napadl mi lepší příklad a to halucinacemi. Když máš halucinace, tak můžeš mít schizofrenii, ale taky to může být třeba úpal a nebo zfetování. U tebe je derealizace jeden symptom a z toho nemůžeš vyvodit, že příčina je rtuť. Podle selského rozumu je pravděpodobnější, že ten s rtutí, kterej měl derealizaci na tom byl podobně jako ten s zfetovanej s halucinacema. Proto jsem se ptal, jak jsi přišel na to, že je to z rtuti...protože se může stát, že pak uplně zbytečně budeš vyhazovat těžký peníze za stroje na detoxikaci, protože jim budeš věřit, tak zaznamenáš přechodné zlepšení, což budeš považovat za důkaz účinnosti a neúspěchy trvalého rázu, který budou nutně následovat si vysvětlíš tím, že detoxikace nebyla dokonalá a tak potřebuješ ještě lepší a ještě dražší přístroj. Tak to budeš provozovat 10 let, utratíš za to 500 000 a pak si řekneš, sakra, možná že to nebylo tou rtutí. To je sice katastrofický scénář, ale ...můžeš ho vyloučit?! Pokud máš možnost, podívej se na toto: http://www.csfd.cz/film/14317-rekviem-za-sen-requiem-za-sen-requiem-for-a-dream/ (hraje tam jedna moc hezká feťačka (poněkud teda vychrtlá :-/ ale co už), už jen proto je to dobrej film :-)
quote: Originally posted by navi Zatiaľ som nenašiel v medicíne diagnózu, pri ktorej by si mal súčasne vysoké IQ, strašne zlú pamäť, úzkosti, žakúdočné problémy, chronickú únavu a príznaky neurasténie súčasne, okrem merkurializmu, prípadne saturnizmu. A práve tieto problémy mi boli od začiatku diagnostikované.
Žil jsem v dojmu, že těžké kovy inteligenci snižují. Pokud jsi otráven rtutí, měl by jsi být spíš pako, navi :-D ...anžto jsi chytrý, nejsi otráven rtutí, ok? ...jinak úzkosti můžeš mít proto, že jsi nemocný. Úzkost pak implikuje žaludečný problémy (z úzkosti můžou být vředy) a i zloupamět, konkrétně špatné zapamatovávání si nových věcí (pokud si něco zapamatuješ, nemělo by to na to mít vliv). Vysoké IQ můžeš mít přirozeně a nemusí mít s tím souvislost. Ad neurastenie, tak to může být pravým symptomem tvé choroby a chorobná únava tělesná plyne z nervové únavy, tedy z té neurastenie.
musím se pochválit, jak jsem to elegantně vysvětlil :-) ...jen doufám, že se na mě nenaštveš. ...ale neber mě vážně, neboť si nechci vzít na triko, že tě přesvědčím o tom, že to nemáš ze rtuti a pak se ukáže, že to ze rtuti bylo (brrrr)
quote: Originally posted by navi Tak mi prosím Ťa vysvetli, ako je to možné, že mi neurčili správnu diagnózu ani ne jednom z najlepších pracovísk na Slovensku? Ja som Ti už svoju variantu povedal.
navi, už jsem říkal, že hodně lékařů jsou unavení, alibističtí, rezignovaní, nedostatečně vzdělaní a trpící utkvělou představou, že pacient nechce nic slyšet a chce hlavně strašně prášků. Mám tinnitus (už víc než deset let), stále, 24 hodin denně, mi píská v uších. Vzhledem k tomu, že to mám odmalička, naučil jsem se to ignorovat (ostatně mi to nikdy moc nevadilo) a vnímám to obvykle jen když je absolutní ticho. Když jsem šel k lékařovi, odborníkovi (tj. na ušní, nikoliv k obvodnímu), tak mě naprosto znechutil, neboť jsem o tom věděl asi desetkrát tolik, co on (druhá varianta je, že své znalosti předemnou úmyslně skrýval), udělal jedno vyšetření, který vůbec nemusel dělat (vysoký stabilní pískot je něco jiného než šustění a to něco jiného než jiný zvuky a stabilní je něco jiného než proměnlivý, atd.), vůbec se mě neobtěžoval zeptat na informace, který jsem věděl, že potřebuje znát, aby mohl provést diagnózu a uzavřel jednoduše s tím, že mám dokonalý sluch a že mně z lékařského hlediska nic není. No tak ne, no. ...to však neznamená, že budu baštit pilulky z včelího vosku namáčený v gingo biloba a vyhazovat za ně tisíce. Prostě jsou to kretoši, ok, ale proto ještě nepůjdu za ještě desetkrát horší bandou podvodníků, která mě akorád obere o peníze.
quote: Originally posted by navi Ešte máš nejakú otázku, alebo námietku?
navi, zkoušej si jak libo...jen bych doporučil, aby jsi sledoval pozorně výsledky, zda ti to opravdu pomáhá nebo ne...a pokud ne, tak s tím přestat a nevyhazovat zbytečně peníze. Já mám např. lupy, už asi šest let nebo kolik....a rodiče i babička s dědečkem mi stále kupují šampóny za 600 i dražší někdy a mají stejný účinek jako šampóny za 100 a levnější. Mi je to fuk, neboť to nejsou mé peníze (ale peníze taťky, který je mi posílá na účet a já je z něho vyberu a dám prarodičům, aby mi je oni zase vrátili v podobě šampónů a dalších blbostí)...nicméně i přes to je to vyhazování peněz a mnohem lepší by například bylo, aby babuš s děduš přestali furt studovat slevové letáky ze supermarketů....prostě je reklama, tyjo pomeranče sleva 10kč, akce jak prase, výjmečný výprodej, tak voni div nevezmou kolečka a prostě jedou nakoupit ty pomerančě, našťuchaj je do svýho favoritu, že chudák je těžkej že málem nevyjede kopec, a pak baštím celej týden třikrát denně vobrovský vyschlý pomeranče slevněný o 10kč na kilo. |
 |
|
Topic  |
|
|
|