www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Smysl bytí (života)
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 30/03/2006 :  13:30:28  Show Profile  Reply with Quote
ziTo!

V prve rade se omlouvam za zkomoleni Tveho nicku (jsem to ale tele) ale Ziza taky nezni spatne..

Nehodlam si s Tebou prestat psat, jen proto, ze mas jiny nazor. To co pises mi zkratka akorat nedava smysl, neni tam zadne pojitko, chapu ze si to muzes myslet, ale nemuzu tomu verit. Moje teorie zas nedava smysl Tobe, to je v poradku. To Tvoje uprimne - vysvetlit nedovedu se mi libi, ale v tom je trochu ten kamen urazu. Proste abys mi dokazal, ze nikdo a nic z nas neexistuje, musis mi predlozit alespon nejaky argument, chapes? Tak nad tim popremyslej a treba na neco prijdes. :)


A taky si myslim, ze svuj nazor drive ci pozdeji zmenis. Zito a kolik je Ti let?

Mej se krasne, zatim


Skunkless..
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 30/03/2006 :  19:00:24  Show Profile  Reply with Quote
Dobrý den Falco!

Přečtěte si mojí teorii (hnded nad vaším příspěvkem, psal jsem to Skunkless.) tem naleznete MÉ odpovědi na vaše otázky.
Samozřejmě všechno se dá zpochybnit. Jak Vše, tak moje teorie, ale to vše je v té mé teorii.
(Sám určitý člověk si ve své realitě vsugeroval své pravidla, co může dělat. Že třeba kůň nemůže lítat to je naše sugesce, naš realita(moje). Ve své realitě ten kůň třeba lítá.)

Brainwashing je vmývání mozků.

Jsem debil, hňup, netolerantní... Vím to! Nevěří v žádný kecy věřím už jen v sebe! Věřím ve svou teorii, ale neřídím se podle ní (je to nemožné).
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 30/03/2006 :  20:27:09  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Skunkless

S tim nickem to mas jedno o to nejde

Ndokazu vysvetlit, protoze to asi vysvetlit nejde. Jedine snad (ale to uz jsem myslim nekde psal) takhle - Vesmir vzniknout nemohl. Z niceho nemuze vzniknout neco. Trebaze vznikl teorii Velkeho tresku, jenze Velky tresk se stal z nejakych plynu a ty se nekde vzit musely, ale z kama? A tak by to mohlo pokracovat furt, furt by sme se mohli dohadovat co bylo prdtim, az by sme dosli nakonec. A co pak? Z kama se vzalo to neco z ceho potom byly ty plyny, Velky tresk atd. Proste z nicho nemuze vzniknout neco. Vychazim z toho, ze nekonecnost neexistuje. Ani vesmir neni nekonecny, porat se rozpina. Ale kam se rozpina? Do prostoru? Prostor je neco. Mozna to co je za vesmirem, je prave to nic. Potom jeste existuje teorie pararelnich vesmiru. Tzn. ze je vice vesmiru na sobe nezavislych. Ale tech taky nemuze byt nekonecno a taky se nekde musely vzit. Nekonecnost neexistuje.

Jestli se doziju, tak se nazor urcite zmeni. Ale nevim, vubec nemam chut zit. Je mi 17 let. Ale podle me na veku nezalezi.
Znas pojem "transcedentalni idealismus"? Smysl je zhruba v tom, ze nic neni ziskane zkusenosti. Vsechno je vrozene.
To vis, ja si vybiram jen myslenky ktere se i hodi

Tak ztym...cau
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 31/03/2006 :  12:29:54  Show Profile  Reply with Quote
Broucku, zlaticko, pusinko, slunicko..Ty nemas chut zit? Jiste jsi krasny, zdravy, chytry, nadany, perspektivni, sexy, mlady muz a Tobe se nechce zit? Neblazniiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Ba ne, ja to znam...vlastne jsem (take okolo 17) ztratila chut zit natolik, az se mi nechtelo zit vubec..nastesti jsem neprisla na zadnej zpusob jak sve byti ukoncit, ktery bych byla schopna provest a pak jsem (ne abych si pomohla, ale abych dokazala ostatnim, ze mi pomoci nemuze nikdo) zacala chodit k psycholozce a zjistila jsem, ze je to bajecna zenska - pomohla mi natolik, ze jsem si dokazala pomoci sama. A ted jsem za vsechny ty trable a leta zoufalstvi, proplakane noci i dny atd vdecna, jelikoz bez nich bych nezacala zkoumat jak smyslulne zit a nedostala se tam, kde jsem..miluju zivot, bavi me zit a uvedomuju si, ze pres vsechny 'obtize' je to ten nejkrasnejsi dar, ktery mi kdo mohl dat..ale rici mi tohle nekdo v sedmnacti, budto mu dam pesti a nebo se mu v podstate vysmeju..(jeee ja byla hloupa!)

To ja jen, ze treba zjistis casem taky, ze zit je moc krasny..Ty hele a uz jsi se s nekym miloval? Ja vim, ze to je mimo tema nasi diskuze a taky dost soukroma otazka, ale nemusis na ni odpovidat..jen jestli ne, tak Te jest neco moc krasnyho ceka..:) (Ehm..na me to cekalo docela dost dlouho, cha cha)


Pokud jde o Tvou teorii 'neexistence existence' uz k tomu asi nemam moc co rici, presvedcit Te o tom ze existujes je zda se nemozne, tak mozna casem zacnu verit tomu, ze neexistujes..: )

No a jde-li o vznik vesmiru..porad jsi nepochopil mou stezejni myslenku o 'nic' - co kdyz NIC jako takove zkratka neexistuje? My si mozna myslime, ze na nejakem zacatku kdysi kdesi muselo byt nejake NIC, ale co kdyz NIC neni? (Ze nic neni je prece Tvoje teorie..;) Co kdyz zkratka NIC jako NIC neexistuje a hotovo? Jake argumenty bys pak pouzil?

Tak se tes ze zivota kamo a hledej dukazy existence!


Skunkless..
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 03/04/2006 :  01:04:05  Show Profile  Reply with Quote
Cau Skunkless,

No... tak vsechno to co si rekla nejsem(lepe receno nic), ale to je jedno, o to tu nejde. Ja totiz nemam problemy se sebou, ja sem takovy jaky chci byt. Ale serou me lidi (sam se sebou jsem zpokojeny,a nikdy v zivote bych nechtel byt jiny nez jsem), 80% lidi na svete ma sere. Z tech duvodu ktere jsem psal uz predtim.
Jo, kdybych na to mel, tak se zabiju (ale jsem srab, takze se nezabiju. Mozna me zabije moje zivotosprava, abych rekl pravdu, tak zrovna neziju dvakrat zdrave(do toho este cigarety,...), ale na neco umrit musim ne?
Ty mluvis o proplakanych nocich... ja je zrovna nemam proplakane, ale spis probdele (nekdy se podivej na casy, v kolik tada vzdycky pisu).

Pokud nechcipnu, a budu zit, tak se me nazory urcite zmeni ja tomu rikam Degenerace zivotem. Proste s "opravdovou realitou" se zit neda.
(Lide totiz maji zkreslene, predstavy, nic nevi(nevedomost je krasana) Ale kdo s lidi by chtel byt nevedomy(v normalnim slova smyslu)? A proto ja nechci byt jako ostatni lide, ti jsou pro me nevedomi!
K te soukrome otazce... Kdybych na ni neodpovedel, tak je to jasne. A kdychych odpovedel Ano, lhal bych. Jelikoz nemam rad lez rikam, ze ne. "Nejtezsi se vseho na svete je uprimnost a nejjednoduchsi jsou lichotky"(Dostojevskij)

NEEXISTUJE NIC

Pokud by neexistovalo nic jako takove, musela by existovat nekonecnost (vecnost). A myslim ze je dokazane ze nekonecnost neexistuje, takz nic existuje. - Muj nazor!
To uz bylo ve Svejkovi: Kdyz je nekdo o necem presvedceny, nema cenu mu to vymlouvat¨...

cau, cau...
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 05/04/2006 :  16:32:53  Show Profile  Reply with Quote
Zito!

Nejsi krasny? A jak se hodnoti zda je nekdo krasny nebo ne? Ty, takovej filosof, bys uz mohl vedet, ze krasa je subjektivni pojem. Tudiz krasny jsi, pokud se libis sam sobe. A nebo z pohledu nekoho jineho jsi krasny, libis-li se jemu. Jiste existuji 'universalne hezke ksichty' u kterych se vetsina shodne, ze vypadaji dobre, ale o to prece nejde.

Nejsi zdravy? V Tvem veku nejspis porad jeste zdravy jsi, minimalne natolik, aby Tve telo nejakou dobu vydrzelo ty kapky co mu davas..

Nejsi chytry? A pod timhle pojmem si predstavujes co? Cloveka jez uspesne dokoncil vysokou? Nekoho s IQ nad 120? Toho kdo ma selsky rozum a dovede si poradit v zivote? Nekoho, kdo premysli nad vecmi, jez vetsinu jeho spoluvrstevnik jeste dlouho nebudou zajimat? Uz tim, ze PREMYSLIS a DISKUTUJES prokazujes ze jsi chytry.

Nejsi nadany? Ja nikoho takoveho neznam. Znam spoustu lidi,kteri maji talentu na rozdavani, nicmene ho nevyuzivaji a take spoustu tech, jez sve nadani pro oci nevidi a nejake, kteri svemu nadani radeji vubec neveri.

Nejsi perspektivni? Jak bys mohl byt perspektivni, neveris-li ve svou vlastni existenci?

Nejsi sexy? A to se pozna jak? Az Ti to nekdo povi? Az Te o tom nekdo presvedci? Sexy lidi, kteri si to o sobe nemysli, je jiste mnoho. Je to opet otazka osobniho vkusu..pro nekoho nebudes nikdy a pro nekoho zas porad, at chces nebo ne.

Nejsi mlady? Chces me presvedcovat o tom, ze 17 neni vek mladi? (Ani to nezkousej, nepodari se Ti to!)

Nejsi muz??? Tim se, holka, vsechno vysvetluje! :)

Ty mi chces namluvit, ze jsi takovy jaky chces byt, kdyz neveris tomu, ze vubec jsi? Tvrdis, ze nemas problemy se sebou a pritom Te nebavi zit? Serou Te druzi? Znamena to, ze nejsi stastny? (Kdybys byl stastni, druzi by Te nesrali,tudiz..)Nikdy bys nechtel byt jiny nez jsi? Znamena to, ze se nehodlas dal vyvyjet, odmitas premyslet a menit se? ONO TO ALE NEJDE! Zmena, to je ZIVOT. Jak hluboka tahle myslenka je jsem pochopila teprve nedavno. Zmena je to jedine, cemu nemuzes uniknout. At chces nebo ne, menit se budes. Muzes si vybrat, ze se budes menit podle svych vlastnich rozhodnuti a nebo ze nechas kolobeh zivota tu zmenu vykonat za Tebe. Zmene se ale opravdu nemuzes vyhnout.

Kdybych na to byvala mela, taky bych se zabila, ale ted si myslim, ze to byla jen nutna soucast meho vyvoje, nebyt tohoto obdobi, nenastalo by zadne po nem (respektive muj zivot by se vyvyjel uplne jinym smerem..) Probdele nebo proplakane, je to uplne jedno, kazdej z nas 'trpi' jinak.


Tvoje 'vedomi' (si opravdove reality - jez podle Tebe znamena NIC jak jsem snad dobre pochopila) kterym se chces lisit od ostatnich, je vlastne 'nevedomi' jelikoz Ty NEVIS. Kdybys vedel, uz bys nam to davno vysvetlil. Zatim si stojis za svym presvedcenim pouze na zaklade Tve myslenky, ze to tak je. Nemas zadnou teorii, proc by tomu tak mohlo byt.

K te soukrome otazce..JSI NEUVERITELNE STATECNEJ ze sis to takhle dal. Ani jsem to necekala. A opravdu si Tve uprimnosti vazim. Jak uz jsem rekla, neco nepopsatelne krasneho Te jeste ceka, ale dal uz to nebudu rozebirat, tohle je zkusenost, jez se slovy dost dobre popsat neda, az si to zazijes, budes vedet sam.

Kde jsi slysel, ze je dokazane, ne nekonecno neexistuje? Kde zacina a konci rada cisel? Co se stane, vezmes-li nejmensi castecku hmoty kterou znas a rozdelis ji na pul? A znova? Jeste jednou? Kde to zkonci? Neucime se ve skole, ze vesmir je nekonecny? Jak dlouha muze byt primka? Jsem presvedcena o tom, ze ZIVOT SAM JE NEKONECNY a to se koneckoncu dozvime vsichni az nastane cas dalsi velke zmeny (rikame tomu smrt).


Mas pravdu, s tim, ze kdyz je nekdo o necem presvedceny..ale ja Ti nechci nic vymlouvat. Tim, ze spolu diskutujeme si vzajemne otevirame oci, ukazujeme si nove moznosti a snazime se porozumet postojum druheho - to vsechno jsou same dobre veci, ne?

Omlovam se, jestli Ti neni prijemne, ze jsem se tak vlozila do Tveho soukromeho zivota, ale nase diskuze se zkratka vyvyji a me to zavedlo az sem..jeste me napadlo, ze bys mi mohl poslat fotku a ja Ti reknu jak krasny ci osklivy jsi pro me. Chces znat muj nazor? (V tom pripade bemyromeo@atlas.cz)

Mej se moc krasne a opravdu doufam, ze jsem to nejak neprehnala (z meho pohledu ne, ale jak je to z Tveho..se dozvim v pristim Tvem prispevku ;)


Skunkless..
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 07/04/2006 :  03:59:51  Show Profile  Reply with Quote
Hoj Skunkless,

Tak za prve, ja nejsem "zadnej" filosof (ja mam jen take blbe kecy...)Krasa je subjektivni pojem. Ja se sam sobě nelibim, ale co nadelam... Me ale nezalezi na tom, jak kdo vypada (samozrejme nekdo se mi libi, nekdo ne, ale nic tak podstatneho), ja na to kaslu...

Zdravy vcelku jsem (az na hlavu). Ne ja jsem to nemyslel tak doslovne jak jsem minule napsal, ze nic z toho nejsem. Tak to opravuju: Vetsina z toho nejsem.

No tak zas tak chytry nejsem... Ne, ale ja umim poznat, kdo je chytry (nebo inteligentni), nevim jak to, ale dokazu to poznat. Mozna to bude tim ze jsem hypersenzitivni

Ze nejsem mlady sem nerekl, naopak, na svuj vek sem tak akorat stary
A jestli jsem muz tak to nevim. Jak se to pozna: :-)

Na to, ze neverim, ze vubec sem nema cenu nic rikat...
No jo, ale vyvijet se, nemusi nutne znamenat se menit!!!

Zivot je zmena? - Zivot je nic. Je to prechod mezi nicim a nicim... ale to uz jsme myslim resili. Ale nema to cenu, to asi nikdo nepochopi...

Pokud se menis podle svych vlastnich rozhodnuti, tak to neni zmena, ale vyvoj. Pokud sebou nechas menit kolobeh zivota, tak to zmena je. A Vyvoj nerovna se Zmena!!

Jak si mela ty problemy... to prave nebyl vyvoj, ale zmena (nekontrolovana zmena, ta je to vzdycky, kdyz ne, pak je to vyvoj). Jo, jenze ja to neberu jako utrpeni, ale jako dar. A neptej se me proc... radsi...

Ja to vim, jen to neumim vysvetlit. Sam to nechapu, ale je to tak (mozna to je diky tomu daru). Ted asi vypadam jako egoista, presne ten clovek, ktereho nesnasim... ale nemuzu si pomoct... jasne nemusel bych to psat, ale to bych pak nebyl uprimny...

Jestli nekonecno existuje, tim se myslim zabyval Einstein. Proste, kdybys tu castecku furt rozdelovala tak to skonci tam kde konci vesmir, dal to nejde, za vesmirem neni zadny prostor, nic. A vesmir se nebude roztahovat do nekonecna, to jsi mysli psala i Ty, ze se zase zacne smrstovat...
Ja a Einstein rekl: "ve veci jsou nekonece, vesmir a lidska hloupost, a o vesmiru se da pochybovat."

Ja sem nemyslel ze mi chces neco vymlouvat, to ja sem rekl jen tak, aby bylo jasno

No me je to celkem jedno, jestli ti tu fotku poslu. Ale to bys mi musela poslat taky svoji t.zitnik@seznam.cz

Neprehnala si to... zeptat se muzes, je demokracie, ne? (nebo by aspon mela byt)

Tak zatim se mej a priste....
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 08/04/2006 :  14:41:31  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj kamo,

koukam, ze se tak trochu pohybujheme v kruhu (a me se z toho uz toci hlava )


Rada bych zareagovala na tohle:

'Pokud se menis podle svych vlastnich rozhodnuti, tak to neni zmena, ale vyvoj. Pokud sebou nechas menit kolobeh zivota, tak to zmena je. A Vyvoj nerovna se Zmena!!'

Ja bych opravdu chtela videt VYVOJ, ktery nezahrnuje ZMENU. Jak se muzes vyvyjet, kdyz by ses nemenil? Tim, ze zustanes stejny se nemuzes vyvyjet! Zmena - toto slovo popisuje promenu a NIC neni stale stejne. Vse co existuje se neustale meni! Zmena je proces zivota. Vyvoj znamena zmenu - evoluci.


Ja to taky vidim jako dar, ale ve chvili, kdy to darovane utrpeni prozivas, Ti to obvykle jako dar nepripada, na to prijdes az pozdeji (a pak muzes prozivat radostne sva dalsi utrpeni, jelikoz jim rozumis, ze jsou darem)


O nekonecnu bychom se mohli bavit do nekonecna...:)

a mas ode me mail.


Skunkless..
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 09/04/2006 :  00:45:07  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj,

No jak myslis s tou zmennou.... asi to spatne vyznelo jak jsem to napsal.
Ale vem si... cim vic se lidstvo meni (nebo vyvyji, to je jedno) tim je to horsi, ne? Hold jde to s nama zkopce!

Ja to vidim jako dar ted. Ale taky zalezi jak to utrpeni je. Kdyz mas nejake obycejne starosti, nebo se trapis treba tim, ze nemas co chces, tak to neni dar, ale blbost. Dar je to tehdy pokud te trapi nejake "existencialni" utrpeni.

Nejenom o nekonecnu se da hovorit do "nekonecna"...

Tak kdyz se ti toci hlava, pojdme o dum dal....

posilam tu fotku

Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 14/04/2006 :  13:35:32  Show Profile  Reply with Quote
Ja jen abys vedel - mail napisu, jen jsem se k tomu jeste nedostala...tak vydrz pls!



Skunkless..
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 16/04/2006 :  01:21:53  Show Profile  Reply with Quote
???
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 16/04/2006 :  11:46:05  Show Profile  Reply with Quote
No tak nevim, k cemu ty vsechny otazniky..jsem Ti rikala, ze az mi posles fotku, tak Ti neco napisu, ne? Tak mi to akorat trva, se tolik nediv ;)

Skunkless..
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 16/04/2006 :  12:24:41  Show Profile  Reply with Quote
Jo sorry. Ja sem ted byl dlouho pryc a uz sem zapomel o cem sme se bavili minule a nejak sem ten tvuj posledni prispevek nepochopil. v pohode
Tak cekam...

Zatim
Go to Top of Page

Fuki
Nový uživatel

Czech Republic
9 Posts

Posted - 19/04/2006 :  12:02:04  Show Profile  Reply with Quote
Se vsemi clovicky tu souhlasim s jejich teoriemi o casteckach ve vesmiru. Kazdy si nekdy stvoril vlastni vesmir kde byti, ziti a laska jsou na dennim poradku. Pokud nekdo veri v boha je to spravne protoze neco co nas kdysi stvorilo musilo mit vlastni ucelenou formu.
Ja verim v boha v kazde z nas a v kazde forme energie. Verim, ze bohove uvnitr nas dychaji a ziji tak jako se pohybujeme my.Oni ziji v nas. Verim, ze nase struktura DNA je nasim vlastni bohem.
Ted bych vam rad rekl teorii kterou jsem si vytvoril kdyz jsme byl malej prdolo s kolobezkou.

Kdyz jsem se kdykoliv podival na lahev vody byli na ni kapky, ktere vypadali jako male planetky prilepene na povrchu. Proto jsem si rikal, ze i my jsme jedna z kapek, ktera se pohybuje volne prostororem kde existuje nejaka latka, ktera nas nadnasi. Moc se mi tahle teori libil a zacal jsem ji vypravet vsem velkym a dospelym lidem.

Oni vsak nechapali co jim chcic rict a zacali verit, ze jsem snad dite s nejakou poruchou. Kdyz jsem jim jeste predvedl par veci tak usoudili, ze bude lepsi strcit me do rukou psycholozky. A souhlasim s tebou Skunkless kdyz jsi rekla, ze ti ta zeny co vykourila krabicku cigaret denne darovala neco vic nez jen klid od rodicu.

Proto vsichni co svuj zivot snad chteji zahodit protoze se upiraji v hodnotam kterym veri vetsina lidi. Verte ve sva slova a snad i ostatni uveri vice vam. Tim vam daji silu. Veselte se z toho, ze zijete a nepropadejte panice. Proste budte sami ssebou a vsechno pujde.
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 28/04/2006 :  16:04:08  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Fuki,
takze pro Tebe je Buh DNA?


Tak a ted ke Tve kapkove teorii, to je teorie ceho? Zivota? Je nas vesmir kapkou v lahvi?

Souhlasis se mnou, ze..ta zena co...to mam byt ja ta zena?

Mooc se mi libi Tvuj konec - VERTE VE SVA SLOVA a VESELTE SE Z TOHO ZE ZIJETE a BUDTE SAMI SEBOU A VSECHNO PUJDE. To bych si dala zaramovat, vazne.


Skunkless..
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000