Author |
Topic  |
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 03/02/2007 : 13:06:36
|
Mily Oldow (nevim, jak Te oslovit ), prisla jsem na to na zaklade cteni a svych vnitrnich pocitu, proste tomu verim... Jak jsem psala, nikdy to presne nezjistime, protoze nikdo se odtamtud nevratil (anebo snad ano?), ale muzeme se tomu priblizit a to treba diky lidem, kteri meli prozitky blizke smrti (mimochodem, taky znam par takovych lidi) nebo mozna i diky hypnozam, jak se zminuje navi.
Navi, necetla jsem, ale mrknu se po nich, diky za tip Ale nechapu, co Ti na tom prijde tak vtipneho?  |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 03/02/2007 : 15:21:48
|
Smajlík u mňa vyjadruje náladu A tá bola veselá |
 |
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 03/02/2007 : 15:23:17
|
Ja jen ze jsem to u Tebe nikdy predtim nevidela  |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 03/02/2007 : 18:00:02
|
Harleyko Normalne me sklonuj prosim, takze Oldowe. Ty rikas, ze jsi na to prisla na zaklade cteni svych pocitu, ale neznamena to vlastne, ze veris tomu, cemu verit chces, co se ti libi?
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 03/02/2007 : 20:07:00
|
quote: Originally posted by harleyka
Ja jen ze jsem to u Tebe nikdy predtim nevidela 
To je pravda |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 03/02/2007 : 20:10:16
|
Oldowe Napadlo ťa niekedy, že by si mi mohol hovoriť Navine? |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 03/02/2007 : 21:33:27
|
Navi Jasne, porad, na co narazis? Neustale je nutne nazory prehodnocovat a srovnavat s pozorovanim. To je ale neco, cim se ty zattovat nemusis.
|
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 03/02/2007 : 22:36:55
|
quote: Originally posted by Oldow Odkud se vzala teorie posmrtneho zivota a proc co kultura, to jiny nazor? Ja tvrdim, ze ze strachu pred smrti, pred neznamem, ktere na nas ceka. Nebo si myslis, ze existuji svedci, nebo dukazy?
Těžko říci , ale myslím si že nebudeš daleko od pravdy . Snad bych ještě přidal jednu možnost a to snadnější ovládání lidí . Nadruhou stranu dává , ale jakékoliv náboženství odpovědi na otázky, na které věda nedokáže nikdy odpovědět . To zda jsou pravdivé či ne dokázat nejde.
quote: Originally posted by Oldow Nas mozek je jiste velmi slozite zarizeni, ale nektere veci si muzeme bez problemu overit. Zajimavy a oblibeny pokus je napriklad pusobeni ethanolu a zmeny osobnosti jim kratkodobe vyvolane. Pokud existuje nejaka duse, proc je ovlivnena prijimanymi chemickymi latkami? Proc muze duse onemocnet stareckou senilitou?
Vím kde míříš ,ale tohle také nic nedokazuje . Představ si jen , že tvé tělo (především mozek) je jen prostředkem , který spojuje tvé vyšší já s tímto světem . Jakékoliv poškození , vývoj , či ovlivnění chemickou cestou by měl tedy vliv i na tvé vědomí zde v důsledku "zhoršené komunikace " . Není to sice nic moc příklad , ale nadruhou stranu to zas tak nelogické není .
_______________________ Motto: Všechno je jinak |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 03/02/2007 : 22:44:37
|
Aci Vzdyt vis, jak to je, pokud tomu budu chtit verit, tak si vzdy nejake vysvetleni najdu. Kdyz budu chtit dukazy, ze duse existuje, tezko se jich dockam. Ale vira v nadprirozeno je vzdy jen vira, pokud neni podeprena dukazy a ty nemame a asi ani mit nebudeme. Na druhou stranu je spousta neprimych voditek ktera ukazuji na spravnost racionalniho pristupu.
|
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 03/02/2007 : 22:54:39
|
To ano , ale přesvědčení o správnosti racionálního přístupu taky není nic jiného než víra .
quote: Originally posted by Oldow
Aci Na druhou stranu je spousta neprimych voditek ktera ukazuji na spravnost racionalniho pristupu.
O jaká vodítka se jedná ? Já si žádné , které by mělo vliv na otázku zda je něco víc neuvědomuji .
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 04/02/2007 : 01:27:16
|
Treba to, ze existuji velmi detailni popisy posmrtneho deni, ackoli je neco takoveho popsat nemozne, at uz je tam cokoli. Neboze kazda kultura toto deni vnima jinak, srovnej s lidskou potrebou vedet a strachem ze smrti a neznama a je celkem jasno. Zadny z echto dukazu neni primy, z principu primy dukaz existovat ani nemuze, ale jsou to jista voditka, podle kterych se da zorientovat.
|
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 04/02/2007 : 10:37:07
|
V tomhle nejsme ve sporu , o tom si taky myslím , že je to bujná fantazie lidí . Ale na to zda je či není něco po smrti tyto výmysly nemají vůbec žádný vliv a tudíž se nejedná ani o nepřímá vodítka , podle kterých se můžes zorientovat .
 |
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 04/02/2007 : 14:17:10
|
Oldowe, a cemu jinemu bych mela verit?  |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 04/02/2007 : 18:15:49
|
Harleyko Hele, je to na tobe. Ja tenhle pristup ke skutecnosti nezavrhuju, je mi vlastne docela sympaticky, ale sama asi citis, ze pokud studujeme sve city, tedy pokud jsem to dobre pochopil to, jak by to mohlo byt a jak by se nam to libilo, tezko muzeme predpokladat, ze se potkame se skutecnosti. Svet je slozitej a spousta veci se da docela slusne rozlustit, i kdyz o nejakem osviceni, nebo uzasnem poznani pochybuji. Je taky otazkou, jestli pravda jako ideal ma nejakou hodnotu, nebo je lepsi se pohodlne uvelebit v naruci prijemnych iluzi. Hledat pravdu je dost na nic. Clovek si nikdy nemuze byt jisty, jestli ji drzi v rukou, nebo jestli, jako uz mnohokrat, zjisti ze se mylil. Na druhou stranu je odmenujici pocit, ze TY vis o cem to je, zatimco jini troubove jsou mimo a obcas i v realite se nektere veci hodi. Jak rikam, vyber si.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/02/2007 : 13:51:16
|
Vážení.
Zatím co jste zde diskutovali o smrti,já jsem si ji již podruhé vyskoušel. Nezjistil jsem však nic nového.Ten čas prostě neexistuje,jako by nikdy nebyl. Když jsem byl obalený hadičkami a dráty na JIPce. Měl jsem dost příležitosti o tomto tématu přemýšlet. Mohu tedy zodpovědně říci.Smrt je možno označit velkou nulou.Pokud si nakteslíte přímku a na ní bod,znamenající smrt.Pak za tímto bodem není nic pro vás ,ale cosi pro ostatní a právě to co je za tímto budem ty ostatní straší.Toho, kdo tímto bodem prošel již nestraší vůbec nic. A tak se již o to co je za tímto bodem vůbec nezajímám.Důležité je to co je před tím bodem a mělo by to být kvalitní a zajímavé. Jste mladí zdraví lidé a přesto si kazíte život myšlenkami na smrt. Proč? Až přijde, už o ní přemýšlet nebudete,protože nebudete myslet vůbec. Nebylo by lépe zajímat se spíše o život a jeho kvalitu?
Pár slov pro Navi. Byl jsem tam a vrátil jsem se proto, abych tě cosi vyřídil.Budeš li prý jeho jméno brát nsadarmo a svoje nesmysly mu vkládat do úst,tak dostaneš od něj přes hubu hned jak se tam objevíš..To tě vzkazuje a byl dost dožraný.
MB |
 |
|
Topic  |
|