Author |
Topic |
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 12:50:00
|
Takže mládeži. Tento topic je na to, aby sme tu uvádzali naše vlastné múdrosti- citáty. Smelo do toho. |
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:11:25
|
Smyslem života je smrt.
(Rajis ve věku 14 let) |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:23:35
|
Život nikdo nepřežije.
Pravda uzavřela pakt se smrtí, poznání s životem. ------------------------ Narozeniny budu slavit každý rok, až budu mládnout. ------------------------ Děti stárnou, dědci (babky také) mládnou a mládnou až se vrátí do plenek. ------------------------ Co se v mládí maučíš, ve stáří stejně zapomeneš. ------------------------- Hosip a skleroza jsou vlídné choroby,máš li ostudu a dluhy. ------------------------- Nic se nemá přehánět,ani to dobré.
MB |
|
|
noemus
Grafoman
Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 16:14:47
|
Kdys kdes na tomto fóru: Je nesmyslné smysl života hledat, smysl je nutné životu dávat. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 23:16:01
|
quote: Originally posted by noemus
Kdys kdes na tomto fóru: Je nesmyslné smysl života hledat, smysl je nutné životu dávat.
Chytré, ale čo keď ho dávam prave tým, že ho hľadám? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/10/2008 : 14:44:12
|
Je nesmyslné smysl života hledat, smysl je nutné životu dávat. _____________________________________________________________ Takže je třeba nejdříve dělat to nesmyslné abychom vlastně věděli,co máme životu dávat. ------------------------------------------------------------------- I život blechy má nějaký smysl,jen většinou nevíme jaký a tak nám smysl nedává.Hledat smysl života blechy je nesmyslné a tak ji raději zamáčkneme.
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 22/10/2008 : 20:02:09
|
Uvědomit si život v sebeklamu může být složité. Hlavně pro ty, jejichž sebeklam slouží jako obrana. |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 23/10/2008 : 04:42:24
|
mně se už líbilo hodně výroků, co tady padlo.. nicméně teďka jsem náhodně narazil na tento, který se mi taky hodně líbí:
quote: Originally posted by Skunkless Co je smysl zivota? Laska. Spojeni. Orgazmus. Vsechno co delame. Nic. Zmena. Vyvoj.
|
Edited by - Rzwald on 23/10/2008 04:42:54 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/10/2008 : 16:22:43
|
Originally posted by Skunkless Co je smysl zivota? Laska. Spojeni. Orgazmus. Vsechno co delame. Nic. Zmena. Vyvoj. ____________________________________________________________________ Cokoliv s toho může být pro někoho smyslem života,ale stejně tak nenávist,rozdělení,celibát.nic nedělání,vše,stálost a bránění vývoji. Nenávist může být smyslem života člověka,který uznal nějakou pravdu a nenávidí ty kteří přijali pravdu jinou. Ježíš Kristus řekl.Nepřišel jsem na svět proto,abych lidi spojil, ale rozdělil,abych oddělil zrno od plev.Zrno je ovšem ten, kdo přijal jeho pravdy a ostatní jsou plevy.Pro katolické kněze je znakem čistoty celibát.Pro mnoho lidí je smyslem života mít se dobře a nic nemuset dělat.Vše má smysl,jen většinou nevíme jaký.Pro lidi,kteří uznali nějakou pravdu je smyslem života neměnnost této pravdy chránit a zabránit vývoji aby jejich uznanou pravdu zničil novým poznáním. Pro lidi věřící že se po smrti dostanou do ráje,je smyslem života smrt. Pro každého člověka je smyslem života to co považuje za hodnotné a může to být skutečně cokoliv. Hlavním smyslem života a to pro každého je dosáhnutí stavu příjemna. K tomuto cíli vedou všechny snahy člověka a rozdíl je jen v cestách kterými lidé k tomuto cíli jdou. Jeden se snaží dát příjemno druhým a oni mu příjemnem oplácí.Jiný druhé okrádá, aby to příjemno sám získal.Všechny cesty včtně snah o vytvoření lepšího světa pro všechny lidi jsou cestami k jednomu a jedinému cíli a tím je dosažení příjemna.Je li tím příjemnem orgasmus,pak přijmou cestu k dosažení tohoto cíle a mohou li jej dosáhnout pouze úchylným jednáním,pak přijmou i toto včetně sadismu a vraždy.Cest je tolik, kolik je lidí, ale cíl je pouze jeden.Dosažení jakéhosi příjemna.
MB |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 23/10/2008 : 18:32:33
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Hlavním smyslem života a to pro každého je dosáhnutí stavu příjemna. K tomuto cíli vedou všechny snahy člověka a rozdíl je jen v cestách kterými lidé k tomuto cíli jdou.
souhlasím...avšak tento výrok ("Smyslem života je dosahování příjemna a vyhýbání se nepříjemna.") je sice možná pravdivější než Skunklessův, avšak zcela jistě je méně hezký :-P :-) ..pokud bych to vzal čistě logicky, tak výrok Skunkless je dokonce nesmyslný, protože nemůže být zaráz smyslem života "Nic." a "Všechno, co děláme." --- nicméně mně nejde o formální logickou správnost jako spíš o estetické pohnutky, které ve mně výrok vyvolává. Zatímco výrok Skunkless mě oslovuje, s výrokem o příjemnu lze jen s nejasným výrazem na tváři souhlasit. ...ale to je samozřejmě pouze vysoce subjektivní záležitost, není v tom nic objektivního :-) |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 09:22:56
|
Rozwalde.
Na mne působí ta slova Markétky podobně jako na tebe. Je nich poezie,je v nich cosi dívčího,romantického a místy vzrušujícího zvlášť pro nás chlapi,ale jako definici bych to uznat nedokázal.Je to prostě hezké a dost. Já myslím, že právě o toto Markétce šlo a právě to je na děvčatech tak hezké. My chlapi jsme oproti nim více věcní a někdy i chladní perfekcionisté. Jenže právě to se jim děvčatům na nás líbí. Skus něco takového jako ona napsat a budeš vidět její reakci.Bude v tobě vidět zženštilého romantického měkotu(nebo Mekotu)
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 10:37:15
|
Doporučuju seriál "The IT Crowd" (Ajťáci), to je geniální a zženštilost dnešní generace mužů je jedna z témat a hodně dobře a vtipně udělaný. Doporučuju tento seriál jako prioritu č. 1. |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 17:38:37
|
MB, ...ty se lehko necháš unést svými romantickými představami :-) ...nechtěl bys zkusit napsat nějakou knížku?
quote: Originally posted by neronis
Doporučuju seriál "The IT Crowd" (Ajťáci), to je geniální a zženštilost dnešní generace mužů je jedna z témat a hodně dobře a vtipně udělaný. Doporučuju tento seriál jako prioritu č. 1.
ten jsem viděl celý...jestli se ti líbil, tak pro tebe je prioritou číslo jedna seriál Big Bang Theory ---je to komediální seriál o mladých vědcích....ale tipl bych, že se v tom uvidí každý třetí, který studuje fyziku, techniku, programování atd. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 18:07:03
|
Díky za tip. |
|
|
Sokrates2915
Nový uživatel
31 Posts |
Posted - 12/03/2016 : 01:34:57
|
Beru slovo smysl jako logika - logika vedou z bodu A do bodu B
život může mě dovést z bodu A do bodu B.
Logické cesty asi budou - hledat smysl života je asi o tom hledat logickou cestu, kterou si mám vybrat.
Je to vlastně o tom poznat nějaké logické cesty a potom si nějaký sám zvolit.
Třeba najdu smysl - logiku v tomto - vystuduji, budu mít práci která mě baví.
Na světě bude velice mnoho logických cest vedoucí z A do B.
Ten kdo hledá smysl života - hledá něco - co ho dovede z bodu A do bodu B - hledá vlastně to, o co by stál. To, co chce.
To po čem touží.
protože ono mě to někam dovede. Nějak ta cesta povede. Něco při ní můžu získat.
Volíme si cestu sami. To co chceme. Všechno někam vede si myslím.
Ať už dělání. Nic nedělání. Jde o to, co chceme. Vybereme si. A ten kdo nějaký smysl života hledá. Tak ten prostě něco chce, neví co, a tak si hledá, co by v tomto životě mohl chtít a popřemýšlí, jestli mu to stojí za to. A ten kdo se pořád ptá, je nespokojený. Prostě život je jenom jeden a tak prostě něco z toho života získat. Jde tu o to získat to, co chceme.
A záleží jenom na nás, co si zvolíme. Myslím si, že je dobré hledat smysl života. Že člověk někdy může narazit na věc, kterou by ani nečekal, že ve světě najde. Záleží si myslím pouze a jenom na nás samých.
A smysl - třeba života - je o tom - kam nás dovede ta a ta věc - ta a ta cesta - prostě jenom chceme z toho vytěžit dané věci - nic bychom nedělali bezdůvodně.
Myslím si, že v životě určitě budou stát věci opravdu za to, které stojí za to hledat. Záleží i jestli toto tomu člověku stojí za to, to hledání. Jak říkám, to už záleží na každém z nás. |
|
|
|
Topic |
|