Author |
Topic  |
Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 08:10:08
|
Slávo, vy se té myšlence na reinkarnaci bráníte jak čert kříži. Vztah mozku a mysli není tak jednoduchý, jak si představujete. Myšlení vzniká v hrudi a ne v mozku!!! Ego je velice účelová záležitost, a proto nepřežije smrt, duch přežije smrt. Já si stále lépe vzpomínám na svůj minulý život a znám lidi, kteří umí totéž. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 08:43:18
|
Gato.
Věřím, že tomu věříš,ale já tě v tomto nevěřím a připipadá mně to jako holý nesmysl. Podívej se do anatomie a řekni ve kterém hrudním orgánu může dojít k myšlení. V hrudi můžeš cítit napětí či uvolnění ale to je funkce svalů hlavně bránice. Když něco tvrdíš, najdi si k tomu nějakou legendu.Samotné tvrzení není k ničemu. Dle tvého bych byl bez duše, protože mně díky diabetu odumírají nervy,takže necítím ani infarkt./diabetická polyneuropatie/ Na místo bolesti mně pouze chybí kyslík, takže při infarktu dýchám jako lokálka.
MB |
 |
|
DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 12:16:54
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Gato.
Věřím, že tomu věříš,ale já tě v tomto nevěřím a připipadá mně to jako holý nesmysl. Podívej se do anatomie a řekni ve kterém hrudním orgánu může dojít k myšlení. V hrudi můžeš cítit napětí či uvolnění ale to je funkce svalů hlavně bránice. Když něco tvrdíš, najdi si k tomu nějakou legendu.Samotné tvrzení není k ničemu. Dle tvého bych byl bez duše, protože mně díky diabetu odumírají nervy,takže necítím ani infarkt./diabetická polyneuropatie/ Na místo bolesti mně pouze chybí kyslík, takže při infarktu dýchám jako lokálka.
MB
Kdyz mas rozsirene vnimani, muzes komunikovat s bitosmi i po tom, co opusti fyzicke trelo a zustavaji v jemnem tele... Je to stejne, jako bych cloveku, ktery n evidi, vykladal o mesici v uplnku... to neni otazka viry, tak jako neni otazka viry,ze sedim a pisu na klavesnici... je to proste vjem, od ktereho se odviji to,c o prijde zpet na obrazovku, jako odpoved |
 |
|
Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 12:43:35
|
Slávo, ty jsi duše. Žádný člověk není bez duše. Už védy tvrdí a celá tradice jógy až do současnosti, že myšlení vzniká na pravé straně hrudi. Pravé nikoli levé. Přečti si něco o józe Ramany Maharšiho. On učil tuto teorii od mládí až do smrti.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 13:14:18
|
Gato.
Co myslíš? Nemohl se mýlit? Vůbec nezáleží na tom, jak dlouho je nesmysl učen, protože se nikdy moudrostí nestane. Plícemi, či játry se myslet skutečně nedá, tomu můžeš věřit.
MB |
 |
|
DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 13:30:54
|
Gato.
Co myslíš? Nemohl se mýlit? Vůbec nezáleží na tom, jak dlouho je nesmysl učen, protože se nikdy moudrostí nestane. Plícemi, či játry se myslet skutečně nedá, tomu můžeš věřit.
MB
Dokaz existenci sveta, mimo vedomi... Kazdy logicky uvazujici clovek vi, ze to neni mozne... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 14:47:26
|
Davide. Nevím mezi jakými lidmi logicky uvažujícími se pohybuješ. Ty které znám já tvrdí pravý opak. Svět by existoval i tehdy, když by neexistoval život, který by jej vnímal. Stejně tak celý vesmír. S tím nic nenaděláš i kdybys to tisíckrát zpochybňoval.
MB |
 |
|
DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 15:17:33
|
Davide. Nevím mezi jakými lidmi logicky uvažujícími se pohybuješ. Ty které znám já tvrdí pravý opak. Svět by existoval i tehdy, když by neexistoval život, který by jej vnímal. Stejně tak celý vesmír. S tím nic nenaděláš i kdybys to tisíckrát zpochybňoval.
MB
Mily kolego, tak dokaz, ze by existval vesmirt, kdyby neexistovali lide, to je totiz jen predpoklad, (vira).Existovat znamena,m byt vniman.
Uvedom si, ze nikdy existence niceho,mim oj jsem a vnima nepujde prokazat. To jsou jen predpoklady...Navic se to tyka pouze materialniho vesmiru, ovsem nelze jeho existenci prokaat, takze Tve tvrzeni je podbne, tvrzeni nabozenskych blouznicvu, jen se tady propagovalo 40 let...
l.
|
 |
|
DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 15:18:34
|
MB
Ty vychazis z viry v existrenci sveta, zel, je to jen nepodlozitelna vira |
 |
|
DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 15:45:19
|
co kdyby jsi zkusil uvazovat bez predsudku... pak by ti bolo zcela jasne, ze ze JSEM a vnimam plyne jen vnimani, a e3xistence sveta sama o sobe je jen dohad |
 |
|
Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 17:01:37
|
Slávo, Svět nebude existovat, nebude-li jej vnímat absolutní bytí. Absolutní bytí bude existovat, i když svět nebude existovat. To je stanovisko jógy, které je pravdivé, a proto víra v objektivní a nezávislou existenci světa je nepravdivá a nesprávná a s tímto stanoviskem neslučitelná.
|
 |
|
DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 17:08:02
|
quote: Originally posted by Gato
Slávo, Svět nebude existovat, nebude-li jej vnímat absolutní bytí. Absolutní bytí bude existovat, i když svět nebude existovat. To je stanovisko jógy, které je pravdivé, a proto víra v objektivní a nezávislou existenci světa je nepravdivá a nesprávná a s tímto stanoviskem neslučitelná.
Ano, je to presne opacne tvrzeni...Ovsem dokazt lze jen tim, ze to clov ek dokaze sam sobe praci na sobe, kdezto opacne stanovisko dokazat nepujde nikdy |
 |
|
Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts |
Posted - 06/10/2007 : 08:25:33
|
Davide, souhlasím s tvým názorem, že 40 let vnucovaného materialismu zanechalo po sobě škodu v tom, že lidé většinou nemyslí jinak a když se setkají s idealismem, pak ho odmítají. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/10/2007 : 11:27:33
|
Davide.
Musím ocenit fintu, kterou jsi udělal.Zpochybnit to co se dokazuje každou setinu vteřiny samo, je exelentní a je jasný tvůj cíl. Pro mne je to však s prominutím nesmysl.Nesmyslem by bylo abych se snažil dokazovat to, co se dokazuje samo a proto říkám "No comment".Jestli je to tobě k něčemu, to nevím, ale mně je to k ničemu stejně jako to tvoje absolutní bytí.
Gato. Zde nejde o 40 let nějakého vnucování názoru, ale o obyčejný vývoj lidského poznání, které poznalo mnohé zákonitosti a toto poznání vedlo k oslabení idealismu.Že ty a tobě podobní tyto poznání ignorujete a žijete na úrovni archaické je vaše věc. Hlavně že tyto názory ostatním nevnucujete násilím.
MB |
 |
|
Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts |
Posted - 06/10/2007 : 13:57:21
|
Slávo, vím, že materialisté se bojí idealismu, vím také, co komunisté zastáncům idealismu prováděli. Já nehodlám vnucovat své názory násilím, ale chci ukázat pozici materialistů a kde je slabá. Já vím, kde ta pozice je slabá, proto se musí zhroutit. Vidím strach ve tvých větách. Nejvyšší skutečnost je vědomí! |
 |
|
Topic  |
|