www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Obhajoba Boha.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/10/2009 :  18:55:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milane.
To s tím lotosem znám a s tím Ježíšem jsme na tom podobně i když každý jinak. Já jsem vycházel s obsahu podobenství a proto to vlastně nemohu dokázat. Ty jsi vycháel spíše s povrchního znění a stejně jako to nemůžeš dokázat. Pokud někdo ví, že je v písmu předpovězeno, že spasitel zemře na kříži a třeba že bude zrazen a chce být jako mesiáš uznán, pak vše provede pro to aby ukřižován byl .Lidé často staví pravdy nad život sám. Podívěj se na sebevražedné teroristy.To je naprosto totéž, jen tak činní ve prospěch pravdy muslimské, on to udělal ve prospěch pravdy své. Já ho však nesoudím,protože si uvědomuji úroveň v té době, kdy žil a vím, že totéž těžko chápou lidé v době dnešní. Nejspíše bych to na jeho místě vzdal také. S tou Marií? Mno. V té tvojí podobě to o ničem nevypovídá a v podoběnstvích nového zákona není jediná zbytená informace. To mně nesedí.Kdybych tě řekl,že Ježíš byl nejmladším ze čtyř dětí a jeden s jjeho bratrů byl rabínem,asi bys nevěřil.On bral tu první část života tak jako by ji žil někdo jiný a své narození určuje do doby vstupu do nového života, který se od předešlé části zcela lišil. V jednom podobenství o tom hovoří (dopis)jako by popisoval zcela jiný život, jiného člověka. Asi by ho Marie v tom věku rodila,protože mu bylo skoro třicet a byl to tesař. Gokážeš si představit jak to vytáčelo ty rabíny a tehdejší vzdělance? Navíc on si nárok na trůn nikdy nedělal.On říkal,že jeho je královstí nebeské,čili v překladu duševní bohatství,či pravda, což odpovídá i slovníku podobenství a slovníku Babylonskému.Pokud chceš porozumět celku,pak musíš do mysli přijmout celek. Teprve potom tě dojdou souvislosti. Ale myslím, že by ses o to raději neměl pokoušet. Mohl by sis zničit mozek a kdyby jsi i k cíli došel,byl bys s tím také sám. Co by tě bylo platné,žes jej pochopil,když by tě stejně nikdo nevěřil. Takže na to raději zapomeň.
Poznámka. V pohádkách užívajících stejný slovník je králem buďto pravda, nebo také všechen lid žijící v jedné pravdě. Skutečný panovník je dle tohoto slovníku mocným zlým čarodějem, nebo samotným ďáblem. V podoběnství nejde o podobu, ale vlastnosti, třeba zneužívání schopností,čili moc lidská.Králem je tedy ten,kdo lidem slouží lid vede. A za takového krále se Ježíš považoval a takovým králem skutečně byl a to i po své smrti.

MB
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 24/10/2009 :  20:36:17  Show Profile  Reply with Quote
Milý příteli Miloslave.

Já též vycházím ze skutečností a fakt o Ježíši.
Od Templářských rytířů je známo, že jediní znali pravdy tajemství a mystéria o grálu.
Od Emi Jungové, která ženy C.G.Junga též vyšla zajímavá kniha o grálu.
A všechny schody a spojitosti se shodují.
Templářští rytíři vznikly na popud hledání grálu Ježíše Krista a pod zámýnkou utvoření a mnišského bojovného řádu. Se vydali po posvěcení Papežem do svaté země.
Prozkoumat tenkrát již ruiny Šalomounova chrámu.
Kde v podzemních katakombách a tunelech nalezli pravdy pravd.
Našli svitky, a i archu úmluvy.
Tenkrát těch rytířů bylo jen 9. A jejich symbol byl cudnost a chudoba kromě válčení.
A však, když přije-li ze svaté země celí řád se začal rapidně rozrůstat nabývat na gigantičnosti takových rozměrů že i samotní šlechtici a králové jim darovali a dávali svá území.
Za dvě 200.století kdy ten to řád vládl až nakonec byl mučen a umučen rozpustěn s kacířství kvůli králi Sličnému tak zvanému penězokazi.
Se zrodil řád Svobodných Zednářů kameníků a dělníků.
Kteří pracovaly na Templářských stavbách.
Templáři započaly nový styl období Gotiky.
A barometr, Který byl nad vstupními vchody do katedrál byl jakým jsi mystickým upoutáním a vzpomínkou na Ten to řád.
Řád Svobodných Zednářů převzal různá tajemství a za svěcovací rituály od Templářských rytířů.
Přísahaly, že budou dále kráčeti v šlépějích těch to rytířů.
Které ve středověku přirovnávali k Artušově Kulatému stolu.
Ale tajemství zahalená pod nánosem doby doby jsou tak mlhavá a nepropustitelná, že i sám Francouský Císař jak se nechal titulovat Bonaparte Napoleon. Se vydal po stopách tajemství Rytířského řádu až do samotného Egypta kde toto tajemství a vše kolem Svyngy a Cheopsovy Piramidy na Gýzké Planině začalo.
Tvůj Přítel Milan.Miló.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/10/2009 :  08:19:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milane.

Mrzí mne, že jsem se nechal strhnout a zabředl do takových úvah.Nebyl to můj záměr a vše bylo o něčem jiném.Takže na to zapomeň, jako by toho nikdy nebylo. Ten směr jsi určil ty a já jsem tě jen vyšel vstříc nedbaje, toho že lezu do bezedné bažiny. Nyní jsem opět na pevné zemi a ty na moje slova s bažiny zapomeň.

MB
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 25/10/2009 :  11:35:22  Show Profile  Reply with Quote

Milý Příteli Miloslave.
Zase až v takové bezedné bažině se nenalézáš.Věř tomu.
A už vůbec nesmíš zabřednout zase tak abys přestal hledat.
Hledat a ptát se po smyslu života je nám všem dáno.Dáno tak, že mi sami chceme jíti cestou šťastného smíření.
Smíření samy se sebou a se vším co jsme si na ten to svět sebou přinesly.
Jsme jako houba lačnící po znalostech jsme jako Slunce při rozbřesku nového poznání.
Poznání pravdy o tom všem co nás zahalilo do závoje iluze Mají (do Klamu a sebe Klamu).
Ptej se tak i ten Lotos vyrůstá z bážiného zabláceného dna jen proto aby na povrchu vod ukázal svou dokonalost a svou jasnou záři.
Lotos, který se při soumraku zavírá a při rozbřesku opět otvírá.
Tvůj Přítel Milan.Miló.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/10/2009 :  16:00:01  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milane, příteli.

Tohle je poezie a na poezii je možno odpovídat opět jen poezií,nebo a to není moc chytré rozebíráním každé řádky zvlášť a na každou řádku odpovídat mnoha stránkami textu. Ve výsledku to pak vyjde jako trapné a oproti poezii primitivní.Proto za sebe mohu říci jediné. "Snad tě rozumím, ale komentovat to nebudu."
----------------------

I vzepnul se květ lotosu
v smrtelné křeči v září měsíce
a pyšná žába s nudlí u nosu
řekla, "O co jde? vždytˇ jsou jich tisíce.
------------------------------------
MNo a nyní mně odpověz bez poezie.O)
Klidně to mohou skusit i ostatní a myslím, že každý v tom najde cosi zcela jiného.

MB
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 25/10/2009 :  18:03:32  Show Profile  Reply with Quote
Milý příteli Miloslave.

Já bych udělal asi takovou to mou psychoanalýzu.
Květ Lotosu je tam dole tak jako vzrůstá a vyrůstá ze dna bahna tak i Kundalini Hadí síla spící u kořene páteře ve třech a půl levotočivých závitech při probuzení ze sexuální čakry Muladhary. To je s toho bahna na dně jezera vstoupá a propaluje čakru po čakře.
V smrtelné křeči v záři měsíce bych Analyzoval jako že, když při probuzení Kundalini, která byla zakleta do lidského těla, protože svedla nejvyššího Boha Šivu do lidského těla byla uvržena aby nás vedla za světlem k onomu Šivovi.
A proto každé probuzení Hadí sily božské Kundalini je tou opravdovou křečí a poznáním v záři měsíce se rozumí to že měsíční světlo je odrazem a slunečního jasu.
A pyšná žába s nudlí u nosu by se dalo analyzovat jako, že po probuzení hadí síly kundalini se vše jeví transpersonálněji a čistěji tak, že závist a nenávist je sekundárním činitelem svých primárních veličin. Tak, že kolektivní nevidomí lidí vidí jen to co vidět chtějí.
Řekla vše vždyť jsou jich tisíce bych analyzoval jako že každý z nás má v sobě onu schopnost a latentní skryté síly, které při postupování ze dna z bahna ze sexuální čakry až Muldhary až po vrcholnou čakru Sahasraru dojde jako ten lotos očištění a květ lotosu se zjeví nad hladinou.

Tak to by byla má psychoanalýza Milý příteli Miloslave.
Je to jen můj výklad a nic víc tak taky na to každý člověk musí koukat a brát to tak.
Tvůj Přítel. Milan. Miló.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 26/10/2009 :  08:19:37  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milane.
Necháme vyjádřit se ostatní a nebudu nyní říkat, zda jsi se skutečnému obsahu přiblížil, nebo se od něj vzdálil. Jen tě upozorňuji na to,že tento verš má naprosto přesný a pevný obsah,jako podobenství a přesto každý najde cosi jiného. Uvidíme, kdo se tomu skutečnému obsahu nejvíce přiblíží.(jestli vůbec někdo najde zájem a odvahu)Mohu tě dát jen jednu radu. Převáděj si věci a jevy na jejich vlastnosti a sleduj souvislost příčin vycházejících z vlastností a jejich důsledků.Ve výsledku by měl vzniknout souvislý a navzájem propojený algoritmus.Žádné slovo ve verši není zbytečné.

Mimochodem jsi na poetiku odpověděl Buddhistickou poetikou a to je opět podobenství a jeho obsah je možno vyložit si různě.Je to jako odpovědět otázkou na otázku. Já jsem tě chtěl tímto ukázat nevýhodnost užití poetiky na nesprávném místě. Faktem však je, že poetiku není možno soudit a i kdybys poetikou říkal nesmysly, není možno to spolehlivě posoudit, analyzovat, či dojít k nějakému konkrétnímu výsledku.

MB
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 26/10/2009 :  14:07:57  Show Profile  Reply with Quote
Milý příteli Miloslave tak ano.
Necháme nezávazně a nesmlouvavě promluvit i druhý.
Aby vyjádřily své ideály a myšlenky, které jsou důležité a nestranné.
Budeme vésti dialog, který se svou návazností a seskupením různých stran bez předsudků stane tím čemu se říká. Stav plný vzájemného pochopení a porozumění.
Protože jen tak se dá řešit to co řešit jde.
Bez vzájemnosti, ohledůplnosti a tolerance nelze se dobrati konstruktivních a racionálních důsledků na bázi iracionálního prožívání a stavění nového konstruktivnějšího myšlení.
Myšlení jenž naplňuje to co člověka dělá člověkem.
Jen ten kdo dokáže prolomit bariéry a mantinely vlastních předsudků dokáže, přijmouti sám sebe a vše ve světě.
Jen ten kdo budu míti co říci tak jen ten dokáže pokořiti sám svoje předsudky.
Tvůj Přítel Milan.Miló.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 26/10/2009 :  21:20:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milan.Miló

Milý příteli Miloslave tak ano.
Necháme nezávazně a nesmlouvavě promluvit i druhý.
Aby vyjádřily své ideály a myšlenky, které jsou důležité a nestranné.
Budeme vésti dialog, který se svou návazností a seskupením různých stran bez předsudků stane tím čemu se říká. Stav plný vzájemného pochopení a porozumění.
Protože jen tak se dá řešit to co řešit jde.
Bez vzájemnosti, ohledůplnosti a tolerance nelze se dobrati konstruktivních a racionálních důsledků na bázi iracionálního prožívání a stavění nového konstruktivnějšího myšlení.
Myšlení jenž naplňuje to co člověka dělá člověkem.
Jen ten kdo dokáže prolomit bariéry a mantinely vlastních předsudků dokáže, přijmouti sám sebe a vše ve světě.
Jen ten kdo budu míti co říci tak jen ten dokáže pokořiti sám svoje předsudky.
Tvůj Přítel Milan.Miló.

:-) já se po přečtení tohoto cítím asi tak, jak si myslím, že bych se cítil, kdybych si do vlasů (i všude na tělo a do pusy) místo šampónu dal med a rozmazal jej v nich

jinak ta básnička je prostě hezká básnička..a dál to neznásilňujte lidi ;-) ...rád bych ale zvěděl, co je to za sbírku...že bych si ju vypůjčil možná..
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/10/2009 :  07:52:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.

Máš li na mysli ten verš,o lotosu, pak máš smůlu- Ten jsem vymyslel sám abych Milanovi cosi ukázal. V žádné sbírce tedy není, pokud já vím a nejspíš ani nikdy nebude. Vím jak se tvoří básničky, dokáži je dělat, ale moc mne to nebaví. Nyní spíše pracuji na textech písniček a nikoliv proto, že by mne to kdovíjak bavilo,ale proto,že mám hodně nápadů na muziku a nemám textaře. Druhým důvodem je fakt,že se mně zalíbilo několik písniček v angličtině a český text k nim chybí. A tak básním až se ze mne kouří i když mne to ani moc nebaví. Všechno to má příčinu v těch stažených stylech pro klávesy. Některé jsou skutečně nádherné a bylo by škoda je nevyužít a navíc mne inspirují a ty nové melodie vznikají téměč okamžitě, dalo by se říci LIVE.

Rezavý les (Rz wald)

Rezavý les zadumaně mlčí
jen sýček do tmy zírá
zarostlé kapradím jsou cesty vlčí
místo studánky je suchá díra

Hihihi
Skus udělat rozbor tohoto. Rada. Není to o lese,ale lidech.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 27/10/2009 :  18:45:24  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Máš li na mysli ten verš,o lotosu, pak máš smůlu- Ten jsem vymyslel sám abych Milanovi cosi ukázal.
a víš, že mě to napadlo? :-) ...ta žába s nudlí u nosu totiž.. to bylo takové hodně svérázné... :-)

quote:
Rezavý les (Rz wald)

jůůůů...tys mi napsal básničkůů ??? =o)
...děkujííí

(tak jo, teď si ještě oblíknout nějaký růžový šatičky, pentli do vlasů a je to dokonalý... :-P)

quote:
Rezavý les zadumaně mlčí
jen sýček do tmy zírá
zarostlé kapradím jsou cesty vlčí
místo studánky je suchá díra

Hihihi
Skus udělat rozbor tohoto. Rada. Není to o lese,ale lidech.

MB

ty jsi talent člověče...
..jen to "jen" bych nahradil "v něm" (nebo nějak tak), protože to mate-- "jen" mám spojeno v mysli s výjimkou (podobně jako "pouze") nebo s odporováním (podobně jako "ale")
...a "zírání" není výjimka ani rozpor se "zadumaným mlčením"

..ale jinak super

...uplně se v tom vidím....básnička popisuje mou typickou interakci ve třídě se spolužáky

...a taky jsi konečně dodal smysl té přezdívce Rzwald...až se mě někdo bude ptát, co to znamená, tak řeknu, že rezavý les...to se mi líbí
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 27/10/2009 :  20:06:22  Show Profile  Reply with Quote

Milý Příteli Miloslave a Razwalde.

Aby toto téma nezapadlo prachem tak se pokusme jej analyzovati spolu.
Já se pokusím vytvořiti analýzu na první dva verše a to ostatní nechť dodělá kdo budeme míti náladu a chuť to vylepšit a dopracovat.

------------------------------
Rezavý les zadumaně mlčí
jen sýček do tmy zírá
------------------------------
Rezavý les bych přenesl ve své analýze do toho to světa v němž vše bez jakého koly přičinění a smyslu lidí po tom ptáti se po vlastních příčinách a důsledcích hledají hlavně chyby v těch druhých.
Ač trám v jejich oku je mnohem větší než tříska v oku jiné osoby.
Rezavý je synonymem něčeho co už dochází co už na sebe vzalo punc rzi.
A to co rezavý též po sléze děravý.
A díry, které se tak stávají našimi prvotními hříchy se rozkládají pod nánosem vlastních chyb a omylů.
Omylů jenž se stávají našimi vžitými a dogamtizujícími přesvědčeními, které nechceme za nic na světě měnit.
Protože tím bychom ukázali okolí své slabé stránky.

Jen sýček do tmy zírá.
Bych analyzoval tak to, že jen tehdy kdy přijde temnota a každý si může jíti svou nevázanou cestou bez jakýchkoli pravidel a hodnot je tím nejlepším co každý chce.
A však nenaplnitelnost a stav beze štěstí ho opět katapultují tam odkud přišel do temnoty, kde nezáří lumen (světlo) světlo, které v nás sice tam někde hluboko probleskuje v pramíncích světla vyzařujících do éteru kolem nás, a však nás nenaplňuje.
Žijeme jako na rozbouřeném moři a jsme jako koráby bez kormidelníka.Jako trosečníky na pustém ostrově.
Ten sýček má i další vlastnost v onom verši a tu, že jen sýček v noci vidí tak dobře zářící Lunu, že mu neunikne nic co ozáří a prozáří jeho vlastní nitro.
Nitro plné světla.
Světla jehož záře plane nad krajinou v podobě třpytících se hvězd.
A jeho touha vzlétnouti je zakořeněna tam hluboko v našich srdcích a však marnost a samotná nevole pohleděti do svého vlastního Nitra mu brání nalézti.
To opravdové štěstí, harmonii a klid. V srdci.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/10/2009 :  11:05:34  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Myslím,že Rzwald vše přijal jako celek,jako algoritmus a díky tomu pchopil s toho verše to podstatné i když vyslovit, nebo napsat toto by bylo na rozsáhlou práci. Ukázal,že pochopil základ.
Milan si to vše rozdělil do sektorů a toto jej zavedlo daleko od podstaty. Jenže Milane. Tohle bylo určeno specielně Rzwaldovi a jen on to mohl pochopit, protože jedině on se zná. To o Lotosu bylo určeno tobě.
Rzwalde.
Dojdeš ještě dále,když si převedeš slova na vlasnosti a jevy,které si spojíš do jednoho smysluplného algoritmu, ukáže se tě, že tento algoritmus odpovídá jinému, třeba z jiné oblasti vědy,čili lidského poznání.Veršem, či podobenstvím je možno mluvit o něčem prostém třeba něčem s živé přírody a obsahem může být třeba fyzikální, či matematický vzorec.Vlastně již takto k tomu částečně přistupuješ. Pokud se toto naučíš a využiješ totéž třeba u podobenství, či pohádek,pak v nich najdeš poklady o jakých zatím nemáš ani tušení.Budeš však narážet na tytéž styly,které jsou obsahově prázdné a jsou pouhou napodobeninou.Postupně se naučíš ty pravé od napodobenin rozeznávat,ale to bude nejspíše hodně dlouho trvat. Pokud máš rád odhalování tajemství, která jsou ostatním ukryta, stane se toto pro tebe celoživotním koníčkem.
Snažím se nyní vytvořit verše obsahující matematický vzorec, který dozajista znáš abys věděl jak se to dělá, ale bude to chvíli trvat a chce to nápad,či inspiraci. Musím totiž algoritmus toho vzorce převést do algoritmu čehosi jiného tak aby si algoritmy přesně odpovídaly a to u matiky pro mne není příliš lehké.

MB
Go to Top of Page

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 28/10/2009 :  13:18:01  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
Slávo
To s tou žábou mi prosím tě vysvětli. A ještě otázku. I když si to vymyslel přímo na Milana. Není možné, abych si tam dosadil svou myšlenku? Lépe řečeno. Pokud se bavíme o podobenství. Každé slovo má svůj význam, ale přeci těch význámů tam může být celá řada. Takže můžu si tam dosadit svou myšlenku, aniž bych jakkoli narušil slova té básničky?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/10/2009 :  16:04:44  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Sokrate.

Odpověď zní ano. V podobenství může nalézat téměř každý cosi jiného, jako si algoritmy různých jevů navzájem odpovídají. Věř že autor sám se mnohdy diví, co vše lidé v jeho podobenství najdou a co třeba ani sám netušil. Je docela možné,že by se Buddha divil, co jsem to v jeho podobenství o stromu znaků našel.Chceš li podobenství zničit,pak z něj udělej pravdu.Vyložím li tě to s tou žábou,pak v tom budeš vždy vidět pouze toto a nic jiného.Jistě si vzpomínáš na školní léta, na výchovné koncerty,kde nějaký moudrý pán vysvětloval skladbu Bedřicha Smetany Vltava. Popisoval pramínek a ukazoval jak jeho zurčení krásně vystihují trylky smyčců a poktačoval až k tomu jak melodie vystuhuje jak se Vltava vlévá do Labe. Tehdy jsem jej obdivoval, dnes bych jej nakopal víš kam. Od té doby tam nejsem schopen poznat nic jiného a jsem tím okraden o vše to krásné co jsem mohl objevovat. I hudba může být podobentsvím a vyložíš li podobenství, stane se pravdou a ztratí svou schopnost aktivovat myšlení.Pravda je smrt a proto hledej sám.
Pokud dokážeš číst algoritmus a dokážeš tento dodržet, můžeš vyměnit třeba všechna slova podobenství a na výsledku se nic nezmění. Nedokážeš li porozumět algoritmu a vložíš slova jen proto aby to lépe znělo, pak tím můžeš zničit svázanost algoritmu a tím jej udělat nesrozumitelným, nebo vedoucím kamsi zcela jinam.

MB
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000