www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Zmena
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 14/02/2007 :  20:37:53  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Tvoje slova, toť poklad.Každé bych nechal vytesat do kamene a hodit do moře,pokud možno, do Mariánského příkopu.Kdyby tam zůstaly navěky, mohli bychom zde začít diskutovat o čemsi, co má význam. Já tomu plně věřím, že jsi šťastný od svého narození,že tě ta zlá nemoc nepostihla až nyní. Ty dokážeš být šťastný i tehdy, mají li tě ostatní lidé za hlupáka díky tomu co říkáš. To je skutečně zvláštní fenomen hraničící s duševní poruchou. Mám pro tebe návrh.Najdi ssi nějaké diskusní fórum,kde budou lidé podobní tobě,třeba náboženští fanatici.S těmi si budeš lépe rozumět než s námi a nás už konečně nech na pokoji s těmi svými náboženskými bláboly. vždyť jsi už všechno řekl a vše minimálně desetkrát.Proč to znovu opakovat?? Copak sis nevšiml, že díky tobě odtud odchází lidé kterým to myslí?

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 14/02/2007 :  20:47:04  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Obavam se, aby to nakonec nebylo naopak. Jestli Navi nahodou neudrzuje stalou hodnotu diskuse na nejnizsi urovni, ze ktere obcas vyrusta neco, co uz se da brat vazne. Ze pokud zmizi, prestane toto forum pravidelne sledovat mnoho uzivatelu, kteri se doted preci jen podivali, jak si vedeme proti neporazitelnemu a kteri treba na neco zareagovali, coz bylo dobre.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 14/02/2007 :  20:54:22  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Jak se říká.Proti gustu není dišputát.Když tě to baví,nechat se jím držet na minimu,pak prosím. Já na to minimum nemám žaludek a nerad vedu zbytečnou diskusi o hloupostech. Nejsem don Tichot abych zde bojoval s větrnými mlýny a jestli někoho byví takový marný boj sledovat,pak v nás takové rytíře štěstěny vidí.O to já nestojím a proto odcházím.Budu toto forum sledovat a až se zde vyčistí vzduch, pak se vrátím. Ty klidně pobídni Rosinantu a vzhůru k zbytečnému boji.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 14/02/2007 :  20:58:56  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Jak myslis, no, ja ale nevidim duvod, proc by nas Navi mel zdrzovat od vazne diskuse, problem je podle me, ze najit jen tak tema neni jednoduche a z tohoto tlachani casto aspon neco vzeslo. Co ja vim, pokud jsme nasli zajimave tema k diskusi, vzdy to slo i s tim, ze nam do toho Navi mluvil, pokud mas problem, kup si mys se scrollovacim tlacitkem.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/02/2007 :  21:31:17  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
Tvoje slova, toť poklad.Každé bych nechal vytesat do kamene a hodit do moře,pokud možno, do Mariánského příkopu.Kdyby tam zůstaly navěky, mohli bychom zde začít diskutovat o čemsi, co má význam. Já tomu plně věřím, že jsi šťastný od svého narození,že tě ta zlá nemoc nepostihla až nyní. Ty dokážeš být šťastný i tehdy, mají li tě ostatní lidé za hlupáka díky tomu co říkáš. To je skutečně zvláštní fenomen hraničící s duševní poruchou. Mám pro tebe návrh.Najdi ssi nějaké diskusní fórum,kde budou lidé podobní tobě,třeba náboženští fanatici.S těmi si budeš lépe rozumět než s námi a nás už konečně nech na pokoji s těmi svými náboženskými bláboly. vždyť jsi už všechno řekl a vše minimálně desetkrát.Proč to znovu opakovat?? Copak sis nevšiml, že díky tobě odtud odchází lidé kterým to myslí?

MB

To ti verím MiloslaveMiloslave...Také diskusné fórum nieje, tak beriem čo je...A prečo odchádzajú...Však je tu mnoho tém, do ktorých som sa nezapojil. Kto vlastne ubudol?...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/02/2007 :  21:36:41  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Oldow.

Jak se říká.Proti gustu není dišputát.Když tě to baví,nechat se jím držet na minimu,pak prosím. Já na to minimum nemám žaludek a nerad vedu zbytečnou diskusi o hloupostech. Nejsem don Tichot abych zde bojoval s větrnými mlýny a jestli někoho byví takový marný boj sledovat,pak v nás takové rytíře štěstěny vidí.O to já nestojím a proto odcházím.Budu toto forum sledovat a až se zde vyčistí vzduch, pak se vrátím. Ty klidně pobídni Rosinantu a vzhůru k zbytečnému boji.

MB

Miloslave, ale veď si dávam dezodorant pod pazuchu (pod paži)
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 14/02/2007 :  22:18:14  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Nesnaz se, jednou jsem ti rikal, ze za svou jistotu platis, no, tady to mas.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/02/2007 :  22:36:01  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi

Ja to beriem
Go to Top of Page

Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts

Posted - 16/02/2007 :  17:45:54  Show Profile  Send Sauron an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

quote:

Navi

Ja to beriem

Hm...celkom by ma zaujímalo ako by si začal rozmýšlať keby sa ti stalo niečo naozaj zlé. Možno by si to bral ako skúšku alebo niečo na ten spôsob. Celkom by ma bavilo sledovať tvoje konanie...ale už omnoho menej tvoje reči

S.
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 16/02/2007 :  18:49:29  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Asi to fakt nema cenu.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 16/02/2007 :  21:18:02  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sauron

quote:

quote:

Navi

Ja to beriem

Hm...celkom by ma zaujímalo ako by si začal rozmýšlať keby sa ti stalo niečo naozaj zlé. Možno by si to bral ako skúšku alebo niečo na ten spôsob. Celkom by ma bavilo sledovať tvoje konanie...ale už omnoho menej tvoje reči

S.

Prešiel som peklom, Saurone...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 17/02/2007 :  00:56:33  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Harleyko
Nemyslim, ze to nema cenu, pokud se chces vyjadrit k problemu, ucin tak a kazdy se nad tvym textem zamysli. Pokud chces prinest novy namet, jen do toho a probereme to. Pokud si predstavujes, ze se tu na necem shodneme, tak mozna na drobnostech, sam se divim, jak muze byt lidske mysleni ruzne.

Go to Top of Page

Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts

Posted - 17/02/2007 :  10:33:47  Show Profile  Send Sauron an ICQ Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Sauron

quote:

quote:

Navi

Ja to beriem

S.

Prešiel som peklom, Saurone...

Fajn...To mnohé vysvetľuje...

S.
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 17/02/2007 :  13:40:25  Show Profile  Reply with Quote
K tomu co bylo řečeno v prvním příspěvku. Je třeba si uvědomit, že destrukce a tvoření jsou dvě stránky samotné přírody. Třeba fenomén globálního oteplování je myslím těžce přeceňován. Například aby vůbec byli rozpuštěny všechny ledovce na Zemi teplota by musela stoupnout řádově o desítky stupňů celsia (tedy asi do takové teploty, že jejím vlivem by byli všichni na Zemi mrtví). Vize mrakodrapů do půlky zatopených nejsou nic než novinářská kachna. Každopádně všichni i tak cítíme, že to co se děje není normální stav. Ale proč si to myslíme? Jsou snad v historii Země tyto teplotní výkyvy nějakou novinkou? Neříká se třeba, že doba ledová se opakuje v cyklech? Protože důsledek tohoto oteplování nebude nic jiného než doba ledová. Tomu člověk stejně nějak nezabrání, může tomu maximálně určitým způsobem pomoci, ale úplně to změnit asi není dost dobře možné.
Jinak osobně nikterak nepomáhám, dělám jen to co je prospěšné pro mě. Může se to zdát sobecké, jenže i sledování vlastních zájmů může znamenat prospěch pro všechny (zhruba na tomhle principu funguje třeba ekonomika).
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/02/2007 :  10:22:40  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Posted - 10/02/2007 : 15:26:24
--------------------------------------------------------------------------------

Hm...o takých vynálezoch stále kolujú nejaké chýry. Ale nechci mi nahovoriť, že raketoplány čo štartujú raz za uhorský rok majú spolu s prúdovými lietadlami (ktoré naozaj majú podiel na znečisťovaní) majoritný podiel na oteplovaní alebo na ničení ozónovej vrstvy, veď to by už nad Floridou nezostala ani jedna molekula ozónu.

-----------------------------------------------------------------
Saurone.Zdravím.
O tom motoru vím velmi málo, skoro nic.četl jsem o něm v nějakém časopisu a už je to pár let ,takže nedokáži o tom hovořit,ale zde jde o cosi jiného.Tím podstatným je byznys a jeho praktiky.
S těmi raketami je to složité. Skutečně nestartují příliž často,alespoň v této době,ale jejich start je pro ekologii skutečnou katastrofou. Představ si sklenici vody a na ní tenkou olejovou vrstvu. Nyní si přdstav jak tím prolétá těleso,které s trysek vypouští proud spalin a splodin ve velkém množství.Skus si představit, co se děje,jak vzniká trychtýřový efekt a ten splavuje při průletu ten olej. V případě atmosféry ozon. Ozon má poměrně chatrnou vazbu atomů v molekule a tak se ve spodních vrstvách atmosféry rozpadá. Jako ten olej na hladině i ozon nahradí ten který byl zplaven ,ale vrstva je stále tenčí,což se projevuje více na zemských pólech, kde je ta vrstva vždy tenčí než kolem rovníku.

Nyní si uvědom atovovou váhu freonů. Dokáží vystoupat do takové výšky,ab zasáhly ozonovou vrstvu? Dokáží to spaliny s výfukú aut, či dým k komínů? Samozřejmě tyto plyny dokáží vytvořit skleníkový efekt, vést k oteplování Země a podobně.To ano, to nepopírám,jenže ty komíny zde byly a ozonová vrsta byla v pořádku.Proč se ztenčuje až od určité doby?

MB
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000