www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kdo jsi?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  11:14:47  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kozoroh

Jsem rozpolcená osobnost, která neví, co chce, neustále to neznámé hledá a nenachází. Jednoduše řečeno: Hledám něco a přitom nevím co. Stačí to takhle?

Otázkou je, či chceš takým ostať?...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/01/2007 :  18:12:29  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kozorohu

Ta jsi jako moje lepší polovička. Ta taky neví co chce, ale ode mne to vehementně vyžaduje.(to byl jen vtip)
Co takhle skusit najít ten skrytý předmět hledání? Třeba to není tak nemožné. Nejdříve trošku logiky. Jsi li rozpolcená osobnost,jsi s tímto stavem spokojený? Vede tě k hledání a nalézání čehosi, co má pro tebe cenu, nebo jsi díky tomuto stavu rozpolcenosti nespokojený a hledáš cestu ke klidu duše? Tohle jsou základní otázky a na tobě je třeba jen sám sobě na ně upřímně odpovědět,protože výsledek udává směr řešení.

MB
Go to Top of Page

Kozoroh
Nový uživatel

Czech Republic
38 Posts

Posted - 11/01/2007 :  19:02:20  Show Profile  Reply with Quote
navi
Nechci takový zůstat.

Miloslave
Co takhle zkusit najít ten skrytý předmět hledání? - O to se snažím.
Jsi s tímto stavem spokojený? - Nejsem.
Vede tě k hledání a nalézání čehosi, co má pro tebe cenu? - Právě, že ne.
Nebo jsi díky tomuto stavu rozpolcenosti nespokojený a hledáš cestu ke klidu duše? - Přesně tak.
Moc pěkné, jenže to neřeší můj "problém". Promiň navi :)
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  19:09:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:

navi
Nechci takový zůstat.

Miloslave
Co takhle zkusit najít ten skrytý předmět hledání? - O to se snažím.
Jsi s tímto stavem spokojený? - Nejsem.
Vede tě k hledání a nalézání čehosi, co má pro tebe cenu? - Právě, že ne.
Nebo jsi díky tomuto stavu rozpolcenosti nespokojený a hledáš cestu ke klidu duše? - Přesně tak.
Moc pěkné, jenže to neřeší můj "problém". Promiň navi :)

Kozorohu...Aby som ťa ukľudnil...Ja som mal vyše 40 rokov, kým sa mi odokryl predmet hľadania...Koľko máš ty?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 11/01/2007 :  19:14:10  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi vydrzel do 40 nez ho premohli demoni. Me je devatenact, takze je proti me jeste velkej frajer. Jak dlouho vydrzis ty, nez prijmes nejakou pohodlnou pravdu? (v Miloslavovskem smyslu :p)

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/01/2007 :  19:36:55  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Mohl bys mně vysvětlit, co je to ten Miloslavovský smysl? Rád se poučím.

Kozorohu.

Trošku jsi mne překvapil..Čekal jsem, že napíšeš, že tě ten stav neklidu vyhovuje,že tě vede k hledání a třeba i nalézání čehosi nového, co tě překvapuje a život dělá zajímavým. Ta zatím hledáš klid. Ke klidu vede řada cest od přijetí nějaké pravdy až po to, co dává klid Navimu.
Cíl tvého hledání je tedy jasný a víš již co hledáš. Je tím klid, eventuelně duševní vyrovnanost.Nyní máš jen na vybranou, kterou cestu si vybereš. Já mám raději ten neklid. To je totiž život sám a klid poznám poměrně brzy a vůbec mně to netěší.Venkoncem ten klid poznáme všichni,ale než ho poznám, chci poznat ještě hodně dní, které stojí za zapamatování. A to klid není.Já ho ani nehledám a on si mne najde sám.Už mně očuchává mrcha.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 11/01/2007 :  20:18:28  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Tvoje pojeti pravdy? myslel jsem ze to bude jasne - pravda jako prijata skutecnost bez dalsiho vyvoje.
Jinak me taky pocitej mezi ty, co si premyslenim jenom komplikuji zivot a z nejakeho podivneho duvodu je to bavi.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  22:02:21  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Oldow.

Mohl bys mně vysvětlit, co je to ten Miloslavovský smysl? Rád se poučím.

Kozorohu.

Trošku jsi mne překvapil..Čekal jsem, že napíšeš, že tě ten stav neklidu vyhovuje,že tě vede k hledání a třeba i nalézání čehosi nového, co tě překvapuje a život dělá zajímavým. Ta zatím hledáš klid. Ke klidu vede řada cest od přijetí nějaké pravdy až po to, co dává klid Navimu.
Cíl tvého hledání je tedy jasný a víš již co hledáš. Je tím klid, eventuelně duševní vyrovnanost.Nyní máš jen na vybranou, kterou cestu si vybereš. Já mám raději ten neklid. To je totiž život sám a klid poznám poměrně brzy a vůbec mně to netěší.Venkoncem ten klid poznáme všichni,ale než ho poznám, chci poznat ještě hodně dní, které stojí za zapamatování. A to klid není.Já ho ani nehledám a on si mne najde sám.Už mně očuchává mrcha.

MB

Ten "kľud" po "smrti" bude fakt zaujímavý...
Go to Top of Page

Kozoroh
Nový uživatel

Czech Republic
38 Posts

Posted - 12/01/2007 :  14:51:50  Show Profile  Reply with Quote
navi

minulý týden mi bylo 28.

Oldowe

Špatně jsem se vyjádřil. Nehledám klid ve smyslu pasivity, protože pasivita de facto znamená smrt, ale klid ve smyslu vyrovnanosti, uspokojení. Dobrá, řekněme, že mým cílem je vyrovnanost, ale nevím, jak jí dosáhnout.

Kozoroh
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/01/2007 :  15:14:57  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kozorohu.

Oslovil jsi Oldowa,tak promiň že se tě do toho míchám. Ve tvém věku jsem také nebyl vzorem vyrovnanosti a vlastně jím nejsem ani dnes. Ono slovo vyrovnanost vychází s výrazu vyrovnat se a jde o to s čím. Jsou věci se kterými se vyrovnat nedokáži ani dnes a jsou věci, se kterýma jsem se docela dobře vyrovnal. A tak by možná bylo dobré označit to s čím ses vyrovnal i to s čím se vyrovnat zatím nedokážš.Je nás tady víc a víc hlav může více vědět.Třeba se kdosi z nás vyrovnal s tím, s čím se zatím vyrovnat nedokážeš a může říci jak se s tím vyrovnal. V každém případě když tu příčinu ne´vyrovnanosti najdeš a označíš, máš k řešení mnohem blíže.

MB
Go to Top of Page

ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts

Posted - 12/01/2007 :  15:44:04  Show Profile  Reply with Quote
Kozoroh

Chceš poradiť? Alebo aspoň spoločne o tom popremýšľať? Tak povedz viac. Zatiaľ sa mi zdá, že to, čo pociťuješ, je dôsledkom akejsi zásadnej neuspokojenosti so životom, ktorý vedieš. Je to tak?
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 12/01/2007 :  22:55:29  Show Profile  Reply with Quote
quote:

navi

minulý týden mi bylo 28.

Oldowe

Špatně jsem se vyjádřil. Nehledám klid ve smyslu pasivity, protože pasivita de facto znamená smrt, ale klid ve smyslu vyrovnanosti, uspokojení. Dobrá, řekněme, že mým cílem je vyrovnanost, ale nevím, jak jí dosáhnout.

Kozoroh

Aktívny kľud poznám...Prežívam ho každý deň...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/01/2007 :  14:40:49  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
kozorohu.

Nejsříve by bylo dobré definovat co ta vyrovnanost je, nebo co za vyrovnanost považuješ. Myslím, že tím myslíme každý něo jiného. Když mně bylo tolik jako je dnes tobě říkal jsem si, že už mám možná půl života za sebou a nic s toho, co by stálo zato jsem ještě neudělal.Uvědomoval jsem si, jak ten čas rychle utekl a čím je člověk starší, utíká rychleji. To byl pramen mé nevyrovnanosti se životem. Jenže mne postupně přivedl k hledání toho, co by dalo mému životu cenu a to již vedlo k jisté vyrovnanosti,ale nebylo to hned.Kdo chce rychlé výsledky, ten často najde jen paběrky. Dnes je mně víc než dvakrát tolik a přede mnou je zcela jiné vyrovnání. Mám nádor a vím, že nemám před sebou dlouhý čas. Přesto žiji naplno snad ještě intenzivněji. Někdo to v takové situaci vzdá a znám i člověka, který si tolik bral, že se s toho zbláznil. Já na to vlastně vůbec nemyslím. Až to přijde,apk stejně nebudu vědět, že je to tady. proč si s tím kazit ten zbytek života. Tohle je také vyrovnanost i když z něčím jiným, než životem. Skus to porovnat s tou vyrovnaností, kterou hledáš a třeba tě bude mnohem lépe.Člověk se může vyrovnat se vším, jen ne s hloupostí.Tu si totiž vůbec neuvědomuje a považuje ji klad.
Ps. Až si to přečteš
MB, toto hodím do koše.Nechci aby se k tomu dostal někdo z rodiny a zbeklidňoval se. Oni to sice tuší,ale neví to jistě.Ono je to na mně trošku vidět,protože jsem shodil z ničeho nic 40 kg. Takže s tím počítej,že zde bude tvoje reakce bez tohoto.

Edited by - Miloslav Bažant on 13/01/2007 14:48:33
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/01/2007 :  15:07:36  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kozorohu.

Už jsi skoušel ten horoskop? Třeba má před sebou víc času a nevím o tom.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  18:22:47  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.

Někdy je lepší mlčet a tohle byla ta chvíle. Jestli máš koš, pak ho můžeš využít.Já tvůj koš využít nemohu.

MB

Ja viem, že ty to berieš inak, ale raz ti to pomôže...Rád ti vyhoviem...
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000