www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Smysl bytí (života)
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Falco
Nový uživatel

Czech Republic
32 Posts

Posted - 22/03/2006 :  15:27:19  Show Profile  Reply with Quote
Milý Žiťo,
píšete:
..."Bůh... nemám to slovo rád. Vždycky si to spojuju z křesťanstvím (největší vrahové všech dob spolu s podobným, i když se to nezdá, ale je to ten samý princip, náboženstvím islámem a jimi podobnými). Jsem rád, že bůh je mrtev, ale přesto se v mnoha lidech ještě uchovává, což je škoda..." ...

Vážně si myslíte, že Bůh může za to, co nějací vrazi svévolně vykonali vyslovujíce při tom Jeho Jméno? Toto lidé si to tvrdě zodpoví. Také proto, že kvůli nim ztratili cestu k Bohu lidé, jako jste Vy. Lidé, kteří přemýšlejí. Stvořitel a křesťanství, islám a další má v dnešní době (i v dobách minulých) již málo co společného. Člověk má svobodnou vůli, jak naloží se svým životem, jak bude mluvit, jednat a myslet. Ale následky si za to ponese plně !!! Co zaseješ, to sklidíš! Bůh je a není takový, jak vypadá díky mnoha rouhačům !!!
Možná by vás zajímal článek na stránkách www.os-obroda.cz - názory a vyjádření - "Existuje vzduch?", nebo i jiné články.

Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 23/03/2006 :  23:20:30  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Skunkless...
Pisu po trosku delsi dobe, sorry

K tomu egoismu... Podivej se, kazdy ma svou pravdu, a kdyz se mu to libi tak at si ji ma (je to to jedine co ti nikdo neveme).
Ja nevim, me se to proste nelibi. Jak uz jsem psal, kdybych se nemel rad tak tu asi uz nejsem. Ale pro me je laska k druhemu cloveku proste vic nez laska k sobe (nerikam ze sem takovou lasku zazil). Muzu mit nekoho rad, ale neni to laska. Mozna jak pises, ze kdybych opomiel lasku k sobe, a miloval nekoho, tak mozna to je pro me ta laska, ale nevim jestli je to realne. Asi ne. Ale muzu tomu verit. Nevim...

Realita... Pro me je tohle prave ta nejpodstatnejsi vec na svete (jestli neco existuje nebo neni nic, ani my). Protoze kdyby nic neexistovalo tak nema cenu to co delame (asi to je alibismus, ale ja v to verim. Jenze jak muzu verit v neco co neni?Nevim!
Vychzim z tohoto: Nebylo nic. "Nic" je pro lidsky mozek nepredstavitelne. Tak jak z niceho mohl vzniknout vesmir? Vybuchem nejakych plynu? Kde se ty plyny vzaly, kdyz nic nebylo? Nebo vesmir stvoril ten...jak se mu rika...Buh? Kdy by se nabral kdyz nic nebylo? Z toho MI vyplyva, ze nic nemuze existovat. (Ciste muj nazor)Proc tu jsem, pisu, premyslim, to vysvetlit nedokazu.
Jak ziju to je druha vec. "Chci byt clovekem, ktery se mi nehnusi!" - nerikam, ze takovy jsem, ale snazim se o to.

Zase k tomu Bohu... Buh je to "nic", ktere neexistuje, spolu s nama vsema, se vsim.

Laska... Pro nekoho muze byt laska to co je pro jineho spatne. Jo, jo, vsechno je relativni

V tom v co verime smysl neni. Smysl je v tom v cem je. Ja verim ze zadny smysl neni.
Jaky je svet doopravdy? Zadny! Honit se za svetem ve kterem je smysl, je nesmysl. Pro me nema cenu ani si ho tvorit k obrazu svemu (ackoliv to asi delam, ale jak to nedelat?)

Tak... to jsem zas napsal nesmysly, co?
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 23/03/2006 :  23:41:42  Show Profile  Reply with Quote
Zdravím Falco

Ne,já si nemyslím, že za něco může bůh, bůh nemůže za nic. Nic jako nějaký bůh NENÍ, NEBYLO, NEBUDE! Slovo bůh, je v podstaťe psychologická zbraň, kterou v minulosti používali lidé aby oblbli nevzdělané lidi. Všechno jen pro moc! Dnes už to není tak aktuální. Ale já mám z náboženství stejný strach jako s komunismu. Je to v podstatě totéž. Jo a ti lidé, ti si to nikdy nezodpověděli. Nebo šli do pekla? Díky "Bohu", že jsem ztratil cestu k bohu! Ale místo toho našel jsem cestu k pravdě. No a tady jsme u toho - Lidé kteří přemýšlejí - Proto v boha věří jen lidé kteří nepřemýšlejí! Rozumný člověk NE! No a nakonec se shodneme. Člověk má svoodnou vůli, stím souhlasím. Tak proč někoho otravovat s nějaký bohem. Když bude chtít najde si vlastního boha. Že si za to ponese následky, to je v pořádku. Pravda bůh není takový jak vypadá. Nebo spíš je takový jak vypadá, tudíž žádný!
Ale keď v něho věríte, nědajtě si ho vzať!

Děkuji Vám za otázku a za to že jsem mohl svobodně vyjádřit svůj názor.


666
Go to Top of Page

Falco
Nový uživatel

Czech Republic
32 Posts

Posted - 24/03/2006 :  06:38:11  Show Profile  Reply with Quote
Zdravím Žiťu,
škoda, myslím, že právě pro lidi jako jste Vy, je ten článek napsaný (na těch stránkách os-obroda). Zajímal by mne Váš názor na něj.

Falco
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 24/03/2006 :  11:00:50  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Zizo,

huraaa, uz jsem myslela, zes na mne zanevrel..

Jsem rada, ze se shodnem na tom, ze se neshodnem :) (aneb egoismus...jo, kazdy si ponechame svuj nazor a muzem to znovu probrat za pet, sest let, jestli se treba neco nezmeni - snad jen posledni poznamecka: Laska si nevybira, laska miluje. A proto nedava prednost blondate Marence pred kudrnatym Pepikem ani Tve milovane pred Tebou samym, laska miluje vsechny.)


Nic..a co kdyz to, pro nas nepredstavitelne NIC, ve skutecnosti byl Buh? Co kdyz nase predstava, ze kdysi na zacatku bylo NIC je mylna, veda si umi zmerit leccos, ale Boha (Lasku) ne.

Realita..je-li to pro Tebe tak dulezite, pak ji zkoumej! Ale zatimco ji zkoumas, nekde existujes (souhlasis?) a to JAK existujes vytvari Tebe sameho (zpusob naseho zivota nas pomalu meni a jak se menime, menime svuj zpusob zivota..dokolecka dokola). Ty chces byt clovekem, ktery se Ti nehnusi? To Ti mam verit, ze opravdu netouzis po nicem vic? Nepral by sis byt bajecny, skvely a uzasny, chytry, krasny a dobry, uznavany, milovany a porad lepsi a lepsi? Ty mas k sobe vztah - ok, ted nejsem nijak zvlast odpornej tak pohoda..jej dnes jsem byl ale hnusnej, nevadi, snad se si nebudu uplne hnusit zitra..?

Zajima-li Te opravdu jak vznikl zivot a vesmir jako takovy, chces-li odpovedi na sve otazky, precti si knihu Hovory s Bohem (Neal Donald Walsh) - nenech se odradit slovem Buh v nazvu, s Bohem o nemz jsi dosud slysel, to nema nic spolecneho. Ani to neni zadna 'naborova' knizka noveho nabozenstvi. Pak mi dej vedet, co na to rikas

S tou relativitou jsi na to kapnul! Vsechno (v nasi relativni realite) je relativni. Co je pro jednoho dobre, je pro druheho spatne. I jako lidstvo menime sve nazory (drive bylo upalovani carodejnic dobre, dnes..) A nikdo nemuze posoudit, co je 'skutecne' dobre a co spatne. Ve skutecnosti si prave tim, co volime jako dobre a spatne, urcujeme kym jsme. Vse v nasem svete se pohybuje od jednoho ke druhemu polu - horky, studeny ; nizky, vysoky ; zena, muz ; jin, jang ; vpravo, vlevo...to je dualita naseho relativniho sveta. Ten je ale iluzi, nasim vytvorem. Realitou je svet absolutni reality, kde je vsechno vsim a tedy nic neni nicim. Existuje jen Laska (Buh) jez je vsim (obsahuje vsechno).

Pises, ze smysl neni v tom, v co verime, ale v tom v cem je. A pak, ze veris, ze zadny smysl neni. Nevidis tedy, ze je v tom, cemu veris?

A naposledy k Bohu...mam pocit, ze slovo Buh si neustale spojujes s nabozenstvim. Pro Tebe je posvatna Pravda. Buh je pro Tebe tedy Pravdou. Slovo Buh pouzivame, jelikoz nemame zadne lepsi oznaceni pro to, co neumime popsat.


Skunkless..
Go to Top of Page

cage7
Nový uživatel

11 Posts

Posted - 24/03/2006 :  15:53:21  Show Profile  Reply with Quote
Zdravím, souhlasím se Skunkless, že pojem ,,Bůh,, je asi to nejvhodnější slovo, pro které sme se rozhodli nebo spíš je to slovo, na které jsme si jiš všichni zvykli. Ale o slovo přece nejde, slovo je zrádné, nikdy nemůže říct vše, je pouze omezeno svým obsahem. Je pravda, že v poslední době je spousta lidí na slovo Bůh alergická, ale je zde právě chyby, že každý si ihned představuje boha předhozeného křesťanstvím. Já si myslím, že všechny náboženství, všechny směry, všichni lidé, kteří věří, hledají toho jednoho, toho všemohoucího boha. Akorát se všichni omezili na atributy, které mu předkládají. A navíc se tu opět objevuje lidská sobeckost, která nám umožňuje přivlastnovat si toho naseho boha jako jedineho možneho-viz. islám, křestanství. Všichni hledáme jednoho ,,boha,, to stejného, ale každý jdeme svou cestou, neodsuzuju nikoho, kdo je křestan, žid, pohan, stoupenec islamu, pokud ovsem neprekroci urcity mravni kodex. K tomu mame svou svobodnou vuli, volit, volba, nase cela existence je spjata s volbou!!!Ale zaroven zastavam pravidlo, ze svoboda jednoho konci tam, kde zacina svoboda druheho.


Zajímalo by mě Skunkless, z čeho vycházíš, že pocházíme všichni ze stejného základu, zdá se mi to zajímavé. A co říkáš na to, že bychom byli stvořeni z ničeho, jen z boží libovůle?

Opět narážím na to, že se nedokážu spokojit s vysvětlením, že vše je láska,jediná mocná čarodějka, atd. Myslím si, že láska je důležitá, ale taky se přesvědčuji o tom, že nás může zaslepit, vést jiným směrem, někdy i do záhuby. Ale zas na druhou stranu je to dobrý prostředek k potlačení rozumu a možná by se touto cestou dalo změnit i lidské myšlení, protože dnešní svět, ale i svět vůbec, vsadil na jedinou kartu a to je rozum. A právě rozum nás omezuje ve větším rozhledu. Láska by mohla vést člověka jiným směrem, směrem iracionality a propojením s intuicí, vůlí, citem, vírou atd. A mohla by se tak stát po boku výše jmenovaných novým způsobem poznání, ale ne toho ,, primitivního,, který známe dnes. Vše je takové mechanické, bez vzrušení, bez pocitu něčeho nového, bez pohledu na věc z různých stran. Ale stejně mi pořád připadá, že láska je jen pomocník něčeho ,,vyššího,, sám jsem asi ztotožněn s formulací lásky A. Schopenhauera-přelud, který vede k zachování lidstva jakožto přirozeného pudu se rozmnožovat. A samozřejhmě předesílám, že si lásku nepletu se sexem, ale jedno bez druhého dle mě existovat může. Láska-to je pojem stejně diskutibilní jako pojem bůh- i tak si myslím, že je to pouze slovo označující souhrn věcí jako: úcta, spolehlivost, obavy, starost o druhého, něžnost atd. Láska jinak není...
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 26/03/2006 :  00:57:03  Show Profile  Reply with Quote
Dobrý večer Falco!

Tak jsem si přečetl ten článek "Existuje vzduch?"
Pdívejte se, Já nejsem žýdným zastáncem vědy, ale... Vzduch se zkládá z atomů. Věechno se zkládá z atomů. A atomy nejdou vidět? Pod moderními mikroskopy ANO! Tkže v podstatě atomy kyslíku i dusíku vidět jdou.
Takže jak se tam píše, o tom kde se vzaly stromy, květiny, hory, atd., Všechno se zkládá z atomů molekul ... A kde se vzaly molekuly? Nevím. Ale kdyby to chtěl ten, jak mu říkáte bůh, kde se vzal on?
Musíme si uvědomit jestli je člověk omyl boha nebo bůh omyl člověka.
To co jsem napsal jsou sice fakta, jsou to naše všeobecné pravdy, ale jestli jste četl mé rozhovory se Skunkless, tak jste si mohl všimnout, že tam píšu, že nevěřím ani v ty fakta. Podle mě jsou vše jen představy. Nic neexistuje. Ani lidi, příroda, vesmír ani váš ani ničí bůh. Ani ty naše představy neexistují. A vidíte, taky jako bůh to nejde vysvětlit a přece tomu věřím. Ale když si představíme - co bylo před vesmírem, nebo jak vznikl... z ničeho? Z ničeho nemůže vzniknout nic(něco). A kdyby byl bůh - kde když nic nebylo, někde být musel, ne? Pokud ne, tak bůh byl taky nic. "Naše velkolepé abstrakce jsou ve skutečnosti fikce!"

Kdo ten článek psal? Nějaká sekta? Ano, opravdu mi to připadá jako od nějaké sekty!

Zamyslet se nad těmi otázky je prý lenost. Ale opak je pravdou! Hledání důkazů není lenost. Opravdu lenivé je říct, že to vše udělal bůh! Někdo řekl "Nevím" a proto to udělal bůh?

Nechápu co tou Společností pro obnovu duchovních hodnot chtějí dokázat. Přesvědčit lidi aby začli věřit v něco, co je zabíjí? Nebo kdo podle vás zabíjí lidi když ne bůh? Četl jsem i jiné články a připadá mi to, že (ti co to psali, křesťané, nebo nějací svatí, či kdo to je) chtějí co nevidět vyjet na křížovou výpravu!

Tak zatím nashledanou (Nebo sbohem?)
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 26/03/2006 :  01:34:45  Show Profile  Reply with Quote
Ahojka Skunkless!

Tak kde zacneme...

Laska si nevybira, laska miluje... Podle mě je laska jen chmicka reakce (tak se to rika, ne?) Nechci to rozvadet do podrobnosti (chemii nerozumim), ale myslim ze si dokazes predstavit co tim myslim. A proto nedava prednost nikomu, proto reaguje jen z nekym. Jako nektere prvky mezi sebou nereaguji, tak ani laska ne. Ale mozna to je tim, ze jsem jeste nikoho opravdu nemiloval. Pak bych urcite zmenil nazor (na vse).

Nic... I kdyby "nic" byl "ten buh". Jak udelal z niceho neco? A pokud byl buh nic, tak byl to same jako nic. Nic jen jen slovo. Nase mysleni proste neni tak dokonale aby jsme to mohli pochopit. Jestli je ale vubec co chapat.

Realita... Existuju? Nevim. Asi si tim nesouhlasim. To ze ji zkoumam je jen predstava, protoze neexistuju. Vse jsou jen predstavy, nic neni skutecne.
Ano, svuj zpusob zivota menime. Treba za par let, tehle sve teorii, ze nic neexistuje uz verit nebudu. Pokud budu zit tak tomu urcite verit nebudu. Protoze zit s takovou teorii cely zivot si predstavit nedokazu, to proste nejde. Takze az umru, dam ti vedet, jak to vsecko je, jo?
Chci byt clovekem, ktery se mi nehnusi! - Jestli mi muzes verit? Nevim jestli muzu verit sam sobe... Jestli jsem zpokojeny sam se sebou to je jina vec. Nerekl jsem, ze se mi hnusi lide, kteri chteji byt dobri, bajecni... Ale jak vypada bajecny clovek, o tom ma kazdy jine predstavy. Libi se mi takovi lide, kterym je jedno co si o nich mysli ostatni. At si treba mysli, ze jsem debil, nebudu jim to vycitat. At si mysli, ze jsem bajecny, nebudu je v tom podporovat. Takovy bych chtel byt! Ale pokud mam nejake (s)vedoi, tak to jde velmi tezko.

Ty "Hovory s bohem" si chci urcite precist. Ted jeste ctu nejake knizky, takze az budu mit cas, tak si ji nekde sezenu a prectu. Ovsem nejsem si jisty jestli tam najdu odpovedi na sve otazky. (ja na ne odpovedi ve sve podstate mam) - Jo a nemysli si, ze chapu boha o kterem mluvis ty, jako vynalez nejakych cirkvi. Ja si myslim, ze vim jak ho chapes ty, je to pekne, akorat s tim nesouhlasim...

Jo, tak s tou relativitou se shodneme! (Az na to s tim bohem. Je to pravda co pises, ale ja bych to tak nedefinoval.)

Smysl... Ano, je v tom cemu verim, ale neni to pravda, ja v to jen verit chci. A tohle si prave skoro nikdo neuvedomuje!

Buh... Ja chapu jak to s tim bohem myslis. Nespojuju si ho jen s krestanstvi... Chapu co je pro tebe buh (ale pro me proste neni). A nemysli si, ze pro me je pravda posvatna. Pravda jsou jen vzite vseobecne skutecnosti lidstva...

Tak... zatim...
Go to Top of Page

Falco
Nový uživatel

Czech Republic
32 Posts

Posted - 27/03/2006 :  09:22:18  Show Profile  Reply with Quote
Dobrý den Žiťo,
ten článek nepsala žádná sekta, jen člověk, který přemýšlí nad smyslem života a bytí. Je to opravdu jednoduché, říct, to je sekta. To dnes dělá drtivá většina lidí. Je to pohodlnější, než se zeptat, co jste zač, o co vám jde? No nic...
Je sice pravda, že všechno se skládá z molekul, ale jak se to poskládalo? Samo? Myslíte, že ty molekuly uvažují a že si řekly, my dvě se spojíme, ale s tebou, to teda ne! Ty se spoj s támhletou. Fajn. A co elektrony, protony, neutrony, neutrina, pozitrony? Co kvarky (objev šedesátých let)? Co vzduchoprázdno? To všechno je také vidět? Nebo Vy? Já Vás také nevidím! Je moc jednoduché vymyslet teorii, že není nic, ale tak nejezte, nepijte, nespěte, vždyť to nepotřebujete, protože vlastně vůbec nejste. Nebo se píchněte špendlíkem. Je to super, vůbec to nebolí! Vždyť vlastně žádný špendlík není, není ani ten prst, do kterého jste se píchnul, vlasně ani krev. Ani vykrvácet nemůžete. Ona ani není láska, ani žal, když Vám umře nekdo blízký, vlasně ani ty slzy, které Vám tečou po tváři, neexistují.
Ne. Lenost je nehledat. Nikdo přece netvrdí, že já jsem se spokojila s tím, že to stvořil Stvořitel a víc mne nezajímá. Jak Vy víte, že já nevím, jak to stvořil? Vesmír nemohl vzniknout z ničeho, to je hloupost. Vznikl z "něčeho". Já zhruba vím z čeho, ale o tom nebudu psán do veřejné diskuse. Vědění, z kterého čerpám nemá mezery, které Vy chcete vidět!
Neodsuzujte na první pohled. Já jsem Vás také neodsoudila, přesto že mám jiné názory. Neodsuzujte Vy ty, kteří tvoří články jako je "Existuje vzduch?" ani nikoho jiného. Oni jen nabízejí. Nic víc.

Něco o Společnosti pro obrodu duchovních hodnot: není to sekta a ni církev. Jsou to lidé, kteým se už nelíbí dívat se na tento svět jaký je a hledají cesty, jak to změnit, toť vše. Nemyslím si, že dělají něco špatného, a že je třeba je hned shrnout se stolu.

No s tou křížovou výpravou. Nevím, jak si ji představujete. Ona křížová výprava může být také jen vyřčení vlastního názoru, tak aby jej slyšeli i jiní a mohli přemýšlet.

Že zabíjí Bůh? A jaký? On nějaký je? Ona existuje smrt? Podle Vás přece ne!

No, doufám, že nashledanou, to druhé říkat nebudu. Jméno Boží je pro mne příliš posvátné, než abych jím plýtvala.

Falco
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 28/03/2006 :  00:12:59  Show Profile  Reply with Quote
Dobrý večer Falco!

Ten článek psal člověk, který přemýšlí? Předtím jste říkala, že lidé kteří přemýšlí ztratili cestu k bohu! Jednoduché říct, že je to sekta sice je, ale co naděláte, když vám to tak připadá. Brainwashing. Jedině BůH!!! Proč bych se ptal o co jim jde? To snad vyčtu z těch článků tam, ne?

A to jako chcete říct že to někdo chtěl, aby se ty molekuly spojily? Je to stejně, ba o hodně více absurdnější než teorie, že se potkaly náhodou!! Ale já netvrdím ani jedno ani druhé. Já mám svou teorii.

Tak ta moje teorii vypadá jednoduše, i je v podstatě jednoduchá. Nemyslete, že jsem si řekl takle ze dne na den, že nic neexistuje. Přemýšlím nad tím celý život!
Však já nepotřebuju jíst ani nic z toho co tu uvádíte, nikdo to nepotřebuje. Nikdo totiž neexistuje. Ani špendlík, ani krev, nic! Všechno to jsou jen představy, které se nesmazatelně vežraly do (neexistujícího) podvědomí lidí. Teoreticky by šlo udělat všchno - létat, žít pod vodou,... Ale podle fyzikálních zákonů, které jsme si sami vymysleli to prostě nejde. Je to všechno tak vžité, že i kdyby jste sebevíc chtěla tak to nejde. Vše je to uloženo v podvědomí a své podvědomí ovládat nemůžete. Teoreticky by ovládat šlo, ale už se do něj zapsalo, že ovládat nejde, takže to nejde!
Žádná láska, žádný žal, žádné slzy.

Ano lenost je nehledat, ale já jsem našel. A hledal jsem. Dlouho!

Promiňte, ale tak dokonalého člověka jako jste vy jsem ještě nepotkal. Víte z čeho vznikl vesmír??? Smekám klobouk! Když mi to řeknete, TŘEBA začnu věřit v boha!
Vědění z kterého čerpáte nezná mezery??? "Člověk je tak sebevědomý, jak dalece je omezen svým chápáním" (F. Nietzsche - měla by jste si od něj něco přečíst)

Já na první pohled neoodsuzuju. Ale jak někdo začne mluvit o bohu, tak už vím o co jde! Ale pokud má být upřímný,tak bych si přál aby takoví lidé co píšou takový články nebyli! Ale budiž, když už si je píšou, tak ať s tím aspoň nikoho neotravujou. Mě to nějak nevadí, já si o takových věcech rád popovídám, ale mám strach o ostatní lidi (proč když neexistujou, že? to už bude to podvědomí...)
Každý nabízí. Každý jiným způsobem, že...

Podívejte se, mě se taky nebaví dívat na tento zkorumpovaný, komerční, materialistický, dekadentní, karieristycký, atd. atd. Svět. Ale pochopil jsem, že NIKDY v životě nezměním svět. Nikdo ho nezmění. A bude to čím dál horší...
Nevím, jak to ti lidé z té Spol. pro D.O. myslí dopopravdy. Myslím tím že v ty svoje řeči fakt věří, nebo jen chtějí vydělat, jakovšichni ostatní. Pokud to myslí vážně, je to pěkné, ale s tím neprorazí!
Já se přizná, prostě nesnáším všechno náboženství, církve, apod.

Tak zatím se mějte... Nashle...
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 28/03/2006 :  12:17:51  Show Profile  Reply with Quote
Nazdarek Zizo!

Tak jsem par dni premyslela, jak Te presvedcit o Tve vlastni existenci..hele a kdyz vsechno jsou jen predstavy, jak jsi rikal, tak si je porad nekdo ci neco musi predstavovat ne? Jsi vazne exot (nic ve zlem ) jeste jsem nepotkala nikoho, kdo by pochyboval o sve vlastni existenci. Ale chapu, proc jsi myslenkou neexistence tolik zaujaty a myslim, ze je v tom mnoho pravdy. Jen bych rekla, ze si ji nezasazujes do spravneho kontextu..


Ja souhlasim s tim, ze to, cemu rikame realita, jsme si jen vytvorili, abychom mohli prozivat co prozivame, ve skutecnosti to neexistuje, jen si to vymyslime. Je to proto, ze jsme potrebovali vytvorit svet relativity, abychom mohli poznat sami sebe (ano, stale trvam na existenci Boha, cili nas samych). Pochazime z absolutni reality, kde je vsechno vsim a neexistuje nic nez vedomi. Vedomi sebe sama jako Boha, ktery je vsim, co existuje. Neni-li nic jineho, vlastne vsak neexistuje, nebot cokoli se muze definovat pouze vuci necemu jinemu. Proto nam nestacilo vedet, ze jsme laska, svoboda, radost a svetlo, chteli jsme to zakouset. To vsak nebylo mozne, dokud neexistovalo i neco jineho, opak techto skutecnosti. Proto jsme si stvorili sferu relativity, kde existuji protiklady - jez sice ve skutecnosti neexistuji, ale nam tu pripadaji skutecne. Abychom mohli vytvorit sami sebe, coz byla nase touha - vytvorit vedome to, co uz jsme (laska, dokonalost, svoboda..) museli jsme tim prvne nebyt (tezko muzes vytvorit sam sebe takovym zpusobem, jakym uz existujes). Jelikoz jsme nemohli nebyt, zvolili jsme si druhou nejlepsi moznost - zapomenout cim jsme. Nevime-li cim skutecne jsme, pak to muzeme vytvorit. Existuje-li i to co nejsme, muzeme si vybrat (Bude-li jen laska, nemuzes byt nicim jinym a proto nemuzes zakusit, jake to je vybrat si byt laskou).

Laska..ja ale nemluvim o okouzleni (coz je ta chcemicka reakce o ktere mluvis), nemluvim o stavu, kdy se bezhlave zamilujes, pro oci nevidis a jsi jako na drogach. Laska matky k diteti neni zadna chemicka reakce, je to laska k tvoreckovi, jez ona stvorila. Laska ditete k matce neni chemicka reakce, je to laska k bytosti, jez mu dala zivot. Laska k priteli neni chemicka reakce, je to laska k cloveku, jez je nam blizky. Laska k partnerovi neni jen chemicka reakce, je-li to neco vic nez okouzleni. Laska prece neni jen tech par momentu idealizace partnera, laska neni jen milenecka.

Nic a Buh...dovedes treba jen pripustit moznost, ze NIC jako takove proste NEEXISTUJE? Co kdyz stale hledame neco, co neni? Nikde ve vesmiru nenajdes prostor, kde by nebylo nic. I ten nejprazdnejsi prostor obsahuje vypary, energii. Co kdyz 'nic' je 'neco' jemuz nerozumime (to by zrovna dobre mohl byt Buh). Co kdyz to 'nic' o kterem si myslime, ze muselo byt kdysi na zacatku nikdy nebylo, protoze to byl Buh, jez vypadal jako 'nic' (proto, ze byl vsim, byl vlastne nicim, nemohl se definovat vuci nicemu jinemu a tudiz vlastne nebyl). Pak by mohlo davat smysl, ze Buh stvoril svet (ne z niceho, ale vlastne ze vseho - jelikoz to nic byl on sam a on byl take vsechno, co bylo. Tak jako tusime, ze vesmir je nekonecny a az se vycerpa odstrediva energie, vesmir se zase smrskne zpet, vsechna hmota se stahne do jedineho bodu velikosti spendlikove hlavicky a pak prijde opet velky tresk..(to je rekneme Bozi nadechovani a vydechovani) ...tak bychom mohli zacit tusit, ze nema konce ani z jedne strany..zivot nikdy nekonci a ani nikdy nezacal, zivot je stale a nikdy neprestane.

Libi se mi, ze sam pises, ze s teorii neexistence asi nebudes zit vecne :) To by musel byt divny zivot, zit a neverit, ze ziju.

'Jak vypada bajecny clovek, o tom ma kazdy jine predstavy.' - tos rekl presne! A proto muzes rozhodovat jen o tom, zda jsi dost bajecny pro sebe sameho. A kdyz jsi, pak nepotrebujes, aby Ti to nekdo dalsi odsouhlasil.


Smysl..a co kdyz zadny smysl zivota neexistuje? Myslim, zadny univerzalni, platny pro kazdeho. Co kdyz smyslem zivota, je najit si smysl sveho zivota, dat svemu zivotu smysl?

Pravda..pravda prece nejsou lidske zkusenosti! Pravda je to, co opravdu je a at to budeme popirat jakkoli dlouho, pravdou to byt proto neprestane.


Skunkless..

Edited by - Skunkless on 28/03/2006 12:18:41
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 29/03/2006 :  14:35:24  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Skunkless


Ahoj Cage7!

Stejny zaklad..no zas se budu opakovat a rovnou Ti reknu at si prectes Hovory s Bohem (Neal Donald Walsh) kde je vse podrobne vysvetleno a kde jsem svuj novy, uplne jiny pohled na zivot a vubec na vsechno, ziskala. Samozrejme se Ti to pokusim vysvetlit svymi slovy.

Ze jsme vsichni jeden celek je tak jasne az to boli a i pres to tuto myslenku zapirame. To je vsak nutnou soucasti procesu naseho vyvoje, bez zapomneni toho, co skutecne jsme, bychom 'hru' zvanou zivot nemohli vubec hrat. Ze vse, co zname se sklada ze stejneho puvodniho materialu nam uz veda potvrdila, vime, ze jsme stvoreni ze stejneho zakladu jako hvezdy, vse na nasi planete.. To, ze jsme jeden celek muzeme videt na Zemi. Zatim se chovame, jako bychom nebyli soucasti celku a proto nicime vse, o cem si myslime, ze na tom nezalezi (prirodu, ostatni lidi, ovzdusi..). At chceme ci ne, brzy si uvedomime, ze jsme soucasti nejakeho vetsiho celku (v tomto pripade systemu Zeme) a ze budeme-li uspokojovat potreby pouze nekterych jeho casti (v nasem pripade ty lidske) a zanedbame-li potreby ostatnich casti, system dale nebude v rovnovaze, coz vede k jeho zaniku. A zanikne-li cely system, je jasne, ze nemuze prezit ani zadna jeho cast. Proto bychom si meli uvedomit, ze potreby ostatnich casti tohoto celku, v nemz zijeme, jsou vlastne nasimi potrebami. Jde-li o jakesi duchovni vysvetleni, zeptej se sam sebe. Kdy se citis nejlepe? Kdy jsi stastny a cele Tve ja krici 'Tohle je ono! Tak bych se chtel citit porad! To jsem ja!' ? Co je Tvym nejkrasnejsim zazitkem? Pro me je to laska. A laska je prece spojeni se s druhymi! Nemluvim o okouzleni, kdy nam telo vyplavi hormony a my jsme jak zfetovani, mluvim o lasce, ktera ma radost proste z toho, ze je. O lasce ktera ma radost vidi-li dite jak si hraje, citi-li vuni rozkvetajici prirody, zamilovany par, co chape vztah dvou pratel a laskyplne se chova ke kazdemu, byt cizimu stvoreni, proste jen proto, ze ji to dela radost. Uprimne, nic me netesi vice, nez delat druhe stastnymi. Delam jejich prostrednictvim stastnou sebe samu, ale to neni duvod meho jednani, je to spis vedlejsi efekt, jemuz neni mozne se vyhnout. Je to tak prave proto, ze jsme vsichni jeden. Asi to zni jako nepouzitelna esotericka hlaska, ale od toho uz jsem upustila, protoze jsem poznala a pochopila, jak hluboka pravda a realita to je. Iluze oddelenosti od vseho ostatniho (Boha, druhych lidi i prirody) je pricinou vsech nasich problemu. Kdybychom si nemysleli, ze muzeme dosahnout sveho na ukor druhych, nikdy bychom jim neublizovali. Kdybychom si uvedomovali, ze co cinime druhym cinime sobe, nevrazdili bychom, nekradli, nezneuzivali druhe, nybrz bychom s nimi radostne sdileli vse co mame, protoze bychom si uvedomovali, ze nedelat to, odpirame neco zas jen sami sobe. Netvrdime snad vsichni, ze chceme mir? Ze chceme byt stastni? Ze chceme zit v bezpecnem svete? Co jsme nepochopili je, ze nemuzeme dosahnout miru , stesti ani bezpeci na ukor druhych, ale jedine spolu s nimi. Proc jsme si jeste nevsimli, ze kdybychom se snazili uspokojit zakladni potreby vsech, nebyl by nikdo, kdo by nam chtel neco vzit, protoze vsichni by to uz meli? V podstate by zmizel duvod k zlocinu. Problem je, ze nase spolecnost odpira vetsine, co jim patri. Denne nechame umirat tisice malych deti hlady. Denne nechavame tisice lidi napospas jejich utiskovatelum. Vsichni mlcime a tvrdime, ze s tim nemuzeme nic udelat. Ta velka vetsina ma kolektivni nazor, ze nic nezmuze. Misto aby kazdy delal, co je v jeho silach (cimz by se zvedla obrovska vlna) vsichni pokracuji v tom, co delaji a tvrdi, ze nemohou zmenit svet. Problem neni v tom, ze by nebylo mozne druhym pomoci, problem spociva v nedostatku vule. Lide na svete neumiraji hlady proto, ze by nebyl dostatek jidla, lide umiraji hlady proto, ze jsme jako spolecnost dovolili, aby mala skupinka lidi vlastnila prirodni zdroje, jez patri vsem. Bohati a mocni se nechteji vzdat svych privilegii a nezajima je, ze druzi kvuli nim hladovi a trpi. A ta zbyla vetsina lidi tvrdi, ze se jim to nelibi, ale ze s tim nemohou nic delat. Ja jsem se rozhodla, ze s tim neco delat mohu, ze chci zachranit svet. Rozhodla jsem se, ze se chci probudit a misto ticheho podporovani nespravedlnosti chci nahlas rikat pravdu. Chci abychom otevreli oci, abychom hledali zpusob jak pomoci nam samym, dokud ho nenajdeme. Rozhodla jsem se, ze ma smysl cist a hledat inspiraci u tech, co nam maji co rici. Rozhodla jsem se, ze se nevzdam ani kdyz me budou ostatni povazovat za silence. Silene je to, jak zavirame oci nad tim, co rikame, ze nechceme videt a pritom to stale podporujeme a ani o tom nekdy nevime. Neuvedomujeme si nasledky sveho jednani ci nejednani, protoze se odmitame divat okolo sebe.
Me uz to nebavi. Odmitam zit v takovem svete, odmitam myslenku, ze s tim nemohu nic udelat. Odmitam prenechat svet jeste v horsim stavu, nez je dnes, svym detem. A jedine, co nam muze pomoci zmenit svet, je zmenit sami sebe a nas pristup k zivotu.
Kdybychom verili, ze jsme vsichni jeden celek a ze nezijeme pouhych par desitek let, nybrz nekonecne dlouho, pak bychom si vytvorili mnohem priznivejsi podminky k zivotu, jelikoz bychom si uvedomovali, ze dlouhodobe nasledky se tykaji nas a ne nekoho jineho. To jsem se ale rozjela..ale vsechno myslim naprosto vazne. A nejvic ze vseho to, ze jedine co opravdu existuje je LASKA!


Skunkless..



Skunkless..
Go to Top of Page

intago
Nový uživatel

2 Posts

Posted - 29/03/2006 :  15:48:07  Show Profile  Visit intago's Homepage  Reply with Quote
já bych vyšel z myšlenky kdo a proč nás stvořil. Odpovědí jsou meditace, protože tak nahlížíme do kuchyně Stvořitele, např. http://www.sweb.cz/intago/meditace.htm
Go to Top of Page

Žiťa
Nový uživatel

Czech Republic
23 Posts

Posted - 30/03/2006 :  01:00:37  Show Profile  Reply with Quote
Cau, cau Skunkless

Nejsem Ziza - Z(s hackem)it(s hackem)a , ale to je jedno... půjdem k věci

Coz o to, exot jsem...

K té existenci... Zkusim ti vysvetlit svou teorii (mozna uz nekdo neco podobneho neco rekl, ale ja sem k tomu dosel sam. Samozrejme necim olivneny byt musim, F. Nietzschem, ale ja tu zavadim asi do vetsich absurdit) takze:
Podle me:
Nikdy nic nebylo, ani buh, ani nic jineho. Buh je taky neco (podle tebe laska, atd.), nic je to co si nikdo nedokaze predstavit (samozrejme ani ja). A tudiz nemohlo nic vzniknout. Neexistujeme my, zivot, ale pozor! ani ty nase predstavy - abstrakce neexistuji (proc ted sedim a pisu ti to vysvetlit nedokazu (nejspis nesedim ani nepisu, vůbec nejsem)). Nebylo nic, tudiz vesmir nemohl vzniknout. Podle teorie Velkeho tresku (vybuch plynu,...), vesmir vzniknout nemohl, protoze ty plyny jsou neco a z nekama se vzit musely. Ale co bylo predtim? Nic! Ani potom nic! Ani ted nic neni! Takze zadny velky tresk nebyl. Je to jen vymysl lidstva (ktere neexistuje). Realita - to jsou ty nase predstavy. Kazdy je sam ve sve realite, ale pri tom neni. Kazdy je "nic" a od toho sveho nic se odviji jeho realita. Napriklad ja si pisu s tebou - to je realita meho "nic". A pri tom tva realita vubec nemusis byt Ty. Ty jsi ma realita. Tva realta muze byt uplne nekde jinde; Ty vlastne ve sve realite sebe ted jak si se mnou pises treba vubec neznas. Realita Tveho "nic" je uplne nekde jinde, ve sve realite jsi napriklad Kralovnou Spokojenych statu Africkych (Proste paralelní reality)
V podstate by si kazdy mohl delat co htel, letat, mluvit se zviraty, zit pod vodou, atd. atd. Ale ja ve sve realite to mam tak (ty taky protoze jsi v me realite), ze to nejde, protoze se nam do podvedomi vrylo ze to njede a podvedomi zmenit nemuzem, protoze se do nej podvedome vrylo to ze zmenit nejde.
Je to vsechno k SMICHU, je to ABSURDNI, je to BLBOST, mnoho veci si tam i PROTIRECI. Nevim proc, ale verim tomu (ale asi ne tak uplne, to bych potom nemohl zit, protoze kdybych si podvedome uvedomil, ze je to vse pravda, tak by vlastne i ta moje realita nebyla).

Tak jsem ti napsal neco k smichu (ze ses smála? ale ja se ti nedivim). Klidne napis na roivnu ze je to blbost, ja se zloit nebudu...

Potom je jsete moznost. ze jsem blázen, ze jsem si to vse vymyslel, protoze jsem zdechly a nic se mi nechce delat = alibismus.

Nebo to muze byt taky tim ze me SERE cely svet. Vidi mi to jak je svet zarizeny - ten system. A vsechna ta "moderni" zabava (hlavne hudebni scena (techno, rap, disco,...), potom reklamy.... Proste ze se musi pracovat, vsechny ruzne tzv. žebříčky hodnot, kodexy, atd., kdyby to vse bylo aspon na nejake urovni slusnosti. ALEN NE! VSECHNO JE DEKADENCE! UPADEK! muj nazor na to: LIDSTVO - TOT STADO JEST A BUDIZ JIM SMRTI ZPASENIM! (vc. mne). Tim nechci lidi urazet, uplne sami za to nemuzou, je to proste vyvojem... Libi se mi chovani zvirat (to je jine stado, nez to lidske), jejich zebricky hodnot jsou zpravne.

Ani se nebudu divit kdyz mi po tomhle uz nenapises. Ale ja to nemyslim zle.

Na shledanou!
Go to Top of Page

Falco
Nový uživatel

Czech Republic
32 Posts

Posted - 30/03/2006 :  10:54:47  Show Profile  Reply with Quote
Dobrý den, Žiťo,
tak já bych začala popořádku.
Říkáte, že fyzikální zákony vymyslel člověk. Aha. Tak tedy člověk vymyslel, jak bude fungovat sluneční jádro. Člověk vymyslel, že planety budou obíhat kolem Slunce, vymyslel také, že Země bude v pořadí od Slunce třetí, protože to jsou ideální podmínky pro život lidí, kdežto na Venuši je moc horko a na Marsu už moc zima. Člověk také vymyslel gravitaci (jinak by mohl létat). V pořádku, tedy autosugesce. Ale pokud tomu člověk věří, brání mu to v létání. To je logické. Proč tedy nemůže létat pes nebo kůň. Ti tomu přece, nevěří, ti nic nevymysleli, ti nemyslí. Že člověk si svým vývojem v něčm brání, protože si vytvořil mylné představy, to beru. Ale pak by to mělo platit pouze pro něj, pouze pro toho, kdo tomu věří. Prostě placebo efekt. Ten platí jen na toho kdo mu věří, nikdy na zvířata, dokonce ani na děti. Tak jak to je?
Ještě jsem se chtěla zeptat, co je to brainwashing. Vím, že to zní v této době neuvěřitelně, ale neumím anglicky. Předpokládám, ale, že to nebude nic hezkého, washing je asi umytí (vymytí) nebo něco takového.
Jo, a už jste se píchnul tím špendlíkem? Bolelo to?
Já nejsem dokonalá. Já netvrdím, že jsem na to přišla sama. Ale také jsem hledala a také našla. Ale říkat Vám nebudu nic, protože Vás to nezajímá. To že pak uvěříte, to je jenom uštěpašná a jízlivá poznámka, ne skutečnost. Ironie a snaha o shození víry a toho, co říkám. Své vědění řeknu jen tomu, kdo bude chtít vědět, ne posměváčkům. Já si jej vážím, tak jej nebudu vystavovat posměchu!
A co se týká pana Nietzsche, nevím jak to myslel, ale já mám zase zkušenost tuto: čím omezenější člověk, tím domýšlivější na své "vědění". Proč to tak je? Tím jak je omezený, velmi brzy došel až na hranici svého chápání. A protože již dál nemůže, je svým způsobem na vrcholu. A na to je hrdý, na tento vrchol. Ovšem, že je to Říp oproti Mt. Everestu, to již nevidí.
Vy neodsuzujete na první pohled? Vám je hned jasné, jakmile někdo začne o Stvořiteli? To jste dobrý. Protože úplně jinak bude mluvit křesťan, jinak muslim, žid, buddhista, brahmán a jinak ateista. A vždycky je to jedno slovo: Bůh. A Vám je hned na začátku jasné, o co jde? To je odsouzení.
Jak myslíte, že ta společnost chce vydělat? Psaním článků na internet, který ještě musí platit? Vystavováním na výstavách, na kterých se platí nehorázné poplatky za každý mm čtvereční? Přednáškami, kdy musí platit přednáškové sály? No no, ne tak zhurta.
Že s tím neprorazí? Jak to můžete vědět? Vždyť teprve začali.

Já také nejsem v žádné církvi, sektě a podobné instituci a ani nechci být. A není tam ani Společnost.

Tak zatím

Falco
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000