www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Filosofie x náboženstva
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 14/06/2007 :  13:07:49  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
No, podle me je proste hrozne posetile mluvit o necem, cemu vubec nerozumim jako bych byl ded vseved. Nedokazu si predstavit, proc clovek skonci na ulici se zavislosti na alkoholu, ale je mi jasny, ze to asi nebude proto, ze se mu to zda super zivotni styl. Nenamlouvam si, ze rozumim fetakum, nebo alkoholikum, nevim ani, jake to muze byt, prestavat po 60 denne, kourim jen 10. Jedno ale vim jiste, dokud jsem nekouril, nedokazal jsem si abstinencni priznaky predstavit a to vubec. Nejde to a clovek by si proste mel uvedomit, ze ne o vsech vecech muze mluvit zasvecene.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 14/06/2007 :  19:12:21  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Nemluvil jsem o pošetilosti, to v žádném případě, jen jsem chtěl Martince ukázat, že to není tak jednoduché, jak se jí může zdát.Že mnoho lidí soudí to o čem nemají ani ponětí. Tobě Oldow mohu říci jen jediné a ber moje slova vážně. Jestli kouříš deset,pak to zahoď dokud je čas. Ona ta závislost roste docela nepozorovaně a najednou můžeš být tam, kde jsem já. Dnes to ještě dokážeš unést,ale později by to mohlo být pro tebe tak hrozné, jako je to pro mne. Diabetes a cigarety jsou vražedná kombinace a já mám navíc oslabené srdce, vím to a přesto nedokáži přestat. Také jsem začínal jako ty a myslel si, že můžu přestat kdykoliv.Není to pravda, to mně věř ve vlastním zájmu. S alkoholem jsem přestal naráz ve svých 27 letech(přestal jsem jezdit na montáže, kde kdo nepije, ten je nebezpečný a mohl by prásknout ostatní) a drogy jsem v životě ani neviděl. Viděl jsem jen, co to s člověkem udělá. Klidně o tom mluv, ale měj na mysli, že soudí jen ten, kdo neví.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 14/06/2007 :  23:04:25  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Slávku,

možná to z mého příspěvku nebylo patrné, ale jsem člověk, který se snaží chápat pohledy všech možných lidí a většinou mi nedělá problém vžít se do role někoho jiného. Já neříkám a ani bych nedoufala, že dcera prostitutky a zloděje bude vnímat svůj svět jako nenormální, je mi jasné, že pokud žije celý dosavadní život v tomto prostředí, je na něj zvyklá a přijde jí normální (ha, a můžeme začít diskutovat o tom, co je "normální" ). Ovšem už jen na ní samotné záleží, jestli bude hledat i jiné možnosti žití a jestli zůstane tam, kde je, nebo se vydá jiným směrem...

Ty bráníš opilce a feťáky... Upřímně, několik takových lidí znám a sama mám taky mnohé zkušenosti s kouřením (i když kouřím teda podstatně míň... spíš jen tak na chuť - ale jistá závislost v tom je) a alkoholem a vím, co všechno to obnáší. Nikdy nesoudím lidi jen podle toho, co vidím na první pohled, vždycky se snažím jít hlouběji...
Ale ať už tito lidé měli důvod jakýkoli - já je neodsuzuju, snažím se jim pomoct - tato volba správná nebyla a je třeba jí jim ukázat, pokud mají zájem. Jejich zájem, to je dost důležitý bod...

Takže abych se nějak vyjádřila... Možná vidím omezeně, protože jsem koneckonců taky jen člověk, který žije subjektivním vyjádřením a objektivnost je pro něj daleký cíl... Ale snažím se vidět i jiné pohledy. A právě kvůli tomu sem taky píšu... I když poslední dobou teda vůbec nestíhám...
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 14/06/2007 :  23:07:02  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Jinak. Podle mě se s kouřením dá přestat i ráz naráz, ale jak už to není jen psychická, ale i tělesná závislost, obnáší to mnohem víc práce a vůle... Všechno je to víceméně o vůli a taky o tom, jestli člověk skutečně chce. Vím, že to chtění může být obrovské, ale stejně na to kolikrát nestačí, takže dost obdivuju lidi, kteří přestali s drogama. Nevím, jak bych dopadla na jejich místě...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 15/06/2007 :  05:24:14  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Harleyko
Ono je to slozitejsi a fakt to nejde jednoduse popsat. Doporucuju zacit a pak prestat, aby clovek vedel, o cem mluvi.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 15/06/2007 :  06:10:49  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Martinko.

Raději uvěř a nezačínej. Ono to pochopení není až tak důležité aby pro ně člověk tolik riskoval.Věř že vím o čem mluvím.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 15/06/2007 :  06:22:23  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Já už začala dávno a velmi dobře vím, o čem mluvím...

Edited by - harleyka on 15/06/2007 06:22:49
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 15/06/2007 :  19:56:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Martinko.

Třeba víš o čem mluvíš,ale jestli jsi nepřestala,pak si na mne někdy vzpomeneš, protože bude hůř a přestat bude stále těžší a bolestivější.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 15/06/2007 :  21:05:38  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Slávku,

je mi jasné, že s tím v budoucnu nikdy nepřestanu, protože jak říkám - kdo jednou kouřil, je kuřákem navždy. Vždy bude cigareta svádět... Ale taky je to o té vůli. Pro mě není problém si ji nedát (a můžeš říkat, že jsem mladá, že se to zhorší...) a důvodem, proč si ji dávám, je to, že mi chutná a uklidňuje mě to. Já na uklidnění i sportuju, jím, zkouším to všemožnými způsoby - tedy ne jen těmi "špatnými"... Ale nemám motivaci, proč s kouřením přestat. Jasně, zdraví to škodí, ale myslím si, že děláme spoustu věcí, které zdraví škodí třeba ještě více než kouření a nebrojí se proti tomu a v mém množství vykouřených cigaret denně to není nic tak brutálního. Každopádně věřím, že až budu mít děti, kouřit rozhodně nebudu. Pro mě jsou děti vše. A nechci být kuřák v budoucnosti, nemám ráda, když se v rodině kouří. Spíš kouřím u piva, když jsem v hospodě, je na to atmosféra - a u toho bych taky chtěla zůstat - když už, tak jednou za čas...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/06/2007 :  11:27:16  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Martinko.

Jsem ten poslední, kdo tě mohl kázat.Bylo by to stejné jako když je někdo po krk v bahně a říká druhému, aby tudy nechodil.Když tě říkám nechoď tudy,pak jen proto, bay ses nedostala do stené situace. Já jsem si totiž ve tvém věku říkal totéž jako ty.Jenže přijde situace a vše dostane úplně jiné obrátky. Když jsem začal psát, bylo moje kouření ještě v únosné míře,jenže při psaní člověk na kouření nemyslí a tak si ani neuvědomuje, že zapaluje jednu za druhou. Tělo si však na to zvykne a problém je zde. Tím startem problému může být třeba nějaký stres při kterém tě kouření přináší úlevu a trošku klidu, ale ta daň za to je velká.Věř mně, že v takové návykové situaci nepřestaneš ani když budeš těhotná, nebo budeš mít dítě a najdeš si tisíce výmluv a ospravednění svého jednání.Každá minuta klidu, kterou tě dá cigareta přinese hodiny (spíše dny) neklidu při odvykání. Je to tedy půjčka s lichvářským úrokem.

MB
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000