Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/11/2009 : 13:26:50
|
Milane. Já osobně jsem byl dost překvapený,že se vždy jednalo o popis atronomických jevů a stále se jednalo o narosto totéž. Tři králové, tři hvězdy v jedné linii spolu s čtvrtou největší ukazující na slunce,tři dny do vskříšení- tři dny klidu slunce a poté slunovrat,čili nový život a tak dál. Oni vlastně všichni popisují astronomické jevy. To je ten správný algoritmus, který je vyjadřován ve všech náboženstvích.Dvanáct znamení zvěrokruhu,Milane, na tomto by bylo možno učit se rozumět podobenstvím.Skus se na to dívat právě takto a shlédni to několikrát a zapomeň na nadpřirozeno. Tohle je prostě bomba. Oproti těm, kteří toto poznali jsem algoritmik nula.Kdepak by mně napadlo,že jde ve všech náboženstvích vlastně o popis astronomických jevů. Zřejmě mne bude toto téma stále pekvapovat a udivovat.
MB |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 06/11/2009 : 13:51:59
|
--------------------------------------------- Milane. Já osobně jsem byl dost překvapený,že se vždy jednalo o popis atronomických jevů a stále se jednalo o narosto totéž. Tři králové, tři hvězdy v jedné linii spolu s čtvrtou největší ukazující na slunce,tři dny do vskříšení- tři dny klidu slunce a poté slunovrat,čili nový život a tak dál. Oni vlastně všichni popisují astronomické jevy. To je ten správný algoritmus, který je vyjadřován ve všech náboženstvích.Dvanáct znamení zvěrokruhu,Milane, na tomto by bylo možno učit se rozumět podobenstvím.Skus se na to dívat právě takto a shlédni to několikrát a zapomeň na nadpřirozeno. Tohle je prostě bomba. Oproti těm, kteří toto poznali jsem algoritmik nula.Kdepak by mně napadlo,že jde ve všech náboženstvích vlastně o popis astronomických jevů. Zřejmě mne bude toto téma stále pekvapovat a udivovat.
MB ----------------------------------------
Milý příteli Miloslave.
Musím se přiznat, že astronomie není mou silnou stránkou. A však musím jen říci to, že se říká jak nahoře tak i dole. Tím se myslí svět Makrokosmu kolem nás a svět Mikrokosmu v nás. Pro zákony světa je tedy vyobrazen Pentagram pěti cípá hvězda jako zvěrokruh neboli též Satanovo znamení Satan je vládcem Jitřenky nositelem Slunečního světla. A můžeš se s jeho symbolikou téže setkati i zde na fóru třeba v podobě hvězdiček, které se ti stále připisují na fóru. Hexagram je už šesti cípá hvězda a jsou tím popisovány zákony Boží. Tak ti prostě nevím, když nalezneš svět co tě obklopuje kolem tebe ve svém vlastním Nitru. Poznáš, že i ty jsi součástí tak jako každý jiný a další člověk v tom to stvoření. A, že každý má své karmické činitele, které musí urovnat a splatit.
Tvůj přítel Milan.Miló.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 06/11/2009 : 18:52:43
|
Milý Příteli Miloslave.
Když už jsme u toho Pentagramu a Hexagramu. Tak skoro všechny státy co mají ve vlajkách znak hvězdy je Pentagram, Ale jen jeden stát má ve svém znaku ve vlajce znak Hexagramu. Nebudu tě napínat a řeknu ti to, jaký je to právě stát Israel. Neboli národ jak se kolikrát říká Bohem vyvolený. Z něhož povstalo 40.proroků a zase ta známá 40. - 40.proroků 40.let vyhnanství Faraóna Achnatona ( Mojžíše) 40.let putování Israele pouští. A však v dnešní době moderní medicína všech 40.proroků Co prorokovali zjevení a příchod Ježíše byla nazvaná schizofreniky. A tak se tě ptám kde jsou hranice mezi schizofrenním člověkem a mystikem. Nejsou-li žádné tak pak to vše byl jen podvod páchaný na lidech Už od samotného stvoření. A však určíš-li stav transpersonálního obratu mysli tak musíš zákonitě dojít K tomu, že změníš-li vědomí v trans v němž se ocitají třeba šamani, tantrikové, a lidi V různých koutech světa bez ohledu na národnost, rasu či pleť tak jako vzdělání a inteligenci musíš dojít k zvěru, Že v každém z nás je ukrytý potencionál v podobě latentních ( skrytých a utajovaných schopností). Které člověk v sobě nalezne v případě kdy vstoupí právě do svého nitra. Třetí psychické oko není vše jak jsi nahodile navodil a snad i zprimitizoval. Lidské tělo se skládá tak ze zvaných kanálků Nádí tantriky pojmenovaných a těch to kanálků Nádí je v lidském těle 72.Tisíc. Z nichž jsou nejdůležitější tři a to Sušumna, Ida a Pingala. Sušumnou proudí právě hadí síla Kundalini božská a evoluční energie v člověku. A ty zbývající dvě jsou přirovnávány k měsíční a sluneční sféře. Z nichž jedna končí v levé nosní dírce a druhá v pravé nosní dírce. A tak tantrikové přišli na to, že žádný člověk nedýchá jako jediní oběma dírkami nosu na jednou ale jednou tak a po druhé tak.
Tvůj přítel Milan.Miló.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 06/11/2009 : 23:13:38
|
Milý příteli Miloslave.
Jen jsem jsi vzpomněl, že bych závěrem než se zase na nějaký čas vzdálím. A nechám tomu to volný průběh chtěl podotknout. Že 40. čtyřicítka se neprolíná ani v létech jako i tak ve 40.denních cyklech. 40. je zvláštní číslo jehož symbolika je opředena různorodostí a tajemestvými. Tak třeba než Mojžíš Kacířský Faraón (Achnaton) vystoupil na Horu Sinaj kde se 40.čtyřicet Dnů postil před zjevením desatera je jakousi symbolikou opředenou tak jako ukázkovou synchronicitou v zasvěcování, protože než Ježíš Nazaretský též vstoupil do veřejného života tak šel do pouště, kde se 40.dnů postil a třikrát ho sváděl Satan aby sešel z cesty. A vždy nad negativní silou Satana zvítězil. A do třetice než samotný Jógín probudí a evokuje hadí sílu Kundalini stočenou ve třech a půl levotočivých závitech u kořene páteře v základní sexuální čakře Muladhaře trvá to opět 40.dnů. než se toto uvolní a Kundalini spící v rezervoáru se začne uvolňovat. Vidíš a snad Ti neunikl sled všech těch to souvislostí jak s 40.letým intervalem tak 40.denním intervalem. Vždy tam hraje svou roli číslo 40. a vždy to je číslo 3.neboli torjjedinečnost. To by bylo asi tak vše co jsem chtěl říci a teď dávám prostor všem zůčastněným stranám. Pokusím se jak už jsem psal se zase na nějaký čas odmlčet abyste měli volný průchod pro svou vlastní diskusi. Chtěl jsi slyšet pravdy a ty jsem se snažil tak trochu nastínit. Každá pravda však má svůj čas a v pravý čas až se vše absorbuje a lidi se opět budou pídit a ptát tak zase přijde někdo jiný s novými pravdami, které jsou též pravdami roztroušenými ve fragmenty sesbírané po tisíciletí. Musíš však naslouchat se srdcem otevřeným do kořán a smyslí bez předsudků a dogmatizujících přesvědčení.
Tvůj Přítel Milan.Miló.
|
 |
|
homer
Nový uživatel
3 Posts |
Posted - 05/12/2009 : 22:03:57
|
Teda jsem tady taky nový, ale nejspíš jsem zabrouil do špatný sekce. Bůh jako proud energie? Myslel jsem, že je to seriózní servr o filosofii a ne nějaká New Age žvanírna. Přitom bůh je tak zajímavé téma.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/12/2009 : 13:35:26
|
Homere.
Myslíš, že je Bůh tak zajímavé téma? Kdyby ses zeptal světa a ten dokázal odpovědět,pak řekne, že toto je pouze lidská skutečnost a on jej nezná.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 07/12/2009 : 14:50:57
|
quote: Originally posted by homer
Teda jsem tady taky nový, ale nejspíš jsem zabrouil do špatný sekce. Bůh jako proud energie? Myslel jsem, že je to seriózní servr o filosofii a ne nějaká New Age žvanírna. Přitom bůh je tak zajímavé téma.
žvanírna, looool :-D to je slovo :-)
...ale "úroveň" vždy určují diskutující...pokud se chceš bavit o bohu na jiné úrovni než jako o proudu energie...klidně do toho :-) |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 14/12/2009 : 09:26:33
|
Homere.
Kdo z nás je dokonalý? Každý máme cosi co uznáváme jako pravdivé a Milan Milo třeba ty kundalíny. Já ani nevím co to je a mohl bych myslet že nic. On však to vidí jinak a nikdo nemá právo jej s diskuse vyřadit. Každý se může snažit přiblížit jej svéhu názoru stejně jako on sa snaží přiblížit nás k tomu svému od toho je diskuse a nazývat ji žvanírnou jen proto, že jeho názor je tvému vzdálený se mně nezdá být tím nejlepším,zvláště když ani pořádně nevíme o čem hovoří.Faktem je, že jogíni dosahují určitých výsledků o které bychom stáli i my,ale nedokážeme přijmout pravdy jejich cesty víry. Jenže ono v tom může být cosi skrytého co ani oni sami neví a komunikací bychom to mohli zjistit a využít třeba ve svůj prospěch bez těch pravd víry a proto nechť hovoří a my jim budeme naslouchat a ty cesty víry si můžeme odmyslet,čili tolerovat. Tak alespoň k tomu přistupuji já.Chceš li mluvit o bohu, pak budiž i v tomto mohu nalézt cosi zajímavého a třeba i pro mne nového.Já si toho boha dokáži odmyslet a nacházet to zajímavé a nové i kdybys mluvil o nesmrtelnosti polárního chrousta.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 14/12/2009 : 11:05:34
|
Jo, vymáčknout z toho ty schopnosti, kvůli tomu stojí za to přijít na jakém principu to funguje. Budhističtí mniši, co vylezou nahatí do mrazu s mokrým, studeným ručníkem a není jim zima. Je to nějaký focus, jako když hraješ nějakou videohru, náročnou na reflexy a ten pohyb se ti časem jakoby zpomalí. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 14/12/2009 : 13:57:56
|
Neronisi. Přesně tak. Mluvil jsem zde o stromu znaků a to je právě o tom. Většina lidí svou uznanou pravdu nad ostatní pravdy povyčuje a ostatní ponižuje jako bezcenné a nepravdivé. Jenže ono je to moudré ve všech pravdách. Chcili to moudro poznat a přijmout,pak musím zapomenout na to, že je njaká moje pravda tou jedině správnou a musím to moudré hledat ve všeech pravdách. Jen tak to moudré mohu získat a moudřejším být. Ti mniši v zájmu víry potlačují vnímání bolesti a třeba toho chladu a to tím, že ten chlad přijmou a tím snižují hladinu prahu bolesti chladu,čili se této bolesti zbavují. Já tu jejich víru nemám, ale chci li se zbavit bolesti,pak mohu přijmout jejch cestu k tomuto cíli. Co se týká té hry, převedu to trošku jinam. Když si sedne začátečník do auta a jede padesátkou. má pocit jako by jel vemi rychle a téměř nestačí sledovat okolí.Automobilý závodník ve formuli jede třeba třístovkou a má pocit že se jen tak plouží. Z vlastní skušenosti mohu nabídnout zvláštní jev a ten kdo jezdí po dálnici jej jistě potvrdí. Jedu li určitou dobu po dálnici, jedu kolem stotřiceni (někdy o dost rychleji, ale to jsem neřekl)Potom sjedu z dálnice a při devadesátce mám pocit, jako bych se mohl odstrkávat nohou jako na koloběžce, jako bych se sotva ploužil. Čím je člověk vyježděnější, tím je toto silněji vnímatelné. Je to vlastně totéž jako u té hry a vlastně i u těch mnichů.Proč se nebavit o bohu i když šlověk v jeho existenci nevěří? Proto že může pozat to co je cenné a moudré a co je platné i bez toho Boha.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 14/12/2009 : 16:12:27
|
Hmm, tak nějak. Akorát to sežere hodně času a nemyslím si, že by to studium mělo až tak produktivní charakter jako třeba pochopení zpomalování vnímání člověka. Je zajímavé, jak může být nějaký systém univerzálně akceptovatelný celým spektrem subjektů, žijících na jednom místě a co v nich takový systém vyvolává, ale to jen pro zajímavost. Jako pokusné krysy, kvůli tomu jakých osobnostních extrémů je člověk schopen za určitých předpokladů. Víc v tom asi není, nevím. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/12/2009 : 10:43:22
|
Neronisi. To zrychlení lidského myšlení vnímané jako zpomalení času je téma na dlouhé debaty, zvláště když bys poznal to superzrychlení myšlení třeba při autonehodě a těsně před ní, které je vnímáno, jako by se čas téměř zastavil a na vše co je nutné k odvrácení nehody bylo dost času.Jeden příklad za všechny. Bylo to na podzim , mně bylo kolem 23 let a měl jsem na tu dobu dost rychlé auto Opel Rekodrd Olympia 1500.Byl jsem mladý a rychlá jízdy byla pro mne čímsi super a tak jsem jel s plným autem děvčat tak kolem 150 km/hod.Silnice byla dobrá a suchá a rychlost tehdy ještě nebyla omezená. Vyjel jsem na kopec tam bylo náledí. Azto šlo do smyku (hodiny) a mně se zastavil čas. Točil jsem volantem a auto srovnal asi po pěti, či šesti otáčkách a pomalu zastavil.Pro mne ten smyk trval celou věčnost a rukama jsem pracoval celkem pomalu. Holky však tvdily,že smyk netrval ani dvě vteřiny a moje ruce se pohybovaly tak rychle, že skoro nebylo možné je sledovat.Tomu se říká relativita času. Zkrátka adrenalin dokáže zrychlit myšlení a spomalit vnímání času a je možno tvrdit a možná dokázat, že vnímání času je u lidí pojmem naprosto relativním a kařdý běh času vnímá jinak.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 15/12/2009 : 14:06:37
|
Já bych řekl, že jsi uhodil hřebíček na hlavičku. I mouchy mají jiné vnímání času než třeba želvy (dva totální extrémy). Proč by to mělo být jinak i u různých lidí, když je třeba prokázaný určitý rozdíl mezi rychlostí reakce u každého jednotlivého jedince. V jednom dílu Dr. House jsem viděl malého autistu, který vnímal svět ultra zpomaleně, voda se před ním přelévala jak ve zpomaleném filmu. Proti tomu bych si chtěl něco zahrát, to by byl soupeř . |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/12/2009 : 14:55:15
|
Neronisi.
Tak to bys jako soupeř zabědoval. Pokud vnímá tu vodu pomalejší znamená to, že jeho myšlení pracuje rychleji třeba díky tomu,že vylučuje víc adrenalinu, takže tvoje myšlení by bylo oproti jeho velmi pomalé. Ono to možná bude všechno v tom adrenalinu. Ve stáří má člověk toho adrenalinu méně a tak myslí pmaleji a čas mu běží rychleji. Tak mne napadá, že ta frekvence, rychlost myšlení by šla měřit,protože se jedná o frekvenci totožnou s frekvencí smyslových vjemů.Stroboskopickým jevem by bylo možno monetální frekvenci změřit za pomoci přístroje a zraku. Ve výsledku bys poznal, jak se liší vnímání času u různých lidí a myslím, že výsledek by byl dost zajímavý. U závodníka formule bys nejspíše naměřil vysokou frekvenci a starého člověka velmi nízkou,takže tomu závodníkovi ubíhá čas pomaleji a dědkovi rychleji. Hihihi.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 15/12/2009 : 15:37:36
|
Sakra, to by byl hokejový brankář, škoda, že je s takovými autisty dost komplikované mluvit. To je zajímavý nápad. Možná by se ten úbytek adrenalinu u senilů dal kompenzovat takovým tréninkem. |
 |
|
Topic  |
|
|
|