Author |
Topic  |
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 15/08/2008 : 19:25:14
|
No vida, jak je někdy hezké prostě odlehčit situaci. Každý se zdá se snaží být jen pochopen, každý k něčemu dospěl a snaží se to druhému přiblížit - jak prosté a lidské. Vzájemně se vnímat a zrušit egoizmus je velmi uvolňující, protože namísto vyčerpávajícího rozkolu vzniká posilující jednota. Ukazuje se, že je vždy lepší dbát spíš o jednotu, než o rozkol, spíš o humor, než o lpění na vlastním úsudku.
O.Š. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/08/2008 : 07:06:20
|
Ondro. Kdyby sis jen toto poznání odnesl do běžného života,nebyla by tvoje účast zde zbytečná.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 16/08/2008 : 10:03:54
|
quote: na Zeroye ... Lidé nemají potřebu zabíjet zvířata a tak nemají ani potřebu je pěstovat.Šli tak daleko, že opustili povrch své planety a vybudovali ohromné prostory pod povrchem, podobně jako u nás to Peklo. Jsou tam celá města, plno zeleně a nahoře svítí umělá slunce. Na povrchu planety je divočina, kde žijí zvířata, ptáci a ryby dle svých zvyklostí.Lesy nikdo nekácí,trávu nikdo nežne. Jen místy jsou letoviska, kam jezdí na dovolenou a třeba se koupat v moři.
Je klidně možné, že než se nám podaří osídlit a zkulturnit Mars, tak k tomu také dospějeme.. je to zvláštní, zajímavá i když ne nezbytná varianta lidé znají nástroj genocidy, zatím není třeba kopat do hlíny, pro naši planetu a život na ní by to bylo nejlepší, nejsem si jistý zda je moudré vyhlazovat tolik živočišných druhů, měli bychom je spíš podporovat, v daléké budoucnosti se nám jistě hodí a hodí se nám i dnes (díky žábám máme barevné vakuové obrazovky, slyšel jsem a takových příkladů je jistě mnohem víc) zatím si ničíme spoustu inspirace nejen technické, ale i morální a filozofické i biologické (tvorba nových druhů nebo vytváření úprav změnou DNA) a budeme ji ničit nadále a možná zničíme, možná jsme některé už zničili, byli by jistě inspirací za nějakých 400 let a za přirozených podmínek by přežili nebo se ještě vyvinuli, zastesknou si v té době vědci budoucnosti a budou říkat naší době doba průmyslového a technického rozkvětu, nicméně sobecká doba likvidace a vandalismu Globální vládu zkrátka potřebujeme i když budou ty počáteční vlády barbary. Každá nová společnost se stává především z barbarů. |
Edited by - neronis on 16/08/2008 10:17:57 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/08/2008 : 10:35:24
|
Neronisi.
Tato varianta přenesení lidské populace do podzemí,nebo alespoň většiny zatím není reálná a chybí zde mnoho vědeckých poznání, třeba právě ta umělá sluce,ale skýtalo by mnoho výhod.Pokud by bylo poznáno i to umělé vytváření komplexní stravy,pak bycho byli zcela nezávislí na zdrojích dne běžných, jako je třeba to zabíjení a tím i pěstování zvířat.K takovému stavu je však velmi dlouhá a složitá cesta a nejdříve by lidé museli najít cestu k tomu aby je nedělily pravdy a náslekdem toho se dokázali na něčem dmluvit. Mluvíš o osídlení Marsu a právě zde by tato cesta byla tou nejvýhodnější, protože je snadnější vytvořit mikroklima v těch podpovrchových prostorách, než na celé planetě.Tím vším však neříkám, že by se člověk měl povrchu zcela vzát. Jen by se tím vyhnul ničení ekologické rovnováhy a nechal by planetu aby se sama regenerovala.Kdo by chtěl, žil by na povrchu,pro koho by bylo výhodnější žít pod povrchem v řízeném mikroklimatu, žil by v něm. Zatím je u nás pouhá fantazie, nic víc,ale fantazie někdy ukazuje směry vývoje spolu s jejich logikou a o zde jde.Teprve až lidé najdou cestu k vzájemné dohodě a jeden nebude bránit druhému jen proto, že přináleží k jiné pravdě,potom teprve dojde ke skoku v lidském poznání a jeho realizace by mohla k takovým cílům vést.Dokud jsou lidé pravdami rozdělení, dotud jsou toto jen nereálné sny.Ukazovat toto s celou logikou je smyslem sci fi,ale ve skutečnosti zde sci fi nahrazuje poslání filosofie,která tak většinou nečiní ač je to její základní poslání.
MB |
 |
|
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 16/08/2008 : 12:17:02
|
Osobně nevidím žádný důvod vytvářet jakýsi umělý svět pod zemí. Myslím, že nám pro běžný život bohatě postačí svět nad zemí. To jistě nevylučuje podzemské vědecké základny nebo nějaké experimenty.
Ohledně Marsu je situace taková, že část z našich prapraprapředků z této planety přímo pochází, neboť se tam kdysi běžně žilo, jakož i na Planetě Malona, která byla svými obyvateli zničena tuším před cca 75 000 lety. Dříve tedy lidé krom Země běžně žili i na Marsu a na Maloně. Mars byl zpustošen kosmickou katastrofou, resp. těsným průletem obrovské komety a stal se neobyvatelným - tamní populace se z velké části stihla evakuovat na Malonu a na Zemi. Později byla ve jmenované době zničena i Malona, tentokrát - jak bylo řečeno - vinou vlastních obyvatel, kteří ustavičně válčili, přičemž se malá část populace stihla evakuovat na Zemi. Od těch dob zůstala obydlená už jen Země.
Osobně si myslím, že je nejlepší zásadním způsobem znormalizoval dění především na naší Zemi dříve, než se bude pomýšlet na expanzi do vesmíru, byť blízkého. Jakmile se zde dění znormalizuje a vyvine se naše vědomí i technika, pak bude zřejmě lepší vydat se rovnou do hlubšího vesmíru, neboť Slunce tohoto systému je v podstatě již umírající hvězda, která zde ve vzdálenější budoucnosti přestane podporovat život.
O.Š. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/08/2008 : 13:00:20
|
Ondro. Co vytýkáš mně, děláš sám.Jak to víš a čím můžeš dokázat,že žili lidé na těchto planetách? Je to mystifikace jako hrom a já tě mohu naprosto rovnocenně říci,že na Marsu je již několik tisíc let základna spojeného vesmíru,která je právě nyní obydlená posádkou letící na Zem. Co s toho je pravda a co je mystifikace? Dokážeš to spolehlivě a s naprostou jistotou rozlišit? Navíc. Stále mluvíš o kontaktérech ve spojením se mnou. Já jsem se nikdy s mimozemštanem nesetkal a nikdy jsem to ani netvrdil.Navíc jsem svoje slova nikdy neoznačil slovem pravda.Každý má zcela volný prostor pro své uvažování.Může si v historii najít zmínky o tom co zde vyprávím a postupně si složit logiku toho všeho, což mu může zvýšit o něco pravděpodobnost toho co vyprávím jako a to znovu opakuji sci fi.Co bys asi říkal,kdyby ses dozvěděl po čase, že byla nad Tichým oceánem spatřena dvě neidentifokovatelná tělesa, která zmizela pod hladinou? Mám dojem, že by tě moje dnešní slova nepřipadala tak lživá a do toho hledání v historii Země by ses dal.Jen já vím, zda je to vše jen výmysl, nebo skutečnost. Ty ani kdokoliv jiný to prostě vědět nemůže,ale může si dát jednu k jedné a poznat určitou pravděpodobnost.Kritika toho, kdo neví mne příliš nezajímá a jeho pobídky abych o tom přestal mluvit jsou pošetilé.Jak říkám.Můžeš si zacpat uši, abys neslyšel,ale nemáš ani to nejmenší právo zakazovat ani doporučovat druhému aby přestal mluvit o tom co nechceš slyšet.Třeba to může pravda být i když ty to odmítáš.Já to však netvrdím.K poznání zda je to pravda, nebo výmysl je třeba čas a ten tě může třeba velmi překvapit a změnit tvůj názor.Navíc zde ukazuji jak by mohl vypadat lepší svět a to není negativum.Mluvíš zde o spojení s křesťanským bohem a já vlastně ukazuji obyčejné lidi,které lidé zbožštili.Čili ukazuji chybnost myšlenky křesťanského i jiných bohů.Skrátka, že si skutečnost chybně vyvodili.Máš v tom všem tak trochu zmatek a zřejmě si vůbec nic nepochopil.Někdy pochopíš skutečný stav, když najdeš schopnost vidět opak,či rub.Já ukazuji ten rub, kde je vše opačné aby bylo možno pochopit líc,čili stav který právě je.To je metoda vedoucí k směrovanému poznání a nikoliv mystifikace.POkud to nejsi schopný chápat, tak to prostě nečti a nereaguj na to.Ostatní mají vlastní rozum a ty nad nimi nemáš kuratelu.Oni tvou ochranu nepotřebují.Nemají li o to zájem,pak je to jejich právo.Mají li zájem, pak je to také jejich právo a ty nemáš právo jejich práva omezovat.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 16/08/2008 : 13:02:02
|
quote: Originally posted by Ondra Ohledně Marsu je situace taková, že část z našich prapraprapředků z této planety přímo pochází, neboť se tam kdysi běžně žilo, jakož i na Planetě Malona, která byla svými obyvateli zničena tuším před cca 75 000 lety. Dříve tedy lidé krom Země běžně žili i na Marsu a na Maloně. Mars byl zpustošen kosmickou katastrofou, resp. těsným průletem obrovské komety a stal se neobyvatelným - tamní populace se z velké části stihla evakuovat na Malonu a na Zemi. Později byla ve jmenované době zničena i Malona, tentokrát - jak bylo řečeno - vinou vlastních obyvatel, kteří ustavičně válčili, přičemž se malá část populace stihla evakuovat na Zemi. Od těch dob zůstala obydlená už jen Země.
nikdy jsem nepochopil toto:
když lze vyhrabat zbytky po zcela zaostalých civilizacích, který vyhynuly dávno než se Kristus narodil....používali jen dřevo a hlínu a stejně lze vyhrabat hafo věcí okolo nich....
...tak jaktože se nikdy nenašly žádný zbytky po těch našich vyspělých předcích, kteří byli i na Marsu? Věci z dřeva a hlíny se zachovaly, ale ty superodolný kosmický materiály, který vydrží teploty od -270°C do několika tisíc °C, jsou pevný, vyrží tah několik tun na centrimetr čtvereční, tak ty se nezachovaly? ...jajky tu něco nehraje |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/08/2008 : 13:11:47
|
Rzwalde. Tak takto vypadá logika v praxi. Přesto tě mohu říci,že takový materiál zde je.Na Zemi není reálné jej vyrobit a meteorit to být nemůže.Najdeš ho v Indii a je to obelisk s chemicky čistého železa.Můžeš jej klidně považovat za jednu s indicií.S Marsem či tou druhou jmenovanou planetou však nemá nic společného.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 16/08/2008 : 14:09:31
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Na Zemi není reálné jej vyrobit a meteorit to být nemůže.Najdeš ho v Indii a je to obelisk s chemicky čistého železa.
no..na to moc nemám, co říct, protože chemie není má silná stránka a nevím, co přesně máš na mysli. Nicméně zcela intuitvně -- vyrobit zrovna železo mi nepřijde tak velký problém (protože to zvládali už dlouho před naším letopočtem Chetité) To, že je chemicky čisté se mi také nezdá moc pravděpodobné, protože chemicky čisté železo podléhá velmi rychle korozi. Tj. buď je na povrchu zoxidované a teprve uvnitř je chemicky čisté a nebo tam bude ještě něco.
|
 |
|
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 17/08/2008 : 00:09:11
|
Slávku,
ok, jak jsem řekl, tak respektuji Tvůj projev. Určitě se ohledně Tvých mimozemských fantazií neshodneme, ale tak už to mezi různě myslícími lidmi bývá.
Zkusím Ti jenom připomenout, že pravdivá historie lidstva byla již na několika tisících A4 stránkách zaznamenána v podobě kontaktních zpráv mezi Eduardem Albertem Meierem a celou řadou mimozemšťanů, s nimiž byl a dodnes je ve fyzickém i telepatickém kontaktu. Celá historie lidstva byla tedy v hlavních rysech již zapsána pro všechny časy.
Nevím, co bych k tomu měl víc dodat. Jestli budeš studovat a dozvíš se pravdivý stav věcí, anebo budeš pokračovat ve svém sci-fi nereálném vyprávění? Mně je to osobně zcela a naprosto lhostejné, nemám nejmenší, a tím myslím ani tu úplně nejmenší, potřebu ani chuť Tě o něčem přesvědčovat. Prostě jsem Ti jen sdělil svůj názor na Tvoji činnost a u toho to také jednou provždy skončí.
O.Š. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 17/08/2008 : 09:21:46
|
quote: Originally posted by Ondra Zkusím Ti jenom připomenout, že pravdivá historie lidstva byla již na několika tisících A4 stránkách zaznamenána v podobě kontaktních zpráv mezi Eduardem Albertem Meierem a celou řadou mimozemšťanů, s nimiž byl a dodnes je ve fyzickém i telepatickém kontaktu. Celá historie lidstva byla tedy v hlavních rysech již zapsána pro všechny časy.
A ty jsi to četl? Viděl jsi to aspoň? A nebo jsi jen uvěřil nějaké webové stránce? Mohl bys mi dát ukázku? resp. --lze to někde sehnat? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/08/2008 : 11:18:03
|
Rzwalde. Před nedávnem jsem na pojednání o totmo člověku (Maierovi) náhodou narazil ,ale adresu si nepamatuji.Je to zvláštní člověk.V mládí prošel několika polepšovnami a byl znám jako notorický lhář.Potom si vybudouval karieru právě na ufo a paranormálních jevech.Skrátka se žřejmě v tom lhaní zdokonalil.Jinak je to němec žijící ve Švýcarsku. Jo a s tím chemicky čistým železem,je to trošku jinak.Ono totiž vůbec nepodléhá korozi.Proč, to nevím, ale na Zemi prý není možné je vytvořit.Prý nereaguje ani s kyselinami a má mnoho zvláštních vlastností.Skusím něco vygooglovat.Tohle je informace ještě ze základky,kde nám o tom povídal kantor.Ani nevím, proč jsem si to zapamatoval. MB |
Edited by - Miloslav Bažant on 17/08/2008 11:27:21 |
 |
|
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 17/08/2008 : 12:10:42
|
Rzwalde,
nemluvil bych o tom, kdybych to nečetl. Já ty věci už pár let studuji. Všechny kontaktní zprávy je možné si objednat přes stránky figu.org a jsou dostupné pouze v němčině. Jako člen české studijní skupiny FIGU nyní s přáteli pracuji na překladu prvních deseti kontaktů a úvodních textů. Abys nebyl odkázán na pomalé tempo překladů, nauč se německy a všechny informace Ti budou otevřeny až do konce života - a věz, že je do konce života sotva prostuduješ. Až do roku 2007: je zhotoveno 21 svazků kontaktních bloků, každý se skládá z cca 200 stran A4 (resp. 9 velkých vázaných knih formátu A4, cca 500 stran). Diskutovaná témata: Tvoření a jeho kreace, původ Vesmíru, historie Země, věda, astronomie, duchovnost, reinkarnace, genetická manipulace, pozemská náboženství, lidská evoluce, učení ducha, meziplanetární lety, galaktická federace, původ mimozemšťanů a jejich návštěvy na Zemi, telepatie, přelidnění na Zemi, ničení životního prostředí, vztahy mezi mužem a ženou, vládní, úřední a vojenské kamufláže a mnohem více dalších témat a věcí hodných vědění.
Ohledně Slávkova komentáře ohledně BEAM se jedná jen o falešně pochopené útržkovité informace, které v této podobě neodpovídají pravdě. O lhaní a budování kariéry nemůže být ani řeč, to je absolutní nesmysl. Co se týče polepšovny, tak tam se 'Billy' skutečně na nějakou dobu ocitl, ale za zcela jiných okolností, než jak si Slávek zřejmě myslí. No, lidé dokážou velmi snadno, primitivně a z naprosté neznalosti a nedostatku informací osobu BEAM odsoudit, ale tím škodí jen sami sobě, neboť si tak sami zamezují přístup ke všemu tomu ohromnému, neuvěřitelnému vědění, které BEAM sepsal.
O.Š. |
Edited by - Ondra on 17/08/2008 12:19:27 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 17/08/2008 : 12:52:46
|
Neuvěřitelné vědění sepsal dohromady i Jean Piaget a šlo přitom "jen" o teorie kognitivního vývoje. Pokud je toho taková spousta ke čtení, může to mimo jiné i znamenat, že mají lidé bujnou fantazii. Mimozemšťané nám totiž otevírají nekonečné možnosti, mohou existovat v nekonečné řadě variant, s nekonečným množstvím variant přístupů. A některé jsou třeba i pravdivé a třeba žádný. Člověk si je může procházet, ale nikdy nemůže mít stoprocentní jistotu, že si neprochází pouze rafinovaně vymyšlené a ještě rafinovaněji podané sci-fi.
Až budou v budoucnu běžné 3D projekce nebo dokonce stavba nové DNA a vývoj nových druhů, třeba si nějakého mimozemšťana i vytvoříme. Třeba se tomu budou ti skuteční smát a dále skrývat a třeba tady jsme sami, možná nás obklopuje jen nějaká energie snad na ni vymyslíme měřák ať si ji hlídáme, nebo ani ta ne a tu energii spíš produkujeme?
Pokud máme například 2 poslední nevyvrácené hypotézy, jedna z nich je nemožná a druhá nepravděpodobná, Sherlock Holmes říkal, že ta nepravděpodobná bývá pravdivá. |
Edited by - neronis on 17/08/2008 13:13:09 |
 |
|
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 17/08/2008 : 13:25:04
|
neronisi,
fantazie by to mohly být, pokud by neexistovala široká škála důkazního materiálu. Projděte si tento materiál, analýzy fotek, zvuků, kovových slitin, míst přistání lodí...Projděte si všechny ty vědecké informace, které BEAM zveřejnil často desítky let dříve, než je nejmodernější věda potvrdila, projděte si, o čem BEAM píše v originále. Teprve potom hovořte o tom, zda-li jde o pouhou fantazii. Podívejte se na moji homepage a najdete tam řadu odkazů na zajímavé stránky v tomto směru.
O.Š. |
Edited by - Ondra on 17/08/2008 14:23:59 |
 |
|
Topic  |
|
|
|