Author |
Topic  |
Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts |
Posted - 11/02/2007 : 17:40:07
|
quote: Originally posted by navi
quote: Originally posted by harleyka
navi, neporodila. Co na to rict. Nejsem v Africe (nebo klidne nekde jinde, kde se hladovi) a nejake penize k dispozici mam, takze nemuzu tak jiste rict, co bych delala v opacnem pripade. Ja bych se za svuj zivot prala a chtela bych ziskat co nejvic, ovsem otazkou je, do jake miry to v jejich prostredi jde...
Lenže oni vedia, že to dieťa nemajú čím uživiť a predsa ho splodia...Majú dostatok dôkazov k tomu, že by sa musel stať zázrak, aby to dieťa uživili, a napriek tomu ho splodia...Spoliehala by si sa v ich prostredí na zázrak?...
Oni nechcú plodiť decká, chcú si užiť. Rozum ustupuje pred chvíľkovým uspokojením zmyslov.
Too weird to live, too rare to die |
Edited by - Sauron on 12/02/2007 06:55:31 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 11/02/2007 : 21:35:36
|
Asi máš pravdu Saurone...Len by som to napísal takto...Chvíľková túžba po rozkoši,svojím činom zastiera rozum a zodpovednosť človeka...Nič proti sexu, ak ho chcú obidvaja, ale aj pri mužskom orgazme sa dá úd vytiahnúť skôr, než výjdu z neho spermie...Muž veľmi jasne cíti, kde sa spermie nachádzajú, takže môže včas úd vytiahnúť, a pritom nič na sexuálnej rozkoši nestratí...Ak to neurobí, je to len jeho nezodpovednosť, voči možným následkom... |
Edited by - navi on 11/02/2007 21:44:43 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 11/02/2007 : 21:51:31
|
quote: Originally posted by Sauron
navi, neporodila. Co na to rict. Nejsem v Africe (nebo klidne nekde jinde, kde se hladovi) a nejake penize k dispozici mam, takze nemuzu tak jiste rict, co bych delala v opacnem pripade. Ja bych se za svuj zivot prala a chtela bych ziskat co nejvic, ovsem otazkou je, do jake miry to v jejich prostredi jde...
Lenže oni vedia, že to dieťa nemajú čím uživiť a predsa ho splodia...Majú dostatok dôkazov k tomu, že by sa musel stať zázrak, aby to dieťa uživili, a napriek tomu ho splodia...Spoliehala by si sa v ich prostredí na zázrak?...
Oni nechcú plodiť decká, chcú si užiť. Túžba po chvíľkovom uspkojení túžob ustupuje pred rozumom.Saurone, nechcel si to napísať naopak?...Že rozum ustupuje pred túžbou?...
Too weird to live, too rare to die
|
 |
|
Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts |
Posted - 12/02/2007 : 06:54:42
|
Ta hej 
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/02/2007 : 11:51:38
|
Martinko a pánové.
Pokud chcete toto pochopit, je třeba si uvědomit základní smysl života."Život začíná vjemem minus, čili nepříjemno a celý je zasvěcen hledání stavu plus." Zde je možno doplnit, že chybí li zdánlivě, nebo skutečně cesta ke stavu plus, ztrácí každý živý organismus včetně člověka zájem o život. Této definici je podřízeno veškeré jednání člověka.Chybí li cesta k příjemnu skutečná,pak je hledána a využívána cesta náhradní.Žijí li lidé v prostředí pro život nevhodném,Což může být spůsobeno i nedostatkem potravy, jsou využívány náhradní cesty k příjemnu a jednou z nich je sex.Naopak je tomu u lidí žijících v blahobytu. U těch se mnohdy dostává sex až na enté místo v životě. I u nás existují rodiny žijící na pokraji chudoby. Bývá pravidlem, že tito lidé mají mnoho dětí. Stejně je tomu i v té Africe,či jiných kontinentech kde lidé žijí na pokraji nebo zcela v chudobě.
Cestou ke snížení populace v těchto oblastech není antikoncepce či sexuální osvěta,ale odstranění té chudoby a vytvoření cest k stavu plus. Cestou není charita,ale investice do rozvoje zdrojů.Kdyby bohaté státa uvolnily část financí, které jdou na zbytečné zbrojení příkladně na zůrodnění pouští a tvorbu pracovních míst pro místní obyvatele, získají tito cestu k blahobytu a esx ustoupí postupně do pozadí, na normální úroveň. A to je cesta k zastavení populační exploze v těchto chudých oblastech. Navíc je to cesta k míru a přátelství. První věta zde platí v plné míře.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/02/2007 : 12:24:55
|
Originally posted by Miloslav Bažant
Martinko a pánové.
Pokud chcete toto pochopit, je třeba si uvědomit základní smysl života."Život začíná vjemem minus, čili nepříjemno a celý je zasvěcen hledání stavu plus."Ja mám od malička vo vedomí vnem plus, a čudoval som sa prečo sa svet chová v znamení mínus...Takže ja nehľadám stav plus, a to, prečo má svet stav mínus... Zde je možno doplnit, že chybí li zdánlivě, nebo skutečně cesta ke stavu plus, ztrácí každý živý organismus včetně člověka zájem o život. Této definici je podřízeno veškeré jednání člověka.Chybí li cesta k příjemnu skutečná,pak je hledána a využívána cesta náhradní.Žijí li lidé v prostředí pro život nevhodném,Což může být spůsobeno i nedostatkem potravy, jsou využívány náhradní cesty k příjemnu a jednou z nich je sex.Naopak je tomu u lidí žijících v blahobytu. U těch se mnohdy dostává sex až na enté místo v životě. I u nás existují rodiny žijící na pokraji chudoby. Bývá pravidlem, že tito lidé mají mnoho dětí. Stejně je tomu i v té Africe,či jiných kontinentech kde lidé žijí na pokraji nebo zcela v chudobě.
Cestou ke snížení populace v těchto oblastech není antikoncepce či sexuální osvěta,ale odstranění té chudoby a vytvoření cest k stavu plus. Cestou není charita,ale investice do rozvoje zdrojů.Kdyby bohaté státa uvolnily část financí, které jdou na zbytečné zbrojení příkladně na zůrodnění pouští a tvorbu pracovních míst pro místní obyvatele, získají tito cestu k blahobytu a esx ustoupí postupně do pozadí, na normální úroveň. A to je cesta k zastavení populační exploze v těchto chudých oblastech. Navíc je to cesta k míru a přátelství. První věta zde platí v plné míře.A čo zodpovednosť o životy detí?...Však sex sa dá robiť aj bez plodenia detí, bez vonkajšej antikoncepcie a bez ukrátenia sa o vzrušenie...A k tomu netreba naozaj vysoké IQ...
MB
|
 |
|
Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 15:29:45
|
Navi, to máš spomienky už z obdobia tesne po pôrode? Zaujímavé...
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 15:47:23
|
Z čoho ťa napadla takáto myšlienka?... |
 |
|
Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 16:04:24
|
Z čoho ťa napadla takáto myšlienka?...
že máš odmalička vo vedomí vnem plus, ja si z obodbia, keď som bol malý maličký nepamätám nič...a to dokonca malé deti zo začiatku ani vedomie príliš nemajú...
 |
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 16:28:01
|
Slavku, souhlasim, jenze nikdo ty penize investovat nechce a to je to, se mi na tom nelibi... a kdyz se koukam tady, tak zacinam chapat...
Ja vzdycky myslela, ze lidi jsou v jadru dobri, akorat to jadro skryvaji, aby byli mene zranitelni. A vetsina mi to jadro proste ne a ne ukazat... |
 |
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 16:29:12
|
Stejne tak jako rozhovory tady ztraci uroven a pomalu i smysl...  |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 16:50:48
|
Harleyko Je to zvlastni, ale nekdy mi tak trochu pripada, ze prakticky kazdy na tomto foru (mozna to plati vseobecne) ma pocit, ze prisel na neco dost prevratneho, tim podivnejsi je, ze myslenky se tu navzajem ovlivnuji jen malo. Je neuveritelne slozite predat nekomu neco tak komplexniho a prchaveho, jako je zivotni filosofie a snad to ani touto formou nejde. Rekl bych, ze naprosto prirozene trochu podcenujeme rozumove argumenty a ze vetsina nasich nazoru vychazi spise z toho, kym jsme. Ma tedy smysl diskutovat? Ano i ne. Asi ne v tom puvodnim zameru, ano kdyz te to bavi, nehlede na oponenta a take proto, ze si tim clovek vzdy tribi svuj nazor, nehlede na techniku psani. Uroven diskuse se podle me meni s tim, jestli se zrovna mluvi o nejakem prinosnem tematu, pokud ano, diskuse se rozviji, pokud ne, nastupuje nas sporic obrazovky (muhehe). Jestli mas nejake zajimave namety na premysleni, sem s nimi, pokud budou lide ochotni diskutovat odchazet, tezko se tu zabydli novi.
Ja bych rekl, ze lide skutecne v jadru dobri jsou, ale zivot jednoduse receno korumpuje.
Jeste ps: Uz jsi se dostala k tomu Dickovi? Az to prelouskas, nezapomen mi prosim poskatnout zpetnou vazbu a jeste urcite stahni rurouniho, naprosto brilantni snimek, linky jsou v knihach/anime.
|
Edited by - Oldow on 14/02/2007 16:52:58 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 19:52:53
|
Z čoho ťa napadla takáto myšlienka?...
že máš odmalička vo vedomí vnem plus, ja si z obodbia, keď som bol malý maličký nepamätám nič...a to dokonca malé deti zo začiatku ani vedomie príliš nemajú...
Od malička tu neznamená od pôrodu, ale od doby, kedy som si začínal uvedomovať tento hmotný svet... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 20:30:19
|
Slavku, souhlasim, jenze nikdo ty penize investovat nechce a to je to, se mi na tom nelibi... a kdyz se koukam tady, tak zacinam chapat...
Ja vzdycky myslela, ze lidi jsou v jadru dobri, akorat to jadro skryvaji, aby byli mene zranitelni. A vetsina mi to jadro proste ne a ne ukazat...
Harleyko...Ty vychádzaš z citu...Ale to nestačí...Boli časy, keď som aj ja chcel prispievať do fondu proti úmrtiu detí od hladu...Zháňal som na internete niečo v tomto duchu...Keď som to našiel, tak som ponúkal tri až štyri tisícky mesačne...Jediné, čo som chcel, bola transparentnosť, že tie peniaze budú v plnej miere použité na proklamovaný účel...Vieš akú som dostal odpoveď?...Žiadnu...Až na druhú výzvu, prečo som nedostal odpoveď, som dostal ospravedlnenie, že moja ponuka bola akosi prehliadnutá...Nejednalo sa o menšiu organizáciu, ako Unesco...Ale žiadna odpoveď na transparentnosť...tak som skúsil inde, ale nikde som nepochodil...Nakoniec som to vzdal...Dnes už vidím veci komplexnejšie, takže nemám žiadne výčitky svedomia, že aj kvôli mne umrie každých 5 sekúnd jedno dieťa na hlad...Nemám mať prečo výčitky svedomia, keď ich nemajú tí, čo vedome plodia deti do chudoby, tí, ktorím sa nechce poriadne robiť, aby dostatočne uživili svoje rodiny, tí, čo vyberajú dane od ľudí a kúpia si drahé autá a postavia drahé budovy a určujú si výšku svojích platov z peňazí daňových poplatníkov...O africkú chudobu zakopnú maximálne symbolicky...Kto má mať podľa teba výčitky svedomia?... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 20:33:19
|
Stejne tak jako rozhovory tady ztraci uroven a pomalu i smysl... 
Harleyko...Akú uroveň tu strácajú rozhovory?... |
 |
|
Topic  |
|
|
|