www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Obhajoba Boha.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 07/10/2007 :  00:12:48  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Davide.

Musím ocenit fintu, kterou jsi udělal.Zpochybnit to co se dokazuje každou setinu vteřiny samo, je exelentní a je jasný tvůj cíl. Pro mne je to však s prominutím nesmysl.Nesmyslem by bylo abych se snažil dokazovat to, co se dokazuje samo a proto říkám "No comment".Jestli je to tobě k něčemu, to nevím, ale mně je to k ničemu stejně jako to tvoje absolutní bytí.

Gato.
Zde nejde o 40 let nějakého vnucování názoru, ale o obyčejný vývoj lidského poznání, které poznalo mnohé zákonitosti a toto poznání vedlo k oslabení idealismu.Že ty a tobě podobní tyto poznání ignorujete a žijete na úrovni archaické je vaše věc. Hlavně že tyto názory ostatním nevnucujete násilím.

MB

Podivej, Jsem a vnimam je zakladni tvrzeni, elmentarnejsi uz rici nelze.
A z nej se neda odovodit existence sveta...
Precti si treba neco o silipsismu, napriklad. Nelze vyvratit...
A uz to bere matrerialismu pudu pod nohama...
Vsak se s nim Lenin ve svych spisech neco natrapil)))
Ale my ne popirame zakonitsti...
V simulaci mohou byt zakonitsti...
Ja se drzim prisne logiky... Narozdil prave od vas...

Zapominas, ze existence sveta je jen predpokl;ad, a kdyuz zapomenes, ze je to predpoklad, stava se slepou virou...
Prave naopak, vysvetli treba princip synchronicity v psychologii, a spoustu ddalsich jevu...
K mnohym z nich je treba odmitnou existenci sveta, jinak jsou nevysvetlitelne
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 07/10/2007 :  13:06:31  Show Profile  Reply with Quote
Mnoho věděckých teorií stojí na předpokladech, které se nedokazují, nýbrž vykazují. A věda sama každý den potvrzuje, že ony předpklady jsou zcela správné.
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 09/10/2007 :  23:42:32  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rajis

Mnoho věděckých teorií stojí na předpokladech, které se nedokazují, nýbrž vykazují. A věda sama každý den potvrzuje, že ony předpklady jsou zcela správné.

V simulovanem svete mohou se jevit mnohe predpoklady, jako spravne, ale maji omezenou platnost....
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/10/2007 :  09:27:31  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Davide.

každý člověk na této planetě má šest smyslů.Zrak, čich chuť, hmat a rovnováhu. Každý s těchto smyslů dodává mozku informace.Kterýkoliv ze smyslů může dodat do mozku chybnou informaci,ale jsou zde ostatní smysly, které celkovou informaci upřesní. Když tento svět všichni lidé na planetě vnímají jako realitu, pak je zde téměř sto procent jistoty že tomu tak je. Oheň tě polálí i tehdy, nepovažuješ li jej za realitu. Projekce ohně tě nepopálí i když máš dojem, že je to vjem reálný. Vždy jsou zde další smysly, které tě relitu ukáží. Ty stavíš tak zvaný sedmý smysl proti těm šesti. Jenže ten sedmý je závislý na informacích, které dodalo těch šest smyslů, čili je podřízený těm šesti. Považuješ tedy za hlavní ten, který je ostatním podřízený a vjemy těch šesti spochybňuješ. Tvoje logika je skutečně zajímavá,ale spíše s psychiatrického hlediska.

Myslím a vnímám tedy jsem. Zajisté je toto nespochybnitelné,ale já jsem kdisi při nehodě prošel klinickou smrtí. Nevnímal jsem a nemyslel a přesto jsem byl. Jsou i lidé, kteří prošli dlouhodobým komatem a poté se probrali k vědomí. Byli, či nebyli? I mrtvý člověk je i když nevnímá a nemyslí. Nemůže však říci že je,ale vnímají to ostatní, kteří mohou říci, že je. A právě v tom to je. Realita je vnímána mnoha lidmi a to téměř vylučuje tvrzení že svět není realitou.
Tím však není řečeno, že by nemohl jedinec svět vnímat jako matrix¨, cosi jako projekci do vědomí. Jsou i jedinci, kteří jsou přesvědčeni, že jim holé ruce stačí na to, aby mohli létat a tak skočí z nějakého vyvýšeného místa a zabijí se. Kdybys jim stokrát říkal, že podléhají omylu, stejně tě neuvěří a jak vidím, je to i tvůj případ. Nyní jde jen o to, abys tomuto nepodlehl natolik, že bys riskoval svůj život ignorujíc svět jako realitu. Ta reality se totiž neustále dokazuje sama a někdy dost tvrdě. Nyní tedy nejde o tvé tvrzení,ale o tvé zdraví a život. To je důležitější, než jakákoliv pravda.Dokud si o tom pouze s námi povídáš, je to ještě dobré. Kdybys dostal nápad své tvrzení dokázat, pak se obrať na dobrého psychiatra. Jde o život a když jde o život vše ostatní zůstává stranou. Tahle moje slova nejsou snahou tě urazit, ale snahou pomoci tě. Jak to však přijmeš, je tvoje věc.

MB
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 10/10/2007 :  22:42:09  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:

Davide.

každý člověk na této planetě má šest smyslů.Zrak, čich chuť, hmat a rovnováhu. Každý s těchto smyslů dodává mozku informace.Kterýkoliv ze smyslů může dodat do mozku chybnou informaci,ale jsou zde ostatní smysly, které celkovou informaci upřesní. Když tento svět všichni lidé na planetě vnímají jako realitu, pak je zde téměř sto procent jistoty že tomu tak je. Oheň tě polálí i tehdy, nepovažuješ li jej za realitu. Projekce ohně tě nepopálí i když máš dojem, že je to vjem reálný. Vždy jsou zde další smysly, které tě relitu ukáží. Ty stavíš tak zvaný sedmý smysl proti těm šesti. Jenže ten sedmý je závislý na informacích, které dodalo těch šest smyslů, čili je podřízený těm šesti. Považuješ tedy za hlavní ten, který je ostatním podřízený a vjemy těch šesti spochybňuješ. Tvoje logika je skutečně zajímavá,ale spíše s psychiatrického hlediska.

Myslím a vnímám tedy jsem. Zajisté je toto nespochybnitelné,ale já jsem kdisi při nehodě prošel klinickou smrtí. Nevnímal jsem a nemyslel a přesto jsem byl. Jsou i lidé, kteří prošli dlouhodobým komatem a poté se probrali k vědomí. Byli, či nebyli? I mrtvý člověk je i když nevnímá a nemyslí. Nemůže však říci že je,ale vnímají to ostatní, kteří mohou říci, že je. A právě v tom to je. Realita je vnímána mnoha lidmi a to téměř vylučuje tvrzení že svět není realitou.
Tím však není řečeno, že by nemohl jedinec svět vnímat jako matrix¨, cosi jako projekci do vědomí. Jsou i jedinci, kteří jsou přesvědčeni, že jim holé ruce stačí na to, aby mohli létat a tak skočí z nějakého vyvýšeného místa a zabijí se. Kdybys jim stokrát říkal, že podléhají omylu, stejně tě neuvěří a jak vidím, je to i tvůj případ. Nyní jde jen o to, abys tomuto nepodlehl natolik, že bys riskoval svůj život ignorujíc svět jako realitu. Ta reality se totiž neustále dokazuje sama a někdy dost tvrdě. Nyní tedy nejde o tvé tvrzení,ale o tvé zdraví a život. To je důležitější, než jakákoliv pravda.Dokud si o tom pouze s námi povídáš, je to ještě dobré. Kdybys dostal nápad své tvrzení dokázat, pak se obrať na dobrého psychiatra. Jde o život a když jde o život vše ostatní zůstává stranou. Tahle moje slova nejsou snahou tě urazit, ale snahou pomoci tě. Jak to však přijmeš, je tvoje věc.

MB

Mylis, se, min imalne dve miliardy hop povazuji za prelud, buddhiste, hi8nudiste, taoiste....
Takze Tvuj p red poklad kdyz vsichni, je naprosto mylny...
Ale dokonce, i kdyby ani jediny clovek, neme l shodny nazor semnou, nic tyo na faktu nezemeni...
nebot, jak jsme rejkli, solispsismus je nevyvratitelny, tedy, nelze dokazat, ze je i jine jsem, ktere vnima, jako moje, to je pak predpoklad.... Proto udaj o m n ozstvi lidi nema zadny smysl...

Projekce ohne te popalit muze... Sluysel jsem o pripadu, kdy nekdo nekho nastval, ten vzal rozhaveny pohrabac, a druhym (studenym koncem ) se ho dotlk...
Dotycny silene zarval a naskakaly mu puchyre a neveril, ze se ho nedotkl zhavou casti...
Ohen pali jen toho, kdo neoivlada zivly, jinak je znamo, ze spoustu mudrcu v inddii v ohni sedalo i nekolik dni, bez nejmnensi ujmy a to i ve 20 stoleti. To nejsou stare informace...
Pro lidi, kteri veri ve fyzilkalni svet jsou nestravitelne. Takovych lidi je samozrejme vice...
Clovek ma take vnitrni smysly...

Pokud slepec tvrdi, ze neni mesic, protoze ho nevidi, podoba se Tobe...
Cvicenim jogy se daji otvirat i jemnejsi smysly, a pak samozrejme mas daleko sirsi vnimani... ( Pokud budu tedy predpokla dat jina jsoucna, pak cdojdu k podbnym zaverum, jako napriklad buddhismus ) Vse se odehjrtava jen na urovni absolutniho snu... Bdeli stav, spanek, a spanek bezesnu, je soucasti absolutniho snu... Mohu pouzit i reality, ale to nby te matlo, i kdyz je to totez... Ale nehmotne reality., Hmotna neni.
Ovsem, 40 let minuleho rezimu se na tobe podepsalo...

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/10/2007 :  06:48:44  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Davide.

K tomuto tématu jsem řekl co jsem říci mohl. Tvoje pravda matrixu je pro mne nepravděpodobná a proto ji nebudu směšovat s reálným životem. K tomuto tématu se tedy již nebudu vyjadřovat.Není to tím, co by mne zajímalo a není to k ničemu dobré. I kdyby tomu tak bylo, jak tvrdíš, žil bych stejně jako předtím.Na plané tlachání nemám chuť.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 12/10/2007 :  09:54:47  Show Profile  Reply with Quote
Davide,
ty počítačové světy jsou méně reálné než tento svět ve bdění.
Buddhisté, jogíni,...říkají, že svět není nejvyšší Skutečnost, pojmenovávají nejvyšší Skutečnost různými jmény Nirvána, Tao, Šiva...

Svět je skutečnost, ale není nejvyšší Skutečnost.

Reality, řazeny sestupně od nejvyšší po nejnižší
Nejvyšší Skutečnost
Svět bdění
Svět snění
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 13/10/2007 :  22:07:40  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:

Davide.

K tomuto tématu jsem řekl co jsem říci mohl. Tvoje pravda matrixu je pro mne nepravděpodobná a proto ji nebudu směšovat s reálným životem. K tomuto tématu se tedy již nebudu vyjadřovat.Není to tím, co by mne zajímalo a není to k ničemu dobré. I kdyby tomu tak bylo, jak tvrdíš, žil bych stejně jako předtím.Na plané tlachání nemám chuť.

MB

To, co tvrdis, je v rozporu s logikou...
Na zaklade jakych dat stanovujes PRAVDEPODOBNOST ?
Vis, ze rikas NESMIRNOU HLOUPOST ?
Prosim, vyznas se vubec v LOGICE ?
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 13/10/2007 :  22:18:31  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gato

Davide,
Buddhisté, jogíni,...říkají, že svět není nejvyšší Skutečnost, pojmenovávají nejvyšší Skutečnost různými jmény Nirvána, Tao, Šiva...

Nejvyšší Skutečnost
Svět bdění
Svět snění

Absolutno zahrnuje vse, i bytosti, kteri veri v objektivni skutecnost, ac, takova neexistuje...Dokonce absolutno zahrnuje v sobe i nazory na svoji neexistenci...
absolutno je neco , jako trida vsech mnozin...
Dlit to co je na stupne, je prave dualni mysleni...
Go to Top of Page

Petr Dub
Nový uživatel

3 Posts

Posted - 17/10/2007 :  03:43:31  Show Profile  Visit Petr Dub's Homepage  Reply with Quote

Vážená paní, vážený pane,

obracím se na Vás s laskavou žádostí o spolupráci na konceptuálním projektu pracovně nazvaném Pokud existuje.

V případě zájmu o participaci doplňte prosím následující větu:

„Pokud existuje Bůh, …“

Vyplněný formulář zašlete na e-mailovou adresu pokudexistuje@petrdub.cz. Upřímně děkuji za Váš případný zájem.

S přátelským pozdravem Petr Dub
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 18/01/2008 :  16:21:35  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DavidPraha

quote:
Originally posted by Gato

Davide,

Nejvyšší Skutečnost
Svět bdění
Svět snění

Absolutno zahrnuje vse, i bytosti, kteri veri v objektivni skutecnost, ac, takova neexistuje...Dokonce absolutno zahrnuje v sobe i nazory na svoji neexistenci...
absolutno je neco , jako trida vsech mnozin...
Dlit to co je na stupne, je prave dualni mysleni...

Děkuji za upřesnění.

Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 02/10/2009 :  21:53:16  Show Profile  Reply with Quote
Chtěl bych prosím vložit video.Dekuji za odpověď Milan.Miló.Do toho to topicu a však neumím anglicky.Mohli by jste mi dát vědět na e-mail cjung@seznam.cz
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 03/10/2009 :  10:07:06  Show Profile  Reply with Quote

Dobry den chtel bych zde ulozit nejakou fotografii a vsak mi to nejde mam jine rozliseni pixelu nez je tam uvedeno.Dekuji Milan.Miló

Ahoj tak jsem se opět přihlásil a však promiň te mi prosím, kdybych hned neodpovídal.
Milan.Miló.

Edited by - Milan.Miló on 03/10/2009 10:11:35
Go to Top of Page

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 06/10/2009 :  18:46:01  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
Slávo.
Co se týče otázky reality světa v němž žijeme.
Už nesčetněkrát si tu psal své názory o pravdách. Jak se postupně k té nejvyšší a jediné správné pravdě přibližujeme. Proč ale stejný postoj nezaujmeš ke svému okolí(skutečnost světa) nechápu. Nebo máš možná stejný názor, jen tvé příspěvky se jeví opačně než bys chtěl.

Nemohu říci, že žiji ve skutečném světě. V tom jediném,opravdovém. Připomíná mi to fráze o věčných pravdách. Přeci jen nechci být tak egocentrický a naivně si myslet,že to co vnímám já, musí být zákonitě to jediné správné a prvořadé. To, že to stejné vnímá několik lidí nic neznamená. Všichni pozorujeme tento svět stejnými smysly, byla by asi někde chyba kdyby jej někdo vnímal rozdílněji než ostatní. S absolutní jistotou mohu jen tvrdit, že tento svět vnímám.

Neznám všechny zákony ve vesmíru o hmotě a energii a jsem přesvědčen o tom, že je nezná ani věda. Na druhou stranu by bylo jistě nelogické tvrdit, že tento svět, který vnímáme neexistuje. Jestliže to tak někdo vysloví, pak s velkou pravděpodobností tím nemyslí, že tento svět ve kterém žijeme sám o sobě neexistuje. Byla by to blbost. Z ničeho se přeci nemůže vytvořit něco, byt to není hmotné podoby.
Někteří lidé jen chtějí poukázat na skutečnost, jak málo toho o sobě víme a tím pádem ještě méně o svém okolí(světě jež vnímáme), který s námi logicky souvisí.

Edited by - Sokrates on 06/10/2009 18:48:39
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/10/2009 :  11:59:55  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Co se týče otázky reality světa v němž žijeme.
Už nesčetněkrát si tu psal své názory o pravdách. Jak se postupně k té nejvyšší a jediné správné pravdě přibližujeme. Proč ale stejný postoj nezaujmeš ke svému okolí(skutečnost světa) nechápu. Nebo máš možná stejný názor, jen tvé příspěvky se jeví opačně než bys chtěl.
----------------------------------------------------------------------
Sokrate.
Někdy si myslím,že asi čtete něco docela jiného než napíši,že to změní nějaký skřítek, který mně však tu změněnou podobu neukáže,takže vidím co jsem napsal a divím se reakcím.
Pravdy jsou subjektivní a ojektivní. Subjektivní pravdou jsou pro nás lidi polarity našich paměťových záznamů a to cco z nich vyplývá. Příklad: Já se při vjemu ohně spálím a díky tomu uložím vjem ohně v polaritě mínus. Při vjemu ohně tedy cítím ozvěnu, čili nepříjemno. Toto je moje subjektivní pravda. Ty díky ohni dosáhneš stavu mizení nepříjemna chladu, čili se u ohnš ohřeješ. Následkem toho ukládáš do paměti vjem ohně v polaritě plus a cítíš příjemno. Toto je v takovém případě tvoje subjektivní pravda a nemůžeš vnímat nic jiného než toto příjemno.Výsledkem je spor mezi námi dvěma, protože naše subjektivní pravdy jsou protikladné. Pokud poznám princip ukládání informací,pak pochopím že jsou si tyto protikladné pravdy rovné a projevuje se toto poznání v mé toleranci k subjektivním pravdám ostatních.Čili tu svou subjektivní pravdu za pravdu jedinou správnou nepovažuji. Pokud bych o subjektivních pravdách tvrdil,že se lidské poznání absolutní pravdě nějak blíží, či se od ní vzdaluje, byl by to absolutní nesmysl.Tyto pravdy totiž jsou důsledkem situace ve které a za jakých podmínek byly do paměti uloženy a s jakousi absolutní pravdou tvrdící že oheň je příjemno či nepříjemno nemají vůbec ni společného.Taková pravda totiž neexistuje a existovat nemůže.
Trošku jinak je tomu s objektivními pravdami, do kterých spadají všechny pevné zákonitosti pozemské i kosmické a to i ty, které zatím nebyly člověkem poznány.Vnímáme jejich důsledky,ale pouze v rozsahu nám známém či vnímatelném. Absolutní pravdu neznáme,ale díky funkci slova v procu myšlení si můžeme vyvodit. Protože však nemáme lokalizovanou jakousi absolutní pravdu,pak nevíme, zda se skutečně k takové pravdě blížíme, či se od ní vzdalujeme. Jedná se tedy vždy jen o určitý stupeň pravděpodobnosti a výsledek může být na určitém stupni důkazu. Faktem je, že se téměř vždy jedná o počítání s neznámými, které si čímsi nahrazujem, čili počítání při kterém jsou neznámé veličiny nahražovány náhodným číslem. "Toto znám a mám dokázané, u tohoto příčinu neznám a tak příklad doplním náhodným číslem, třeba bohem, kterému určím vlastnosti takové aby doplnily logiku příkladu. Výsledkem je pravda,protože jsem přesvědčený, že výsledek je správný a pravdivý. Toto se může týkat čehokoliv, třeba ekonomiky, či filosofie a ta dosazená hodnota může být různá. A tak vznikají lidské pravdy, třeba světové názory, náboženství a poddobně.
Pokud poznám skutečné hodnoty těchto uznaných pravd,pak vím, že jsou si navzájem rovné právě v té hodnotě neznáma nahraženého náhodným číslem. Kdyby někdo znal pravdu,pak by mohl určit co se pravdě blíží a co se pravdě vzdaluje, ale takový člověk neexistuje.
Jak se toto poznání může projevit vzhledem k okolí? Jedině tolerancí ke všem pravdám a hledáním toho moudrého (opět subjektvní, čili to co za moudré považuji)ve všech pravdách. To ovšem neznamená všechny pavdy jako pravdivé uznat. Ty by ani nebylo možné, protože si často navzájem odporují. To ovšem dělám a myslím, že celou dobu své účasti zde. Svá poznání tedy využívám vzhledem ke svému okolí a ne že ne.
To že se blížíme k pravdě netvrdím,ale tvrdím, že se o to snažíme a pokud to co nacházíme neuznáme za pravdu,ale poznání, je vše v pořádku.Nezáleží na tom, zda je něco pravdě blíže, nebo vzdálenější,ale záleží na tom, zda to životu složí či mu škodí. Jestli je něco lživé a životu slouží více než to co je pravdě blíže (kde je pravda nikdo neví)pak je to lživé lepší než to druhé.Zdělím li "pravdu" člověku smrtelně nemocnému, vezmu mu naději, dám mu strach a stress, který jej k smrti přiblíží, nebo přímo dovede.Zde je to lživé výhodnější, než to pravdivé. Jsou i případy, kdy to lživé dalo člověku naději a vůli k životu a on došel k uzdravení. Potom nastává otázka, zda to bylo skutečně lživé, když bylo tvrzeno lživě, že se ze smrtelné choroby vyléčí a on se skutečně vyléčil. Kde je pravda nikdo neví,ale můžeme hledat to co životu prospívá, co solečnost vede k trvalému životu bez rozporů, bez válek a zbytečné smrti. Je li to cesta pravdy, na tom vlastně vůbec nezáleží. Život je nejvyšší hodnotou ze všech a této hodnotě by mělo být vše podřízeno. Vedou li rozdílné pravdy k vzájemnému sporu, rozdělení a smrti,pak je třeba tuto jejich funkci vyřadit a k tomu není potřeba pravdy,ale velikého poznání.POznání lidstvo spojuje a vede k životu. Pravdy lidi rozdělují, vedou ke sporu a smrti.
Skutečně nevím, zda je možno tato moje slova pochopit bez ostatního mého poznání. Vím, že když je toto zařazenou do logiky s jinými informacemi, které jsou třeba součástí velkých pravd, k pochopení dojít nemůže. Dokáži myslet a vytvářet algoritmy logik řízených jinými informacemi a dokáži z nich vyvodit. Čili chápu, kdyˇž mně někdo nerozumí,ale je mně to přesto nepříjemné. Dalo by se říci, že hovořím k vám a současně k někomu, koho zatím vůbec neznám, ale kdo tu schopnost pochopit má. Třeba se vůbec nesetkáme,ale alespoň jsem se o to pokusil.
-------------------------------------------------------------------
Nemohu říci, že žiji ve skutečném světě. V tom jediném,opravdovém. Připomíná mi to fráze o věčných pravdách. Přeci jen nechci být tak egocentrický a naivně si myslet,že to co vnímám já, musí být zákonitě to jediné správné a prvořadé. To, že to stejné vnímá několik lidí nic neznamená. Všichni pozorujeme tento svět stejnými smysly, byla by asi někde chyba kdyby jej někdo vnímal rozdílněji než ostatní. S absolutní jistotou mohu jen tvrdit, že tento svět vnímám.
--------------------------------------------------------------------

Jeden a tentýž svět vnímá každý člověk trochu jinak. Každý člověk totiž vnímá jen to,co má do paměti polárně uloženo a polarita informací není předem dána.Co v paměti uloženo polárně není, to prostě vůbec vnímáno není,protože nemůže dojít k ozvěně mezi vstupující informací a totožným paměťovým záznamem. Ta ozvěna je rovna vědomí. Těch informací které do paměti uložené jsou je ovšem takové množství, že vzniká dojem, že vnímáme vše. To je však velký omyl. A tak přímo vedle nás může být člověk, který vnímá díky svým uloženým informacím cosi, co my vůbec nevnímáme. Svět je stejný, ale to co jsme schopni vnímat stejné není a tak vnímáme svět každý trošku jinak i když je ten svět jen jeden.
Dojdeš li k určitému poznání, ukládáš tím do paměti informace, které ostatní nejsou schopni vnímat a vnímáš svět jinak než oni.Srovnej vnímání předškolního dítěte a absolventem VŠ a dojde tě, že jeden svět je možno vnímat naprosto odlišně.
Neznám všechny zákony ve vesmíru o hmotě a energii a jsem přesvědčen o tom, že je nezná ani věda. Na druhou stranu by bylo jistě nelogické tvrdit, že tento svět, který vnímáme neexistuje. Jestliže to tak někdo vysloví, pak s velkou pravděpodobností tím nemyslí, že tento svět ve kterém žijeme sám o sobě neexistuje. Byla by to blbost. Z ničeho se přeci nemůže vytvořit něco, byt to není hmotné podoby.
Někteří lidé jen chtějí poukázat na skutečnost, jak málo toho o sobě víme a tím pádem ještě méně o svém okolí(světě jež vnímáme), který s námi logicky souvisí.
Jsem součástí světa. Myslím, tedy jsem. Jsem li, pak existuje svět a je možno logicky předpokládat, že existuje i to ostatní. Otázkou je, kolik s toho ostatního jsme schopni vnímat a kolik toho vůbec nevnímáme.. A tak to co je pro nás nic, může být něco. Na nás lidech,kteří vládneme slovu ,čili myslíme slovně a proto jsme schopni přemýšlet, snažít se poznat s toho světa co nejvíce,protože pochopení nám může k životu sloužit. Učme se vnímat to co zatím nevnímáme a učme se myslet,protože to je cesta k poznání světa. Dle mého názoru je v tomto velmi výhodné poznat zákonitosti platné v našem vlastním myšlení,abychom pochopili co ,jak a kdy vnímat můžeme .S tímto poznáním bude cesta k dalším poznáním mnohem rychlejší a hlavně přesnější.Právě proto se snažím neustále vás k tomu přivést. Vnímám svět díky tomuto a dalším poznáním jinak přesto že žiji ve stejném světě jako vy. Toto vnímání světa považuji za výhodné a chci vám tuto část světa zviditelnit. O nic víc zde nejspíše nejde nikomu z nás. Každý chceme ukázat ostatním to co s tohoto světa vnímáme aby všichni kdo jsou toho schopni vnímali více. Naneštěstí jsou zde zznané pravdy, které dělají viditelým cosi jiného byť třeba i neexistujícího. Ano i neexistující může být součástí vnímaného světa a ten kdo toto vnímá, těžko může přijmout to, co jeho vizi ničí a vytváří jinou. O pravdě to vůbec není.

MB
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000