www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Čtenářství dětí
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 07/02/2007 :  01:43:37  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Mnozí z vás mají rodinu a děti. Čtenářství dětí je faktor, výrazně ovlivňující další zájmový, osobnostní a potažmo i profesní vývoj dítěte. Tedy moje otázka; čtete s dětmi, mluvíte s nimi o knihách, kupujete jim je a motivujete je k samostatnému čtení?
Je jasné, že vybrat pro dítě dobrou knihu není jednoduché. Nabízím tedy pomoc, prtože se v problematice orientuji.

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 07/02/2007 :  05:08:31  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Ahoj Oldowe,
ja mam teda "jenom" brachu, vlastne dva, ale to je na delsi vysvetlovani Kazdopadne tomu mladsimu jsou necele dva roky. Ke kniham jsme ho ani nemuseli dokopavat, protoze je uz od malicka ma rad a dokaze si sam sednout a "cist" si.
Ten vetsi, kteremu ted bude deset, tomu se do cteni moc nechce. Je v takove te detske puberte a stal se z nej takovy typicky sigr, nevim, co s nim...

Ale pokud mas prekled o detskych knihach i v oblasti duchovna, rada se necham poucit, protoze ten starsi na to celkem je - a ma rad hodne kaminky (myslim jako polodrahokamy;))...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 07/02/2007 :  07:19:33  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Harleyko
Jo, to jsem zapomnel, kdo nema deti, muze dokopavat sourozence.
Nemam dojem, ze by duchovni literatura byla moc pro deti, nebo ze by se psala takova, ktera by jim byla primo urcena. Mozna asi znas sofiin svet, ale to je prece jenom porad dost slozite. Ja bych mu vecpal nejakou peknou fantasy, to se mi zda nejvhodnejsi. Ale jestli odmita cist, moc nenadelas. Pokud neco cetl a libilo se mu to, mozna by bylo dobre stavet na tom.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/02/2007 :  16:37:05  Show Profile  Reply with Quote
Mne nikdy nevyhovovalo, ak mi miekto predpisoval, čo mám čítať, preto som prečítal minimum poviného čítania na ZŠ. Mal som svoju orientáciu, tak som čítal to, čo ma bavilo a pri čom som hneď nezaspal od nudy...Pamätám si na také knihy ako Jano, Čenkovej deti,Verneovky, nejaké kovbojky z edície Stopy,Alfréd Hickock a traja pátrači, a to je asi všetko...
Môj 11 ročný syn číta Score,a moja 13 ročná dcéra módne časopisy a obidvaja ešte televízny program...To čo čítajú na internete, okrem komunikácie cez fóra a ICQ, o tom nemám tušáka.Syn pravdepodobne nič, pretože je neustále na nejakej strategickej hre Boj o českú korunu a dcéra?...Nemám policajné sklony, ale verím tomu, že manželka o tom asi niečo vie...Keďže máme doma 3 počítače napojené na internet, nieje u nás bitka o počítače, ale limity sú dané, aby nevznikala počítačová choroba...
Aby boli aj inak zaangažovaný, dcéra navštevuje 2 tanečné krúžky a angličtinu a syn džudo a futbalový krúžok...

Edited by - navi on 07/02/2007 20:36:38
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 08/02/2007 :  06:54:02  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
No, ja, abych se priznala , jsem vzdycky hodne cetla a uz nekdy v deseti-jedenacti letech jsem se snazila prelouskat Zivot po zivote. Moc jsem to nechapala, tak to zkusila za dva roky a docetla jsem to cele uz s porozumenim. Ve ctrnacti jsem pak cetla Sofiin zivot, coz je mimochodem fakt hezka knizka, ale od stejneho autora (pro ty, co neznaji - Jostein Gaarder) se mi jeste libila Tajemstvi karet - rekla bych, ze ta je pro deti lepsi, pohadkovejsi. Nebo Principalova dcera. Jeste ma jednu, vylozene pro male deti, ale to si ted nevzpomenu na nazev - myslim, ze to ma neco spolecneho se zimou...
Takze ja uz zacala docela brzo, ale kdyz uvazim, ze mi je sedmnact a ctu tuhle "duchovni" a filosofickou literaturu tak ctyri pet let, jsem vlastne nic neprecetla.
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 08/02/2007 :  06:56:39  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Ale tomu brachovi bych jednu z nich dat mohla, mas pravdu. Diky
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 08/02/2007 :  07:43:31  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Harleyko
Ja vim, ze mas nacteno, to je poznat. Cteni je dulezite, o tom neni spor. Je velmi osemezne nekomu neco nutit, nebo cpat, ale kdyz jde o cteni, vzdycky je to dobre. Skola k nemu nevede a dnes ma dost tvrdou konkurenci.
Ja podobnou literaturu vlastne nikdy necetl, i kdyz mam velmi rad filosoficke motivy obsazene v klasicke beletrii. Pokud to tveho bratra bude bavit, tak neni problem. Ale jestli nejak neni do cteni, budes velka frajerka, jestli se ti podari mu to vecpat.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/02/2007 :  12:16:25  Show Profile  Reply with Quote
Oldowe, čo ti hovorí meno Ivan Aľakša?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 08/02/2007 :  12:24:10  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Google mi poradil, ze je to sefredaktor slovenskeho casopisu, co s nim?

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  22:01:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Google mi poradil, ze je to sefredaktor slovenskeho casopisu, co s nim?

Nič, len som bol zvedavý, či ho poznáš
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  22:35:20  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Pokud chces spamovat, delej to prosim v topicu, ktery se uz od tematu odklonil. Rikam ze ho neznam, mohl bys tedy nam smrtelnikum vysvetlit, v cem tkvi jeho vyznam?

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/02/2007 :  00:13:21  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Pokud chces spamovat, delej to prosim v topicu, ktery se uz od tematu odklonil. Rikam ze ho neznam, mohl bys tedy nam smrtelnikum vysvetlit, v cem tkvi jeho vyznam?

Poznám sa s ním a viem že je známy v oblasti časopisovej fantastiky, takže má príbuzné čitateľské sklony, ako ty...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 10/02/2007 :  09:16:36  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Aha, ja myslel, ze napsal neco duleziteho a ty tajnustkaris, tak to potom jo. Pozdravuj ho, fantastika vitezi!

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/02/2007 :  17:42:10  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Aha, ja myslel, ze napsal neco duleziteho a ty tajnustkaris, tak to potom jo. Pozdravuj ho, fantastika vitezi!

U koho?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 10/02/2007 :  19:33:16  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Obecne

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/02/2007 :  15:34:26  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Obecne

No, tak ja niesom členom obecna
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic