www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 27/11/2008 :  09:20:47  Show Profile  Reply with Quote
Minulý rok som sa dala zaočkovať proti chrípke a zvažovala som,že dám zaočkovať aj deti.Nakoniec som z toho upustila,ale len z obavy/pretože majú strach z injekcií/.Chrípku som nedostala,ale ani v minulosti som netrpela na chrípkové ochorenia.Na očkovanie ma "nahovorila"lekárka,hlavne z dôvodu,že vakcíny v plnej hodnote preplácala poisťovňa a každý sa to snažil využiť/to je ten národ slovenský/.Ale dnes po rôznych skúsenostiach a nových informáciách,odmietam všetky "nepovinné"očkovania.Práve včera dala kamarátka zaočkovať svoje deti vo veku 1,5 a 4 roky,proti chrípke.Snažila som sa ju odhovoriť,dala som jej prečítať info o vakcínach,o ich pôsobení na organizmus,vedľ. účinnkoch,ale brala to s rezervou.Veľmi sa čudujem,že hlavne pediatri,(ktorí tiež musia vedieť o neblahých účinkoch očk. vakcín),neupozornia neskúsených rodičov a nedajú im na výber zvážiť,či sú ochotní podstúpiť prípadné riziko,s tým spojené.Horšie je,že už novorodenca očkujú pár hodín po pôrode a ďaľšie mesiace a roky kombinovanými vakcínami,ktoré sú povinné a keď ich ako rodič odmietneš,tak vystavuješ dieťa chorobám,proti ktorým boli vakcíny určené.Takže ako rodič vlastne na výber nemáš.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 27/11/2008 :  11:06:09  Show Profile  Reply with Quote
Spoveď jedného talianského doktora http://fakty.wgz.cz/z-uvodu-ku-knihe-doktora-massima/unnamed-2.html
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/11/2008 :  17:35:15  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.

Jako děti jsme dostali řadu injekcí a vakcin proto všem možným chorobám.Žádnou z nich jsem nedostal,ale nikdo neví, zda bych je dostal bez toho očkování.Že by mně ty vakciny nějak ublízily si nejsem vědom. Ta na chřipku před rokem mne skoro zabila.Také jsem ji měl jako diabetik a kardiak zadara. Jen jsem musel zaplatit 80 kč za aplikaci.
Zrošku jsem hledal na půdě a našel jsem starou (předválečnou) lékažskou knihu. V té knize jsou popisovány léčebné kůry Dr Priesnicze a mimo jiné i dle knigy velmi úspěšné léčení nervových a duševních onemocnění.Jde o studené mokré zábaly v suchém obalu s deky. Jenže je to v prvním okamžiku velmi nepříjemné když řiložíš vlké prostěradlo na holou kůži. Po chvíli je to naopak příjemné a velmi uklidňující.Mám však takové tušení, že by to syn nedovolil.Jde o poprvé. Potom již by to přijal rád i když to v první chvíli hodně studí.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 27/11/2008 :  19:26:48  Show Profile  Reply with Quote
Tento zábal si pamätám, keď som mal teplotu okolo 40, a znižovali mi teplotu.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 28/11/2008 :  04:33:53  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Spoveď jedného talianského doktora http://fakty.wgz.cz/z-uvodu-ku-knihe-doktora-massima/unnamed-2.html

navi a kačko,

vysvětlete mi jednu věc:

oba jste aktivní, schopní, zajímají vás nějaké věci, jste v nich osobně angažovaní a tedy jste motivovaní

tak proč si neseženete nějakou pořádnou literaturu, nějakou učebnici, atd.

Neříkejte mi, že nemáte 300-400kč, který byste si mohli dovolit vyhodit do koše a utratit je za nějakou učebnici...

Existuje takový hafo knížek....a vy se pořád omezujete na blbosti z netu? Onehdy jsem byl v knize a uvažoval jsem, zda si nekoupit nějakou knížku o vakcínách (příp autismu) -- kvůli vám...ale mně to prostě nezajímá, tak jsem si ji nakonec nekoupil. Běžte tam vy a kupte si to vy...vás to zajímá více než mě.

Nevěříte oficiálním zdrojům...na základě čeho, když jste je ani nezkusili? (a nebo se snad mýlím? Z jaké literatury čerpáte?)

Že lékaři jsou idioti je všeobecně známý fakt -- není nad to se sám dopátrat správných informací!
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/11/2008 :  08:37:31  Show Profile  Reply with Quote
RZWALDE, si fakt pozadu, ale Ty to doženieš, alebo sa mýlim? Mám taký pocit, že máš ilúziu o obsahu knižnej literatúry. Jedného času som nič iné nerobil, len kupoval knížky. Poslednú som si kúpil asi pred mesiacom, a volá sa Učebnice psycho-kyneziologie od dr. Klinghardta. Alebo si myslel túto, že by som si mal kúpiť? http://www.martinus.sk/?uItem=11286

Edited by - navi on 28/11/2008 08:39:26
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 28/11/2008 :  13:17:10  Show Profile  Reply with Quote

..... proč si neseženete nějakou pořádnou literaturu, nějakou učebnici, atd.[/b]

Rzwalde,tak ako Navi i já som prečítala húfy kníh,od odborných,vedeckých,psychologických,či odborné lekárske slovníky i príručky.Ale ak stále nenachádzaš,to čo hľadáš alebo sú to len jednosmerné a strohé informácie,tak budeš loviť i v iných vodách.Myslím,že na nete sa človek dozvie niečo osobnejšie a môžeš naďabiť na človeka alebo odborníka,ktorí ti rozumie a má chuť ťa vypočuť a poradiť ti.U autora nejakej knihy,či publikácie,sa niečoho takého pravdepodobne nedočkáš.Je to na dlhšie vysvetľovanie...

Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 28/11/2008 :  14:13:17  Show Profile  Reply with Quote
Na netu je knih dost, ale nejdou vzít s sebou do postele ani do MHD.
Když nechcete kupovat, nevidím jediný důvod proč nejít do knihovny. Jistěže je lepší mít vlastní knihovnu, to je nepopiratelné, ale když něco nutně potřebuju, chci, zajdu do knihovny, to se rozumí...
Ta průkazka cca 60kč za rok není tak drahá. Když nepočítám pořízení samozřejmě.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/11/2008 :  15:58:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axel01

Když nechcete kupovat, nevidím jediný důvod proč nejít do knihovny. Jistěže je lepší mít vlastní knihovnu, to je nepopiratelné, ale když něco nutně potřebuju, chci, zajdu do knihovny, to se rozumí...

Ale Axel01. Ja mám net v posteli furt, však dneska sú notebooky, takže doma inak ako z postele net ani nepozerám. To isté môžeš sptaviť aj v MHD. Už aj na záchode som bol na nete, pokiaľ chceme zájsť ešte ďalej. Ty nemáš na záchode notebook? Ja som tento rok platil za preukážku do knižnice 100Sk.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 28/11/2008 :  17:12:08  Show Profile  Reply with Quote
quote:

RZWALDE, si fakt pozadu, ale Ty to doženieš, alebo sa mýlim? Mám taký pocit, že máš ilúziu o obsahu knižnej literatúry. Jedného času som nič iné nerobil, len kupoval knížky. Poslednú som si kúpil asi pred mesiacom, a volá sa Učebnice psycho-kyneziologie od dr. Klinghardta. Alebo si myslel túto, že by som si mal kúpiť? http://www.martinus.sk/?uItem=11286

navi,
myslel jsem jiné knížky --- začít třeba na tomto: http://www.lekarskeknihy.cz/?id=80-7254-686-4
a pokud by tě to bavilo, tak skončit někde u tohoto: http://www.lekarskeknihy.cz/?id=80-86225-50-X

quote:
Originally posted by kacena

..... proč si neseženete nějakou pořádnou literaturu, nějakou učebnici, atd.[/b]

Rzwalde,tak ako Navi i já som prečítala húfy kníh,od odborných,vedeckých,psychologických,či odborné lekárske slovníky i príručky.Ale ak stále nenachádzaš,to čo hľadáš alebo sú to len jednosmerné a strohé informácie,tak budeš loviť i v iných vodách.
tak pokud je to tak, tak ok...
...ale moc se mi tomu nechce řešit, neboť mé představě odborné knížky neodpovídá charakteristika jako "jednosměrná" nebo "strohá"

...jde o to, co vlastně hledáš. Pokud hledáš způsob, jak uzdravit svého syna, tak to je předem odsouzené k nezdaru, neboť hledáš něco, co nemůžeš najít, neboť na jeho problémy není lék.
Pokud hledáš jen ověřené informace za účelem porozumění a následného zpříjemnění života, pak jsou na místě ty knížky a měly by tě dát odpověď. Alespoň si to myslím...jak říkám, sám jsem o autismu ani moc o zdraví nic extra nečet, ale usuzuji tak na základě oblastí, ve kterých jsem zběhlý.
...připadne mi, jako byste (i navi) ze zoufalství zkoušeli vše, co se jen namane a to i věci pochybné a kontroverzní --- je pravda, že nelze vyloučit, že se třeba nestane "zázrak" a lepší než nedělat nic je dělat alespoň něco a zkoušet......ale právě ta poslední věta je imo dost diskutabilní. Někdy je možná lepší se prostě smířit se stavem věcí.

quote:
Originally posted by kacena
Myslím,že na nete sa človek dozvie niečo osobnejšie a môžeš naďabiť na človeka alebo odborníka,ktorí ti rozumie a má chuť ťa vypočuť a poradiť ti.U autora nejakej knihy,či publikácie,sa niečoho takého pravdepodobne nedočkáš.Je to na dlhšie vysvetľovanie...

možná chápu, ale jen si uvědom, že pokud dojde k sociální interakci mezi tebou a odborníkem....tak informační hodnota vašeho setkání je snížena na úkor hodnoty lidské (pochopení, podpora) -- ostatně ta je určitě taky hodně důležitá, někdy důležitější než ta informační hodnota

Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 28/11/2008 :  17:15:44  Show Profile  Reply with Quote
quote:

quote:

Ale Axel01. Ja mám net v posteli furt, však dneska sú notebooky, takže doma inak ako z postele net ani nepozerám. To isté môžeš sptaviť aj v MHD. Už aj na záchode som bol na nete, pokiaľ chceme zájsť ešte ďalej. Ty nemáš na záchode notebook? Ja som tento rok platil za preukážku do knižnice 100Sk.

navi,
...notebook je nepohodlný...jeho vývohoda je mobilita, že máš celou svou knihovnu vždy u sebe....ale jinak není nad klasické knížky...vůně toho papíru a lepidla, zvuk když obracíš stránky...
...a ty si čteš na záchodě z notebooku, fuj! :-D
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 28/11/2008 :  17:21:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Už keď sa po dlhom dni dostanem konečne do postele,tak tam zväčša robím iné veci...../napríklad spím/.Cestujem najčastejšie autom a pri riadení sa čítať nedá.Do knižnice chodím asi tak 12 rokov a chodím tam ozaj rada.Ale na internete som natrafila na viacero možností.Ak si prečítaš dobrú knihu,tak máš z toho dobrý pocit a na nete môžeš stretnúť ľudí,ktorí túto knihu čítali tiež a pritom sa môžeš s nimi podeliť o zážitok z nej.Ak by si bola s knižkou sama,kto nezainteresovaný by bol ochotný rozprávať sa s tebou o deji a obsahu?Práve tu na nete nájdeš spriaznené duše,tak prečo si na "nettému"taká zahorklá?
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 28/11/2008 :  17:56:10  Show Profile  Reply with Quote

Rzwalde,ty si ozaj presvedčený,že odborné knihy nemôžu byť jednosmerné a strohé?Ver mi,stretla som sa s takými.Napríklad ja hľadám informácie
o autizme/resp. AS/,aby som bola bližšie ku svojmu dieťaťu.Ja viem,že jeho stav je zrejme neodvrátiteľný a liek na autizmus neexistuje.Ale správnou cestou/ktorú stále hľadám/, sa dajú niektoré kompenzačné mechanizmy a stavy obsedantného chovania zmierniť.Čítala som dve publikácie "Aspergerov syndróm" a "Máme dieťa Aspergera",ale v tých knižkách som našla len to,čo už dávno viem/prejavy,diagnostika,stupne AS,psych. poradenstvo,atď./ a v tých dvoch verziách bolo všetko,ako cez kopírku.Pre mňa sú to strohé informácie a potrebujem na svoje uspokojenie viac.Okrem toho,že hľadám informácie v "papierových"knihách,na nete,tak chodím na rôzne besedy a akcie,kde sa na túto tému môžem dozvedieť viac.Ano,je to ako posadnutosť jednou jedinou témou,ale ak by si mal ty nejaký nevyriešený a nahlodnutý problém,s ktorým žiješ každučičký deň,asi by si konal podobne.Ale ak si myslíš,že so posadnutá len tématikou autizmu,tak si na omyle.Som veľmi všestranný človek a mám mnoho záujmov.Nečítam len odborné knihy,ale z každého rožku trošku/okrem romantických,tie nemusím/.A musím si zastať Naviho,pretože so svojou diagnózou bojuje dlhé roky a iní by to zrejme už dávno vzdali.Veď on len chce/ako my všetci/,aby mu bolo lepšie a práve preto pátra po rôznych prostriedkoch,ktorými by mohol pomôcť sebe i iným.Čo má robiť,vzdať to?Čakať na "niekoho"komu sa to len tak podarí?Nech skúša,nech hľadá,možno sa mu to podarí.Ja mu to prajem...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/11/2008 :  21:42:54  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde, ja musím začať od začiatku a nie od konca. V prvom rade som musel prísť na to, čo mi je, keďže to nevedeli zistiť najväčšie kapacity nášho zdravotníctva. To sa mi už podarilo. Druhá fáza je, že sa z toho musím dostať, a to môže trvať 1 až 4 roky. Momentálne je pre mňa najdôležitejšie, nájsť optimálnu variantu detoxikácie, aby efekt bol čo najproduktívnejší. Všimol som si, že zdravotníctvo je v tomto dosť pozadu, tak používam progresívnejšie metódy. Knižky o imunite, o tom, prečo niektorí ľudia majú v niektorých prípadoch slabšiu imunitu, než druhí, ako sa tomu dá predchádzať, a ako liečiť, tak to je záležitosť ďaľšej dekády, ktorá ešte len príde. Všetko má svoj čas, a takáto literatúra príde na rad práve vtedy. Svoju imunitu sa zatiaľ snažím posilovať rôznymi prírodnými prípravkami, ktoré burcujú vlastnú imunitu tela a zároveň detoxikujú, aby tá imunita mala čo najväčší potenciál. Veľkú úlohu tu hrajú aj antioxidanty, ktoré likvidáciou voľných radikálov, túto imunitu posiľňujú. Vedel si napríklad, že taký extrakt zo semien viniča hroznorodého (100:1) 95%, je 20x silnejší antioxidant, než vitamín C, alebo 50x, než vitamín E? Vedel si, že Yucca čistí tráviace ústrojenstvo od svinstva? Vedel si, že pečeň vyrába glutathion, ktorý je napríklad zodpovedný za detoxikáciu od toxických kovov, a keď ho máš málo, tak je problém? Vedel si, že ortuť sa viaže a inaktivuje s „S-adenosylmethionine“ (SAM). Tento enzým je zodpovedný za konverziu noradrenalínu na adrenalín.(Len tak nenápadne pripomeniem, že SAM sa používa na liečenie depresii a iných neurotických porúch!!!) Nedostatok tohto enzýmu má za následok inaktiváciu „cytosolic enzyme catecholamine-O-methyltransferase“, ten je zodpovedný za poruchu adrenalínu, dopamínu a iných „catecholamines“. Takto by som mohol pokračovať ešte veľmi dlho, ale nechce sa mi, a verím, že Ťa to ani nezaujíma, takže nebudem zbytočne plytvať energiou. Takže asi toľko.

Edited by - navi on 28/11/2008 21:45:54
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/11/2008 :  21:58:39  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rzwald

quote:

quote:

navi,
...notebook je nepohodlný...jeho vývohoda je mobilita, že máš celou svou knihovnu vždy u sebe....ale jinak není nad klasické knížky...vůně toho papíru a lepidla, zvuk když obracíš stránky...
...a ty si čteš na záchodě z notebooku, fuj! :-D

Rzwalde, notebook na záchode nesmrdí, tam smrdia iné veci, možno si už videl managerský hajzel s notebookom, alebo nie? Pre mňa je notebook pohodlnejší, než kniha. A hlavne v ňom môžeš pružne hľadať informácie, ktoré práve potrebuješ. To Ti knižka neumožňuje. A čo sa týka vôňe papiera, lepidla, a zvuku obracajúcich sa strán, tak to napríklad pri svojej chorobe vôbec nie som schopný vnímať, takže najprv sa musím dôkladne vyliečiť, aby som takéto maškrty bol vôbec schopný vnímať. Asi toľko.
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000