www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Nič existuje.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/11/2007 :  07:47:26  Show Profile  Reply with Quote
Dokážete prijať Boha ako nič? Ak áno, tak v neho veríte.

Edited by - navi on 07/11/2007 10:07:51

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/11/2007 :  08:20:52  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Ty jsi šprýmař,ale nyní jsi tomu dal korunu. Takže já jsem vlastně věřící, když je bůh pro mne rovný ničemu. Jenže když je bůh rovný ničemu,pak bůh součastně není nic,čili není. Pak ale nemůže platit druhá polovina tvého vstupu pokud předpokládám, že slova v něho věříte, znamenají že věřím že je něco,čili že je.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/11/2007 :  10:18:03  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.

Ty jsi šprýmař,ale nyní jsi tomu dal korunu. Takže já jsem vlastně věřící, když je bůh pro mne rovný ničemu. Jenže když je bůh rovný ničemu,pak bůh součastně není nic,čili není. Pak ale nemůže platit druhá polovina tvého vstupu pokud předpokládám, že slova v něho věříte, znamenají že věřím že je něco,čili že je.

MB

Lenže to čo ty vnímaš ako nič, to existuje, pretože keby to neexistovalo, tak by si to nevnímal.
Dobre si ti inak napísal:"pak bůh součastně není nic,čili není."
Asi si chcel napísať "pak buh současne je nic, čili neni."
Ale keď niečo je, hoci aj nič, tak to predsa je, lebo to existuje. Preto sa aj táto téma volá, "Nič existuje".
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 07/11/2007 :  11:39:34  Show Profile  Reply with Quote
Co kdyby Sláva prostě napsal, že bůh neexistuje. ;)
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/11/2007 :  12:10:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rajisi.

Já neznám pravdu,ale mám pouze své poznání. Tvrzení že bůh není se mně zdá být díky poznání pravděpodobnější,ale to neznamená, že bych mohl tvrdit že bůh není. Takové tvrzení bych musel dokázat a to není možné. Mohu pouze tvrdit, že bůh dle mého názoru podepřeného mým poznáním neexistuje. Mne však spíše zaujal styl Naviho projevu, než existence, či neexistence boha. Tak krásně to zamotal, že to přestalo dávat smysl.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/11/2007 :  12:38:03  Show Profile  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Miloslav Bažant

Rajisi.

Já neznám pravdu,ale mám pouze své poznání. Tvrzení že bůh není se mně zdá být díky poznání pravděpodobnější,ale to neznamená, že bych mohl tvrdit že bůh není. Takové tvrzení bych musel dokázat a to není možné. Mohu pouze tvrdit, že bůh dle mého názoru podepřeného mým poznáním neexistuje. Mne však spíše zaujal styl Naviho projevu, než existence, či neexistence boha. Tak krásně to zamotal, že to přestalo dávat smysl.

MB
[/quote/ Takže dá sa to zhrnúť aj tak, že Boh u teba možno existuje v neexistencii. Keďže tvoje poznanie neprekročilo hranice neexistencie, nemôže v tvojom poznaní Boh existovať.
Ty si vlastne priznal možnosť existencie Boha, čo považujem za najšpičkovejší rozumový výkon u ateistu.

Edited by - navi on 07/11/2007 12:49:34
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 07/11/2007 :  12:50:48  Show Profile  Reply with Quote
Navi,

že se existence boha nedá vyloučit by měl uznat každý aspoň trochu soudný člověk.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/11/2007 :  12:52:28  Show Profile  Reply with Quote
Nič existuje už len tým, že to povieš.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/11/2007 :  13:04:37  Show Profile  Reply with Quote
Kresťania nespochybňujú existenciu Boha, ale vylučujú to, že sa môžu mýliť v identifikácii jeho pravej podstaty. To vlastne platí o akejkoľvek cirkvi uznávajúcej existenciu jedného Boha. Ateista, ktorý nevylučuje možnosť existencie Boha, ale neprijíma inštitucionálne viery v jedného Boha, može byť k pravej podstate Boha bližšie, než inštitucionálny veriaci.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/11/2007 :  15:37:15  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Nic existuje rovná se něco neexistuje. Oba slovní obraty mají stejný výsledek. Jestli je pro tebe to nic bůh, pak oběma slovními obraty říkáš, že bůh neexistuje. Bů tedy jako nic existuje a jako něco neexistuje. To jsi však řekl ty užitím nevhodných slovních obratů.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/11/2007 :  18:38:54  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi.

Nic existuje rovná se něco neexistuje. Oba slovní obraty mají stejný výsledek. Jestli je pro tebe to nic bůh, pak oběma slovními obraty říkáš, že bůh neexistuje. Bů tedy jako nic existuje a jako něco neexistuje. To jsi však řekl ty užitím nevhodných slovních obratů.

MB

Ako môže niečo neexistovať, keď si to nazval niečím? Nič existuje, pretože keby neexistovalo, tak tu o ňom nehovoríme. Takže nič je niečo. Aj keď povieš že nič je nič, aj tak to je niečo, lebo si to nazval. Keď je človek v bezvedomí tak vníma nič. To znamená, že niečo vníma, a čo vníma? Vníma nič. Ak povieš, že nevníma nič, tak vlastne potom povieš, že nevníma nič, ale vníma niečo? Chápeš čo hovorím?
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/11/2007 :  18:40:30  Show Profile  Reply with Quote
Môžem položiť aj otázku: Existuje nič, alebo neexistuje nič.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/11/2007 :  19:03:26  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Ježíšmarjá, jak tě mám na to odpovědět? To slovo nic neguje to slovo existence. Existuje něco.Kdybych řel, že neexistuje nic, pak bych negoval existenci všeho. Pokud něco existuje,tak je to něco a nikdy to nemůže být nic.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/11/2007 :  21:07:14  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi.
Ježíšmarjá, jak tě mám na to odpovědět? To slovo nic neguje to slovo existence. Existuje něco.Kdybych řel, že neexistuje nic, pak bych negoval existenci všeho. Pokud něco existuje,tak je to něco a nikdy to nemůže být nic.

MB

Však práve, čo je to vlastne nič. Je to to, čo si neuvedomujeme?
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 07/11/2007 :  21:43:00  Show Profile  Reply with Quote
navi,
neuvědomujeme-li si to něco, pak to je pro nás nic, i když to je dosud nepoznaná část světa. Toto nic je tudíž velmi důležité.

Můj názor: Bůh je nad něčím i ničím nad bytím i nebytím, protože je absolutní.
Bůh stvořil svět z ničeho. Nic=něco

Já neodvozuji boha z ničeho, ani z něčeho, protože Absolutno je nad dualitou. Dualita potřebuje Absolutno, ale TO nepotřebuje dualitu.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/11/2007 :  08:58:35  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.
Trošku tě opravím. Neuvědomojeme si ani vše co nám smysly jako informaci dodávají,ale pouze to, co máme v paměti polárně uložené.Za pomoci slova můžeme do paměti uložit i to co reálně neexistuje a potom jsme schopni tuto informaci aktivovat, čili vnímat bez ohledu na to, zda skutečně existuje, či nikoliv. A tak si můžeme do paměti uložit i boha a potom jej díky tomu vnímat a to i tehdy, když ve skutečnosti neexistuje. Toto je podmíněno funkcí slova v procesu myšlení.

MB
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000