www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Lidská duše
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 25/09/2007 :  12:14:48  Show Profile  Reply with Quote
Ja ti poviem, ako k tomu došlo. Trpel som derealizáciou. Je to nepríjemný stav, ktorí mnohí volajú mŕtvy za živa. keďže som si s tým nevedel rady, a chcel som si zlepšiť život, tak som v duchu požiadal Boha, nech ma vedie, ak existuje. Je zaujímavé, že to vedenie som pocítil hneď na druhý deň, keď sa mi do rúk dostala kniha Dejiny myslenia západnej civilizácie, pri čítaní ktorej som mal pocit, že práve to potrebujem vedieť. Keď som tú knihu dočítal, tak sa mi opäť dostala do rúk kniha, pri ktorej som mal pocit, že práve jej obsah potrebujem vedieť. zaujímavé bolo, že takto to pokračovalo roky, a vždy som mal pocit, že tie knihy k sebe zapadajú ako známky do série, a ešte k tomu v správnom poradí. Z toho som usúdil, že ma ten Boh naozaj vedie, pretože pred tým sa mi nič také nestalo.Dnes mám pocit, že viem o stvorení všetko, čo potrebujem vedieť. Dopracoval ma aj k správnym liekom na potláčanie derealizácie. Proste na základe týchto udalostí nemám nejmenší dôvod neveriť tomu, že existuje. Ak by som sa nenechal ním viesť, ale ďalej viedol sám seba, tak viem oveľa menej, mám derealizáciu a trápil by som sa. Myslím si, že som a rozhodol správne. Na druhej strane ale zas chápem, že pokiaľ človek nemá dôvod poprosiť Boha o pomoc, tak to neurobí, lebo nieje na tom až tak zle, aby to urobil. Ja som bol vychovaný ako ateista, a v Boha som začal veriť iba vtedy, keď mi dal na to sám dôvod.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 26/09/2007 :  08:11:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

O takové nemoci jsem nikdy neslyšel.Jak se projevuje?

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 26/09/2007 :  08:36:25  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.

O takové nemoci jsem nikdy neslyšel.Jak se projevuje?

MB

Položím ti otázku: Ak by sa ťa niekto spýtal, načo mám žiť, keď okolitý svet nevnímam ako realitu, dokonca ani svoje myšlienky nevnímam ako svoje, čo by si mu na to odpovedal?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 26/09/2007 :  10:36:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

To musí být hrozné a mnohé to vysvětluje.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 26/09/2007 :  10:51:39  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi.

To musí být hrozné a mnohé to vysvětluje.

MB

Ak sa chceš dozvedieť viac o tejto chorobe, tak si klikni na
http://www.blog.depersonalizace.info/
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 26/09/2007 :  15:30:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ivane.

Ani jsem netušil, že by cosi takového mohlo být,ale takových věcí je víc. Nikdy jsem také neslyšel o diabetické neuropatii a nyní ji znám hodně zblízka a bolí mrcha jako čert. Za tento rok jsem si udělal pěknou zbírku nemocí a samé nevyléčitelné.Ale co? Alespoň si může ta mrcha zubatá vybrat na čem mne dostane. Ta neuropatie je pěkné svinstvo.Díky cukru začne imunitní systém považovat nervy za cosi cizího a začne je likvidovat.Když to dojde k ledvinám, je to na dializu.Když to dojde k srdci je to na penál,čili bednu.Když dostanu nějaký zánět do nohou, nebudu cítit bolest a nebude se to hojit, takže přijdu o nohy. Takže vidíš, že netrpíš sám a každý máme nějaký ten kříž, který vláčíme.Život je skrátka honba za zdravím končící smrtí.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 26/09/2007 :  20:37:37  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Ivane.

Ani jsem netušil, že by cosi takového mohlo být,ale takových věcí je víc. Nikdy jsem také neslyšel o diabetické neuropatii a nyní ji znám hodně zblízka a bolí mrcha jako čert. Za tento rok jsem si udělal pěknou zbírku nemocí a samé nevyléčitelné.Ale co? Alespoň si může ta mrcha zubatá vybrat na čem mne dostane. Ta neuropatie je pěkné svinstvo.Díky cukru začne imunitní systém považovat nervy za cosi cizího a začne je likvidovat.Když to dojde k ledvinám, je to na dializu.Když to dojde k srdci je to na penál,čili bednu.Když dostanu nějaký zánět do nohou, nebudu cítit bolest a nebude se to hojit, takže přijdu o nohy. Takže vidíš, že netrpíš sám a každý máme nějaký ten kříž, který vláčíme.Život je skrátka honba za zdravím končící smrtí.

MB

Slávo, ja už netrpím, už to mám za sebou. Vyrovnal som sa s tým. Mám to od detstva, asi 30 rokov. Už som si zvykol na to, že okolitý svet nevnímam ako realitu.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/09/2007 :  07:58:30  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Vnímáš tedy jako realitu svůj vnitřní svět,ale to potom vysvětluje mnoho ze tvých názorů.Potom se my mezi sebou nikdy nemůžeme domluvit, protože já vnímám svět kolem jako tvrdou realitu a svůj vnitřní svět snů na veřejnosti nevystavuji. Vím, že je často nereálným.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 27/09/2007 :  15:40:02  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi.

Vnímáš tedy jako realitu svůj vnitřní svět,ale to potom vysvětluje mnoho ze tvých názorů.Potom se my mezi sebou nikdy nemůžeme domluvit, protože já vnímám svět kolem jako tvrdou realitu a svůj vnitřní svět snů na veřejnosti nevystavuji. Vím, že je často nereálným.

MB

Povedal som to trochu neohrabane. Okolitý svet vnímam ako realitu, ale neprežívam ako realitu.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 27/09/2007 :  15:42:12  Show Profile  Reply with Quote
Najvyššieho zas prežívam ako realitu, ale nevnímam ako realitu, samozrejme zmyslovými orgánmi.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/09/2007 :  09:05:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Já tě rozumím.Žiješ jako ve snu.Dá se to tak říci?

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/09/2007 :  10:41:28  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi.
Já tě rozumím.Žiješ jako ve snu.Dá se to tak říci?

MB

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 30/09/2007 :  12:34:20  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

I když máš pocit, že svět kolem i ty sám nejsou reality, stále si to připomínej,abys nepodlehl a třeba neskoušel jako ve snu létat a když to budeš chtít vyskoušet, neskoušej to z výšky, ale pěkně ze země. Z výšky to můžeš skusit, až dokážeš uletět alespoň dvacet metrů, jinak si rozbiješ ciferník.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/09/2007 :  14:23:18  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi.

I když máš pocit, že svět kolem i ty sám nejsou reality, stále si to připomínej,abys nepodlehl a třeba neskoušel jako ve snu létat a když to budeš chtít vyskoušet, neskoušej to z výšky, ale pěkně ze země. Z výšky to můžeš skusit, až dokážeš uletět alespoň dvacet metrů, jinak si rozbiješ ciferník.

MB

To, že sa dá oddeliť ľudský duch od ľudskej duše som zistil až následkom derealizácie. Derealizáciu má taký negatívny dopad na ľudskú psychiku (dušu), že ak chce človek žiť v pohode aj z derealizáciou, musí sa naučiť ovládať svoju psychiku (dušu). To dokáže len prostredníctvom svojho ja, čiže ducha. Prostredníctvom ducha, čiže svojho ja, je človek schopný ovládať svoje emócie a myslenie, čiže psychiku. Sila ľudského ducha je v tom, že dokáže rušiť ako emócie, tak aj myslenie z toho vyplývajúce, takže dokáže ovládať svoju dušu, čiže psychiku. Ty hovoríš, že bez slova a myšlienky by nebolo vedomie a ľudské ja. Ja hovorím, že by bolo, pretože som sa to učil prostredníctvom meditácie, mať vedomie bez myšlienok a emócii. Ak sa to naučíš, spoznáš svoje ja ako čistý papier bez myšlienok a emócii. Ale s vlastným vedomím.
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 30/09/2007 :  14:32:53  Show Profile  Reply with Quote
přátelé,
všímáte si, jak oddělujeme svět bdění a svět snění. Mám na mysli, že snovému světu přisuzujeme malou vážnost. Snový svět je velmi zajímavý a je jednodušší než svět bdění, je to svět bez smyslových vjemů.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000