Author |
Topic  |
Kozoroh
Nový uživatel
Czech Republic
38 Posts |
Posted - 14/01/2007 : 23:44:38
|
ftarflone
Zatiaľ sa mi zdá, že to, čo pociťuješ, je dôsledkom akejsi zásadnej neuspokojenosti so životom, ktorý vedieš. Je to tak?
Je to tak.
Miloslave
Vím, že v takové situaci se nedá moc radit, ale řekl bych, že by ses měl snažit spíš bojovat než se s tím vyrovnat. Vyrovnanost/spokojenost chápu jako stav, kdy vím, co dělám a hlavně proč to dělám. Tohle mi zatím chybí. Samozřejmě, že mám zájmy a tak. Ale jinak se spíš psychicky a fyzicky ničím, protože nevidím žádný skutečný smysl svého osobního života. Vždycky jsem chtěl dělat/umět něco, co nikdo jiný na světě (ale aby mě to pochopitelně bavilo). Aby mi bylo dobře rozuměno, nebýt v něčem lepší než ostatní, ale jedinečný. Každý z nás má podle mě takovou schopnost. Řekl bych, že to je smysl života, objevit svou jedinečnost (pokud možno v něčem přínosném). Až se mi to povede, pak budu spokojený. Ze stejného důvodu jsem ještě nebyl zamilovaný respektive nechodil s žádnou slečnou. Protože hledám tu pravou, jedinou, zvláštní. Ne tu, která bude mít největší prsa nebo iq. Navenek působím jako člověk, kterému je všechno jedno, ale ve skutečnosti jsem perfekcionista, který pořád hledá, nenalézá a pak to dopadne tak, že se raději podřídím okolí než abych bojoval s větrnými mlýny.
Kozoroh |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 00:24:03
|
Kozorohu Sny... nejkrasnejsi a nejnicivejsi vec kterou muzeme zazit. Je nekolik cest jak postupovat a zadna neni lepsi. Muzeme se smirit s nedostupnosti snu a zustavat krok za nim. Neustale pak budeme citit sladkou bolest jeho nepritiomnosti v realite v protikladu s jeho predpokladanou nadherou. Muzeme se hnat od jednoho snu za druhym a vlastne nikdy nedojdeme plneho naplneni. Zazit nekonecne deziluzi. Nebo muzeme zestarnout. Ja jsem, myslim, podobny jako ty. Neni na svete nic, co by se vyrovnalo absolutni nadhere snu. Snaha o jeho naplneni je tak trochu svatokradez, realita nikdy nemuze obstat a tu krasu spini. Ale na druhou stranu je cestne bojovat. Zoufale, naplno bojovat tu divnou bitvu se stiny. Sam si najdi svoji cestu. Ale pamatuj, je vic snilku, kteri bojuji tu bitvu s tebou. Je uplne jedno kym jsi, je hrdinstvi konat odvazne skutky o nichz vime, ze budou oceneny, nebo se zatnutymi zuby pokracovat po ceste kterou sis zvolil, po ceste, kterou malokdo chape a nikdo neceni? Pro tvoje dobro ti preju, aby ses dokazal vyrovnat. Nebo, pokud zvolis jinak, vez, ze ti drzim palce a jsem s tebou. Je ale dobre si uvedomit jedno - jakykoli sen, ktery za neco stoji je ze sve podstaty nenaplnitelny.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 08:56:25
|
Kozorohu.
Píšeš, že bych s tím měl spíš bojovat než se s tím smířit. To je hezké,ale ten boj by byl jen o naději v zázrak a jinak by mně nebyl k ničemu. To je už rozhodnuté,ale i tak skouším vše možné. Někdy jako by to bylo lepší,ale potom zas horší. A tak jsem se s tím smířil a dokud to jde , žiji naplno. Ten zbytek života si s tím nehodlám zničit a tak si s toho dělám srandu i když je to někdy těžké.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|