Author |
Topic |
AngelOf
Uživatel
Czech Republic
59 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 20:58:00
|
quote: Originally posted by rajis Odpověď na hádanku angela tedy neznám, ale první co mě napadlo, když jsem si ti přečetl byla země.
Tohle je celkem zajimavy ukaz - vetsinou prvni co sem slysel za tip byla hlina nebo zeme. Netusim proc. Kazdopadne nic takoveho. Napriklad ... copak mrtvy ji nebo nejak konzumuje zemi ? Staci abych trochu jinak precetl vicemene libovolny radek a doslo by ti jake je reseni. Treba ten s tim mrtvym. |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 21:44:33
|
Proc zeme? Odpoved je samozrejme hniloba ;)
|
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 21:56:32
|
Proč hniloba? no země...to mě jen tak napadlo. Ty dvě poslední věty jsem bral spíš nadsázkou. Jakože když sníš půdu, tak ti z toho asi moc dobře nebude a naopak mrtvý je v ní zakopán, z toho jsem si odvodil, že ji pořád ,,jí". |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel
318 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 22:15:17
|
quote: Originally posted by AngelOf
T Jsem krásnější než tvář tvého boha, zním sladčeji než tvé jméno. Když mne pozře živý - zemře. Kdežto mrtvý mne jí neustále.
Moc sem nad tím ještě nepřemýšlel , ale zatím mi jako odpověď nejvíce sedí "věčnost" .
_______________________ Motto: Všechno je jinak |
|
|
AngelOf
Uživatel
Czech Republic
59 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 22:15:30
|
quote: Originally posted by Oldow
Proc zeme? Odpoved je samozrejme hniloba ;)
Hniloba je krasnejsi nez tvar tveho boha ? Brrr ... |
|
|
AngelOf
Uživatel
Czech Republic
59 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 22:18:21
|
quote: Originally posted by Ace Rimmer Moc sem nad tím ještě nepřemýšlel , ale zatím mi jako odpověď nejvíce sedí "věčnost" .
Ale to je zrovna trosku na premysleni
Copak vecnost je potravou mrtvych? No tak panove a pripadne damy ... nikdo nevi, co ji mrtvy? |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel
318 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 22:24:54
|
A proč ne ? Jsem krásnější než tvář tvého boha - představa věčného života zním sladčeji než tvé jméno. - představa věčného života Když mne pozře živý - zemře. - až uplyne věčnost tak jsi mrtvý Kdežto mrtvý mne jí neustále. - mrtvý bude mrtvý věčné
Není to ideální , ale pokud tu hádanku bereš ,alespoň částečně jako metaforu , tak nejsem až zas tak mimo .
|
|
AngelOf
Uživatel
Czech Republic
59 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 22:42:56
|
quote: Originally posted by Ace Rimmer
A proč ne ? Jsem krásnější než tvář tvého boha - představa věčného života zním sladčeji než tvé jméno. - představa věčného života Když mne pozře živý - zemře. - až uplyne věčnost tak jsi mrtvý Kdežto mrtvý mne jí neustále. - mrtvý bude mrtvý věčné
No, pokud to vezmeme skutecne jako metaforu, pak 'tvar tveho boha' znamena tvoji viru, vse cemu veris a k cemu vzhlizis, proste to nejkrasnejsi co si umis predstavit. V tom pripade neni odpoved vecnost - protoze pokud bys rad zil zivot vecny, pak toto je tvym 'bohem', touhou. (Co je pak krasnejsi nez tvar tveho boha?)
Ostatni radky by se s malym prihmourenim oka celkem daly, mas pravdu. Kazdopadne to neni spravna odpoved.
|
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel
318 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 22:52:29
|
Tak jsem zapodváděl a odpověď si vygoogloval . Jen hádanka tam byla napsaná trochu jinak :
quote: Jsem krásnější než tvář tvého boha, přesto škaredější než špičátý jazyk démonův. Mrtví mě jedí neustále, když živí mne pozřou, pomalu zemřou.
Každopádně se mi řešení ani trošku nelíbilo i když je logické. To mé je romantičtější .
|
|
AngelOf
Uživatel
Czech Republic
59 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 22:58:15
|
quote: Originally posted by Ace Rimmer Každopádně se mi řešení ani trošku nelíbilo i když je logické. To mé je romantičtější .
Ty ty ty!
Jo a tohle je treti ze trech podivnych vlastnosti teto hadanky.
Prvni je uvadeni hliny nebo zeme. Druha (ta se neprojevila) je ta ze clovek hadanku vyresi ale nevi o tom. Treti je to ze se vetsine lidi nelibi reseni, ale uzna ze je logicke |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 20/04/2007 : 00:07:54
|
Taky jsem si zapodváděl..a řešení mě velmi zklamalo...Sice mě napadlo, v souvislostí s tím co jí mrtvý, ale nějak mi to nepasovalo na ostatní. No aspoň se ti potvrdily stereotypy spojené s tou hádankou |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 20/04/2007 : 00:45:29
|
Hmm tak jsem si to taky vygoogloval a napadlo me to uz predtim, ale vzhledem k tomu, ze to nesedelo jsem to zavrhl. Ted mi dochazi, ze to ma urcitou logiku, ale jak rikam, kdyz resim podobne hadanky jsem akorat nastvanej, protoze s resenim pokladanym za spravne nesouhlasim.
*pozor spoiler* dvoji negace v cestine neni, vime? jestli to jeste nemate neoznacujte ten volnej radek
|
|
|
AngelOf
Uživatel
Czech Republic
59 Posts |
Posted - 20/04/2007 : 02:20:39
|
quote: Originally posted by Oldow ... ale jak rikam, kdyz resim podobne hadanky jsem akorat nastvanej, protoze s resenim pokladanym za spravne nesouhlasim.
Ale Oldow, prece se nenastves kvuli jedne hloupe hadance? Vzdyt to neni nic duleziteho. No ... z toho co rikas plyne neco v tom smyslu ze kdyz s necim nesouhlasis tak se nastves ... to mi prijde natolik hloupe ze se asi budu snazit tohoto sveho zlozvyku zbavit
S tou cestinou mas castecne pravdu, ale staci polozit ty otazky trochu jinak a odpoved ti bude sedet. (ona teda sedi i tak) Jenze je to takhle a tim je ta hadanka hezci. A zakernejsi.
Podle me je asi problem v ocekavani. Clovek neco ceka a kdyz zjisti ze mu do te predstavy nezapada tak to v nem vzbuzuje vztek. Konkretne v tomto pripade clovek pristoupi dobrovolne na blize nedefinovana pravidla (je to jen hra!), vytvori si vlastni predstavu a na konci se vzteka ze je to jinak - jakkoliv to muze byt hloupe. Pripomina mi to trosku rebusy ktere sou staveny zamerne tak ze na ne sice rychle dokaze odpovedet male dite, ale pro 'logickeho' cloveka jsou nekdy az neresitelne.
Napr. doplnte chybejici pismeno (proflaknute, ale mozna nekdo nezna; ma to prekvapive 'diakriticke' reseni ): P,D,T,?,P
Řady cisel nebo pismen ktere se (proti chybnemu ocekavani) nedaji resit algoritmickou cestou, takova rada je treba tato : 3, 4, 6, 8, 12, 14, 18, 20, 24, 30, 32, 38, 42 ... ? (jak rada pokracuje?)
Tusim je to vytvoreno matematiky (takovy druh masochismu) a presto ze si na tom nejeden matematik uz vylamal zuby, je to rada velmi jednoducha (ale malokdo ji dokaze vyresit) a k reseni neni potreba ani papir a tuzka.
A pokud nekdo nezna tak jeste prihodim tuhle vykutalenost :
31, ?, 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31, 30, 31
Jsou lide kteri ji vyresi na prvni pohled. Take jsou lide kteri ji vyresi na prvni pohled a vyresi ji navic spravne.
K teto hadance existuji dve napovedy a pokud neznate tak vas obe napovedy 'dostanou do kolen' - a ano, je to predevsim pro zabavu, ego si muzeme nahonit na rovnicich.
Uz vazne nevidim co pisu, AngelOf konec. |
|
|
AngelOf
Uživatel
Czech Republic
59 Posts |
Posted - 20/04/2007 : 02:46:00
|
Jeste reseni, at nestrhame zitra googla
Jsem krásnější než tvář tvého boha - Co jen muze byt krasnejsi nez tvar tveho boha ? Nic.
zním sladčeji než tvé jméno. - Co zni tvym usim sladceji nez tve jmeno ? Nic.
Když mne pozře živý - zemře. - Kdyz zivy nic neji, zemre. 1)
Kdežto mrtvý mne jí neustále. - Co ji mrtvy ? Nic
Takze ofiko resenim je Nic - ve svem vyznamu, ne ze to nema reseni
1) tady je ten zminovany cestinarsky problem, spravne by melo byt 'Kdyz zivy JI nic',
ale to je uz zbytecne slovickareni v kontextu slovni hadanky
|
|
|
noemus
Grafoman
Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 20/04/2007 : 09:20:20
|
Mě jako první napadla "Smrt", ale že je krásnější než tvář boha je jen můj názor, protože podle mne žádný můj bůh není a tedy vše je krásnější. Smrt mi zní rozhodně sladčeji než mé jméno, je taková vznešená. Pozřu-li ji pak zemřu, to je sice trochu obrazné, ale dá se to tak brát. No a mrtví jí (obrazně) smrt neustále a navždy
Na druhou stranu nesouhlasím s tím, že by pozření "ničeho" způsobylo smrt. Navíc je jasné, jak sám přiznáváš, že je v této části hádanky problém s významem. Ale je to přeci jen "poezie" |
|
|
Topic |
|