Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/09/2008 : 15:06:23
|
Neronisi.
Já také. Do svých 27 let jsem pil jak duha. Inu co se divit? Montér, peněz jak šlupek a kdo nešel s ostatními táhnout, byl pro ně nebezpečný, protože by mohl povídat. A tak jsem dokázal za večer prochlastat i 1500 kč a svět byl náš holky točte se já jsem váš táta. Aby sis udělal obrázek o tehdejších poměrech tak to co já jsem za večer propil, neměla leckerá rodina s dětmi na celý měsíc.Benzin stál 2,10 kč a lakýrky do společnosti byly do stovky.Potom jsem změnil zaměstnání a začal jezdit s pojízdnou dílnou a byl s pitím konec a je do dneška. Vypiji tak dvě až čtyři piva za rok a v průměru tak jednoho panáka za rok a to ještě tehdy, když vím, že alespoň tři dny nebumu muset za volant. Kdybych přišel o řidičák, byl bych zcela vyřízený. Jak bych stěhoval aparatury? Na dvoukoláku snad? a platit šoféra by se zákazníků hodně prodražilo.Nejsem abstinent a klidně bych mohl pít,ale za ta léta už nějak o to nemám zájem.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 24/09/2008 : 15:14:53
|
Promrhal jsi svá statisticky nejproduktivnější léta, jak je možné, že dokážeš myslet tak, že jsou tvé přízpěvky statisticky velmi nadprůměrné a někdy až vyjimečné? (co se týče zpracování proměnných) Byl jsi snad tehdy genius, který o svou inteligenci časem spíše přišel?
Ne |
Edited by - neronis on 24/09/2008 15:15:37 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 24/09/2008 : 17:02:16
|
k tomu kouření--- přečtěte si prosím 14-tý příspěvek od vrchu (díky jeho délce ho nepřehlédnete) ..nemusíte celý, stačí tak jednu desetinu ;-)
do toho fóra byste se bez registrace nedostali, proto si stránku stáhněte: http://ifile.it/pa5w470
(pro BFU: po otevření stránky klikněte na "Request Download Ticket" a potom na "Download" ..až vyskočí tabulka, kliknout na "Otevřít")
|
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 24/09/2008 : 17:17:59
|
jinak nikotin působí toxicky na neurony, rozhodě nezlepšuje mozkové funkce....co dělá je to, že přechodně zlepšuje koncentraci a tudíž v testech paměti nebo inteligence dosáhneš díky lepší koncentraci přchodně lepších výsledků ...to nic nemění na tom, že na neurony působí toxicky
že odbourává cholesterol, no tak to vůbec nechápu, jak jsi na to přišel, či kde jsi to četl. Kouření naopak celkový cholesterol zvyšuje, co dělá, je to, že snižuje HDL-cholesterol a je to na úkor LDL-cholesterolu.
Cholesterol se rozlišuje na HDL a LDL podle částice, která jej přenáší -- LDL se ukládá v cévách (a kouření jeho koncentraci zvyšuje) a HDL naopak valí do jater, kde se z nej syntetizují důležité látky a odbourává LDL-cholesterol. Čili HDL-cholesterol je "hodný"...a přitom kouření tento druch cholesteroluu snižuje. ...celkově však hodnotu cholesterolu zvyšuje
..ad hlasivky...tak z kouření můžeš dostat rakovinu hrtanu a pak jdou tvý hlasivky do koše s půlkou tvýho krku. Pokud ti jde o vyvolání dávicího reflexu, MB, tak stačí tři prsty do krku ;-) ...jinak zpěváci nosí šálu, aby si hlasivky udržovaly teplé a pijou čajíky, aby je měly vlahé... ;-) ...tvé nikotinové řešení je sice kreativní, ale ...no--viz ten link, co jsem dával hore..nejsem si jist, zda se to projeví
a pasivní kouření je téměř stejně škodlivé jako normální, pro nekuřáky dokonce škodlivější (tvrdí to některý studie)
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/09/2008 : 17:52:14
|
Neronisi.
Dokázal bych tě na to odpovědět,ale pouze za použití té své teorie o procesu myšlení. Faktem je,že jsem nikdy žádný genius nebyl a že jsem tím pádem nic nepromrhal. Teprve po třicítce se stalo cosi, co zcela změnilo můj život a mou schopnost myšlení.Tehdy jsem se setkal s Buddhovým podobenstvím stromu znaků a protože mne to zaujalo,začal jsem se tím intenzivně zabývat. Já totiž v zázraky nevěřím a Buddha zde líčil zázrak, který se stane, když se najde šlověk, který splní požadavek, čili urovnání listů toho stromu.Už jsem to podobenství několikrát citoval,ale proč být líný a neudělat to znovu? Buddha zde říká toto." Zasadil jsem v horách Tibetu strom, který má na svých listech znaky abecedy. Najde li se člověk natolik čistý,že dokáže tyto listy urovnat tak aby vznikl smysluplný text, otevřou se před ním všechna tajemství světa a žádný poklad mu nezůstane ukryt." Jak říkám, na zázraky nevěřím, ale tušil jsem, že tím chtěl buddha cosi velmi podstatného říci. Ale co? Kdykoliv předtím bych to téma s klidem opustil,ale tentokrát jsem udělal opak. Začal jsem skoušet na listy umístit písmena a došlo mně, že ta písmena by musela být v řádce,čili stejně vysoko a tehdy jsem si uvědomil,že Buddha neměl na mysli znaky abecedy,ale znaky všech pravd. Pak již to šlo ráz na ráz a pro mne to byla hotová exploze, protože jsem si poměrně rychle začal uvědomovat jak lidé povyšují svou pravdu a ostatní pravdy staví níže a tak má každý člověk listy toho stromu rozptýlené do všech možných výšek. Buddha však říká,že by měl člověk ty pravdy přijímat rovnocenně a výsledkem bude pochopení čehosi podstatného, nějakých tajemství, které jsou ostatním díky jejich povyšování pravdy utajené.Musel jsem tedy nejdříve poznat, mohou li být všechny pravdy postaveny do stejné výše, čili jsem musel poznat, co ty pravdy říkají. A tak jsem postupně začal poznávat, že každá pravda obsahuje ějaké to moudro a začal jsem poznávat,že člověk pochopí moudro jedné pravdy díky poznání pravdy jiné a že by toto nikdy nemohl pochopit, kdyby jednu pravdu nad ostatní povýšil a ostatní považoval za méněcenné, či mylné. V těch pravdách je všechno moudro co lidé za celou svou existenci vytvořilo.Ber to tak, že jsou mezi tím i pravdy vědy, nejen pravdy víry, že jsou tam všechny ideologie a podobně. A tak jsem poznal, o čem je vlastně výraz čistota. Jenže já jsem začal sledovat a vyhledávat historii těch pravd a začal jsem zde nacházet stálé opakování téhož děje,čili algoritmu. Opakuje li se stejný algoritmus přes trvalé snahy ho změnit, znamenalo to pro mne, že je řízen zákonitostmi které lidé neznali. Opakuje li se i dnes, znamená to, že tyto zákonitosti lidé doposud nepoznali. A tak jsem začal ty zákonitosti hledat. I když jsem matematický antitalent přistoupil jsem k tomu matematickou cestou, čili jsem začal hledat společného jmenovatele a jediného kterého jsem našel, byl proces myšlení. A tak jsem začal hledat zákonitosti řídící tento proces a našel zde základní konstanty. Neříkám, že jsem poznal všechny, ale ty základní ano. Myslím, že nemá význam to dále popisovat,ale spíše ukázat, co jsem vlastně vůbec netušil a teprve pochopením těch zákonitostí poznal. Genius je člověk, který má geneticky dánu vyšší kapacitu rezerv a má geneticky oslabené bariery,čili odstup rezistenci skupin neuronů. Když se naplní operační paměť dojde u normálního člověka k pocitu únavy a spánku při kterém se operační paměť uvolní. Jenže u genetického genia tomu tak není, U něj dojde naopak k uvolnění, protože se operační paměť rozšířila o následující síň rezerv. Následkem toho se operační paměť neustále rozšiřuje a čím větší je její kapacita, tím větší logické mosty se do ní lapidárně řečeno vejdou a výsledkem je myšlení, jaké jsi mohl u geniálních lidí poznat. Jenže u mne ty bariery byly normální,ale protože mne to zajímalo,překonával jsem tu únavu až došlo k rozšíření operační paměti na úkor rezerv. Bohužel jsem neznal nebezpečí a tak k tomu docházelo poměrně často. Následkem toho jsem dosáhl kapacity operační paměti,ke které dochází u genia celkem běžně. Genialita to však není.Pouze mohu pracovat s větším množstvím informací a skládat dohromady rozsáhlejší logikcé mosty. Navíc se u mne vyvinulo algoritmické myšlení, ke kterému dochází při extremním rozšíření operační paměti. Při tomto myšlení jsou slova až na entém místě a prostě dojde k představě dějě, jako bys ho viděl a mohl s ním volně pracovat a uvědomovat si všechny zákonitosti, které jsou tam platné.Tohle bys ale asi těžko mohl pochopit. Když jsem došel k poznání procesu myšlení až k tomuto, teprve jsem zjistil k čemu u mne ve skutečnosti došlo a začal jsem s toho mít oprávněný strach. Věděl jsem, že bych tím mohl svůj mozek zničit. A tak Jsem začal rychle hledat cesty k záchraně. Náhodou se naskytla muzika a potom opět náhodou malování. To mne odvedlo od pokračování v tom sebezničujcím konání a vytvořilo náhradu,čili plnilo kapacitu té operační paměti(nenaplníš li jí, cítíš hroznou nudu a nemáš potřebu spánku)jenže to nebylo tak silné, aby docházelo k porušování barier a čerpání s rezerv. A tak mne vlastně muzika a malování zachránili zdravý rozum a možná i život.Jenže zde byla ta vytvořená rozšířená kapacita operační paměti a díky jí jsem zvládal příkladně za měsíc, na co potřebovali jiní třeba roky. Ta schopnost je dána kapcitou operační paměti.Tato kapacita umožňuje i schopnost chápání složitější logiky,protože se do té kapacity ten rozsáhlý logický most prostě vejde aniž by byla kapacita naplněna a došlo k útlumu. Shrnuto podtrženo: Moje vědomosti většinou pochází z doby před tím a proto jsou celkem mizivé. Ty vědomosti nahrazuji schopností logiky a funkcí toho algoritmického myšlení. To je výsledek který znáš. Kdybych měl ty potřebné vědomosti, pak bys viděl něco docela jiného, protože by mně to kapacita operační paměti dovolila. To by teprve bylo schow. Takže genius nejsem a ta schopnost daná kapacitou operační paměti je mně dobrá tak k tomu,abych s vámi diskutoval. Ty vědomsti prostě chybí. O nějakém promrhání svého nejproduktivnějšího věku vůbec není řeč, protože do tehdejší kapacity operační paměti by se toho moc nevešlo. Snad kdybych se s tím podobnetsvím setkal dříve? Ale nikde není dáno,že bych ho tehdy neodhodil stranou a vůbec se s ním nezabýval. Prostě všechno má svůj čas a místo. Jde o to ten čas místo využít a nikoliv prospat.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|