Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 31/07/2011 : 13:04:09
|
Neronisi. Nojo, ale já se tím bavím,čili to má dopad na mne. Aby diskuse probíhala pro nás zajímavě, musí zde být ti správní lidé.Pak se třeba můžeme hádat,ale bude to zajímavé. S kým se mám zde bavit o gravitačním motoru jako základní veličině která dává řád celému kosmu ve všech rozměrech,že bez funkce gravitačního motoru by nebylo vůbec nic? Nejsou lidi, není zajímavá diskuse.Jakmile se začne řešit náboženství a podobné ptákoviny,odejdou ti zajímaví lidé a další nemají zájem vstoupit. Navi už ví,že není angel a vzdaluje se od náboženství a tak mu můžeme jen popřát šťastnou cestu,ale bavit se již není o čem. Téma vnímání času a závislost frekvence nervových impulsů vzhledem k délce života je sice zajímavé téma,ale jak jsem poznal, úplně zbytečné.Kdyby si někdo snížil frekvenci impulsů prodloužil by si sice život,ale ze života by nic neměl,protože by kolem něj prolétl aniž by ho stačil sledovat.Nakonec by ten delší život vnímal jako ten kratší. Je to zajímavé téma, ale celkem k ničemu. Ono tady už asi skutečně není o čem mluvit.Nic se však neděje, protože ty naše řeči stejně nikam nevedou.Je to dobré jen k tomu aby člověk nemusel myslet na to, na co myslet nechce.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 31/07/2011 : 13:49:24
|
Právě proto mám rád technické obory, v těch je pořád co řešit. Teď se učím animovat ve 3D, takže mám zase na pár let dopředu vystaráno.
Trochu na prd je, že člověk jakžtakž zvládne nějakou disciplínu a už aby se vrhnul na další, jinak to prostě nemá význam, Jsem se pokusil dokončit jeden scénář poprvé v životě tak aby byl celý, a nakonec jsem zjistil, že jenom psát umí každý, horší je to s přechodem do reality.
Což je vlastně stejné jako s filosofií, v jakých životních situacích nebo při čem se to vlastně používá? Je to něco, nad čím bychom měli ve volných chvílích tajuplně bádat stejně jako to dělají přestárlí puberťáci nebo .. jak to říct.. někdo kdo už nemá co ztratit?
To je myslím důvod proč vlastně není co řešit a dohromady to nedává smysl.
Třeba s tím motorem to je fascinující, ale dokud někdo nemá v plánu natočit sci-fi, na co to vlastně řešit?
Jeden free model planety se mi podařilo stáhnout, ale tyhle scifi bývají většinou hodně náročné na různé efekty, protože jsou jinak dost nudné.
..nemyslím to tak, že by nějaké přemýšlení bez zřejmého výsledku bylo zbytečné, jen většinou to vyžaduje vyhledávat spoustu informací. Zkoušel jsi něco takového někdy vypočítat? Jakou hustotu nebo velikost musí mít taková planeta aby to fungovalo? A takhle je to se vším, možná proto s námi nikdo nechce mluvit.. akorát o náboženství, protože úchylnému vyjadřování vlastní touhy po tom cítit se bezpečně jako v matčině lůně, rozumí každý. |
Edited by - neronis on 31/07/2011 14:04:52 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/08/2011 : 14:07:28
|
Třeba s tím motorem to je fascinující, ale dokud někdo nemá v plánu natočit sci-fi, na co to vlastně řešit? Neronisi. Já už nic neplánuji,protože nemám budoucnost.(lékařsky doloženo)Takže už můžu říkat pravdu bez ohledu na to co si kdo o tom myslí. Takže pravdu. Vyjma podobenství stromu znaků jsem nic nevymyslel,tedy ani PAM,ani to s tím časem a ani náhled do tajemství gravitačního motoru,ani dvě věty.Pokud jsem psal sci fi,nejednalo se o sci fi,ale popis neuvěřitelné skutečnosti.Díky rozluštění podobenství stromu znaků jsem byl vyzván k setkání protože toto podobenství je považováno za projev čistoty,oni říkají,že kdo toto dokázal pochopit,přestává být dítětem a stává se dospělým člověkem.V té době zde lidé s kosmu nebyli,ale byli zde lidé, kteří se dostali do podzemní základny náhodou a aktivovali centrální počítač a s těmito pozemšťany jsem se skutečně setkal.Jsou tam čtyři lidé s Čech a řada dalších tak nějak s celého světa.Setkal jsem se však s mimozemskou technikou včetně tělesa,ktrému říkají lidé ze Země UFO. Toto těleso nesou čtyři disky gravitačních motorů a funguje to perfektně. Náklon a výkon řídí palubní počítač a dokáže to nést to mnohatunové těleso volným pádem vzhůru a dokonce dochází ke zrychlení až čtyř G,čili čtyři krát 9,81 m/sec. Kdyby ses jich ptal na chemii, budou na tebe koukat nechápavě. Oni dokáží všechny vzájemné reakce prvků vypočítat za pomoci vzorce hravitačního motoru a dokáží energii gravitací jader prvků upravit tak, že dojde k synteze i toho, co by se jinak nemohlo spojit. Za pomoci výpočtů dokáží vytvořit molekuly živé hmoty.Ten názec gravitační motor není ode mne, ale od nich. Až toto pochopí pozemšťani,získají nevyčerpatelné zdroje energie.Protože jsem prošel obřadem vstupu mezi dospělé a stal se občanem spojeného vesmíru, měl jsem přístup ke všem informacím,dokonce jsem měl oprávnění řídit diskolety (ono je to velmi snadné a zvládne to i malé dítě).Udělal jsem velkou chybu.Měl jsem na povrchu předat informace,ale zůstat zcela nepoznán.Jenže já jsem podlehl azačal se snažit juednomu jedinému člověku dokázat,že je to vše skutečnost.Jenže jsem zapomněl na jejich létající mikrokamery,které mne neustále sledovaly a byl mně odbrán přístup k nebezpečným informacím mezi které patří i vzorec pro výpočet gravitačního motoru.Byla mně odebrána i schopnost dokázat existenci podzemní základny a všeho dalšího.Bylo mně omezeno i spojení s podzemní základnou, čili mohu zprávu odeslat a žádat informace,ale jsou mně sděleny pouze bezpečné a ještě bez možnosti důkazů jejich platnosti. A tak smím a mohu jen lidi na Zemi motivovat k hledání.Faktem je, že oni nás berou jako sobě rovné,ale velmi nebezpečné,protože doposud zneužíváme schopnosti ve prospěch svého já a své uznané pravdy. V našich rukách by byly jejich schopnosti naprosto zničující.Proto jsem byl sesznámen s PAM (opět jejich název)aby lidé poznali své vlastní myšlení,proto mně byla vysvětlena logika dvou vět a řada dalších věcí,třeba i ta teorie vnímání času. To nejsou moje poznání,ale jejich a mnohdy tisíce let stará. Takže pro někoho to může být fascinující,ale spíše jen fantazie.Kdybych se neprofláknul díky okamžité touze se povýšit,dnes bych byl zcela zdravý a nespíše se toulal někde kosmem. To čemu říkají aloin skutečně existuje a dokáže to člověku vrátit zdraví i tělesné mládí. To vše lidé získají ve chvíli kdy přestanou být nebezpeční a k tomu vede cesta i pochopením toho o čem jsem zde tak neobratně psal.Mysli si o mně co chceš,já věřím, že najdou lidé ochotní a schopní se nad tím skutečně zamyslet a pak se začnou lidé ze Země blížit k největší revoluci v dějinách lidststva. Lidé s kosmu již jsou zde a budou nám pomáhat. Fascinující? Až skutečně pochopíš oč jde,pak bude slovo fascinující nedostatečné.Co s toho můžeš mít právě ty? Probuď v sobě zájem,začni ty informace zpracovávat a posléze chápat.Jakmile do toho vnikneš začneš se vně projevovat a třeba psát na nějakém foru. najednou se setkáš s člověkem,který o to začne mít velký zájem a bude s tebou diskutovat.Pokud touto zkouškou projdeš, vyzvednou si tě a poznáš krásy pekla,ale hlavně těch lidí.Jsou prostě hodní a okamžitě si je zamiluješ.Můžeš získat i dlouhý život a dlouho bude tvoje tělo mladé a můžeš získat i hmatatelné informace o kterých nemají lidé na Zemi ani potuchy. Já jsem si to skazil a času mně moc nezbývá. Věř, nebo nevěř,ale skus přemýšlet o tom, co jsem k úvahám nabídnul.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 01/08/2011 : 16:57:01
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Třeba s tím motorem to je fascinující, ale dokud někdo nemá v plánu natočit sci-fi, na co to vlastně řešit? Neronisi. Já už nic neplánuji,protože nemám budoucnost.(lékařsky doloženo)Takže už můžu říkat pravdu bez ohledu na to co si kdo o tom myslí. Takže pravdu. Vyjma podobenství stromu znaků jsem nic nevymyslel,tedy ani PAM,ani to s tím časem a ani náhled do tajemství gravitačního motoru,ani dvě věty.Pokud jsem psal sci fi,nejednalo se o sci fi,ale popis neuvěřitelné skutečnosti.Díky rozluštění podobenství stromu znaků jsem byl vyzván k setkání protože toto podobenství je považováno za projev čistoty,oni říkají,že kdo toto dokázal pochopit,přestává být dítětem a stává se dospělým člověkem.V té době zde lidé s kosmu nebyli,ale byli zde lidé, kteří se dostali do podzemní základny náhodou a aktivovali centrální počítač a s těmito pozemšťany jsem se skutečně setkal.Jsou tam čtyři lidé s Čech a řada dalších tak nějak s celého světa.Setkal jsem se však s mimozemskou technikou včetně tělesa,ktrému říkají lidé ze Země UFO. Toto těleso nesou čtyři disky gravitačních motorů a funguje to perfektně. Náklon a výkon řídí palubní počítač a dokáže to nést to mnohatunové těleso volným pádem vzhůru a dokonce dochází ke zrychlení až čtyř G,čili čtyři krát 9,81 m/sec. Kdyby ses jich ptal na chemii, budou na tebe koukat nechápavě. Oni dokáží všechny vzájemné reakce prvků vypočítat za pomoci vzorce hravitačního motoru a dokáží energii gravitací jader prvků upravit tak, že dojde k synteze i toho, co by se jinak nemohlo spojit. Za pomoci výpočtů dokáží vytvořit molekuly živé hmoty.Ten názec gravitační motor není ode mne, ale od nich. Až toto pochopí pozemšťani,získají nevyčerpatelné zdroje energie.Protože jsem prošel obřadem vstupu mezi dospělé a stal se občanem spojeného vesmíru, měl jsem přístup ke všem informacím,dokonce jsem měl oprávnění řídit diskolety (ono je to velmi snadné a zvládne to i malé dítě).Udělal jsem velkou chybu.Měl jsem na povrchu předat informace,ale zůstat zcela nepoznán.Jenže já jsem podlehl azačal se snažit juednomu jedinému člověku dokázat,že je to vše skutečnost.Jenže jsem zapomněl na jejich létající mikrokamery,které mne neustále sledovaly a byl mně odbrán přístup k nebezpečným informacím mezi které patří i vzorec pro výpočet gravitačního motoru.Byla mně odebrána i schopnost dokázat existenci podzemní základny a všeho dalšího.Bylo mně omezeno i spojení s podzemní základnou, čili mohu zprávu odeslat a žádat informace,ale jsou mně sděleny pouze bezpečné a ještě bez možnosti důkazů jejich platnosti. A tak smím a mohu jen lidi na Zemi motivovat k hledání.Faktem je, že oni nás berou jako sobě rovné,ale velmi nebezpečné,protože doposud zneužíváme schopnosti ve prospěch svého já a své uznané pravdy. V našich rukách by byly jejich schopnosti naprosto zničující.Proto jsem byl sesznámen s PAM (opět jejich název)aby lidé poznali své vlastní myšlení,proto mně byla vysvětlena logika dvou vět a řada dalších věcí,třeba i ta teorie vnímání času. To nejsou moje poznání,ale jejich a mnohdy tisíce let stará. Takže pro někoho to může být fascinující,ale spíše jen fantazie.Kdybych se neprofláknul díky okamžité touze se povýšit,dnes bych byl zcela zdravý a nespíše se toulal někde kosmem. To čemu říkají aloin skutečně existuje a dokáže to člověku vrátit zdraví i tělesné mládí. To vše lidé získají ve chvíli kdy přestanou být nebezpeční a k tomu vede cesta i pochopením toho o čem jsem zde tak neobratně psal.Mysli si o mně co chceš,já věřím, že najdou lidé ochotní a schopní se nad tím skutečně zamyslet a pak se začnou lidé ze Země blížit k největší revoluci v dějinách lidststva. Lidé s kosmu již jsou zde a budou nám pomáhat. Fascinující? Až skutečně pochopíš oč jde,pak bude slovo fascinující nedostatečné.Co s toho můžeš mít právě ty? Probuď v sobě zájem,začni ty informace zpracovávat a posléze chápat.Jakmile do toho vnikneš začneš se vně projevovat a třeba psát na nějakém foru. najednou se setkáš s člověkem,který o to začne mít velký zájem a bude s tebou diskutovat.Pokud touto zkouškou projdeš, vyzvednou si tě a poznáš krásy pekla,ale hlavně těch lidí.Jsou prostě hodní a okamžitě si je zamiluješ.Můžeš získat i dlouhý život a dlouho bude tvoje tělo mladé a můžeš získat i hmatatelné informace o kterých nemají lidé na Zemi ani potuchy. Já jsem si to skazil a času mně moc nezbývá. Věř, nebo nevěř,ale skus přemýšlet o tom, co jsem k úvahám nabídnul.
Sláva
Miloslave,
nepatříš náhodou ke scientologům. Tato sekta má totiž taky jenom dvě témata Vesmír, resp. mimozemšťany a psychologii, jednou jsi myslím doporučoval jednu jejich výstavu o moderní psychiatrii ( http://www.psychiatrie-info.cz/ ), její zřejmé děsení před moderní psychiatrií se vůbec dle mých osobních zkušeností nemocného nezakládá na pravdě (viz http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=937 ).
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 01/08/2011 17:08:00 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 01/08/2011 : 18:43:34
|
Slávo, ve vesmíru jenom šutry a žhavá láva, to musí být pěkná nuda všechno umět a znát, když není stejně do čeho píchnout, tak začneme kultivovat alespoň planetu opic.
Jednu věc nechápu, proč by dávali takové informace zrovna někomu, kdo je nijak nevyužije? Aby ho potrestali za to, když je nakonec vykecá? |
Edited by - neronis on 01/08/2011 19:39:05 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 01/08/2011 : 23:53:31
|
Neronisi.
-------------------- Slávo, ve vesmíru jenom šutry a žhavá láva, to musí být pěkná nuda všechno umět a znát, když není stejně do čeho píchnout, tak začneme kultivovat alespoň planetu opic. ----------------
Neronisi myslím, že se hluboce pleteš. Ve vesmíru je mnoho jiných a úžasných věcí.
Jako jsou např.Neutronové hvězdy zvané Pulzary a další tak zvané Magnetari.
Pulsar od Magnetaru se liší v zásadě tím, že pulsar vydává 30.záblesků za minutu. Čisté energie na Magnetar ještě na rozdíl od pulsaru a jeho záření čisté energie s pólů, oplývá tak silným Magnetický-(Gravitačním) polem, že na vzdálenost tisíce světelných let by byl schopen s člověka zcela vytáhnout veškeré železo s těla.
Ty to neutronové hvězdy jsou pozůstatkem Supernov.
A neutronová hvězda je tak těžká, že pouhá Čajová lžička písku by byla tak těžká, jako náš kopec Za barákem. A že je veliký.
Na češ plný kýbl písku by byl těžký jako Mount_Everest_8850.m._Himaláje.
Milan.Miló.
PS.: Je spoustu zajímavých věcí ve vesmíru Jako jsou různé mlhoviny tak zvané porodnice Hvězd. Které jsou různé a jsou též nabyty též alkoholem Který se nachází v pivu.
*********** ----------- *********** ---------------- *********** pulsar? Neutronová hvězda má silné magnetické pole, jež na jejím povrchu má intenzitu i několik sto miliónů Tesla (u magnetarů i o tři řády více). ... vzplanutí záření gama pozorovaných v oblasti Krabí mlhoviny již dříve. ... Druhé vzplanutí v září 2010 bylo sice podstatně kratší, 4 denní, ...
************ ------------------ Vznik Neutronové hvězdy se podstatně liší od hvězd jako Slunce. Hvězda hlavní posloupnosti (například právě Slunce) je složena z plazmatu a v jejím jádru probíhají termonukleární reakce.
Gravitace je kompenzována tlakem plazmatu při vysoké teplotě. Naproti tomu během vzniku neutronové hvězdy jsou pod velkým tlakem elektrony vmáčknuty do jader atomů, čímž se protony v jádrech změní na neutrony (za vyzáření příslušného počtu neutrin), čímž vzniká tzv. neutronový degenerovaný plyn. Tento proces se nazývá neutronizace.
Neutronová hvězda se tedy skládá ze samých neutronů a gravitace je kompenzována tlakem, který má původ v Pauliho vylučovacím principu (zjednodušeně by se dalo říci, že z kvantové mechaniky vyplývá „nechuť“ částic jako neutrony (obecněji fermionů) sdílet stejný stav, která se projevuje jako tlak, bránící dalšímu smršťování). [editovat] ******************* ----------------------------- Vlastnosti [editovat] Hmotnost a hustota Hmotnost typických neutronových hvězd se pohybuje v rozmezí od 1,35 slunečních hmot do 2,1 slunečních hmot (teoreticky až 3-5 slunečních hmot, což je hodnota známá jako Tolman-Oppenheimer-Volkoffova mez a představuje mez, při které se těleso složené z degenerovaného neutronového plynu přemění na černou díru, nebo na kvarkovou hvězdu), rozměry neutronové hvězdy jsou však jen mezi 20 a 10 km v průměru (hvězda s vyšší hmotností má menší poloměr). To odpovídá hustotám 8×1013 až 2×1015 g/cm3, za kterých se látka chová jako degenerovaný neutronový plyn.
Intenzivní gravitační pole v okolí neutronové hvězdy dokáže přitáhnout vše hmotné k jejímu gravitačnímu centru. Případné srážky s jinými vesmírnými tělesy by byly doprovázeny uvolněním velkého množství energie, indikovaným mohutnou emisí gama záření. [editovat] Magnetické pole
Většina hvězd má magnetická pole zamrzlá v hvězdném plazmatu. Při zhroucení hvězdy např. o průměru 2,5 mil. km do neutronové hvězdy o průměru 25 km se její průměr zmenšil o několik řádů, stejně tak se zmenšil i objem a povrch, ale vzrostla hustota. Siločáry mag. pole zůstaly všechny, ale jejich hustota vzrostla, tedy vzrostla také intenzita magnetického pole. Magnetické pole obyčejné hvězdy je několik setin tesla, na neutronových hvězdách jsou magnetická pole velmi silná, od 106 až do 109 T. A právě tato silná magnetická pole dělají z neutronových hvězd pulsary, zdroje pravidelně se opakujících záblesků. Všechny pulzary jsou neutronové hvězdy, ale většinu neutronových hvězd jako pulzary nepozorujeme, neboť pulzy jejich záření míjejí Zemi. ----------------------- **************** ---------------------- http://cs.wikipedia.org/wiki/Neutronov%C3%A1_hv%C4%9Bzda ------------------- ****************
|
Edited by - Milan.Miló on 02/08/2011 11:06:23 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/08/2011 : 07:59:51
|
Milane. Tvoje schopnost hledat v Googlu je obdivuhodná.Koukám, že už vlastní eozum ani nepotřebuješ. Neronis Slávo, ve vesmíru jenom šutry a žhavá láva, to musí být pěkná nuda všechno umět a znát, když není stejně do čeho píchnout, tak začneme kultivovat alespoň planetu opic.
Jak na toto odpovědět vážně,když otázka je žertem?Porovnej dnešní lidské znalosti se znalostmi lidí před tisícem let.Ti lidé by si asi o nás mysleli totéž,čili že všechno známe a že to musí být nuda. My však víme, že je víc toho co neznáme a nikdo steně neví všechno co zná lidstvo.To co známe nám většinou slouží a nuda by byla spíše žít před tím tisícem let,protože schopnosti a možnosti byly nízké.Ale přesto se člověk může nudit i uprostřed karnevalu.To záleží na něm samém. Když jsem byl ve tvém věku a neměl do čeho píchnout,šel jsem tam kde bylo do čeho píchnout a tak se píchalo o sto šest.Dnes už na to mohu jen vzpomínat. Fakticky to píchání bylo lepší, než budování planety opic. Jednu věc nechápu, proč by dávali takové informace zrovna někomu, kdo je nijak nevyužije? Aby ho potrestali za to, když je nakonec vykecá?
Nojo,ale ono šlo o to aby to vykecal,ale nemělo to být dokázané,protože by lidi zajímala spíše ta existence pekla,než ty informace potřebné k tomu aby lidé pochopili stav ve kterém se civilizae nachází.Znáš lidi. Okamžitě s toho udělají velkou pravdu a vše co tomu odporuje je zl= a musí to být zničeno.Lidé k těm poznáním měli dojít sami,jenže se lidská civilizace ocitla v nebezpečí sebezničení tím že lidstvo získalo schopnosti dostatečné ke zničení všeho života na planetě a doposud zneužívají svých schopností ve prospěch uznaných pravd. Proto měly být lidem předány tyto informace.Jenže měly být předány knihou pokud možno neznámého autora.Proč to ví oni a je faktem, že se v lidském myšlení a souvislostem mezi příčinami a následky velmi dobře vyznají. Já jsem to skazil snahou o poskytnutí důkazu a proto jsem byl jak se říká odstaven od zdroje informací a možností důkazů. Dalibore. Miloslave,
nepatříš náhodou ke scientologům. Tato sekta má totiž taky jenom dvě témata Vesmír, resp. mimozemšťany a psychologii, jednou jsi myslím doporučoval jednu jejich výstavu o moderní psychiatrii ( http://www.psychiatrie-info.cz/ ), její zřejmé děsení před moderní psychiatrií se vůbec dle mých osobních zkušeností nemocného nezakládá na pravdě (viz http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=937 ).
Abych pravdu přiznal,ani nevím o čem ta sekta je.Vesmír a mimozemšťané a psychologie? Mám takový dojem,že by mne scientologové považovali spíše za svého nepřítele,či protivníka. Mimochodem. Nikdy jsem zmiňovaný odkaz nedoporučoval a dokonce bych řekl, že jsem žádný odkaz nikdy nedoporučoval.Není to můj styl.Moderní psychiatrie není dokonalá,ale buď rád,že je alespoń taková.Nebo bys raději vyhánění ďábla a vrtání děr do lebky? Slovo mimozemšťané vyvolává asociace s nějkými kreaturami toužícími po moci nad Zemí. Jsou to lidé jako my a my jsme často jejich potomky.Kdyby stál vedle tebe,nepoznáš, že pochází odkudsi s kosmu.Nejspíše bys jej měl za hodného a přátelského člověka.Ono je to totéž,jako když Němce označíš za mimočecha.Já Myslím, že by právě tobě byli ti lidé velmi blízcí.Oni však k tomu stavu došli vývojem a poznáním,že chci li aby mne měli ostatní rádi a využívali svých schopností v můj prospěch. musím tak jednat vzhledem k nim a využívat svých schopností v jejich prospěch.To nemá nic společného s pojídáním masa,či zabíjením živých tvorů.Oni je nezabíjí proto, že mají k dispozici jiné cesty k obživě a zabíjet je nepotřebují vyjma při obraně vlastního života. Na planetě spojeného vesmíru,která je k nám nejblíže a s kterou jsme historicky spjatí bys na povrchu planety nenašel města,ale nedotčenou přírodu. Jejich města jsou hluboko pod povrchem planety. Já myslím, že právě tobě by se velmi líbili,že jsou stělesněním tvých ideálů.
Sláva |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 02/08/2011 : 19:04:01
|
Miloslave --------------- Milane. Tvoje schopnost hledat v Googlu je obdivuhodná.Koukám, že už vlastní eozum ani nepotřebuješ. ---------------
Miloslave ono je to tak už jsem ti to psal několikrát. Google není zase tak těžké na to si něco vyhledat, nebo dohledat.
To zvládne i malé dítě.
Tady jde především o to vědět co chceš hledat. A tudíž to především musíš vědět co chceš vyhledat. Nic víc ani nic míň.
Pak to zadáš do vyhledávače no a objeví se vše o tom tématu cos tam uvedl.
To je všechno.
Milan.Miló.
PS.: K tomu abych si něco vyhledal nebo dohledal. Nic víc nepotřebuji toto není záležitost si myslím tak veliká a těžká. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 02/08/2011 : 20:32:28
|
PS.: Je spoustu zajímavých věcí ve vesmíru Jako jsou různé mlhoviny tak zvané porodnice Hvězd. Které jsou různé a jsou též nabyty též alkoholem Který se nachází v pivu.
Milane, mě pivo chutná, ale když vypiju víc než dvě, je mi druhý den blbě.
S vámi tady začíná být docela sranda, hoši. Škoda, že mám skafandr zrovna v čistírně. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 02/08/2011 : 20:55:15
|
Neronisi ------------------------ Milane, mě pivo chutná, ale když vypiju víc než dvě, je mi druhý den blbě.
S vámi tady začíná být docela sranda, hoši. Škoda, že mám skafandr zrovna v čistírně. -------------------
Po vypití toho to piva už bys žádné nemusel pít. Na tož abys potřeboval skafandr.
Protože by ti bylo moc zle no nevím zda-li bys to přežil.
V takovém pivním koktejlu se nachází síra, kianovodík a další krásné prvky.
Milan.Miló.
|
|
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 27/06/2012 : 00:07:34
|
Domnívám se, že aby dnes filosofie byla vůbec k něčemu, musí dojít reflexí ke svému vlastnímu jasnému vymezení! Tak jako stojí exaktní věda fundamentálně na experimentu, aby byla vymezena hranice vědeckosti...musí se rovněž i filosofie vymezit ve své hranici, a omezit svou metodu na pouze vědecký prostor!... Z tohoto zjištění se zde hned profiluje otázka na kterou bych rád dostal od kohokoli z vás odpověď: ,, Jakou filosofickou metodu a jaký názor lze považovat za vědecký a jaký už nikoli?'' Otázku jsem si dovolil položit bez diskursu o tom, zda můžeme za filosofii považovat každou metodu a každý názor, neboť předpokládám, že všichni zde tušíme, že nikoli!...To, co mě tedy zajímá je proč musíme ve filosofické metodě dodržet určitá pravidla abychom nepozbyli aspekt vědeckosti...a jaký je onen fundamentální axiom, na kterém musíme filosofii jako vědu stavět???
Absolut |
Edited by - Absolut on 27/06/2012 00:32:53 |
|
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
Posted - 27/06/2012 : 16:18:46
|
quote: Originally posted by Absolut To, co mě tedy zajímá je proč musíme ve filosofické metodě dodržet určitá pravidla abychom nepozbyli aspekt vědeckosti...a jaký je onen fundamentální axiom, na kterém musíme filosofii jako vědu stavět???
Absolut
Absolute, nevím. Jenom si kladu otázku, co když ten axiom je třeba tenhle? :
http://www.metacafe.com/watch/an-kG2RtJ4b2hYtu/a_beautiful_mind_2001_this_is_real/
"Maybe the part, that knows the waking from the dream, maybe it isn't here. Maybe it's here."
A nemusí se jednat pouze o situaci, kdy realitu hledá schizofrenik. My tu realitu tak nějak totiž hledáme všichni, i ti takzvaně zdraví.
Je to poněkud abstraktní navázání na toto téma, ale jsem přesvědčen, že to k němu něco přináší
Tedy když to dopovím, co když je to naše srdce, náš cit. Co když jsou ty naše hlavičky přecejen úplně zmatené ;) |
|
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 28/06/2012 : 16:13:14
|
Absolute, nevím. Jenom si kladu otázku, co když ten axiom je třeba tenhle? :
http://www.metacafe.com/watch/an-kG2RtJ4b2hYtu/a_beautiful_mind_2001_this_is_real/
"Maybe the part, that knows the waking from the dream, maybe it isn't here. Maybe it's here."
A nemusí se jednat pouze o situaci, kdy realitu hledá schizofrenik. My tu realitu tak nějak totiž hledáme všichni, i ti takzvaně zdraví.
Je to poněkud abstraktní navázání na toto téma, ale jsem přesvědčen, že to k němu něco přináší [ ]
To jrf
Tvůj příspěvek přináší k tématu klasický relativismus, na kterém stála filosofie počas svého dějinného vývoje a stojí prakticky až dodnes!... To, o co se ve svém předloženém tématu snažím, je právě tento klasický model představy o filosofii překonat položením fundamentálního axiomu, který by z filosofie učinil efektivní nástroj vědy, vymezil její hranici a oprostil ji od teoretického blouznění! Jelikož se domnívám, že ta správná filosofická metoda je implicitně obsažena v samotném pojmu filosofie, měli bychom se pokusit o určení a vymezení toho, co filosofie z definice ve skutečnosti je! Na úvod nabízím k diskusi své hledisko...
Co podle mě filosofie je a co filosofie není:
Filosofií není každá zvolená metoda, nebo každý názor, ale pouze ta metoda, která má vědeckou povahu jenž nás dokáže přivést k vědeckému názoru!...Důvodem je skutečnost, že filosofie patří do oblasti vědy a ne subjektivních názorů resp. je univerzální vědou která nás má dovést k objektivnímu vědění mající kvalitu jistoty! Zde se tedy ukazuje, že filosofie nemá svůj původ v subjektu, ale v objektivní realitě jako obrazu jsoucna! Úkolem filosofie je tedy sjednotit subjektivní hledisko s objektivní realitou a obstarat tak člověku nezvratnou pozitivní znalost o povaze, obrazu a principu funkce světa jsoucího, nikoli o obrazu světa abstraktních ideí! Z toho nám vychází, že filosofie musí vycházet z empirických věd (ne z abstraktní subjektivní potřeby tvořit mýty) a následně syntetizovat informace do logického (racionálně správného) klíče- přesně podle toho, jak se chová samotná realita! Jestliže by filosofie dokázala odhalit určitý univerzální racionální vzorec a dokázala ho aplikovat do světa empirické vědy, pak bychom byli schopní nejen uspřádat, ale i vypočítat logické vztahy mezi jednotlivými fenomény, které mezi nimi panují a dojít matematickou metodou k absolutnímu (filosofickému) vědění! Jelikož se ani realita která má být jediným předmětem filosofie nechová dle abstraktních vzorců- byla by iracionální…musíme také účinnou filosofickou metodu postavit na samotných racionálních principech, abychom dokázali odhalit obraz reality a dosáhnout jistoty vědění! Cílem filosofie není prosadit něco z toho, co má původ v subjektu, nebo vnést do rozumu zmatek, ale sjednocení subjektivního pohledu s objektivní realitou a vnesení do rozumu člověka jistotu danou skutečným věděním!
Absolut |
|
|
Topic |
|
|
|