www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 11/11/2008 :  05:14:34  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

prečítajte si: http://www.ockovanie.org/randall.html

navi,

viděl jsem seriál (Welcome to NHK), kde jedna z hrdinek vymýšlela nejrůznější teorie, že všude je spiknutí a vše je řízeno, čímž si vysvětlovala nejrůznější své neúspěchy ve společnosti - svět se jí zdál zlý a původce toho všeho mělo být ono spiknutí. Odmítala uvěřit, že chyba je v ní a odmítala uvěřit, že celý svět je špatný -- jediné východisko, aby se nezrhoutila tedy bylo, že za to může někdo jiný zlý, který s námi všemi manipuluje --- tajná organizace sledující vlastní zájmy.
...tak tohle je to samý -- FBI pronásleduje vědce vyvíjející vakcíny? ..to snad néééé, člověče.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 11/11/2008 :  06:34:47  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde, neviděl bych to v tomhle případě tak růžově. Spousta výzkumu se odehrává za zavřenými dveřmi jenom proto, že jsou lidi banáni a nedovedou pochopit jejich důležitost. Potom se tyto morální hodnoty obrací proti nim a jsou využívány k jejich manipulaci (rozuměj zastírání).
Že si FBI dává pozor na vědce je přirozené. Pokud dnes vede medicinský kartel především amerika (a je to možné, protože investuje nejvíc do vědy), je přesně v jejich stylu (a bylo by to i jinde úplně stejně) vyvíjet něco, o čem nemáme ani potuchy.
Ty zvířecí prvky a ty prvky, které vědec z rozhovoru ani nedokázal identifikovat (!) mluví samy za sebe. Pokud chci dokázat fyziologické změny, je aplikace takového prvku nejlepší cestou jedině přímo do krve. Možná začínají chápat princip funkce člověka mnohem víc než jak je nám prezentováno.
Dokážu si představit, že zatím pouze testují co jaká změna přinese. Jak by jsi to chtěl co nejrychleji udělat, než testováním na co nejširším okruhu lidí?

Proč co nejrychleji? Pokud se vynaleznou jakékoli technologie, je nejlepší cesta k jejich zneužití ta první cesta. Protože si proti ní lidé zatím nevytvořili obranné mechanismy, což by mohlo být v případě vakcín - pochopení neurčitých závěrů jednoho vědce, který defakto sám neví o čem vlastně mluví.

Ta náhodnost různých složek je typická pro chování, kterému se říká zkoušení. Jednoduše se při tolika individuálních subjektech musí spousta testů opakovat. Někdy se uchytí tohle někdy tamto. Někdy při aplikaci tohohle vyroste nádor, někdy jsou nasnadě mentální změny.

Už není tajemství, že jsou lidé přemnožení a ničí si vlastní planetu. Předpokládám, že časem začnou fungovat podprahové kampaně, které budou benefitovat malé rodiny s jedním dítětem atd. Všechno co je pravděpodobné je možné.

Lidé chtějí stvořit nadčlověka. Přirozenou cestou je to příliš dlouhá doba a nezná se způsob. Navíc pojem nadčlověk bude mít jiný význam, bude to člověk, který bude žít tisíce let, bude mít absolutní paměť a neskutečnou inteligenci. Zatím existuje spousta nepodařených pokusů o dlouhověkost a všechny genetické změny, které na sobě člověk chce udělat.
Jenomže možná už jsou o něco dále nebo možná na základě takového výzkumu dospějí k nějakým závěrům a protože jim takový výzkum určitě spoustu závěrů přináší, budou se v něm zdokonalovat a neprskat ty látky do vakcín už jen náhodně.

Teď ti položím otázku - pokud by touto cestou došli k novým poznatkům, dali by možnost genetické úpravy (dlouhověkost, inteligence, křídla atd) obyčejným lidem?

Nikoli.

Dovedu si představit, že tyto možnosti ještě sami úplně neznají, ale znají směr, kterým se mohou vydat. Lidí není potřeba tolik, planeta je malá a pracovních sil už není k důležitým a hrubým věcem tolik potřeba. V budoucnu bude zapotřebí lidi nějakým způsobem usměrnit a zatímco celkem neúspěšně vládnou rostoucí inteligenci, budou potom sami mnohem více než sama evoluce, budou to bohové.

Není to lákavá představa, být bůh?

Edited by - neronis on 11/11/2008 06:36:57
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 11/11/2008 :  07:53:25  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Rzwalde, neviděl bych to v tomhle případě tak růžově.
[quote]Originally posted by neronis
Není to lákavá představa, být bůh?

neronisi...ty se díváš na seriál Heroes, ok? :-)
...chlape, nepřeháněj to :-)

fakt si nemyslím, že na nás chce někdo experimentovat a skrze vakcíny upravovat naše DNA.

podle mě ten článek není rozhovor -- prostě nějaký pako si sedlo a sepsalo to na klíně. Jaké je vaše jméno? Neřeknu, měl bych problémy. Pomáhal jsem vyvinout nějaké vakcíny, ale neřeknu které, měl bych problémy. ...proč jsi tak důvěřivý?

jinak být Bůh je na nic...jsi sám a být sám je na nic. Na co ti je ovládat masy?
Představ si, že jsi virtuózní klavírista. Potom tě potěší uznání od tvého konkurenta, jiného virtuózního klavíristy....ale těžko tě uspokojí uznání od malého dítěte, ok?
Teď si představ, že jsi a bííííg bóós, kterej prostě sedí někde v mrakodrapu a jen zvedne telefon a co do něho řekne, to se stane...vlastníš polovinu New Yorku, celý podsvětí a kdejakej kongressman ti volá na soukromou linku, zda si může vzít dovolenou. (něco jako Tom Cruise v Tropické bouři)
...a k čemu ti to je? Můžeš si sice dělat co chceš, každej ti bude sloužit, ale pochybuji, že tě to uspokojí, neboť to ty budeš jak onen virtuoz a ostatní lidi jako ty děti. Tím, že jsi nesrovnatelně výš než ostatní se od ostatních odděluješ...pak ztrácí tvé postavení na významu.
...aneb -- Bůh je chudák, pokud je...

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/11/2008 :  07:59:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.

Promiň že odpovídám až nyní,ale zde je takový pohyb, že se řada příspěvků člověku ztratí za ostatními. Ptala ses co píši. Inu sci fi a pohádky. Jedno i druhé je cestou k tomu jak vyjádřit určité poznání, ale jedno i druhé je selektivní,čili to b tom najde jen málo lidí.Pro ostatní by to měla být zajímavá četba s napínavým příběhem.
Pohádky jsem začal psát,když jsem poznal,co pohádka ve skutečnosti je.Před tím jsem pohádky četl jen pro příběh a nic víc jsem v nich nehledal. Potom jsem v nich začal nacházet skrytý obsah a pochopil jsem, že lidé kteří nemohli své vysoké poznání sdělit normální cestou,našli cestu ke sdělení tím, že je vyjádřili formou zcela jiného příběhu,které však obsahuje algoritmus, který přivede člověka k pochopení právě toho, co chtěli sdělit. Dle mého názoru je pohádka tím nejtěžším žánrem pro spisovatele a sci fi je vlastně téměř totéž,jen s tím rozdílem, že ve sci fi je možno se vyjadřovat jasněji a víc otevřeně.Takže sci fi je o něco lehčí psát než pohádky. Jedno i druhé však potřebuje při psaní naprostý klid a proto jsem psal vždy pouze v noci. Protože se snažím dát trošku dohromady a dodržuji nyní přísný spánkový režim, tak píši nyní málo,ale strašně mně to chybí. Je to jako bych přišel o život který jsem oproti jiným lidem navíc. Je to život těch postav,který člověk při psaní prožívá.Myslí tak, jak by mysleli oni v dané situaci a cítí jejich city a pocity.Právě to je psaní knih to nejkrásnější´.Zajímavé je,že se člověk naučí myslet i jako žena i když je muž,protože v knize jsou i ženy a spisovatel prožívá i jejich život. Skrátka spisovatel získává při psaní duše všech postav které v knize jsou a chvíli je zlý ,závistivý a třeba škodolibý a vzápětí je něžný, hodný láskyplný a podobně. Prostě spisovatel má v sobě zástupy Džekilů i Haidů. Jeden ostavec píšeš a myslíš jako padouch a ve druhém je naprosto opačný a myslí jako dobrák. A tak žije člověk příběhy mnoha lidí a vlastně má ty životy tak nějak navíc,jako by je skutečně žil. Psaní je krásná věc,ale stejně tak i malování nebo muzika. Vždy je to něco navíc co by jinak člověk v životě neměl.Když to člověk nepozná,pak to nepostrádá,ale když to pozná, nechápe jak by se bez toho mohl obejít.

Jinak je vidět ze tvých slov, že Matěj již do jisté míry překonal ty počátky braní léků. Kamarád psychiatr mně říkal,že ty začátky jsou krušné,než se tělo na ty léky adaptuje,ale potom že to bude lepší a zle mu bude spíše, když léky vynechá.On tvoje slova o Matějovi sleduje a docela jej to zajímá i když se diskuse nechce zůčastňovat,lae kdyby se dělo něco nedobrého,pak mne prý upozorní a já tebe.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 11/11/2008 :  08:56:51  Show Profile  Reply with Quote
taková otázka: hádejte kolik ze 7 matfyzáků (věk 20-23 let) tady v labu, v 8 ráno, umí uvázat kravatu? :-)
...teď tu pobíhal jeden sympatickej japončík, že potřebuje během 24 minut zavázat kravatu, jestli to někdo neumíme...tak jako nikdo neuměl :-)
...tak se to pak nějak pokoušeli japončík se svou slečnou vymyslet...nakonec jsem to vygooglil na youtube a vázali jsme podle videa...no kdyby tu nepřišel jeden, co to uměl, tak nevím, zda bychom to stihli :-)

...umíte uvázat kravatu?
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 11/11/2008 :  10:26:12  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Mě je taky z banánu na blití. Napadlo mě, že by mohl zkusit číst, baví ho čtení?

Matej číta,ale len knihy s tématikou jemu blízkou.Ako som už spomínala,tak sa zaujíma o vesmír a ves. telesá,prahistorická doba a praveké zvieratá a naposledy vznik a zánik Veľkej Moravy a Rakúsko Uhorska.Väčšinou ho zaujímajú encyklopédie a staré knihy z čias vzniku Slovenska.
Axe/01,nepretekaj s časom.Stres a myšlienky,že nestíhaš ťa môžu rušiť viac,ako napr. tvoj brácha.Ty potrebuješ k učeniu kľud a mne najlepšie myslelo vtedy,keď som mala pustené rádio alebo telku.Myslím,že máš na to ,aby si zmaturovala.
možno pre teba je pokoj a učenie prvoradé.Ja už to mám za sebou,tak hľadám stále niečo nové.Internet mi slúži pri hľadaní rôznych dôležitých informácií,ale aj na diskusie so spriaznenými dušami.ľudia majú rôzne záujmy témy,na ktoré by sa radi s niekym porozprávali.Na internete si nájdeš oveľa viac priateľov,s ktorými sa väčšinou osobne nestretneš,ale komu to vadí?Všetci,okrem Naviho ste z iného štátu,ale na nete sme si blízko.
Navi,je pravda,že sme ako rodičia vlastne zastrašovaní tým,že ak si nedáme dieťa zaočkovať(a medzitým ono ochorie),tak sme vinníkmi my a nie lekári.Ale od rozličných zdravotných následkoch po zaočkovaní sa kompetentní dištancujú.A ako sa má rodič zachovať?Dá zaočkovať dieťa s tým,že sa u neho môžu prejaviť neskoršie zdravotné problémyalebo nedať dieťa zaočkovať z presvedčenia,ale čo ak ochorie tou diagnózou,na ktorú bola určená pôvodná vakcína?A znovu majú lekári čisté ruky....
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/11/2008 :  10:48:37  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
...umíte uvázat kravatu?

Rzwalde.

Umím a dokonce na několik spůsobů,čili na úzko, na široký uzel a na ozdobný, ale vůbec kravatu nenosím a dokonce ani nesnesu zapnutý límeček u košile. A víš co je zajímavé: Můj táta to nikdy neuměl a kravatu mu zavazovala máma a ta mne to také naučila. Ten japonec by asi byl dost překvapený,protože mně na uvázání kravaty stačí jedna minuta a to ji umím zavázat i na krku jiného člověka,což je dost nezvyklé a tak nějak na druhou ruku. Člověk se naučí tolik věcí,
které mu pak v životě k ničemu nejsou,že je to až podivné.

Dodatek: Promiň neslušné slovo,ale víš co znamená mít kravatu uvázanou na prdel? Většina lidí by řekla, že to znamená mít kravatu uvázanou špatně,ale opak je pravdou. Uváza ozdobný uzel je to nejtěžší a chce to velokou praxi,Ve výsledku to vypadá, jako by byly uzle dva a mezi nimi štěrbina,prostě to přomíná prdel. A nyní si představ,že máš kravatu která má třeba flitrové ozdoby a ty je musíš umístit tak aby na každé polovině uzlu byla jedna a pěkně ve středu. To již vyžaduje znát přesné místo na pupku,kam dosahuje úzký konec, když si kravatu dáš kolem krku a každá smyčka musí být naprosto stejně utažená a i tak se to i mně povede tak jednou s deseti pokusů.
Jedna příhoda na konec. Hrál jsem na nějakém sjezdu či čem sociálním demokratům a byli tam i tehdejší ministři. Jeden si při jídle pokecal kravatu a byl s toho nešťastný jako šafářúv dvoreček. A tak jsem ji od něj vzal, odnesl do kuchyně,přemáchnul jí a přežehlil na topení. Když jsem mu ji přinesl, byla jako nová,ale on jen zamručel, že mu ji váže manželka, skrátka, že to neumí. A tak jsem mu ji závázal z legrace na prdel. On s toho byl naprosto vyvalený a snad nosí ten uzel dodnes. Kžadou chvíli sklonil hlavu a studoval ten uzel a nemohl pochopit,jak tam ta drážka mohla vzniknout.

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 11/11/2008 11:11:28
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 11/11/2008 :  11:08:05  Show Profile  Reply with Quote

...umíte uvázat kravatu?

Raz som sa pokúšala uviazať kravatu môjmu mužovi,ale vyšla mi z toho pionierska šatka.Vraj to nie je nič náročné,ale ja nemám na to nervy.
Miloslav,ani môj muž neznesie kravatu a taktiež máva rozopnuté dva gombíky pri krku.Keď ideme niekde do spoločnosti,tak mu kravatu vždy zaviaže jeho otec(ktorý byva neďaleko),ale keď sa oslava rozbehne,tak kravata končí jeho vrecku od nohavíc.
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 11/11/2008 :  11:24:07  Show Profile  Reply with Quote
Inak,v lete som bola na pohrebe jedného pána z baráku.Bol to samotár a nemal veľa príbuzných,takže na poslednú rozlúčku s ním prišla nejaká desiatka ľudí.Ale čo ma zarazilo bolo to,že okrem nebožtíka nemal z mužov nik kravatu a väčšina z nich bola športovo oblečená.
V dnešnej dobe si myslím,že kravete nie je pre mužov in,nosia ju len chlapi,u ktorých to vyžaduje charakter práce.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/11/2008 :  14:35:20  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.
Mně se kravata líbí.Sako je bez ní tak nějak divné,ale na krku prostě nic nesnesu a stále jako bych trochu dusil. Když si ji musím vzít tak mám pod ní rozepnutý knoflík i košile a mám ji trochu povolenou. Nejhorší pro mne ,když vystupuji v nějakémnobl hotelu ,kde je nutný smoking a motýlek. Ten prostě vůbec nesnesu a připadám si v něm jako blbec,zvlášť ten velký a tak se raději takovým ystoupením vyhýbám i když jsou většinou dobře placené. Nějraději mám do saka bílý rolák,ale dnes již jej nemohu sehnat,alespoň ne takový jaký se mně líbí. Když jsem se ženil, měl jsem košili od tety s Ameriky. Ta kočile již měla jako součást límečku kravatu.Taková by vyhovovala i tvému muži,ale u nás jsem ji v obchodě ještě neviděl. Zapneš límeček a máš u krku krásnou kravatu,která neškrtí a ještě je ozdobená drobnými kaménky připomínajícími diamanty na uzlu. Jediná nevýhoda je,že když si rozepneš knoflík, máš kravatu šikmo na jedné straně a to vypadá hrozně a manželka vždy nadávala,když tu košili prala. Naštěstí se nemusela žehlit.

MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/11/2008 :  15:34:21  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.
Tvůj E mail jsem dostal,ale odpovědět jsem nemohl, protože tam nebyla tvoje mail adresa a zpět na forum to nejde poslat. Proto tě odpovím zde. Nějaký čas byla část knihy zde ve foru,ale našel to zde nakladatel a sepsal se mnou smlouvu.Takže jsem to musel smazat. Je to celkem pochopitelné.Vydat knihu stojí nakladatele dost financí a práce,zvláště když platí i ilustrátora.Kdyby někdo toto zde okopíroval, třeba upravil a udělal s toho svou knihu,byla by ta práce i finance do toho vložené k ničemu. Až kniha vyjde, máš u mne jeden výtisk a třeba i s věnováním(samozřejmě gratis),ale nyní musím dodržet slib, který jsem nakladateli dal. Takže se omlouvám, ale nesmím.Jediné co mohu,je popsat oč v knize jde.Ti kteří četli první kapitoly asi budou překvapeni,protože tyto kapitoly byly odsunuty a byla doplněna první,která popisuje přílet expedice spojeného vesmíru na Zemi. Toto je hluboko před naším letopočtem a je zde popsáno,jaká zde byla úroveň řemesel i vědy.Je zde popisováno, jak ti mimozemšťané jednali s pozemšťany,jak jim dávali své schopnosti a jak si jich vážili. Je zde popsáno to z jakých důvodů došlo k válce bohů s diaboli,což byly vlastně jen dvě posádky kosmických lodí dokonce pocházejícíh z jedné planety. Ti kteří si říkali bohové vložili mezi lidi Země velké rozdělující pravdy aby vznikl stres a urychlil se vývoj intelektu lidstva. Diabolové věděli,že je to čin zakázaný a může dojít až ke zničení života na planetě,pokud lidé získají určité schopnosti, protože je zneužijí ve prospěch svých uznaných pravd. A tak se diabolové snažili ty pravdy zničit a znovu spojit lidi.Bohové to považovali za mičení svého díla a vznikla mezi nimi válka.Při té válce došlo příkladně ke vzniku velkých pouští na Zemi, došlo ke změně klimatu tání ledovců a potopě světa. Když se podíváš do Bible, najdeš o tom zmínky. Pokračuje to tím,že Diabolové vytvořili hluboko pod povrchem Země základny,které nazvali peklo. Bohové uprchli do kosmu a diabolové hledali lidi vhodné na to, aby mezi lidi vložili nové pravdy, které však na rozdíl od těch původních měli spojující prvky a tak učili Mojžíše, Ježíše a třeba i Buddhu a díky tomu ta staré pravdy, které nebylo možno navzájem spojit zanikly.
Jedná se vlastně o dvě kapitoly a druhá končí v našem věku zhruba kolem první světové války, kdy poslední posádka spoejného vesmíru tragicky zahynula a poeklo zůstalo opuštěné.
Další již někteří ve foru znají.Čtyři mladí lidé .dva chpaci a dvě děvčata se vydali trampovat a objevili ve štole sochu s nápisem,že ten kdo se soše pokloní povyšuje život nad pravdy. Jeden z nich to udělal a otevřela se podlaha a oni se doetali do podzemních prostor pekla.Podařilo se jim oživit centrální počítač a ten odečetl informace s pozemských počítačů a ujistil, že již mají lidé v rukách schopnosti dostatečné k zničení života na Zemi a odeslal tu zprávu do spojeného vesmíru. Protože cesta expedice trvá celá léta, rozhodli se, že naučí ty čtyři děti všemu co je třeba k odvedení života planety s algoritmu smrti a vlastně celá kniha je o tom jak se to vše učili i když vlastně jen prožívali různé příhody a za pomoci centrálního počítače je analyzovali. Čili filosofie a zase filosofie,ale taková, která vychází směrem od podstaty,protožeto první co ty děti poznali, byly zákonitosti řídící proces myšlení,protože s toho vše svou podstatou vychází.
Zvláštní postavou zde je Standa který žije na povrchu a byl vybrán, aby lidem na Zemi sdělil základ. Ten Standa získává informace,které by jej udělaly tím nejslavnějším člověkem na Zemi a on musí zůstat naprosto neznámý. Ten jeho vnitřní boj který prožívá je jen těžko vyjádřit a on mu i chvílemi podléhá.
Dle vyjádření nakladete je to zcela nový styl. Nevím.Pro mne to byla cesta ke sdělení mého poznání.Nebo jen popisuji skutečnost a žádné moje poznání neexistuje,protože to mám od nich?(toto ze mne páčil i ten nakladatel a skoušel tím podmínit vydání a nic se nedozvěděl.) Kdo ví??? Já to neřeknu a každý nechť si vytvoří vlastní názor. Je to kniha o přemýšlení a nikoliv o vědění.Čtenář by měl pochopit cenu a smysl dění kolem sebe a vidět to, co my bylo ukryté i když to bylo úplně blízko.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 11/11/2008 :  16:54:37  Show Profile  Reply with Quote
quote:
podle mě ten článek není rozhovor -- prostě nějaký pako si sedlo a sepsalo to na klíně. Jaké je vaše jméno? Neřeknu, měl bych problémy. Pomáhal jsem vyvinout nějaké vakcíny, ale neřeknu které, měl bych problémy. ...proč jsi tak důvěřivý?

Nezdá se mi, že bych něco přeháněl, pouze konstatuji možnou skutečnost.
Myslím, že mám dost zkušeností s manipulací a nehodnotím na základě vlastních pocitů nebo tužeb nebo důvěřivosti nebo něčeho dalšího primitivního. Nekritizuji náboženství, protože chci, nekritizuji vegetariánství abych se povyšoval a neberu tento článek vážně z toho důvodu, abych v sobě rozežehnul nějaký plamen prozření.. umělý.

Zdá se mi přirozené, že člověk v takovém postavení nemůže sdělovat své osobní údaje na potkání a už vůbec ne když sděluje takové skutečnosti. Nejsem si jistý, zda úplně chápeš systém, ve kterém žiješ.

quote:
jinak být Bůh je na nic...jsi sám a být sám je na nic. Na co ti je ovládat masy?
Představ si, že jsi virtuózní klavírista. Potom tě potěší uznání od tvého konkurenta, jiného virtuózního klavíristy....ale těžko tě uspokojí uznání od malého dítěte, ok?
Teď si představ, že jsi a bííííg bóós, kterej prostě sedí někde v mrakodrapu a jen zvedne telefon a co do něho řekne, to se stane...vlastníš polovinu New Yorku, celý podsvětí a kdejakej kongressman ti volá na soukromou linku, zda si může vzít dovolenou. (něco jako Tom Cruise v Tropické bouři)
...a k čemu ti to je? Můžeš si sice dělat co chceš, každej ti bude sloužit, ale pochybuji, že tě to uspokojí, neboť to ty budeš jak onen virtuoz a ostatní lidi jako ty děti. Tím, že jsi nesrovnatelně výš než ostatní se od ostatních odděluješ...pak ztrácí tvé postavení na významu.
...aneb -- Bůh je chudák, pokud je...

To, že je smyslem života a radostí života normálních lidí společnost druhých je přirozené. Bez této touhy by se nedalo ve společnosti existovat, protože by zanikla.
Nicméně nejde o nutnost, která když mu chybí, tak si člověk automaticky musí přijít zbytečný a jeho život bezvýznamný/nudný a cokoliv dalšího. Pravděpodobně jsi neslyšel o samotářích, kteří jsou vemi šťastní a pravděpodobně jsi neslyšel o důchodcích, kteří chovají dobytek, čtou knížky a nic jim nechybí, možná poprvé v životě jim nic nechybí.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/11/2008 :  17:05:38  Show Profile  Reply with Quote
Takže vážení, nezvratnou príčinou mojich problémov je bez najmenších pochýb neschopnosť môjho organizmu vysporiadať sa s nahromadenou ortuťou v tele, vrátane mozgu. Výsledky mesačnej detoxikácie sú také nezvratné, že nemám najmenšiu pochybnosť o tom, že už to je len otázkou času, kedy sa z toho vylížem úplne. Tu je kontakt na moju stránku: http://derealizacia.wgz.cz/dmsa/informacie-o-dmsa.html
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 11/11/2008 :  17:14:20  Show Profile  Reply with Quote
Navi, myslím, že není v dnešním světě příliš velký problém se stabilizovat, nicméně všechny své potíže bych nepřisuzoval rtuti. Velkým aspektem je schopnost organismu s takovým stavem bojovat, a tedy si myslím, že může jít o kombinaci obou faktorů (psychická bezbrannost a intoxikace).
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/11/2008 :  18:18:48  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi, myslím, že není v dnešním světě příliš velký problém se stabilizovat, nicméně všechny své potíže bych nepřisuzoval rtuti. Velkým aspektem je schopnost organismu s takovým stavem bojovat, a tedy si myslím, že může jít o kombinaci obou faktorů (psychická bezbrannost a intoxikace).

Bože neronisi, Ty si vrchol najivnosti.
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000