www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Co bude po smrti
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 03/02/2007 :  13:06:36  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Mily Oldow (nevim, jak Te oslovit ),
prisla jsem na to na zaklade cteni a svych vnitrnich pocitu, proste tomu verim... Jak jsem psala, nikdy to presne nezjistime, protoze nikdo se odtamtud nevratil (anebo snad ano?), ale muzeme se tomu priblizit a to treba diky lidem, kteri meli prozitky blizke smrti (mimochodem, taky znam par takovych lidi) nebo mozna i diky hypnozam, jak se zminuje navi.

Navi, necetla jsem, ale mrknu se po nich, diky za tip Ale nechapu, co Ti na tom prijde tak vtipneho?
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/02/2007 :  15:21:48  Show Profile  Reply with Quote
Smajlík u mňa vyjadruje náladuA tá bola veselá
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 03/02/2007 :  15:23:17  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Ja jen ze jsem to u Tebe nikdy predtim nevidela
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 03/02/2007 :  18:00:02  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Harleyko
Normalne me sklonuj prosim, takze Oldowe.
Ty rikas, ze jsi na to prisla na zaklade cteni svych pocitu, ale neznamena to vlastne, ze veris tomu, cemu verit chces, co se ti libi?

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/02/2007 :  20:07:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by harleyka

Ja jen ze jsem to u Tebe nikdy predtim nevidela

To je pravda
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/02/2007 :  20:10:16  Show Profile  Reply with Quote
OldoweNapadlo ťa niekedy, že by si mi mohol hovoriť Navine?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 03/02/2007 :  21:33:27  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Jasne, porad, na co narazis? Neustale je nutne nazory prehodnocovat a srovnavat s pozorovanim. To je ale neco, cim se ty zattovat nemusis.

Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 03/02/2007 :  22:36:55  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow
Odkud se vzala teorie posmrtneho zivota a proc co kultura, to jiny nazor? Ja tvrdim, ze ze strachu pred smrti, pred neznamem, ktere na nas ceka. Nebo si myslis, ze existuji svedci, nebo dukazy?

Těžko říci , ale myslím si že nebudeš daleko od pravdy . Snad bych ještě přidal jednu možnost a to snadnější ovládání lidí .
Nadruhou stranu dává , ale jakékoliv náboženství odpovědi na otázky, na které věda nedokáže nikdy odpovědět . To zda jsou pravdivé či ne dokázat nejde.

quote:
Nas mozek je jiste velmi slozite zarizeni, ale nektere veci si muzeme bez problemu overit. Zajimavy a oblibeny pokus je napriklad pusobeni ethanolu a zmeny osobnosti jim kratkodobe vyvolane. Pokud existuje nejaka duse, proc je ovlivnena prijimanymi chemickymi latkami? Proc muze duse onemocnet stareckou senilitou?

Vím kde míříš ,ale tohle také nic nedokazuje . Představ si jen , že tvé tělo (především mozek) je jen prostředkem , který spojuje tvé vyšší já s tímto světem . Jakékoliv poškození , vývoj , či ovlivnění chemickou cestou by měl tedy vliv i na tvé vědomí zde v důsledku "zhoršené komunikace " .
Není to sice nic moc příklad , ale nadruhou stranu to zas tak nelogické není .

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 03/02/2007 :  22:44:37  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Aci
Vzdyt vis, jak to je, pokud tomu budu chtit verit, tak si vzdy nejake vysvetleni najdu. Kdyz budu chtit dukazy, ze duse existuje, tezko se jich dockam. Ale vira v nadprirozeno je vzdy jen vira, pokud neni podeprena dukazy a ty nemame a asi ani mit nebudeme. Na druhou stranu je spousta neprimych voditek ktera ukazuji na spravnost racionalniho pristupu.

Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 03/02/2007 :  22:54:39  Show Profile  Reply with Quote
To ano , ale přesvědčení o správnosti racionálního přístupu taky není nic jiného než víra .

quote:

Aci
Na druhou stranu je spousta neprimych voditek ktera ukazuji na spravnost racionalniho pristupu.

O jaká vodítka se jedná ? Já si žádné , které by mělo vliv na otázku zda je něco víc neuvědomuji .

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 04/02/2007 :  01:27:16  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Treba to, ze existuji velmi detailni popisy posmrtneho deni, ackoli je neco takoveho popsat nemozne, at uz je tam cokoli. Neboze kazda kultura toto deni vnima jinak, srovnej s lidskou potrebou vedet a strachem ze smrti a neznama a je celkem jasno. Zadny z echto dukazu neni primy, z principu primy dukaz existovat ani nemuze, ale jsou to jista voditka, podle kterych se da zorientovat.

Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 04/02/2007 :  10:37:07  Show Profile  Reply with Quote
V tomhle nejsme ve sporu , o tom si taky myslím , že je to bujná fantazie lidí . Ale na to zda je či není něco po smrti tyto výmysly nemají vůbec žádný vliv a tudíž se nejedná ani o nepřímá vodítka , podle kterých se můžes zorientovat .

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 04/02/2007 :  14:17:10  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Oldowe, a cemu jinemu bych mela verit?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 04/02/2007 :  18:15:49  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Harleyko
Hele, je to na tobe. Ja tenhle pristup ke skutecnosti nezavrhuju, je mi vlastne docela sympaticky, ale sama asi citis, ze pokud studujeme sve city, tedy pokud jsem to dobre pochopil to, jak by to mohlo byt a jak by se nam to libilo, tezko muzeme predpokladat, ze se potkame se skutecnosti. Svet je slozitej a spousta veci se da docela slusne rozlustit, i kdyz o nejakem osviceni, nebo uzasnem poznani pochybuji. Je taky otazkou, jestli pravda jako ideal ma nejakou hodnotu, nebo je lepsi se pohodlne uvelebit v naruci prijemnych iluzi. Hledat pravdu je dost na nic. Clovek si nikdy nemuze byt jisty, jestli ji drzi v rukou, nebo jestli, jako uz mnohokrat, zjisti ze se mylil. Na druhou stranu je odmenujici pocit, ze TY vis o cem to je, zatimco jini troubove jsou mimo a obcas i v realite se nektere veci hodi.
Jak rikam, vyber si.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/02/2007 :  13:51:16  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Vážení.

Zatím co jste zde diskutovali o smrti,já jsem si ji již podruhé vyskoušel. Nezjistil jsem však nic nového.Ten čas prostě neexistuje,jako by nikdy nebyl. Když jsem byl obalený hadičkami a dráty na JIPce. Měl jsem dost příležitosti o tomto tématu přemýšlet. Mohu tedy zodpovědně říci.Smrt je možno označit velkou nulou.Pokud si nakteslíte přímku a na ní bod,znamenající smrt.Pak za tímto bodem není nic pro vás ,ale cosi pro ostatní a právě to co je za tímto budem ty ostatní straší.Toho, kdo tímto bodem prošel již nestraší vůbec nic. A tak se již o to co je za tímto bodem vůbec nezajímám.Důležité je to co je před tím bodem a mělo by to být kvalitní a zajímavé. Jste mladí zdraví lidé a přesto si kazíte život myšlenkami na smrt. Proč? Až přijde, už o ní přemýšlet nebudete,protože nebudete myslet vůbec. Nebylo by lépe zajímat se spíše o život a jeho kvalitu?

Pár slov pro Navi.
Byl jsem tam a vrátil jsem se proto, abych tě cosi vyřídil.Budeš li prý jeho jméno brát nsadarmo a svoje nesmysly mu vkládat do úst,tak dostaneš od něj přes hubu hned jak se tam objevíš..To tě vzkazuje a byl dost dožraný.

MB
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000