www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Smysl bytí (života)
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Fuki
Nový uživatel

Czech Republic
9 Posts

Posted - 30/04/2006 :  11:58:22  Show Profile  Reply with Quote
Dneska mi ta teorie o lahvi prijde k smichu protoze cim dal muj svet takhle vypada. Pripadala jsi si nekdy, ze zijes ve vezeni a jediny co muzes delat je jen to co ti nekdo povoli, rekne, rozkaze a sama nemuzes nic zmenit? Obcas mam zvlastni pocit ze sveta kolem mne. Pusobi umele a nafouknute a lide chodi, chodi, rodi se a umiraji.

Je to jako by ti kazdy den ke snidani nekdo naserviroval suchej rohlik s vodou.

Edited by - Fuki on 30/04/2006 11:59:45
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 01/05/2006 :  10:19:53  Show Profile  Reply with Quote
Fuki jo, driv jsem si tak nekdy pripadala. Ale to uz mam za sebou. Vim, ze za svuj zivot si jsem zodpovedna zas jen ja sama a tudiz pochopim-li, ze jsem to ja, kdo mi serviruje suchy rohlik k snidani, mohu to prestat delat.

Jestli jsi jeste nevidel Trueman show s Jimmem Carrym, tak se na to urcite podivej, pobavis se


Skunkless..
Go to Top of Page

Filip Švehla
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 22/05/2006 :  20:13:53  Show Profile  Reply with Quote
Podle m#283; není d#367;ležité mít smysl života, d#367;ležité je spíš neztratit touhu ho zjistit. Nikdy nezjistíme smysl bytí, d#367;ležité je pouze nepropadnout nihilismu a stále se o to snažit, p#345;estože je to asi marný boj..
Go to Top of Page

Pet
Nový uživatel

Czech Republic
12 Posts

Posted - 24/05/2006 :  21:15:44  Show Profile  Reply with Quote
Smysl života.Pro mne ,snílka a idealistu,to bylo(a je) přesně to co popisuješ,zanechat něco po sobě co někomu pomůže,fascinovala mne vždy věda a tajemný vesmír a stát se druhým Newtonem či Einsteinem, to mne dokáže nadchnout i dnes.Ale uvědomuju si,respkt. přestávám věřit že si to tenhle svět zaslouží, jkaždý se stará jen o svůj úspěch,každý vědec se snaží prosadit svou teorii a pokud je něco s čím nesouhlasí tak to...ale to je jedno,pochybuju, že o mojí teorii někdo stojí a jestli já stojím o něčí uznání....

Pet
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/11/2006 :  15:55:18  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ahojky.
Žiťo a ostatní.
Hledání smyslu bytí je otázkou, kterou sa lidé zabývají od počátku svého myšlení a přesto jakási přesná odpověď nalezena nebyla.Ono to bude tím, že každý má ten svůj. Vždy záleží na tom odkud se díváš.Díváš li se s pohledu svého já,pak spíše uvidíš smysl života u těch druhých, než u sebe.Zdá se tě,že nemáš schopnosti a podobně.Když se však podíváš s pohledu opačného,čili toho jak tě vidí ostatní,pak tomu může být naopak. Oni mohou vidět i prosté věci,třeba jak jsi na někoho hodný a uvidí v tom smysl tvého života,Uvidí li však že žiješ jen pro sebe a zneužíváš ve svůj prospěch všechny své schopnosti,pak je pro ostatní tvůj život beze smyslu. Smysl je totiž v tom, co dáváš ostatním a nemusí to změnit svět.Mohou to být pouhé maličkosti,které druhému udělají radost.Může to být i slůvko které komusi pomůže žít a tvůj život má smysl. Měj své schopnosti pro ostatní a tvé schopnosti porostou.Zneužívej je pro svůj prospěch a nikdy těch schopností nebudeš mít dost.
Já jsem však pochopil ze tvých slov, že hledáš cosi zcela jiného,než smysl bytí.Ty hledáš cenu svého života.Rád bys ji povýšil a nevidíš k tomu cesty. Zdá se ti že nemáš dostek schopností abys toho povýšení ceny života dosáhl. Cena života je pro mnohé lidi postavena nad život sám.Mnozí obětují život jen díky tomu, že chtějí cenu svého života povýšit. V tom tě však neporadím,ale mohu tě dát otázku k zamyšlení."Představ si, že je život planety Země ohrožen a ty jej můžeš zachránit pouze tehdy,když obětuješ cenu vlastního života.Ty budeš mít poznání vyšší než ostatní a díky jemu by ses mohl stát nejslavnějším člověkem na světě.Ty se však skryješ do anonymity a nikdo tě nebude znát. Nevznikne tím nová velká pravda,která by svou rozdělující funkcí ohrozila život ještě více, než ohrožen byl. Dokázal bys takto obětovat vše co člověku přináší láska lidí,která vzniká když od tebe lidé cosi tak cenného získají? I Ježíš raději přijal kříž, než by cenu vlastního života obětoval.Jak je tomu u tebe?

MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/11/2006 :  16:00:24  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Zapomněl jsem dodat toto. Láska a sex jsou dvě věci, nikoliv jedna.Láska i sex mají jinou podstatu i když se v některých bodech k sobě přibližují.Je však možná láska bez sexu, sex bez lásky a podobně.Směšujete li to co k sobě nepatří výsledkem je zmatek ve vaší mysli.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 03/11/2006 :  23:02:38  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
A napadlo Vas nekdy, ze zadny urcity smysl zivota neni? Co kdyz na tomto svete mame proste jen byt a zit?? Kdyz se mame naucit prozivat?? Dle meho je to zajimava myslenka...

Ja osobne verim v to, ze kazdy clovek si pred prichodem na tento svet vybral jakysi ukol ve forme poznani, ceho tady chce dosahnout. Predem si vybral ukol, nyni hleda prostredky k jeho dosazeni. Kazdy ma proto ukol ponekud odlisny. Nekdo chce poznat odpusteni, jiny chce prozit bolest... a v konecnem dusledku je to tak, ze si navzajem pomahame se svymi cili a prakticky je nasim smyslem zivota opet zit. Zit pro lidi a skrze ne poznavat i sebe. Protoze v nasi mysli je zakodovano vse, staci si jen rozpomenout...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 04/11/2006 :  11:18:55  Show Profile  Reply with Quote
ŽIVOT PO PORODU


Datum: 5. 5. 2004
(autor neznámý)

V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka. První se druhého zeptalo:


- Věříš v život po porodu?

- Určitě. Něco po porodu musí být. Možná jsme tu hlavně proto, abychom se připravili na to, co bude pak.

- Blbost, žádný život po porodu není. Jak by vůbec mohl vypadat?

- To přesně nevím, ale určitě tam bude víc světla, než tady. Třeba budeme běhat po svých a jíst pusou.

- No to je přece nesmysl! Běhat se nedá. A jíst pusou, to je úplně směšné! Živí nás přece pupeční šňůra. Něco ti řeknu: Život po porodu je vyloučený. Pupeční šňůra je už teď moc krátká.

- Ba ne, určitě něco bude. Jen asi bude všechno trochu jinak, než jsme tady zvyklí.

- Ale nikdo se přece odtamtud po porodu nevrátil. Porodem prostě život končí. A vůbec, život není nic, než vleklá stísněnost v temnu.

- No, já přesně nevím, jak to bude po porodu vypadat, ale každopádně uvidíme mámu a ta se o nás postará.

- Máma? Ty věříš na mámu? A kde má jako podle tebe být?

- No přece všude kolem nás! V ní a díky ní žijeme. Bez ní bychom vůbec nebyli.

- Tomu nevěřím! Žádnou mámu jsem nikdy neviděl, takže je jasné, že žádná není.

- No ale někdy, když jsme zticha, můžeš zaslechnout jak zpívá, nebo cítit, jak hladí náš svět. Víš, já si fakt myslím, že opravdový život nás čeká až potom…
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/11/2006 :  12:37:27  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Vím Navi, co tím chseš říci,ale máš smůlu.Mozek před porodem má pouze a jen schopnost myšlení.Prvotní informace má polaritu mínus a teprve ve chvíli mizení polarity mínus dokáže mozek uložit informace plus.Chybí li k tomuto cesta, příkladně v těle matky,pak stav mínus roste a dojde ke stavu chaotického hledání stavu plus což má na následek nádech.Lékaři poté oznání, že se plod utopil v plodové vodě.
Ty chceš ukázat,že my jsme těmi dětmi neschopnými poznat a přijmout pravdu existence Stvořitele. Jenže my jsme schopni přemýšlet a to podobenství s dětmi v těle matky jaksi nesedí.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 04/11/2006 :  22:54:24  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave,
berete to prilis vazne. Tento rozhovor znam uz dlouho a dost lidi co jej cetlo to pochopilo. Zkuste se na to podivat s vetsim nadhledem... Nejsou to fakta, je to jen pripodobneni realite... Vidite to?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/11/2006 :  14:58:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Nazdar.
Ale ano Harlejko.Vím přesně co tím chtěl říci a vím také, že mu jeho uznaná pravda nemůže umožnit aby má vážná slova bral vážně. Jsem však tak trošku provokatér a vím co jej dokáže pořádně vytočit.Takže ta vážná slova byla vlastně jen žertem. Hovoříme zde o smyslu života. On přijal pravdu "Andělů světla" což je sekta a našel v hlásání těchto pravd smysl svého života. Zbav jej tohoto smyslu života a nebude mít pro co žít. Jenže ono to člověka lechtá. Myslím li na jeho pocit štěstí a naplnění smyslu bytí, měl bych se uchránit takových žertů a třeba ukázat, že si jeho pravd vážím a díky jim jsem cosi získal. On by měl radost a cítil by povýšení jeho smyslu života. Jenže je zde ta rozdělující funkce pravd a ta mne staví do opozice.Představ si kružnici s bodem uprostřed.Po obvodu jsou všechny pravdy a uprostřed stojím já.Pro mne mají tyto pravdy stejnou cenu,ale lidé těchto pravd mně vidí vždy na straně protivníků. To že tomu tak není a že jsem jim mnohem blíže (o celý poloměr) nemohou pochopit, když sami nevstoupí do kruhu a nepoznají střed.Proto se snažím těmto pravdám ukázat cestu do středu a to je strašlivě těžké a mnohdy tím mohu někomu i ublížit,třeba tomu Navi. Nejsem dokonalý.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/11/2006 :  17:47:49  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Tvoj najväčší problém, aj celého ľudstva je v tom, že si myslíte že stvorenie pochádza z hmoty...Z hľadiska tohoto pohľadu máte pravdu, ak tvrdíte to, čo tvrdíte...Problém je v tom, že tento pohľad je iluzórny...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/11/2006 :  17:52:32  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave, neprijímam pravdu Anjelov svetla, to je zasa tvoja ilúzia...Ak mi neveríš, prečítaj si posledný príspevok zo strány www.stvoritel.blog.cz

Edited by - navi on 05/11/2006 17:54:38
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/11/2006 :  18:00:44  Show Profile  Reply with Quote
Či som účastníkom sekty, sa môžeš presvedčiť na www.stvoreni-stvorenie.blog.cz v rubrike Organizácia... ďaľšia tvoja ilúzia...Mohol by som pokračovať ďalej vo výčte tvojich ilúzií, ale nechce sa mi...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/11/2006 :  18:04:54  Show Profile  Reply with Quote
Bažante, ty jseš fakt blbeček, v tom pravom slova zmysle...V to ľavom slova zmysle si špičkový intelektuál...ty snáď za to ani nemôžeš...
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000