www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 03/11/2008 :  09:35:21  Show Profile  Reply with Quote
[quote]Originally posted by navi

Miloslav. Mal by si upozorniť rodinu, nech Ti dajú do truhly pager, aby si im mohol zazvoniť, keď sa v nej preberieš

Navi,tak toto bolo dobré!Ale keby som v tej truhle bola ja,určite by sa pri mojej smole vymlátila na pegeri batéria.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/11/2008 :  11:45:16  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.

Mne to také trošku rozhodilo.Není co se divit,když jsem předtím ani nezastonal a přišlo tak naráz,ale já mám takový podivný zvyk.Když přijde nějaký problém, tak se přikrčím a čekám až přejde. Za chvíli už si s toho dělám legraci,takže pro okolí vypádám dost lehkomyslně.Navíc mám podivnou manii,či co. Když už mně něco je,tak to využiji k tomu abych na to našel lék a když mně řeknou, že je to nevyléčitelné, jsem tím přímo posedlý. Skrátka když mně někdo řekne, že cosi není možné ,tak se snažím dokázat, že to možné je a zatím se mně to vyplácí. Když už ten problém mám, tak poznám co zabírá a co ne.Tak mám vlastně před lékaři výhodu a zaroveň nemám kdy myslet na nějaké hlouposti. Nyní již vlastně žádné problémy se zdravím nemám,takže se znovu potvrdilo, že vše zlé je možno přečkat a bude lépe. Zatím vždy tomu tak bylo.Až to tak nebude, pak zese o tom nebudu vědět. Tak proč si tím kazit životu už nyní?
Jinak by to byla asi pěkná sranda,kdybych se probudil někde u funebráků a začal jim povídat vtipy. Oni by s toho měli asi smrt.
Ten pager nevím co je.
K tomu nástroji. Hraji na klávesy a zpívám. Takže rukama ovládám celou kapelu, nohama dupu jako králík(hraji vždy ve stoje a ty nohy prostě v klidu neudržím) a že se ten řev který vydávám lidem líbí,za to snad ani nemohu. Mně se můj hlas moc nelíbí, ale třeba nemám správný vkus.
Kytara je prima nástroj,ale já mám na něj asi příliš dlouhé prsty.Prostě kytaru nezvládám a spíše obdivuji druhé. Na bicí jsem se nikdy neučil,ale jednou ,když se nedostavil bubeník odehrál jsem na ně celou tanečná zábavu , to bylo v době, kdy jsem hrál ještě s kapelou,ale zažít bych to znovu nechtěl a od té doby obdivuji bubeníky. To je snad ze všech nástrojů největší dřina a otročina. Já byl tehdy spocený jako dveře od chlívku.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 03/11/2008 :  12:09:14  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav,Matej si tiež rád zahrá na klávesoch(detských).Má synťák a naprogramovanú hudbu,ktorú sa naučil hrať.Myslím,že hrať na klávesy je tiež dosť náročné a chce to trpezlivosť.Vieš,čo mi je nepochopiteľné?Ako niekto môže hrať na nástroj,pritom spievať a ešte aj dupať nohami.Neviem,či by som to zvládla všetko naraz.Určite by som sa týmito činnosťami navzájom rušila.A tie bicie!Práve tie sa mi zdali najmenej komplikované,ale som rada,že doma nič také nemám,pretože to robí veľký humbuk.Vieš,čo by som asi zvládla?Hrať na triangel.
Miloslav,pager(pejdžr)je to taký malý prístroj,ktorý ti začne pípať,keď ťa niekto zháňa.Používajú ho napr. lekári,ktorí si medzi sebou dávajú vedieť o stave pacienta.Je to ako taký budík,ktorý ti zapípa a na jeho displeji sa ti ukáže,kto sa po tebe zháňa.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/11/2008 :  16:06:23  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.

Tomu asi nerozumím.Má naprogramovanou hudbu a naučil se jí hrát? Pokud je hudba naprogramovaná pak ji stačí jen spustit. Pokud myslíš rytmy,či styly,tak to je o něčem jiném.Tam již je třeba vést harmonii,jinak se to opakuje stále dokola. Toto používám také, ale ty styly si dělám sám. Ono to hraní není těžké, v tom máš pravdu.To jenom pohybuješ trošku prsty,jen je třeba vědět kam v pravý čas sáhnout,ale to je u klavíru stejné. A víš co je zajímavé? Čím více to zvládneš,tím si diváci myslí, že je to jednodužší,nebo že to máš nahrané.Jenže ono to není jen o tom hýbání prsty. Musíš znát skladby a to nejlépe s paměti a to harmonii i melodii a řeba orchestrální vyhrávky a sola. Texty mám většinou napsané,ale dost často(většinou) cosi jiného hraji a něco jiného zpívám.Levou rukou vedu harmonii,pravou hraji vyhrávky a melodii zpívám a aby toho nebylo dost nástroj obsahuje harmonizer,takže spívám živě až pětihlasně.Při tom všem musíš počítat rytmus a to právě dělám těma nohama,čili vyšlapávám rytmus.Také jde o to co člověk hraje. Nějaké hospodské lidovky, to brnkačka,ale já hraji a zpívám i písničky s reprtoáru André Bocelli a to běžně hraje symfonický orchestr.Takže ono spíš jde o to na jaké úrovni to člověk dělá.Skus říci nějakému klávesákovi,aby tě zahrál cymbálovou muziku, nebo čardáše,či třeba dudáckou muziku a uvidíš jak se bude kroutit. Já to hraji běžně a stejně tak swing,pop,pomalé i rychlé country,rockenroly rock a třeba Kabáty.Skrátka od Bacha po Vlacha. Nu což. Prostě se tím živím.
Co se týká syna,tak to s tím hraním trošku upřesni. Hraje všemi prsty, nebo jen jedním.Hraje melodii, nebo pouze vymačkává doprovod a jak dlouho u toho vydrží. Tohle je totiž nástroj,který když člověka chytí,tak ho nepustí a byla by to vynikající sesta k jeho zisku mnoha příjemných chvil.Otázka. Zná noty?Problém je pouze v tom,že laciné klávesy za moc nestojí a člověka od toho spíše odradí a dobré klávesy jsou dost drahé. Ty moje stály téměř sedumdesát tisíc.Dají se koupit i lacino,ale musí člověk vědět,které jsou dobré. Nedavno jsem koupil vnukovi výborné už profesionální klávesy za 1500 kč v Aukru.cz Prostě prodávající(vdova po muzikantovi neznala skutečnou cenu) nasadil nízko cenu a mně stačilo jednou přihodit a byly moje.Nové by stály kolem 50000 kč. Pokud by ses pro to rozhodla, rád tě poradím a mohl bych na dálku poradit i s učením.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 03/11/2008 :  18:24:02  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav,Maťo dostal minulý rok pod stromček detský syntezátor(800 sk),v ktorom sú rôzne funkcie,ako:hranie na klávesy,predhrané melódie,hudobné štýly atď.On si zapamätal tie predhrané skladby a potom si ich začal hrávať.Samozrejme,že len ukazovákom a ani noty nepozná.Nehrá často,ale keď nemá do čoho pichnúť,tak si ťuká do klavies.Ale nie je to žiadna sláva a keď sa mu nedarí,tak do chudáka synťáka tlčie päsťami.
Dnes bol Matej po týždni prvý krát v škole.Ráno mu síce bolo zle,ale v priebehu dňa sa stabilizoval a dopadlo to celkom dobre.Poobede si spravil úlohy a do 18.00 h sme boli vonku bez toho,aby sa nad niekym,či niečim rozčuľoval.Ráno som si vyzdvihla výsledky z EEG a dopadli dobre.Mal len nejaké odchýlky v zrakovom centre mozgu,ale to vraj môže súvisieť s kompenzačnými problémami v autizme.Takže kontrola nas čaká až o rok.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/11/2008 :  19:31:32  Show Profile  Reply with Quote
Vyzerá to tak, že som otrávený ortuťou, a že mám rozhodenú celú imunitu zásluhou toho. Takže som následne otrávený všetkým možným. Uvádza sa ale, že keď zmizne ortuť z tela, zmiznú aj ostatné toxíny, lebo sa telo natoľko vzchopí, že si už s ostatnými toxínmi poradí. Asi dva týždne užívam vycuciacač ortuti z dovozu, v kombinácii s ´daľšími detoxizérmi, a efekt za tie dva týždne je znateľný, aj keď tetoxikácia trvá 1 až 4 roky. Aj derealizácia mi zoslabla.
Tu je krátky zoznam nezávislých rizikových faktorov, ktoré môžu spôsobiť akumuláciu kovov v inak zdravom tele , a spomaliť, alebo potláčať telu vlastné obranné mechanizmy.

* Genetika
* Pracovné vystavenie sa toxickým materiálom
* Pred chorobou
* Chirurgické operácie
* Lieky alebo "rekreačné" užívanie drog
* Citová trauma, najmä v ranom detstve
* Sociálny status
* Vysoká hladina sacharidov v kombinácii s podvýživou proteínov (najmä vegetariáni)
* Používanie homeopatickej ortuti
* Potravinové alergie
* Pacient a elektromagnetické prostredie (používanie mobilných telefónov, domov v blízkosti elektrického vedenia atď)
* Zápcha
* Compromise of head/neck lymphatic drainage (sinusitis, tonsil ectomy scars, poor dental occlusion)
* Množstvo amalgámovej výplne v priebehu života pacienta, množstvo amalgámovej výplne matky pacienta .

Edited by - navi on 03/11/2008 19:32:50
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/11/2008 :  07:32:25  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.

Pokud si dokázal zapamatovat ty melodie a dokáže je vyťukat na klávesnici,pak to ukazuje na určité jeho schopnosti. Pokud mám mluvit za sebe,pak bych se jej snažil naučit noty,třeba nějakým zábavným stylem a ukázat mu kde na klávesnici má každá nota svou klávesu. Když si koupíš, nebo někde seženeš notový sešit pro začátečníky, najdeš tam vše co k tomu potřebuješ. Hudební školy by pro něj asi byla příliš velká zátěž,ale doma je na vše dost času. Najdeš tam také jak má být postavená ruka na klávesnici a je výhodné začít od jednoduchých prstových cvičení v rozsahu pěti tonů. Ten jeden prst je pomalý a neumožňuje hrát plynule. Když se postupně naučí používat všech pět prstů,ta melodie se mu bude hrát mnohem snadněji a nebude se tolik rozčilovat. I když sama hrát neumíš, můžeš jej to naučit. To že se vzteká,když mu to nejde,znamená,že touží po lepším výsledku,který by mu udělal příjemno. Právě o tom je talent. Když mu k tomu lepšímu výsledku ukážeš cestu,pak tě bude vděčný.
Mohu tě v tom pomáhat na dálku,ale neřešil bych to zde.Nejlépe by to bylo možné prostřednictvím E mailu,nebo prostřednictvím mojí, nebo jeho intenetové stránky. Takže E mailové spojení najdeš, když klikneš na moje jméno.Tím, že pošleš E mail získám tvojí e mailovou adresu já.
Jinak jsem rád, že dochází k zlepšení a že EEG dopadlo dobře.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 04/11/2008 :  08:32:01  Show Profile  Reply with Quote
[quote]Originally posted by navi
[b

r]Vyzerá to tak, že som otrávený ortuťou

Navi,čo myslíš,čo je tvojou príčinou príp. otravy ortuťou?
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 04/11/2008 :  08:51:33  Show Profile  Reply with Quote
Ľudia moji zlatí,dnes ráno bolo u nás peklo.Matej bol od piatej hore,celý čas zvracal,mal záchvat plaču,že sa bojí ísť do školy a o pól ôsmej skolaboval.Ovlažila som ho vodou zdvihla som mu nohy na podložku a postupne prišiel k sebe.Volala som psychologičke,čo mám robiť.Tá mi odporučila ísť obv. pediatričke,aby mu vystavila PN a znova nebude nejaký čas chodiť do školy.Pravdepodobne mu bude vystavený individuálny uč. plán a učiť sa s ním budem doma ja.Vraj sa musíme najskôr zbaviť ranného zvracania a strachu,ktorý ho enormne vyčerpáva a potom sa uvidí.Ale ako sa ho zbaviť?Psychoterapia v takýchto prípadoch býva zdĺhavá a pobyt mimo školy ho bude stále viac a viac izolovať od rovesníkov.Keď som mužovi volala,že Matej zase zvracal a nepôjde do školy,tak bol najedovaný a kázal mi Maťa nejakým spôsobom dopraviť do školy.Vraj načo ho napchávame s tými liekmi,keď mu aj tak nepomáhajú.Chce mu ich všetky vysadiť.On si stále neuvedomuje závažnosť situácie,nevie sa vcítiť do synových problémov a všetko by chcel vyriešiť silou vôle.Ale v tomto prípade to nejde.Veď Matej je ešte dieťa,sám je vystrašený,čo sa s ním deje.Už mi to stúpa pomaly na mozog.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 04/11/2008 :  09:43:41  Show Profile  Reply with Quote
Je schopen si zapamatovat celou stránku z telefonního seznamu a když se ho zeptáš na nějaké jméno, řekne ti číslo?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/11/2008 :  11:04:00  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.

Zde je dobrá rada drahá.Násilím by bylo možné udělat ještě větší škody. Ony to mohou být i ty vedlejší účinky těch léků a otec může v tom mít pravdu,ale také nemusí.Pokud stačíš na to učení doma, bude to v dané chvíli asi to nejlepší,protože bude mít čas trošku se dát do pořádku, bez toho strachu. Dokáži si představit co prožívá a není to nic pěkného. Já bych se snažil o to, aby se do toho kolektivu už vracet nemusel a hledal bych jinou školu.třeba tu speciální pro zvláště nadané děti. Ony většinou ty chytřejší takto agresivně nejednají a vždy se jedná o ty intektově slabší děti, jak já říkám silné a ne moc chytré. Takové děti dokáží udělat ze života peklo. Pokud by byl mezi těmi chytřejšími, mohl by tento problém nevzniknout. Jenže i přechod do jiné školy bude trochu poznačen strachem a je třeba, aby se nejprve dal trochu dohromady.Čili využij té doby, kdy se bude učit doma a vytvoř mu co nejlepší prostředí. S těmi léky tě skutečně poradit nemohu.Když mu řekneš, že se do školy již nevrátí,odpadne ten panický strach a mohlo by dojít k velice silnému zlepšení,ale ty léky jej mohou stále zatěžovat, vytvářet deprese a podobně,takže ve výsledku žádné zlepšení nepoznáš. Zde se budeš muset domluvit s lékařem o skušebním vysazením léků.Myslím však, že nebude souhlasit. Ono to vysazení léků může vést také ke zhoršení,protože si tělo vytvoří cosi jako návyk,takže skutečně nevím. Nakonec uvidíš sama, co se stane, když mu řekneš, že se do té školy již nevrátí.Pokud se celkově sklidní,pak bylo odstraněno to,co ten stav vyvolávalo a nový stav třeba léky vyžadovat nebude. Já mám dojem,že ten strach je příčinou jeho autistického jednání a bude li odstraněn,jeho jednání se časem zcela změní.Hrozné následky by však mělo, kdybys mu slíbila, že se do té školy nevrátí a po zlepšení tam byl znovu poslán. Přestal by tě věřit a ztratil by i poslední naději,že se toho nepříjemna zbaví.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 04/11/2008 :  11:15:46  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Je schopen si zapamatovat celou stránku z telefonního seznamu a když se ho zeptáš na nějaké jméno, řekne ti číslo?

Neronis,to určite nie.Takto to u neho nefunguje.Takéto niečo snáď zvládnu kennerovský autisti,ktorí sú vybavení určitou "posadlosťou"k nejakému tématu,ale okrem toho sa nedokážu alebo lepšie povedané nemajú schopnosť sa naučiť nič iné.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 04/11/2008 :  11:20:47  Show Profile  Reply with Quote
To znamená, že je schopen memorovat tolik informací jen v případě, kdy se ho to nějakým způsobem týká (např. zájem).

Pokud je tato schopnost závislá na tom jakým způsobem se na (obecně) záležitosti dívá, znamená to, že stačí aby se naučil se svými schopnostmi zacházet a nebudou na překážku.

Edited by - neronis on 04/11/2008 11:26:07
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 04/11/2008 :  11:34:55  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav,s preredením do inej školy bude asi problém,pretože mi to neodporúča ani klinická ani školská psychologička.Min. rok prišla s návrhom o preradení klin. psychologička,ktorá Mateja pozná dôverne.Ale po mnohých za a proti sa vyjadrila,že škola,ktorá by mu vyhovovala a v ktorej by sa mohol rozvíjať,v Trnave nie je. Je tu škola,v ktorej je trieda s desiatimi deťmi,ale sú to deti s poruchou učenia a tam by Matej upadal.Obe psychologičky sa zhodli na tom,že nie je pre neho vhodná ani trieda pre nadpriemerne int. deti,pretože vraj tieto deti sú dosť dravé,čo sa týka výsledkov v škole,sú súťaživé(čo Matej nie)a bol by to pre neho veľký stres azáťaž na psychiku,keby mal s nimi súperiť.Jeho fóbia vlastne vznikla z obavy zo zlých výsledkov na vyučovaní a keďže je veľký perfekcionista,tak tento tlak mu prerástol nad hlavu.Tak veľmi chce byť úspešný(keď už nie je v soc. a komunikatívnom živote) a najlepší,že každé zaváhanie a zlyhanie v tom,čo ovláda ho ničí.Neviem,ako ďalej.Skúsim mu podať zajtra ráno lieky okolo 4-tej(kým bude rozospatý)a uvidím,v akom stave bude okolo 8-smej.Ak sa bude dať,tak pôjde do školy a ak nie,idem po PN.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/11/2008 :  11:38:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

On se těžko může naučit se svými schopnostmi zacházet,ale Kačenka může najít to, co se může stát tím, co jej zaujme tak aby těchto schopností využil. Chce to hledat, skoušet a tím rozšiřovat okruh toho, co povede k využití jeho schopností. Může to být třeba hudba.Jakmile bude zjevné, že jej zaujala,bude to znatelné na tom, jak rychle ji bude zvládat a může to být cokoliv. On to však příliš ovlivnit nemůže. Buď jej něco zaujme ,nebo jej to nezajímá. V jeho věku bys toho na něm chtěl příliš mnoho,kdybys čekal,že sám bude hledat sféry svých možných zájmů.

Jen tak na okraj. Ty znáš své schopnosti a víš v jakém oboru by se rozvíjely, nebo na takový obor přijdeš celkem náhodně a najednou zjistíš,že právě to něco je to pravé? Mne to potkávalo náhodně a nikdy předtím jsem nevěděl,že bych v tom mohl něčeho dosáhnout, že by mne to mohlo zaujmout natolik, abych využil svých skrytých schopností.Já jsem nevěděl,že mám schopnost zapamatovat si za odpoledně třístránkovou skladbu do poslední noty. Když jej muzika zaujme,pak může zjistit,že si dokáže zapamatovat i větší rozsah informací, než já,ale napřed musí být odhalen ten zájem. A opět se vrátím k tomu jak se informace do paměti zapisují. Jsou zde informace plus o vysoké intenzitě,ale je možné je aktivovat pouze smyslovým vjemem. Ty ani kdokoliv jiný však tyto informace neznáte,protože není možné je aktivovat slovem. Teprve při smyslovém vjemu cítíš příjemno a mnohdy velmi intenzivní,ale nevíš proč a tak se snažíš toto příjemno cítit znovu a znovu. Dosáhneš toho však opět jen smyslovým vjemem. Pokud se to týká třeba hudebního vjemu,pak zazní muzika a ty ji začneš intenzivně vnímat,protože cítíš ten pocit příjemna. Pokud Matěj v sobě takové velmi intenzivní informac plus má, pak o nich neví,ale vytvoří li Kačenka si situaci, při které ucítí to příjemno,pak jej muzika zaujme a začne sám využívat svých memorovacích schopností. Ale nemusí to být právě muzika, tu užívám je jako příklad.

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 04/11/2008 11:59:33
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000