Author |
Topic  |
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 22/11/2008 : 22:03:53
|
Označ si to a dej před odesláním ctrl+c, to už mě párkrát zachránilo |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 24/11/2008 : 14:29:05
|
Mateja mám od včera v nemocnici na Kramároch.Museli ho hospitalizovať na detskej psych. klinike,lebo ani po výmene liekov,sa mu stav nezlepšil.
Ahoj všetci,nejako ste stíchli..... Mateja nám nedovolili navštíviť osobne,pretože by ho mohla naša prítomnosť rozrušiť.Keď som tam minulý týždeň telefonovala,tak bol pod silnými sedatívami,pretože sa nemohol ukľudniť,lebo sme ho tam nechali samotného.Vraj väčšinu času prespí, a keď je trochu bdelý,tak vraj s nikým nekomunikuje.Vraj ,ak to bude takto pokračovať,tak ma v piatok príjmu k nemu ,ako doprovod.Ja som ich hneď na začiatku upozorňovala,že ak tam nebudem s ním,tak z neho nič nedostanú.Dosiahli akurát to,že ho musia držať pod sedatívami,aby to tam zvládol.Navyše je celý deň na izbe sám,pretože sa bál toho 16-ročného narkomana,s ktorým zdielal jednu izbu.Neprijíma žiadnu stravu,pije len erárny čaj a odmieta opustiť izbu,pretože má strach s tých hospitalizovaných adolescentov.Myslím,že je na tom psychicky horšie,ako keď bol doma.Rozmýšľam,že ho v piatok zoberiem domov.čo vy na to? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/11/2008 : 15:25:42
|
Kačenko.
Jediné co vím,je že nic nevím. Důvěra či nedůvěra k lékařům je asi tak půl na půl. Vše došlo příliš daleko a zde již tě nikdo neporadí.Kdybych tě radil vezmi ho domů, mohlo by to být k jeho škodě.Kdybych tě radil nechat vše na lékařích a oni by to nezvládli, dávala bys mně vinu. Takže nemohu radit, bohužel.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 24/11/2008 : 16:54:03
|
Držet ho pod sedativy a nechat ho tam ležet? Proč? |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 25/11/2008 : 10:39:44
|
Tak som sa rozhodla.....Dnes o jednej si idem po Mateja.Lekári na môj údiv nenamietali a primár konštatoval,že mu snáď pomôže domáce prostredie,ale ak by nie,tak sa môžeme vrátiť s tým,že budem môcť byť pri ňom.Lieky mu ponechali,ale znížili mu AD na minimum.2 týždne bude PN a čas ukáže,ako sa to vyvinie. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 25/11/2008 : 11:44:42
|
Neví co s tím, ale z profesionálního hlediska to nemohou říct. Někdy se člověk musí rozhodnout sám. Myslím, že jsi dobře udělala. |
Edited by - neronis on 25/11/2008 11:45:00 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 25/11/2008 : 16:35:02
|
Kačenko.
Přeji tě aby tvoje rozhodnutí se ukázalo být správným. Když si představím, čemu by tam mohl být vystaven,pak s tebou plně souhlasím. Bude to však velmi těžké a rada je zde drahá.
MB |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 26/11/2008 : 11:17:32
|
Díky Navi za užitočné informácie.Som k nim naklonená,ale zrealizovať ich bude veľmi ťažké.Znova je tu odporúčanie bezlepkovej a b ezkazeínovej diéty,ktorá by Matejovi mohla pomôcť,ale ako ho prinútiť?Znova sa vtiera ,tá stále otrepaná otázka,...ako?Včera sme si Mateja vyzdvihli z nemocnice/je úplne rozladený/a odmieta konzumovať aj také jedlá,ktoré mu ešte pred týždňom nerobili žiadny problém.A zrušiť mu to málo,čo má rád,by sotva zvládol.Nešťastie je to,že sú to práve potraviny,ktoré táto diéta nepripúšťa.Keby nemal problémy so stravovaním,tak by asi nebol na tom tak zle.Prestávam dúfať,že bude lepšie. Chlapci,čo sa týka toho,že som Maťa vzala z nemocnice,tak nemám žiadne výčitky a myslím,že som urobila dobre.Mali ste ho vidieť,keď ma zbadal....Hoci bol oťapený silnými sedatívami,tak hneď ožil a celý čas /v nemocnici i cestou domov/ma tuho držal za ruku.Hoci nie je v poriadku,ale vidím,že je šťastný doma s rodinou. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 26/11/2008 : 20:25:45
|
Chráni chrípková vakcína pred "nachytaním" chrípky? V "systematickom prieskume 20 náhodných skúšok účinkov tejto vakcíny u zdravých dospelých",Dr. Demicheli zistil,že u zdravých jednotlivcov, "iba jeden zo štyroch očkovaných dospelých získa ochranu pred klinickým ochorením."(3)"Neexistuje dôkaz, že by ktorákoľvek doposiaľ vyvinutá chrípková vakcína bola efektívna v prevencii alebo zmiernení akéhokoľvek útoku chrípky. Výrobcovia týchto vakcín vedia, že sú bezcenné, ale aj tak ich budú stále predávať." - Dr.J.Anthony Morris,renomovaný virológ a bývalý vedúci pre kontrolu vakcín(Chief Vaccine Control Officer) na Americkom úrade pre potraviny a lieky (U.S. Food and Drug Administration -FDA). (4)"V roku 1993 v holandskom článku o opatrovateľskom domove pre dôchodcov, 50% zaočkovaného osadenstva dostalo chrípku,v porovnaní s 48% u nezaočkovaných."(5) zdroj http://iuro.awardspace.com/dok/vran/Chripka-fakty.pdf |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 26/11/2008 : 21:11:35
|
No nekecej . Ale stejně si myslím, že je detoxikace spíš něco co "pomůže každému. Autista bude určitě citlivější na jakýkoli problém, ale příčina bude někde jinde. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 26/11/2008 : 23:53:16
|
Tu som stiahol z jednej českej stránky príznaky chronickej otravy ortuťou. Samozrejme to nemusí byť 100% smerodatné, pretože niekedy sú tie príznaky dosť špecifické: http://fakty.wgz.cz/chronicka-otrava-ortutou |
 |
|
Topic  |
|