Author |
Topic |
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 30/09/2007 : 14:40:17
|
quote: Originally posted by Gato
přátelé, všímáte si, jak oddělujeme svět bdění a svět snění. Mám na mysli, že snovému světu přisuzujeme malou vážnost. Snový svět je velmi zajímavý a je jednodušší než svět bdění, je to svět bez smyslových vjemů.
Snový svet nieje bez zmyslových vnemov, pri derealizácii je sprostredkovaný priamo fyzickými zmyslovými orgánmi, pri sne snovými zmyslovými ogránmy. Sen môže byť vnímaný opticky, čuchovo, hmatovo,sluchovo, chuťovo. |
Edited by - navi on 01/10/2007 12:13:15 |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 30/09/2007 : 15:39:09
|
navi, Ty máš na mysli něco jiného než já. Mám na mysli snový svět ve snění. Rozlišuješ snový svět ve bdění ale já měl na mysli jen snový svět ve snění tj. snový svět JENOM ve snění. Nevím přesně co máš na mysli pod termínem snový svět ve bdění. |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 30/09/2007 : 20:25:57
|
Co to je za bláboly? Snové představy jsou z drtivé většiny zrakové a méně časté případy jsou sluchové. Žádné hmatové ani čichové neexistují. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/10/2007 : 07:10:39
|
Přátelé.
Choroba kterou Ivan trpí spůsobuje, že ztrácí schopnost vnímat své okolí jako realitu a ztrácí tedy i schopnost rozeznat co je realita a co je jeho vnitřní snový svět. Sní příkladně o bohu a slyší slova, kterými jako by bůh k němu hovořil.Toto považuje za realitu zatím co běžný svět kolem sebe považuje za sen. Jeho choroba mu znemožnuje toto od sebe oddělit a rozeznat.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 01/10/2007 : 12:21:04
|
navi, Ty máš na mysli něco jiného než já. Mám na mysli snový svět ve snění. Rozlišuješ snový svět ve bdění ale já měl na mysli jen snový svět ve snění tj. snový svět JENOM ve snění. Nevím přesně co máš na mysli pod termínem snový svět ve bdění.
Aj ja mám na mysli snový svet v snení. Napísal si, že je bez zmyslových orgánov, ale nieje. Pretože by si potom vo sne nevidel, nepočul, neregistroval chuťou, hmatom a čuchom. To všetko ale vo sne existuje, preto som to nazval snovými zmyslovými orgánmi a nie fyzickými zmyslovými orgánmi. Nemyslel som snový svet v bdení, ale v snení, v noci v posteli, ked spíme a snívame. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 01/10/2007 : 12:34:40
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Přátelé.
Choroba kterou Ivan trpí spůsobuje, že ztrácí schopnost vnímat své okolí jako realitu a ztrácí tedy i schopnost rozeznat co je realita a co je jeho vnitřní snový svět. Sní příkladně o bohu a slyší slova, kterými jako by bůh k němu hovořil.Toto považuje za realitu zatím co běžný svět kolem sebe považuje za sen. Jeho choroba mu znemožnuje toto od sebe oddělit a rozeznat.
MB
Ja vnímam svoje okolie ako realitu, ale niekedy ju vnímam ako niečo abstraktné, nie konkrétne. Rozoznať, čo je hmotná realita a čo je fantázia, tak s tým naozaj nemám problémy. To že okrem hmotnej reality dokážem vnímať aj nehmotnú, to už je iná vec, ale neprirovnával by som to k snovému svetu, aj keď z vašej pozície vnímania to tak môže vyzerať. Ono je ale logické aj prečo, takže tu naozaj nieje čo riešiť. O Bohu nesnívam a nepočujem jeho slová, jeho existenciu vnímam ako schopnosť vnímať mimohmotné veci, a informácie od neho mi neprichádzajú prostredníctvom halucinácií, alebo fantázie, ale prostredníctvom intuície, a to len vtedy, keď chcem. Svet okolo seba považujem za realitu, aj keď ju celkom ako realitu neprežívam, to už je ale iná kapitola. Jedno viem ale iste, že okolitý svet je realita. |
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 12:21:21
|
navi, Ty máš na mysli něco jiného než já. Mám na mysli snový svět ve snění. Rozlišuješ snový svět ve bdění ale já měl na mysli jen snový svět ve snění tj. snový svět JENOM ve snění. Nevím přesně co máš na mysli pod termínem snový svět ve bdění.
------------------------------------
Navi chtel rici, ze vsechno je sen, predstava centralniho vedomi... at je to bdely stav, spanek se sny, nebo bezesnu. Vse je jen predstava... |
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 12:23:14
|
Přátelé.
MB
Tak jako slepec nikdy nemuze videt mesic, tak ty nemuze videt urcite fenomeny... Jenze, problem je, ze tyto fenomeny aplykovane na tzv. realny svet dfavaji realne vysledky, prostuduj si napriklad pokusy Dr. Rejdaka, ktere delal jiz za komunistu, neb o prace psychotronicke laboratore v Leningrade |
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 12:25:01
|
quote: Originally posted by navi
Přátelé.
MB
Ja vnímam svoje okolie ako realitu, ale niekedy ju vnímam ako niečo abstraktné, nie konkrétne. Rozoznať, čo je hmotná realita a čo je fantázia, tak s tým naozaj nemám problémy. To že okrem hmotnej reality dokážem vnímať aj nehmotnú, to už je iná vec, ale neprirovnával by som to k snovému svetu, aj keď z vašej pozície vnímania to tak môže vyzerať. Ono je ale logické aj prečo, takže tu naozaj nieje čo riešiť. O Bohu nesnívam a nepočujem jeho slová, jeho existenciu vnímam ako schopnosť vnímať mimohmotné veci, a informácie od neho mi neprichádzajú prostredníctvom halucinácií, alebo fantázie, ale prostredníctvom intuície, a to len vtedy, keď chcem. Svet okolo seba považujem za realitu, aj keď ju celkom ako realitu neprežívam, to už je ale iná kapitola. Jedno viem ale iste, že okolitý svet je realita.
tp ovsem buddhiste a taoiste take, a zadneho boha nemaji... Proto bych slovo Buh vubec nepoouzival, vede jen k zamenam a ztezuje diskusi, ne me, ale jinym... Ja Ti rozumim, co chces rici |
|
|
Topic |
|
|
|