Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/08/2008 : 19:18:08
|
Ondro.
Nyní již plně chápu tvoji motivaci. Uvěřil jsi pravdám FIGU, stal ses jejím členem a prosazuješ tyto pravdy jako jedině správné. V takovém případě tě mohu tvrdit holou pravdu ,která se bude od té tvojí lišit a ty ji vždy prohlásíš za lež, či nesmysl. Jsi vlastně členem církve, jsi tedy věřící a vše ostatní s toho vyplývá.Potom však není o čem se s tebou bavit,protože vše odmítneš a budeš stále povyšovat to svoje,jako jedinou absolutní pravdu. Bude pro tebe si hroznou ránou,až ten tvůj genius prohlásí třeba na smrtelné posteli, že si vše pouze vymyslel.Podobně uvěřili lidé tomu, že USA má ve svých laboratořích ufo, dokud sám autor této mystifikace nepřiznal, že vše vymyslel a režíroval.
MB |
 |
|
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 17/08/2008 : 20:57:39
|
Slávku,
stále nějak zapomínáš na důkazy, abych tak řekl . Tvůj příspěvek jednoduše neodpovídá pravdě a vychází z předsudků. To o čem hovoří FIGU je přímý protipól víry atd.,atd. Nemůžeš přece kritizovat něco, o čem nic nevíš. Aby ses něco skutečně dozvěděl, to bys musel nejprve umět německy a materiál nepředpojatě prostudovat.
No, já jinak proti Tvému názoru nic nemám. Je mi úplně jedno, co si v této věci myslíš a s jakými dalšími předsudky a ukvapenostmi přijdeš. Nesnažím se Tě přesvědčovat ani se s Tebou přít, jak už jsem ozřejmil dříve.
O.Š. |
Edited by - Ondra on 17/08/2008 21:05:03 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 03:24:03
|
Ondřeji, tak co z toho vlastně vyplývá? Jestli je náš osud v hlavních rysech daný a neměnný, jestliže jsme výsledkem projektu, nikoli pouze přirozeného vývoje, nejsme jen dalšími z řady podřadných druhů? Pokud jsou karty dopředu rozdané, proč si lidé mají myslet, že jsou tady sami a že jsou sami strůjcem vlastního osudu? |
Edited by - neronis on 18/08/2008 03:34:56 |
 |
|
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 04:04:49
|
Neronisi,
jak to myslíš? O jaké neměnnosti osudu, o jakém výsledku projektu a o jakých rozdaných kartách je řeč? O ničem z toho jsem nehovořil...
O.Š. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 04:15:08
|
Tak co z jejich návštěvy vyplývá jiného? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 07:59:37
|
Ondro.
Nejde o důkazy.I křesťanství má své důkazy v různých zjeveních a podobně.Když někdo uvěří,pak je věřící a není s ním řeč,pokud nesdílíš jeho víru. A o to jde.Ty jsi uznal pravdy svého guru a uvěřil jsi důkazům.Stal ses aktivistou a zde chceš hlásat a obhajovat tyto pravdy.O jiné nemáš zájem.Takže diskuse by byla vždy jen jednostranná ve které bys jen ty měl pravdu a ostatní by zde byli zbyteční. Taková diskuse však postrádá jakýkoliv význam pro nás a má význam jen pro tebe. Jak ostatní, nevím, ale já tvou pravdu nesdílím.Prostě nejsem věřící. Kritizuješ náboženství, ale vlastně jsi věřícím toho, co splňuje všechny atributy náboženství, včetně rozdělující úlohy.Jsi propagátor náboženství a chodící reklama, nic víc.Samostatné nezávislé myšlení je pro tebe díky víře nereálné.Nemám li zájem o pravdy tvého náboženství, je pro mne diskuse s tebou pouze ztrátou času a nikam nemůže vést.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 09:43:37
|
Miloslave, tato diskuse nepostrádá význam, třeba k něčemu dojdeme, minimálně bych rád na něco poukázal. Na jinou perspektivu, kterou vám tady vysvětluju dokolečka už několikrát. Pokud ovšem Ondra bude pokračovat v rozhovoru. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 12:00:27
|
quote: Originally posted by neronis
Miloslave, tato diskuse nepostrádá význam, třeba k něčemu dojdeme, minimálně bych rád na něco poukázal. Na jinou perspektivu, kterou vám tady vysvětluju dokolečka už několikrát. Pokud ovšem Ondra bude pokračovat v rozhovoru.
podle mne význam postrádá -- minimálně pokud jde o změnu Ondrových názorů----což vypadá, že přesně o tohlecto jde
to se nemůže povést (a ostatně je to celkem jedno, protože Ondra příliš o ufounech v jiných diskuzích nemluví, tudíž jeho přesvědčení o Maierovi ničemu celkem nevadí a nechť jej tedy má) z několika důvodů:
1. on tomu věří a to, co Ondra pokládá za důkazy téměř nikdo jiný za důkazy nepokládá. Stačí mrknout na wikipediu. quote: Some critics have provided examples of similar photos and have demonstrated that some appear to be photos taken from science fiction books, paintings and television programs. Meier claims that these photos were altered by intelligence agencies and slipped into his collection in order to discredit his UFO case.
s potěšením v srdci volně přeložím: Někteří kritikové poskytli příklady podobných fotek a ukázaly, že některé (Maierovi) fotky vypadají jako vzaté z vědecko-fantastických knížek, kreseb a tv programů. Maier na to řek, že jeho fotky byly upraveny vládními agenturami a nastrčeny do jeho sbírek, aby zdiskreditovaly jeho tvrzení ohledně UFO.
...proti tomuhle nelze vznést věcnou námitku...ale já osobně mu nevěřím ani nos mezi očima.
2. quote: The metal alloy samples are said to have been given to Meier, allegedly by the Plejarens, and then passed on to Wendelle Stevens, who then had them tested by chemist Marcel Vogel. Vogel said that in his view the samples were impossible to be made with the means of contemporary metallurgy and displayed the properties of cold fusion which were beyond the reach of science by then (and still are). Vogel also stated that the metal vanished from the IBM laboratory not long after his work was completed, preventing other scientists from performing their own analysis on it, leading to further skepticism.
ještě volněji -- Maier dal nějaký slitiny k analýze nějakýmu Vogelovi. Vogel provedl v laboratořích IBM "analýzu" a zjistil, že je současná metalrgie to neumí vyrobit a jeví to známky studené fůzé, kterou lidstvo ještě neovládá. Ihned po té slitina zmizela, takže jiní vědci neměli šanci se na to podívat.
Když pominu paradox, jak může něco jevit známky studené fůze, když studená fůze zatím neexistuje a tudíž se nemůže vědět, jaké známky něco vyrobéné za pomocí studené fůze může mít a pominu také značně podivuhodnou záležitost vyrábění jakési slitiny fůzí (jedno jestli teplou, studenou nebo ledovou...i pro fúzi platí určité zákony)...tak rozhodě nepominu to, že tento důkaz je dílem nějakého "Vogela". Jak vím, že vůbec analýzu provedl? Co když si to vymyslel? Tohle není vědecký důkaz a já uznávám jen vědecké důkazy.
..přesto Ondrovi tyto podivnosti nedělají problémy, případně má určitě nějakou omluvu. Ani se nedivím, jelikož Ondra v to věří. Stejné, jako by se někdo jiný pokoušel přesvědčit mě, že fyzika je na nic. To se nemůže nikdy nikomu povést, protože i kdyby náhodou našel něco, co nedokážu zdůvodnit v souladu s fyzikou, tak řeknu, že prostě nevím...a i kdyby ten někdo předložil něco, co neví nikdo, tak řeknu, že se to časem zjistí a nebude mě to trápit. Sejně když najde někdo spor, tak pokrčím rameny, že to se ještě musí vybádat. Tečka. Dobře upevněnou víru nelze vyvrátit.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 12:29:16
|
Rzwalde a Neronisi. Pokud jsem řekl, že taková diskuse postrádá významu,pak tím bylo myšleno to,že Ondrovy názory díky jeho upevněné víře přehlížející vše co jeho pravdě odporuje nemůžeme změnit a protože my tyto protiargumenty vidět dokážeme, nemůže ovlivnit ani on nás. Může však přitáhnout ke své uznané pravdě jidi jemu podobné a potom to pro něj význam mít bude.Venkoncem nejspíše proto je zde. Tím ,že se o tom s ním bavíme, můžeme některé s těch lidí upozornit na argumenty proti a naopak on může ty své svým projevem ovlivnit ve svůj prospěch. Čili jakýsi smysl se vždy najde. Ondra je lovec (aktivista) a my mu plašíme kořist.
MB |
 |
|
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 16:53:38
|
No, pánové,
to bylo velmi zajímavé, jak jste okamžitě odhalili moji pravou tvář . Ondřej odhalen: je to věřící lovec duší; misionář, jehož cílem je konvertovat ostatní na svoji doktrínu; proto všechny ty jeho texty na tomto fóru i jinde. Je to zaslepenec prostý vlastního uvažování a jakákoliv diskuze s ním je zbytečná, neboť jen dokola obhajuje ty své - a jedině pravé - názory atd.,atp.
Bravo, to bylo velkolepé 'odhalení', přátelé. Má to jen jeden malý háček: nic z toho, a sice absolutně nic, neodpovídá pravdě. Já vím sám velmi dobře, jak to skutečně je, a to mi také bohatě stačí. Všechny Vaše šípy míří mimo a já se tomu můžu v nejhorším případě jenom smát. Přeju Vám proto, abyste se osvobodili od svých předsudků a neodsuzovali věci dříve, než je skutečně poznáte. Pokud tak neučiníte nebo nechcete učinit, tak proti tomu já osobně nic nemám a jenom Vám bez ironie přeju hodně štěstí.
O.Š. |
Edited by - Ondra on 09/02/2009 02:09:33 |
 |
|
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 17:49:15
|
neronisi,
pokud máš skutečný zájem dopátrat se v tomto směru pravdy, pak se o to musíš zajímat sám, nebo ne? Všechno, co jsem zde na fóru zatím napsal a co ještě napíšu, jsou jen mé osobní závěry a mé osobní texty, které nemusejí být v souladu s míněním FIGU. Já jsem zde nikdy nepůsobil jako reprezentant české studijní skupiny, nýbrž jen jako Ondřej, který sám přemýšlí o životě. To, že to zde někdo nechápe a tvoří si zbytečné předsudky není můj problém, nýbrž jeho, a proto nemám potřebu se jakkoliv obhajovat.
Dále není mým posláním někoho přesvědčovat, že kontakty 'Billyho' Meiera jsou reálné. Nemám ani potřebu zde odpovídat na námitky, neboť všechny záležitosti jsou do nejmenších podrobností vyložené v samotných textech FIGU, a zvláště v těch, které zatím nejsou přeložené do češtiny. Proto je pouze na Tobě, resp. na každém člověku, zda-li budeš mít zájem tuto tématiku nepředpojatě a důkladně prostudovat, anebo nikoliv.
Tímto považuji diskuzi ohledně reálnosti 'Billyho' kontaktů za uzavřenou, stejně jako diskuzi o spekulacích a předsudcích ohledně mé osoby. Každý si na všechno musí přijít sám, pokud o to má vážný zájem. Pokud o to nemá vážný zájem, pak je lépe, když se tím jednoduše nebude zabývat.
O.Š. |
Edited by - Ondra on 09/02/2009 02:10:55 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 18:25:56
|
Ondro. Kliknul jsem si na tvoje jméno a uviděl tvoje foto.K mému překvapení jsem poznal,že tě znám.Kdesi v Plzni jsme se již potkali a dokonce spolu hovořili.Jen si momnetálně nemohu vzpomenout kde,ale má to něco společného s muzikou.Nebydlíš náhodou v nových Skvrňanech?
MB |
 |
|
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 19:15:26
|
No, tak to je tedy zajímavé...Na nových Skvrňanech nebydlím, ale chodil jsem na konzervatoř na Doubravce obor klasická kytara. Možná máš něco společného s konzervou? Jinak jsem se účastnil pár soutěží, třeba ve Štramberku a v Brně...
O.Š. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 20:28:31
|
Mě jen zajímalo co z té jejich návštěvy vyplývá, jestli nás chovají jako morčátka a ze zábavy pozorují nebo o co jim vlastně jde. Při té komunikaci by mělo něco proběhnout. Tak jako Bůh řekl co se nesmí místo toho aby řekl čím docílit čistoty duše a vychovává zkažené, závistivé a chamtivé svaté. I v tomto případě, případě UFO se dá pátrat pomocí následků. Pomocí jejich účelu přijdeme na to zda se nejedná o vymyšlenou báchorku. Lháře poznáme mimo jiné i tím, že se příliš soustředí na důkazy a podporu místo toho aby se soustředil na účel a smysl. Stejně jako "Boha". |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 18/08/2008 : 20:46:58
|
quote: Originally posted by Ondra
No, pánové,
to bylo velmi zajímavé, jak jste okamžitě odhalili moji pravou tvář . Štěpánovský odhalen: je to věřící lovec duší; misionář, jehož cílem je konvertovat ostatní na svoji doktrínu; proto všechny ty jeho texty na tomto fóru i jinde. Je to zaslepenec prostý vlastního uvažování a jakákoliv diskuze s ním je zbytečná, neboť jen dokola obhajuje ty své - a jedině pravé - názory atd.,atp.
Bravo, to bylo velkolepé 'odhalení', přátelé. Má to jen jeden malý háček: nic z toho, a sice absolutně nic, neodpovídá pravdě. Já vím sám velmi dobře, jak to skutečně je, a to mi také bohatě stačí. Všechny Vaše šípy míří mimo a já se tomu můžu v nejhorším případě jenom smát. Přeju Vám proto, abyste se osvobodili od svých předsudků a neodsuzovali věci dříve, než je skutečně poznáte. Pokud tak neučiníte nebo nechcete učinit, tak proti tomu já osobně nic nemám a jenom Vám bez ironie přeju hodně štěstí.
O.Š.
mám takový dojem, že mi vkládáš mi do úst něco, co jsem neřekl, ...neřekl jsem, že jsi lovec duší, misionář, který chce konvertovat... nicméně diskuze smysl imo nemá, protože vycházíš z jiného paradigmatu než já. Nedá se "z ničeho" dokázat, které paradigma je lepší...ale je jiné a proto se (v tomto tématu) nejen že neshodnem, ale ani nedojde k sebemenšímu posunu našich názorů na tuto věc...výsledek po případné diskuzi by byl tedy stejný, jako kdyby žádná neproběhla.
...k tomu, abych neodsuzoval věci dříve, než je poznám... ...tak kdybych si všechno ověřoval, vzalo by mi to příliš energie. Napřed nastudovat Dänikena (i přiletěl ufoun, obcoval z opicí a z toho vznikl člověk), potom bych musel nastudovat všech 7000stran, které publikoval Ivo Aštar Benda, zakladatel společnosti vesmírných lidí....potom by přišel na řadu spolek vesmírné drůběže... ...ze světových znám ještě dr. Kinga, který tak meditoval, až se promeditoval ke "Cosmic Masters"...
proto si své předsudky pěstuji, šlechtím a hojně používám... protože informací je přespříliš, není jiného zbytí, než je promazávat, zobecňovat a třídit, byť je možné, že se někdy dopustím chyby... |
 |
|
Topic  |
|
|
|