www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 15/11/2008 :  16:21:16  Show Profile  Reply with Quote
Sakra mě by stačil milion a už bych si nikdy na nic nestěžoval
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 16/11/2008 :  10:50:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Ty si ale skromný!V Lote je bank vyše 200 melónov/neviem to presne/ a keď som sa s tým trochu stotožnila,tak som prišla na to/pri investovaní,podpora charity a i./,že by som s tým nevyšla.Hm,koľko je len ne svete chamtivcov.....
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 16/11/2008 :  11:27:49  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

taťka teď blbne s tím, že se odstěhuje do nějaké zaostalé země, že tam bude žít jako boháč - velkej dům, sluhy, služky, atd. :-)

mi říkal, že zjišťoval, kde je levno...a že prý podle míry prostituce se to pozná...tak nevím, co tím chtěl říct

že to prej dělají hodně někteří lidi, důchodci hlavně...že v jejich bohaté zemi je draho a důchod jim stačí blbě, tak se přestěhujou do zaostalé a ten jejich důchod je v přepočtu pak luxusní plat :-)
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 16/11/2008 :  11:33:01  Show Profile  Reply with Quote
mimochodem --- taky vás tak znechutí, když píšete, píšete..a pak se vám to celý smaže?

...čím to je? Teď se mi smazalo hodně textu noemovi co jsem psal...a i když to během deseti minut můžu složit znovu...tedy práce to moc nedá...tak prostě se cítím, jak umlácenej ...a při představě, že to zase mám psát znovu upadám do komatu...to asi až jinej den dopíšu až zase získám sílu.

..ale je to zajímavý -- absolutní hodnota práce neodpovídá síle pocitu zklamání, že ta práce přišla vniveč.

přičemž jednou jsem psal celej den článek na wikipediu a smazal jsem si ho nechtěně....a to už bylo před třemi měsíci a stále se mi zvedá žaludek, při představě, že bych ho měl taky někdy napsat znovu...

Edited by - Rzwald on 16/11/2008 11:35:15
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/11/2008 :  08:10:49  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.

Člověka potěší, když slyší o neštěstí druhého,alespoň Grosman a Šimek to říkali. A tak tě potěším vlastním příkladem. A vlastní blbostí také.Představ si, že jsem psal knihu několik let a vše jsem zálohoval pouze v počítači. Když byla kniha před dokončením, dvakrát za sebou zapnuli a vypnuli elektřinu a to velmi rychle. Nyní by se počítač díky akumulátoru zálohoval a vypnul. Ten předešlý na to nebyl vybaven aa tak došlo k rozkmitání klavičky na HD a ta mně vytepala do Hd pěkný ornament. Ani odborník s kriminálky (kamarád) s toho disku nedokázal obnovit data a ještě navíc se mu stala nehoda disk úplně smazal. Co je proti tomu přepisování několika odstavců,či stránek. Tohle bylo rovno psaní od samého začátku a nejhorší na tom je,že si člověk pamatuje děj,ale zapomene dialogy,či monology a má tendenci vlastně jen o tom vyprávět v jakémsi souhrnu. Tohle je doslova na infarkt a nejspíš s toho mám i cukrovku (nyní se směji). To o čem píšeš se mně zde foru stávalo dost často a většinou proto, že jsem si nevšimnul,že jsem nebyl automaticky přihlášen. A tak jsem se naučil dříve než příspěvek odešlu označit si jej a kliknout na kopírovat.
Teprve potom příspěvek odešlu a když se tak nestane a vše se pouze smaže,znovu se přihlásím a najedu na téma a zadám vložit. A tak mám fůru práce ušetřenou. A dělám to všude, kde psaní není rovné dvěma větám. Někdy toto ukládám i do souborů ve wordu v počítači.Výhodným se ukázalo být i psaní ve Wordu a teprve potom to nakopírovat do fora. Výhodou je, že Word opraví pravopisné chyby.Kdyby tato funkce neexistovala, pak bych raději knihy nepsal, abych si neudělal ostudu jako češtinář.Takže nebreč a zálohuj. Ušetříš si fůru práce.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 17/11/2008 :  09:57:15  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Člověka potěší, když slyší o neštěstí druhého,alespoň Grosman a Šimek to říkali.
no s tým nesouhlasím, ale to fuk

MB, kdyby se to, co se stalo tobě, stalo mně....tak bych již asi nebyl mezi vámi
...mně se mažou furt nějaký věci...kopírování dělám taky...a udělal jsem ho i tehdy, jenže pak jsem na to zapomněl a nakopíroval jsem do schránky něco jinýho, čímž jsem to původní přepsal :-)
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/11/2008 :  15:33:46  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.

Neexistuje nic, co by mělo cenu života a to je dobře si uvědomit, když se něco takového stane. Ono se časem ukáže, že se tak stalo správně. První kapitoly jsem našel na půdě sice jen tištěné a musel jsem je přepisovat,ale přitom jsem našel místa,na která bych nebyl příliš pyšný a předělal je. Protože mně zůstaly jen ty první kapitoly a neměl jsem příliš chuti psát to ostatní znovu, oželel jsem celou knihu a část ukázal zde ve foru. I kdyby to někdo okopíroval, bylo by mně to tehdy jedno. Jenže to zde našel nakladatel a zalíbilo se mu to. A tak jsem díky té ztrátě získal nakladatele a dnes již je kniha před dokončením. Využil jsem přízně nakladatele a ukázal mu své pohádkyy a´on je zahrnul do edičního plánu. Kdyby nebylo té ošklivé ztráty, nebylo by ani to ostatní. Čili díky bohu za tu ztrátu.
Kdybych počítal, co vše jsem musel zde ve foru psát znova,pak bych se asi nedopočítal. Nejhorší je, když má člověk inspiraci a příspěvek se mu povede a ztratí. Ta náhrada je už pouze vyprávění o tom ztraceném a proto zálohuji a přesto jsem občas cosi takto ztratil a to díky antivirovému programu, který se začal aktualizovat právě při psaní a vše bylo v háji.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 19/11/2008 :  10:13:01  Show Profile  Reply with Quote
Představ si, že jsem psal knihu několik let a vše jsem zálohoval pouze v počítači.

Miloslav,to by ma asi šľak trafil.Tiež sa mi stalo pár krát,že som písala niekomu dlhší mail a zrazu mi reštartol počítač....To so bola napálená,pretože som si nepamätala všetko,čo som predtým napísala a ten druhý pokus už nebol originálny.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/11/2008 :  11:44:42  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.

Jak se tak koukám, šlak mně s toho netrefil i když to nic příjemného nebylo,ale nyní si říkám, že to možná bylo dobře,protože to nové je o hodně lepší. Já jsem se na tom vlastně učil psát a protože tam byly pěkné epizody, nechával jsem tam i to co zrovna nejlepší nebylo.Nikdo by mne nepřinutil,abych to dělal znovu a lepší. Počítač mne k tomu přinutil a navíc mne poučil, že zálohování není zrovna zbytečný přepych. Chybami se holt člověk učí a to co ho nezabije, to ho posílí. Navíc jsem si ověřil zde ve foru, co lidé jsou schopni přijmout a co ne a tak jsem některé věci již nepoužil. Ona ta knížka je i tak na upálení. Jen to, že jsem tam obrátil role bohů a pekla,přičemž bohové jsou v knize stělesněné zlo, zatím co diabolové vzorem lásky a moudrosti. Tak jak jsem tam popsal peklo, mohlo by sloužit jako ukázka ttoho,jak vypadá ráj,protože tam lidé docela samozřejmě dávají ostatním své schopnosti. Prostě jsem vše obrátil abych ukázal samu podstatu zla i dobra. Skus si představit,že pro ně má nevyšší cenu život a slovo pravda je pro ně synonymem smrti, toho co lidi rozděluje, vnáší mezi ně spor a vede je ke znužívání schopností,čili sám pramen zla.Já jsem měl strach, že tohle žádný nakladatel nepřijme ani kdybych sám zaplatil celý náklad,protože bude mít strach. A vidíš,právě to se nakladeteli nejvíc líbí a když mu vyjevím svoje obavy,že to bude průšvih a postaví se proti tomu všechny církve světa, odpověděl, že právě to udělá knize největší reklamu a zdarma. Jen se mně nelíbí, že na mne příliš spěchá a já neustále nacházím cosi, co ještě chce předělat, co ještě není úplně super. Jinak už jsem viděl pár ilustrací k první části. Okamžitě jsem je schválil. Skrátka, když je štěstí unavené, sedne i na vola.Kdyby se mně to nesmazalo, neukázal bych to zde, nenašel bych nakladatele a skončilo by to možná v šuplíku. A nyní mne řekni, zda to byla smůla, nebo štěstí. Kdybych to povýšil nad život a trefil mne škal, byla by jasná smůla, ale takto???

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 20/11/2008 :  11:57:30  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav,v tvojom prípade ti šťastie prialo.Hoci moc na šťastie alebo smolu v takýchto prípadoch neverím,ale dobre sa stalo.Myslím,že ide o tvoj talent,vieru v niečo lepšie a samozrejme odhodlanie a pracovitosť.Vieš,ak ti aspoň jedna s týchto vlastností chýba,tak by si sa v tom,čo robíš,asi neuplatnil.O prehodení rolí o nebi a pekleje odvážne a zároveň zaujímavé.Už teraz ma páli zvedavosť,dozvedieť sa o tvojej knihe viac.Kedy by ti mala vyjsť?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/11/2008 :  16:31:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.

Kdyby by měla vyjít?? To je otázka. Prý to zdržuji jen já. Já bych asi potřeboval někoho, komu věřím a kdo by řekl,že to mohu pustit z rukou. To co se mně všera zdálo být super, dnes se mně zdá být naprosto špatné. Ono je to jako pustit dítě do života. I na tom dítěti vidíš nedokonalosti,které by mu mohly v životě škodit a tak se snažíš neustále ty chyby opravovat a ono to nemá konce.Richard zde říkal, že je perfekcionista. U mne je to v tomto případě přímo nemoc.A tak jsem to vyřešil tak, že nakladeteli odesílám kapitolu po kapitole. On nad tím kroutí hlavou a říká, že kdyby to dělali všichni, může to rovnou zabalit,ale kdybych to měl doma, tak bych v tom znovu našel nedokonalosti a znovu bych to předělával.Aby nebyylo problémů málo, začal jsem pomalu pracovat na pokračování, protože jsou nápady a ty by zmizely. A tak pracuji na jednom a sním o práci na druhém. Ono totiž tím krásným je samo psaní. Když je to hotové, tak mne to již nezajímá. Skus si představit že píšeš o romantické příhodě.Jenže to vlastně vůbec nevíš. Prostě příběh k tomu nějak došel a ti o kterých bys to nikdy neřekla se začnou dávat dohromady a a ty prožíváš všechny city a vše s nimi a to s jedním i s druhým. Každá postava má určité vlastnosti a ty si na ně natolik zvykneš,že v tu chvíli přemýšlíš naprosto jtejně jako by mysleli oni. Když jsem začínal, měl jsem strach, že budu tyto jejich osobité vlastnosti zapomínat a vznikne guláš. Jenže ono je tomu jinak. Oni v mojí mysli žijí a já je znám jako bych s nimi byl každý den. Psaní jsou životy, které byly dány člověku navíc,protože každá s těch postav jsem vždy já a třeba i ta negativní.Muzika je krásná věc, malování je sen,ale psaní, to vyjádřit není možné.To je prostě život sám. Takže jinak řečeno, jsem spokojený s tím, že to vyjde, ale kdy o to se moc nezajímám. Až to dostane celé, pak to bude zařazeno do edičního plánu a potom již bych tě odpovědět dokázal. Kdyby ses ptala nakladatele, pak zalomil rukama a nejspíše by tě řekl,že nemá rád amatéry,že jsou s nima jen potíže, ale vudát se té knihy? To ne.( je to tak trošku fanda té myšlenky)
Pokud mně pošleš mailem svojí Emailovou adresu,pak tě mohu poslat ukázku,ale bude to pouze ta stará podoba.Ale slibíš li mně, že se to nedostane do rukou nikomu jinému a po přečtení to smažeš. Totéž jsem slíbil Neronisovi takže to mohu jen zaziúpované vložit do E mailu. Mám takové tušení, že to ode mne bude chtít i Rzwald. Na mne najdeš spojení, když klikneš na mé jméno.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 21/11/2008 :  10:37:42  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav,mail. adresu som ti poslala,budem sa tešiť na tvoj mail.
Mateja mám od včera v nemocnici na Kramároch.Museli ho hospitalizovať na detskej psych. klinike,lebo ani po výmene liekov,sa mu stav nezlepšil.To raňajšie zvracanie/pred školou/ mu neprešlo a navyše ostal ešte nervóznejší a agresívnejší,ako predtým.Lekárka mu znížila dávku AD na minimum,pretože to vyvolalo nečakanú reakciu.Pri vyšších dávkach mu síce ustúpili fóbie,ale zároveň stratil zábrany.Jeho vystupovanie je vulgárne/používa vulgarizmy,je útočný a vzťahovačný/.V škole všetko komentuje,opravuje učiteľku,útočí na spolužiakov a psychologičke povedal,že jej dá "nakladačku"/.Vedela som,že je zle,keď si ma dovolil udrieť a vulgárne ma napádať.Po pár minutách sa zväčša upokojí a potom sa mi s plačom ospravedlňuje.
Primár mi nepovolil,aby som s ním mohla ostať počas hospitalizácie,pretože v prítomnosti blízkych sa deti chovajú skreslene a je nutné ho pozorovať izolovane.Bolo to strašné,keď sa dozvedel,že tam ostane sám/ešte nikdy nebol bezo mňa/.Hrozne plakal,zúril,hádzal sa o zem a všetko na okolí povracal.Odchádzala som odtiaľ zúfalá,pretože je tam najmladší a druhý najmladší je 16-ročný chlapec/narkoman/ a ostatní sú 17-18 roční pubertiaci.Síce mi sestričky sľubili,že tam na neho dohliadnu,ale neviem,neviem......
V pondelok ho môžeme ísť navštíviť,ale aj to bude závisieť od jeho stavu.Dnes poobede sa budem na neho telefonicky informovať.
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 21/11/2008 :  10:43:05  Show Profile  Reply with Quote
Navi,už druhý deň mám zablokovaný/informátorom/prístup na psych. diskusie.Je chyba u mňa alebo to platí aj u ostatných?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/11/2008 :  09:34:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.
Zatím jsem tvůj E mail nedostal. Skus použít adresu// WWW Slavaba@centrum.cz//

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 22/11/2008 :  16:07:27  Show Profile  Reply with Quote
já spáchám sebevraždu, mě se to zas smazaloooooooooooooooááááááááááááááááááááááááá

btw
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Mám takové tušení, že to ode mne bude chtít i Rzwald.

MB, ty jasnovidče

-> kiri.mukomuto@atlas.cz
+slibuji
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000