www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 04/11/2008 :  11:45:02  Show Profile  Reply with Quote
[quote]Originally posted by neronis

To znamená, že je schopen memorovat tolik informací jen v případě, kdy se ho to nějakým způsobem týká (např. zájem).

Pokud je tato schopnost závislá na tom jakým způsobem se na (obecně) záležitosti dívá, znamená to, že stačí aby se naučil se svými schopnostmi zacházet a nebudou na překážku.
[
V podstate máš pravdu.Pokiaľ ho niečo zaujíma,tak dokáže vedomosti doslova nasávať,ale aj keď nemá o niečo záujem(školské osnovy),tak sa to naučí pomerne ľahko,ale predtým sa musí do toho nútiť.
Samozrejme,že všetko pozitívne,čo sa naučí mu môže byť na osoh.Momentálne máme problém s tou školskou fóbiou,kde napriek jeho inteligencii,nie je schopný si sám poradiť.Je to pre neho niečo nové a pritom negatívne.Mám z toho všetkého taký dojem,že si s jeho problémom nevedia rady ani tí kompetentní.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 04/11/2008 :  11:51:31  Show Profile  Reply with Quote
Nemyslím, že by je mohl nalézt sám, ale analyzováním chování autistů obecně a aplikací různých metod, které jsi zmínil sám, by bylo možné definovat správný postup jak k tomu dojít.
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 04/11/2008 :  13:29:11  Show Profile  Reply with Quote
Neronis,už roky počúvam psychologičku,že správnou výchovou a psychoterapiou môže byť z Mateja plnohodnotný človek s vysokoškolským vzdelaním,ktorý si v snáď v budúcnosti založí i rodinu.Pochopila som to tak,že ak sa mu budem dostatočne venovať(čo sa snažím) a budeme sa liečiť a dochádzať na psychoterapie,tak jeho budúcnosť bude skvelá.Za sedem rokov som nezbadala žiadnu veľkú pozitívnu zmenu,skôr sa mi zdá,že postupom času to s ním ide dolu vodou.Veď psychológ by mal vedieť,ako a akým spôsobom dieťa motivovať a využívať jeho schopnosti účelovo.Mne pripadajú Matejove psychoterapie o ničom.Chodíme tam každé dva týždne po vyučovaní na hodinu.Pól hodinu si Matej kreslí alebo hrá s dr. pexeso(skôr je to len o zábave)a druhú pól hodinu rozprávam s dr. o Matejových problémoch,ktoré sú už otrepané a pre ňu bizarné.Psychoterapia by sa nemala zamieňať s detským kútikom,veď čo sa týmto spôsobom u Mateja vyriešilo?Veľké nič a navyše je horšie ako kedykoľvek predtým.Ale presto všetko tam chodíme pravideľne,ale neverím,že by to bolo k niečomu dobré.Všetko je to pritiahnuté za vlasy.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 04/11/2008 :  13:52:59  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kacena

[quote]Originally posted by navi
[b

r]Vyzerá to tak, že som otrávený ortuťou

Navi,čo myslíš,čo je tvojou príčinou príp. otravy ortuťou?

V mojom prípade to mohla byť
Citová trauma, najmä v ranom detstve,
možno potravinové alergie,
Množstvo amalgámovej výplne v priebehu života pacienta, množstvo amalgámovej výplne matky pacienta
A ešte som v tom zozname nenašiel očkovanie.

Osobne si myslím Kačenka, že by si synovi neublížila, keby si mu raz za týždeň dala jednu kapslu DMSA. To, či sa ortuť nachádza v mozgovej bunke, sa nedá zistiť žiadnou diagnostikou.

Čo sa týka psychológa, skús sa na to pozrieť tak, že ten psychológ chce byť z niečoho živý. Ja odhadujem efektívnosť psychologickej práce tak na 5 percent. Možno je to aj menej. Nikto Ťa ale nenúti tam chodiť, pokiaľ nevidíš efektivitu toho.

Edited by - navi on 04/11/2008 14:35:36
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 04/11/2008 :  13:57:31  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kacena

Neronis,už roky počúvam psychologičku,že správnou výchovou a psychoterapiou môže byť z Mateja plnohodnotný človek s vysokoškolským vzdelaním,ktorý si v snáď v budúcnosti založí i rodinu.Pochopila som to tak,že ak sa mu budem dostatočne venovať(čo sa snažím) a budeme sa liečiť a dochádzať na psychoterapie,tak jeho budúcnosť bude skvelá.Za sedem rokov som nezbadala žiadnu veľkú pozitívnu zmenu,skôr sa mi zdá,že postupom času to s ním ide dolu vodou.Veď psychológ by mal vedieť,ako a akým spôsobom dieťa motivovať a využívať jeho schopnosti účelovo.Mne pripadajú Matejove psychoterapie o ničom.Chodíme tam každé dva týždne po vyučovaní na hodinu.Pól hodinu si Matej kreslí alebo hrá s dr. pexeso(skôr je to len o zábave)a druhú pól hodinu rozprávam s dr. o Matejových problémoch,ktoré sú už otrepané a pre ňu bizarné.Psychoterapia by sa nemala zamieňať s detským kútikom,veď čo sa týmto spôsobom u Mateja vyriešilo?Veľké nič a navyše je horšie ako kedykoľvek predtým.Ale presto všetko tam chodíme pravideľne,ale neverím,že by to bolo k niečomu dobré.Všetko je to pritiahnuté za vlasy.

Psycholog a psychoterapeut je jen údržbář, čerpá z dosavadních poznatků a nevymýšlí vlastní závěry. Ti, kteří definují novou skutečnost vydávají publikace, ze kterých se ostatní údržbáři učí.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 04/11/2008 :  23:37:47  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave, tiež Ti dávali? http://vitaminy.doktorka.cz/ala-kyselina-alfa-lipoova/, kým si sa sám nevyliečil?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/11/2008 :  08:09:12  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Vůbec tě nerozumím. Nevím totiž o čem mluvíš o kterém vyléčení a čeho. Ty problémy se srdcem jsem nechal na doktorech a žádné vitaminy jsem vlastně nikdy nedostal.Tu neuropatii dokroří léčit neumí a prohlašují ji na nevyléčitelnou,takže jsou schopni maximálně napsat nějaké utlumující léky ,ale ty mají tak negativní vedlejší účinky, že jsem je odmítl. Na internetu jsem zjistil,že u všech nemocí které mám je jeden typický znak a to nedostatek vitamínů skupiny B a to hlavně vitaminu B12 a tak jsem požádal neuroložku aby mně tento vitamin napsala, nebo alespoň doporučila název. Napsala mně MIlgamu ,ale to bylo celkem deset náplní do injekce.Takže jsem si ji aplikoval deset dní a výsledek nulový. Potom jsem skusil ty obklady a poznal, že dokáží nahradit ty utlumující léky, čili že zmizí vnější příznaky.Až mnohem pouději jsem zjistil,že to dokáže neuropatii vyléčit. Dnes se toto poznání ověřuje a to mnou,čili komunikací s lidmi kteří se o metodě dozvěděli s internetu a neoficielně v nemocnici na interně, čili nikoliv na neurologii,kam by to přináleželo. Oni jsou na té interně dost častými pacienty diabetici a mnoho z nich si stěžuje právě na problémy s neuropatií. Dříve nad tím internisté krčili rameny a neurologové vlastně také. Dnes již těmto problémům lékař věnuje pozornost a jsou jim aplikované ty zábaly. První zprávy s nemocnice jsou ty,že si to pacienti chválí už proto, že přestanou bolesti a mohou se v klidu vyspat. Protože se jedná o výzkum,jsou těmto skušebním pacientům měřeny hodnoty před první aplikací a budou měřeny i průběžně. Tyto výsledky zatím známé nejsou, je na ně příliš brzy.
Jinak na cukrovku i neuropatii doporučují jíst hodně zeleniny, hlavně té,která obsahuje zeleň listovou.(kyselina alfa lipoová) O ten vitamin tě zřejmě šlo,ale já se o toto příliš nezajímám a jím spíše to, co mně chutná. Já uznávám slova starého obvodního (Dr Dobrého) a ten říkal, že když tělo něco potřebuje,že si o to řekne a na člověku je aby toto dokázal slyšet. Takové mimino, když mu chybí vápník,dokáže loupat vápenou malbu a klidně se s tím láduje,jako by to byla největší pochoutka. Dospělý si vymýšlí pitomosti,protože nedokáže svému tělu naslouchat. A tak i s těmi obklady to bylo vlastně jen naslouchání svému tělu.Udělal jsem to, co ode mne žádalo.Myslím, že by ses měl také tomuto naučit. To že na něco máš chuť jsou slova tvého těla. Dostaneš li chuť třeba na kysané zelí po vašem kapustu, nejspíše tě chybí právě ta kyselina alfa lipoová.Má li tvé tělo málo cukru, máš chuť na sladkosti a podobně.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/11/2008 :  12:05:54  Show Profile  Reply with Quote
Myslel som neuropatii.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/11/2008 :  12:12:30  Show Profile  Reply with Quote
Kačenko: Pro dítě je často nebezpečné již vůbec přijít
na svět. Maminky odevzdávají plodu nejen
potřebné minerály, nýbrž i těžké kovy. Tak
maminky odklidí např. 40 až 60 % svého
zatížení rtutí přes placentu u svého
prvorozeného dítěte. Později narozené děti
potom obdrží méně, ale jen do té doby, než si
matka nechá udělat nové plomby... Pokud má
matka 6 až 10 výplní z amalgámu, pak
dosahují koncentrace rtuti u prvorozeného
dítěte v mozku hodnoty dospělého se 7 až 8
amalgámovými plombami. Dochází
k zpomalenému růstu s malým přírůstkem a
k opožděnému vývoji nejen nervového, ale
i imunitního systému. Symptomy chronické
otravy rtutí u dětí jsou poruchy učení,
autismus, deprese, poruchy čtení, záněty střev,
hyperaktivita, neurodermitis a jiné.

Prečítaj si toto, stojí to za to: http://www.paprsky1.de/zpravy_a_elanky/elanky/amalgam/amalgam.html

Edited by - navi on 05/11/2008 14:52:22
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 05/11/2008 :  12:39:44  Show Profile  Reply with Quote
No nevím, jsem prvorozený syn a zároveň nejpovedenější, bez alergie, bez zdravotních potíží, piju, kouřím, mám stresující profesi, když jsem hrál útočníka, tak jsem byl nejrychlejší na hřišti, občas vymyslím něco chytrýho a dokonce jsem v dětství s kamarády vyrozbíjel celou bednu (cca 30) rtuťových teploměrů, kterou si zapoměli před jakýmsi obchodem. Dostal jsem do držky a svou káru táhnu dál.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/11/2008 :  14:51:15  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

No nevím, jsem prvorozený syn a zároveň nejpovedenější, bez alergie, bez zdravotních potíží, piju, kouřím, mám stresující profesi, když jsem hrál útočníka, tak jsem byl nejrychlejší na hřišti, občas vymyslím něco chytrýho a dokonce jsem v dětství s kamarády vyrozbíjel celou bednu (cca 30) rtuťových teploměrů, kterou si zapoměli před jakýmsi obchodem. Dostal jsem do držky a svou káru táhnu dál.

Nojo hochu, prečítaj si, čo s tým všetko súvisí. Ja už som bol chytený v maternici: http://www.paprsky1.de/zpravy_a_elanky/elanky/amalgam/amalgam.html
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 05/11/2008 :  15:24:14  Show Profile  Reply with Quote
Existuje spousta používaných látek, které ohrožují naše zdraví. Když šlechticové pili z olověných pohárů drahé víno, měli děti buď retardované nebo žádné a jde pouze o dávný příklad.
Nicméně nelze v těchto látkách hledat příčinu všeho jen z toho důvodu, že je u nich výskyt nějaké poruchy statisticky zmíněn.
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 05/11/2008 :  18:44:14  Show Profile  Reply with Quote

Psycholog a psychoterapeut je jen údržbář, čerpá z dosavadních poznatků a nevymýšlí vlastní závěry. Ti, kteří definují novou skutečnost vydávají publikace, ze kterých se ostatní údržbáři učí.
[/quote]

Aj keď sú horeuvedení len údržbármi,myslím,že by tie načerpané poznatky mohli aspoň z časti využiť v prospech pacienta.Využívajú teóriu,podľa ktorej si budujú prax.Kde sú tí odborníci,ktorých nám propagujú v televízii v rôznych dokumentárnych filmoch,náučných reláciách,ako pomohli ľuďom,ktorí mali nevyliečiteľné choroby?V realite sa s tým málokto stretne.Buď je to v médiách len vykonštruovaná reklama alebo nám predstavujú len tých,ktorí,ako píšeš len vydávajú publikácie.No takých je ako šafránu.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 05/11/2008 :  18:52:59  Show Profile  Reply with Quote
Já jsem bohužel bezmocný, mě nevzali
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 05/11/2008 :  18:58:48  Show Profile  Reply with Quote
Navi,keď som bola tehotná s Matejom, nemala som žiadne amalgánové plomby.Mám dobrý chrup a v ústach mám len tri biele plomby.V každom tehotenstve som brala multivitamíny pre tehotné ženy(Materna),zdravo som sa stravovala a Matej sa narodil deväť dní pred termínom zdravý.Vážil 3650 g a meral 53 cm.Dojčila som ho 2 roky,takže neviem,kde by som spravila chybu.Najskôr som bola presvedčená,že to mohol spôsobiť negatívny zážitok z prvého tehotenstva(stále som sa sledovala a žila v obave,že sa situácia zopakuje).Ďalej som si povedala,že to bude dedičná predispozícia.Ale v poslednej dobe mi vŕta v hlave myšlienka,že to mohli spôsobiť premnožené kvasinky,ktoré mi liečili celú graviditu.O tých dvoch posledných úvahách som temer presvedčená.
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000