Author |
Topic  |
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 10:01:10
|
Navi Me nebavilo se dal prit a chtel jsem to uzavrit necim, na cem se shodneme oba, co ti muze vadit? Ze bychom meli domyslet dusledky svych cinu? To snad ne.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 15:37:25
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi Me nebavilo se dal prit a chtel jsem to uzavrit necim, na cem se shodneme oba, co ti muze vadit? Ze bychom meli domyslet dusledky svych cinu? To snad ne.
Ja som zabudol, že si čech...Nahovárať si znamená namlouvat si... Oldowe...Ja sa s tebou nepriem...Ja nefungujem na jednolineárnom dialógu, ale na dvojlineárnom dialogu...Predstav si dva vlaky, ktoré idú oproti sebe...Ak by išli po jednej koľali, tak by nastal spor(pře)...Keď ale idú po dvoch koľajách vedľa seba, nieje možnosť zrážky, čiže sporu, pretože prejdu vedľa seba...Preto sa na tomto fóre z nikým nepriem, lebo diskutujem dvojlineárne...Ty však vzhľadom ku mne môžeš diskutovať jednolineárne, preto máš pocit sporu... Ešte ohľadom fantázie a pravdy...To čo si si vymyslel a je v tvojom vedomí, je fantázia...To čo si si nevymyslel, a je v tvojom vedomí, je pravda... Fantáziou je napríklad aj lež(klamstvo)... Domýšľať dôsledky svojich činov nemusíš...Nie je to povinné... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 15:59:46
|
Navi Ja vim, ze uvazujes dvojlinearne. Jedna kolej je realita, druha tvoje fantazie. My se snazime jet jen po te jedne. Ale protoze ty jsi na jine, proste te nemuzeme vykolejit driv, nez si uvedomis, ze ta kolej konci v prazdnu. Domyslet dusledky svych cinu samozrejme nemusis, ale musis se smirit s tim, ze budes chybovat a zpusobis neprijemnosti ostatnim. Jinak s definici fantazie v celku souhlasim.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 16:30:51
|
Navi Ja vim, ze uvazujes dvojlinearne. Jedna kolej je realita, druha tvoje fantazie. My se snazime jet jen po te jedne. Ale protoze ty jsi na jine, proste te nemuzeme vykolejit driv, nez si uvedomis, ze ta kolej konci v prazdnu. Domyslet dusledky svych cinu samozrejme nemusis, ale musis se smirit s tim, ze budes chybovat a zpusobis neprijemnosti ostatnim. Jinak s definici fantazie v celku souhlasim.
Dvojlineárne znamená, že vlak na jednej koľaji je tvoje myslenie a vlak na druhej koľaji je moje myslenie...Ideme oproti sebe...Keď sa stretneme, vymieňame si informácie...Nejedná sa ale o při(spor), pretože spor je založený na odpore...Keď však my prechádzame okolo seba, žiadny odpor tam nenastáva, pretože sme sa nezrazili...Jediný odpor, ktorý tam je, je odpor vzduchu, ktorý je zanedbateľný... Fantáziu na tomto fóre nepoužívam... Ja som sa zmieril s tým, že všetko robím tak, ako treba... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 18:00:33
|
navi. Představ si že jede někdo ve vlaku po druhé koleji v protisměru a kdosi na něj volá , že ten jeho vlak je lepší, abys do něj přestoupil.Myslíš že by to bylo dobré? Vždyť chceš jet na druhou stranu a tam vidíš svůj cíl.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 18:09:42
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
navi. Představ si že jede někdo ve vlaku po druhé koleji v protisměru a kdosi na něj volá , že ten jeho vlak je lepší, abys do něj přestoupil.Myslíš že by to bylo dobré? Vždyť chceš jet na druhou stranu a tam vidíš svůj cíl.
MB
Súhlasím s tebou...Chcem aby si bol sebou a cestoval tam, kam chceš...Ak niekto na teba z protiidúceho vlaku zakričí, aby si prestúpil, lebo ten jeho vlak je lepší, tak je len na tebe, či tak urobíš, alebo nie...Otázka je, či máš potrebu tak urobiť, alebo nie...To je vždy rozhodujúce...Vlastná potreba... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 18:31:48
|
Navi O tom ale celou dobu mluvim, ty proste nemas potrebu videt svet realne, realita je jen jedna a tva druha kolej jsou prakticky jen vymysly. Pokud je tvuj cil klid, pak jeds spravnym smerem. Pokud je to poznani, pak jedes spatne. Neni linka, ktera by zastavovala v obou stanicich, nebo o ni aspon nevim.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 18:54:28
|
Navi O tom ale celou dobu mluvim, ty proste nemas potrebu videt svet realne, realita je jen jedna a tva druha kolej jsou prakticky jen vymysly. Pokud je tvuj cil klid, pak jeds spravnym smerem. Pokud je to poznani, pak jedes spatne. Neni linka, ktera by zastavovala v obou stanicich, nebo o ni aspon nevim.
Z tvojho pohľadu to sú výmysli, lebo si to nedokážeš predstaviť ako pravdu...realita je len jedna, ja a ty sme jej súčasťou...Súčasťou tej reality je tvoje videnie aj moje videnie sveta...Ty vieš, kedy si vymýšľaš, aj ja viem, kedy si vymýšľam...Ak ti poviem, že mám husté kučeravé vlasy, tak to bude z hľadiska pravdy pre teba pravdepodobnejšie ako to, čo tu tvrdím...A pritom to čo tu tvrdím je pravda a to že som plešatý je tiež pravda... |
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 19:45:03
|
Realita je asi jen jedna, ale každý ji vnímá úplně jinak a je těžké říci kdo ji vnímá více skutečnou .Dost možná ti , kteří jsou v Bohnicích ve svěrací kazajce jsou skutečnosti blíže než my . Každopádně si, ale myslím , že Naviho pohled na věc je až moc jednoduchý na to , aby to byla pravda . (bůh,pseudotvůrci ..... to není zkrátka to pravé) |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 20:20:11
|
Navi Ano, nase videni sveta jsou obe jeho soucasti, ale to nestaci, ona ho maji popisovat. Nestaci nevymyslet si, je nutne byt sebekriticky.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 20:29:33
|
quote: Originally posted by Ace Rimmer
[quote]Originally posted by Oldow
Realita je asi jen jedna, ale každý ji vnímá úplně jinak a je těžké říci kdo ji vnímá více skutečnou .Dost možná ti , kteří jsou v Bohnicích ve svěrací kazajce jsou skutečnosti blíže než my . Každopádně si, ale myslím , že Naviho pohled na věc je až moc jednoduchý na to , aby to byla pravda . (bůh,pseudotvůrci ..... to není zkrátka to pravé)
Odkiaľ to vieš?... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 20:32:44
|
Navi Ano, nase videni sveta jsou obe jeho soucasti, ale to nestaci, ona ho maji popisovat. Nestaci nevymyslet si, je nutne byt sebekriticky.
Môj pohľad vníma aj nehmotný svet, tak by bolo nefér, keby som ho vyňal... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 20:35:48
|
Navi Sdilene zkusenosti. Proziti jine reality se nakonec vetsinou ukaze jako iluzivni, odkud ty vis, ze ti s tim bohem jen nestrasi na vezi?
Kazdy pohled vnima nehmotne soucasti. Ty ale vnimas nehmotne soucasti co sis vymyslel, nebo jim uveril. Vedome nebo podvedome.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 21:07:26
|
Navi Sdilene zkusenosti. Proziti jine reality se nakonec vetsinou ukaze jako iluzivni, odkud ty vis, ze ti s tim bohem jen nestrasi na vezi?
Kazdy pohled vnima nehmotne soucasti. Ty ale vnimas nehmotne soucasti co sis vymyslel, nebo jim uveril. Vedome nebo podvedome.
A ako ty vieš, že to čo vidíš ako realitu, ti nestraší len vo veži?... Nevymyslel, ale uveril na základe logického preverenia...Všetko čo tvrdím, je logicky možné... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 21:13:50
|
Navi Logicky je mozne nakonec uplne vse. Neco je proste jen nepravdepodobne. Ja vim ze si jen nevymyslim na zaklade srovnavani mych zjisteni s ostatnimi.
|
 |
|
Topic  |
|
|
|