www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ježíš Kristus je vymyšlená postava
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Fallout
Uživatel

58 Posts

Posted - 07/10/2007 :  21:25:08  Show Profile  Reply with Quote
Dobrý večer,

všiml jsem si, že tu spousta lidí ještě věří v existenci boha a snad si i myslí, že Bible je jeho kniha. Bohužel je to omyl. Autoři Bible si totiž vzali poměrně velmi silnou inspiraci z Egypta, kde okopírovali spousta věcí. Samotná postava Krista není dokázaná byť jediným historikem, který v té době žil. Odkud tedy všichni berou tu jistotu, že jistý člověk vstal z mrtvých, když to vše má status pouhé povídačky. Neexistuje jediný věrohodný zdroj, který by potvrzoval existenci té postavy.

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/10/2007 :  08:36:47  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Falloute. Zdravím a vítám tě.

Samozřejmě mohu odpovídat jen sám za sebe a nepatřím k těm, kteří věří v boha. Mnoho postav bylo stvořeno spisovateli. Nikdy nežili a přesto jako by žili. Žijí v lidech. Mně vůbec nezáleží na tom, je li Ježíš skutečná, nebo smyšlená postava,ale v tom co je v Bibli je možno najít mnoho moudrého. Důležité je umět Bibli číst. Většina lidí, hlavně věřících čte v Bibli pouze povrchní znění a to mnohdy mluví o čemsi zcela jiném než skutečný obsah.Na zmrtvýchvstání samozřejmě nevěřím i když jsem je sám prožil.Po nehodě jsem byl lékařem označen za mrtvého, když jsem měl po nárazu zastavené srdce.Já jsem se najust po pěti minutách nahodil sám a z auta jsem vyšel po svých, z čehož měl ten lékař téměř smrt.

Ale vážně, či lépe nevážně.Zabrousím do sci fi o kterém nikdo neví zda popisuje skutečnost, nebo je zcela vymyšlené. Autorem jsem já, takže si to mohu dovolit. Žije tam člověk, tesař který pracoval v loděnicích pro Římany. Je to takový snílek věčně zahloubaný v jiném světě a jeho dívka jménem Marie. V jejich příbytku se díky Marii schází několik lidí. Jeden pochází s Egypta, druhý je mnich s Tibetu který se zde ukrýval a ten třetí je člověk o kterém nikdo neví odkud pochází. A tak každý večer těch pět lidí diskutuje o svých pravdách,až jednou ten tesyř prohlásil. Jak vás tak poslouchám,každý povyšujete svou pravdu nad ostatní,ale každá ta vaše pravda má cosi do sebe.Co takhle spojit ty pravdy? Tomu Tesaři bylo tehdy 32 let a od toho roku mu začal nový život.Tento den označil jako své zrození a dal si jméno Jezus i když se jmenoval docela jinak. Ty tři, kteří se scházeli v jeho příbytku označil jako tři krále, kteří přinesli dary při jeho narození a Marii označil jako svou matku, čili osobu, která spůsobila, že se narodil do nového života. Ten třetí návštěvník nepocházel s naší Země,ale ze vzdálené Zeroy a pomáhal Ježíšovi s jeho dílem nejvíce. Korigoval je tak, aby bylo možné je spojit se všemi pravdami až přijde den D, kdy lidé poznají schopnosti dostačující ke zničení všeho života na Zemi. Takže ten třetí byl diabolos a pocházel ze skutečného pekla, čili podzemní základny spojeného vesmíru. A tak vznikl základ knihy knih aniž by Ježíš uměl číst a psát. Na kříži nikdy nezemřel, pouze je tím vyjádřeno cosi jiného a když zemřel bylo mu více než tři stovky let a zemřel svou rukou v podzemní základně spojeného vesmíru.

Je to výmysl, nebo skutečnost o které jsem se náhodou dozvěděl? Ne, to nikdy nikdo nebude vědět,ale ukázal jsem tě, že vše může být docela jinak a není na tom nic nadpřirozeného. Stejně tak tě mohu říci, že svědectví existuje, ale je zatím pro lidi nepřístupné.

Neber moje slova jako pravdu. Jsou zde proto, aby tě přivedly k zamyšlení a zabránily předčasným soudům.Ono může být vždy vše docela jinak, než si myslíš.

MB
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000