Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/11/2007 : 08:51:44
|
Tim , ze litujes zemrelych, tem k tomu nepomuzes....
Davide. Tvoje souvětí má skutečně šmrnc a je vidět, že si tobrá ceska némec, nebo hotentot. Mebo tě opět vyrušil nějaký zákazník? Zím že lituji zemřelých, těm k tomu nepomohu? Ale proboha k čemu? Stále se oháníš logikou, ale tvoje věty logiku postrádají. Když užiješ slovního obratu k tomu,pak musí první část věty obsahovat k čemu,čili věc. Litovat zemřelých nemá význam,protože zemřelí nemyslí a neuvědomují si ani to, že jsou po smrti. Je možno litovat, že nežili déle a neužívali si radostí života. To podstatné je, že jsem je rád vnímal a o ten vjem jsem navždy přišel. Navíc je zde úcta k jejich životu,kterou člověk projevuje i po jejich smrti. Je toho mnohem více, ale mám dojem,že to pro tebe vůbec nic neznamená,když nemáš úctu ani k žijícím lidem a kdyby zemřela tvoje maminka, pak bys chvíli meditoval a potom se šel kamsi radovat a vůbec by tě nevadilo, že ji už nikdy neuvidíš a neuslyšíš její slova. Jsi studený čumák,jak se říká a jestli jsi své city potlačil díky pravdě budhismu, pak jsi tu pravdu vůbec nepochopil.
MB |
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 07/11/2007 : 13:08:51
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Davide. Tvoje souvětí má skutečně šmrnc a je vidět, že si tobrá ceska némec, nebo hotentot. Mebo tě opět vyrušil nějaký zákazník? Zím že lituji zemřelých, těm k tomu nepomohu? Ale proboha k čemu? Stále se oháníš logikou, ale tvoje věty logiku postrádají. Když užiješ slovního obratu k tomu,pak musí první část věty obsahovat k čemu,čili věc. Litovat zemřelých nemá význam,protože zemřelí nemyslí a neuvědomují si ani to, že jsou po smrti. Je možno litovat, že nežili déle a neužívali si radostí života. To podstatné je, že jsem je rád vnímal a o ten vjem jsem navždy přišel. Navíc je zde úcta k jejich životu,kterou člověk projevuje i po jejich smrti. Je toho mnohem více, ale mám dojem,že to pro tebe vůbec nic neznamená,když nemáš úctu ani k žijícím lidem a kdyby zemřela tvoje maminka, pak bys chvíli meditoval a potom se šel kamsi radovat a vůbec by tě nevadilo, že ji už nikdy neuvidíš a neuslyšíš její slova. Jsi studený čumák,jak se říká a jestli jsi své city potlačil díky pravdě budhismu, pak jsi tu pravdu vůbec nepochopil.
MB
Za roadosti se plati bolesti... Rozum,nuy clovek se radeji vseho vzda... Slaboch se zene za prozoitkem, nasledkem cehoz trpi... Mrtvy clovek, pokud maso otevrene vnimani, tak vystyupuje jemnym telem z tela fyzickeho... a zustava jako takzv. astral... Jak rimak, bavim se se selpecem, ktery me vykl,ada, ze neexistuje mesic, protoze ho nevidi a nehreje ho, narozdil od slunce...
|
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 07/11/2007 : 13:11:45
|
MB
Potlacovat nema smysl... to by se projevilo..,]ale city u zralcyh bytosti odezni a zustane jen souciteni... Krome toho, otec zemrel prede dvemi8 mesici, a casto sem chodi, vraci se spet do bytu... jako astral... je to jen o siri vnimani... Jednou vclovek pochopi, ze jakekoli vnimani je zbytecne a pak nastoupi cestu smerem do nirvany... |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/11/2007 : 15:07:20
|
Davide.
Škoda je pro nás zde, že jsi ještě nepochopil, že všechno vnímání je marné. Třeba bys odešel do té Nirvány a zde už s těmi nesmysly neobtěžoval.
MB |
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 07/11/2007 : 18:04:43
|
Davide.
Škoda je pro nás zde, že jsi ještě nepochopil, že všechno vnímání je marné. Třeba bys odešel do té Nirvány a zde už s těmi nesmysly neobtěžoval.
MB
---------------- dokaz, ze je tro nesmysl.... dokaz to, stuj si za tim.... a prokaz, jinak jen placas.... |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/11/2007 : 18:11:27
|
Davide.
Jdi do Nirvány.
MB |
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 07/11/2007 : 19:26:15
|
Davide.
Jdi do Nirvány.
MB
tento vyrok nema zadnou hodnotu, ohledne diskuse, neni arguemtem. Drz se faktu... |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 07/11/2007 : 20:04:54
|
Slávo, zemřelí si uvědomují svou existenci a myslí. Tyto tvé výroky vypovídají o tvé nevědomosti. Asi si myslíš, že zemřelí leží kdesi v zemi. To by byl hloupý materialistický předsudek. Jejich těla a mozky leží v zemi.
|
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 07/11/2007 : 20:16:15
|
quote: Originally posted by Gato
Slávo, zemřelí si uvědomují svou existenci a myslí. Tyto tvé výroky vypovídají o tvé nevědomosti. Asi si myslíš, že zemřelí leží kdesi v zemi. To by byl hloupý materialistický předsudek. Jejich těla a mozky leží v zemi.
--------------- Ano, to v priapde duchovne materialniho modelu, kde mozek je vlastne interface pro hmotne telo... |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/11/2007 : 08:23:23
|
Gato.
Dokaž své tvrzení.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 08/11/2007 : 08:40:54
|
Slávo, vyjdi ze své zkušenosti klinické smrti. Uvědomoval sis sebe, ale nikoli existenci svého těla. Po pěti minutách sis sebe uvědomil v těle. Sebeuvědomování je nepřetržité. Tělo se objevuje a mizí. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/11/2007 : 08:53:13
|
Gato.
Velmi se mýlíš.Neuvědomoval jsem si vůbec nic.Ten čas pro mne vůbec neexistoval, jako by nebyl. Pro mne to byl náraz a ihned po něm prudká bolest na prsou a lapání po dechu.Že mezitím uběhlo pět minut jsem vůbec nevěděl a dokonce jsem se přel s lékařem, který tvrdil že jsem byl v komatu,či klinické smrti. To vše jsem se dozvěděl až mnohem později od svědků, například i to, že jsem měl celou dobu otevřené oči,že mně do nich lékal svítil,že mně skoušel tep a dech a teprve potom mne prohlásil za mrtvého,což opravil až když jsem začal vylézat s auta.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 08/11/2007 : 09:29:57
|
Slávo, problém je v tom, že ty považuješ tělo za já. Tělo není já. Ujasni si, o kom mluvíš. O já nebo o těle? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/11/2007 : 09:52:04
|
Gato.
Tvrdíš to, co není pravdou a vkládáš mně do úst to co jsem nikdy neřekl.Vzpomeň si, jak jsem tě vysvětloval funkci slova v procesu myšlení.Tak jsem tě ukázal jak vzniká vědomí tvého i mého já. Moje myšlení je lidské, tedy v něm je platná funkce slova a vše co s toho vyplývá,tedy i uvědomění si svého já.Toto je podmíněno hmotou mozku a energií,která je produktem hmoty. Aby mohl mozek fungovat,potřebuje tělo a tělo potřebuje okolní svět. Imaginární svět neumožňuje funkci hmoty a energie mozku a tím ani myšlení,které je výsledkem. To myšlení slovní je tím co spůsobuje uvědomění si svého já.To ostatní toto pouze umožňuje. Když jsem byl v klinické smrti, došlo k poruše právě toho myšlení a proto jsem si přestal uvědomovat své já.Tělo však existovalo a existoval i mozek.Když jsem se "nahodil" dostal mozek opět co potřebuje, protože se rosběhlo srdce a krevní oběh. Následkem toho se rozběhlo i myšlení a já jsem si opět uvědomoval své já.
MB |
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 08/11/2007 : 09:58:59
|
Gato.
Tvrdíš to, co není pravdou a vkládáš mně do úst to co jsem nikdy neřekl.Vzpomeň si, jak jsem tě vysvětloval funkci slova v procesu myšlení.Tak jsem tě ukázal jak vzniká vědomí tvého i mého já. Moje myšlení je lidské, tedy v něm je platná funkce slova a vše co s toho vyplývá,tedy i uvědomění si svého já.Toto je podmíněno hmotou mozku a energií,která je produktem hmoty. Aby mohl mozek fungovat,potřebuje tělo a tělo potřebuje okolní svět. Imaginární svět neumožňuje funkci hmoty a energie mozku a tím ani myšlení,které je výsledkem. To myšlení slovní je tím co spůsobuje uvědomění si svého já.To ostatní toto pouze umožňuje. Když jsem byl v klinické smrti, došlo k poruše právě toho myšlení a proto jsem si přestal uvědomovat své já.Tělo však existovalo a existoval i mozek.Když jsem se "nahodil" dostal mozek opět co potřebuje, protože se rosběhlo srdce a krevní oběh. Následkem toho se rozběhlo i myšlení a já jsem si opět uvědomoval své já.
MB
Nevidim jedoiny loigicky duvod, aby mysleni probihalo v nehnotnem vedomi... a mozek a telo vubec neexistyovali... Stejne, jako nenjsou skutence u postavy v pocitacove hhre.... Ale telo je v ni videt, kdezto mozek jen, kdyz se otevre hlava |
|
|
Topic |
|
|
|