Author |
Topic  |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 19:57:56
|
Peklo je vesměs popisováno jako místo, kde vás budou čerti grilovat na rožni a píchat do zadku vidlemi . Ráj jako místo , kde je blahobyt a dostanete vše po čem toužíte . Obojí po celou věčnost . Moje otázka do diskuze zní . Je v tom vůbec rozdíl ? Být to tak 100, 200, 300 let tak beru bez rozmyslu ráj , ale když to je na věky . Vše co chcete zažijete a co potom ? Unudíte se k smrti ? (ale to nejde už jste mrtví) . Nebylo by v tomhle směru lepší i to peklo , kde sice trpíte už od začátku , ale stále se máte na co těšit (resp . zbydou vám alespoň nějaké touhy ) ?
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 20:12:53
|
Mám tu pro vás jednou pekelnou záležitost : http://www.tenaciousduk.com/game/
Myslím , že Miloslav by to měl jako muzikant zvládnout na 1. pokus .
Ps. Kdyby vám to nešlo tak si nainstalujte flash . Odkaz na stažení případně pošlu na mail . (byl moc dlouhý a roztáhlo by to celý topic a blbě by se potom četly příspěvky)
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 20:58:16
|
quote: Originally posted by Ace Rimmer
Peklo je vesměs popisováno jako místo, kde vás budou čerti grilovat na rožni a píchat do zadku vidlemi . Ráj jako místo , kde je blahobyt a dostanete vše po čem toužíte . Obojí po celou věčnost . Moje otázka do diskuze zní . Je v tom vůbec rozdíl ? Být to tak 100, 200, 300 let tak beru bez rozmyslu ráj , ale když to je na věky . Vše co chcete zažijete a co potom ? Unudíte se k smrti ? (ale to nejde už jste mrtví) . Nebylo by v tomhle směru lepší i to peklo , kde sice trpíte už od začátku , ale stále se máte na co těšit (resp . zbydou vám alespoň nějaké touhy ) ?
zaujímavý pohľad...Vysvetlím v jednoduchosti...V biblii sú pouzité metafory, ktorých pravý význam je zakódovaný...V skratke vám vysvetlím, ako to bude...Po smrti sa preberiete v duchovnom svete, kde prežijete zlé veci, ktoré ste vyparatili z pohľadu tých, ktorým ste ich vyparatili...Príčina,následok, poučenie, spravodlivosť, pochopenie ...Ten kto sa pochopí a poučí sa potúpi ďalej, do prvého ročníka rajskej školy...potom ďalej, ďalej a ďalej...Ak sa naplní život v jednom raji, postúpi sa do ďaľšieho, aby nebola nuda... Peklá sú len dočasné...slúžia na poučenie a pochopenie...Ak sa naplní poučenie a pochopenie a všetkých účastníkov pekla, peklo prestane existovať ako reál a bude existovať ako archív pre poučenie a pochopenie... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 21:24:12
|
Navi No a co my s tim, verit ti nemuzeme, dokazat ze se mylis taky ne. O co ti vlastne jde?
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 21:29:33
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi No a co my s tim, verit ti nemuzeme, dokazat ze se mylis taky ne. O co ti vlastne jde?
Len o informácie... |
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 21:30:28
|
Navi asi ti budu musel sdělit svůj názor na bibli . Jestli , kdy vůbec v bibli bylo něco zajímavého a duchovně povznášejícího, tak to z ní vlivem tísícileté manipulace cirkví, řadou překladů a přepisů dávno zmizelo . Navíc každý kdo ji překládal či přepisoval byl určitě ovlivněný svým pohledem na věc . Opravdu by mě zajímalo jak by bible vypadala , kdyby jsi ji např. překládal ty . Asi by to bylo zajímavé čtení .
________________ Všechno je jinak |
Edited by - Ace Rimmer on 13/01/2007 21:31:35 |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 21:34:41
|
Navi Jake informace? Jestli chces zkoumat charakter lidi, skoc si do knihovny. Jestli chces informace fakticke, hledej na googlu, jestli chces diskutovat o filosofii, tak jsi to spravne, ale puvodni otazka zustava. K cemu tohle je?
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 22:27:38
|
Navi asi ti budu musel sdělit svůj názor na bibli . Jestli , kdy vůbec v bibli bylo něco zajímavého a duchovně povznášejícího, tak to z ní vlivem tísícileté manipulace cirkví, řadou překladů a přepisů dávno zmizelo . Navíc každý kdo ji překládal či přepisoval byl určitě ovlivněný svým pohledem na věc . Opravdu by mě zajímalo jak by bible vypadala , kdyby jsi ji např. překládal ty . Asi by to bylo zajímavé čtení .
________________ Všechno je jinak
Porovnával som texty viacerých prekladov, kde boli použité iné slová, ale duchovný zmysel sa nezmenil...V Ježišových slovách v akomkoľvek preklade je stále dostatok duchovnej energie... Duchovnejšie chápania Biblie zanikli ešte v počiatkoch rozvoja kresťanstva...Ostalo doslovné chápanie Biblie, založené na chápaní Božej Prozreteľnosti apoštolom Pavlom... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 14/01/2007 : 08:16:33
|
Ace Rimmere.
Kliknul jsem si na to,ale nějak mně není jasné, oč tam jde.Anglicky neumím. Zjistil jsem, že tam jde někdy udeřit do bubnu, či činelu,ale bubnovat ne. Objeví se tam Play,ale co má udělat, nebo co mám udělat to nevím.
MB |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 14/01/2007 : 08:35:24
|
Pánové.
Peklo, nebo ráj? POkud nebudu mluvit o peklu ve sci fi,pak si myslím, že jedno ani druhé neexistuje. Za předpokladu že by tyto instituce existovaly, bylo by tam pořádně narváno za ty miliony let. Je zde také doby, kdy na Zemi nebyli lidé. Peklo i ráj by v té době byly prázdné? Já myslím, že si peklo stvořili lidé svým zneužíváním schopností ve prospěch uznaných pravd a nikoliv pod, ale na Zemi.Kdyby existoval ráj a kdyby se do něj mohla nějakým spůsobem dostat moje duše, asi bych tam udělal revoluci aby tam bylo nějaké vzrůšo. Peklo i ráj vznikly jako důsledek lidského myšlení a rovnají se stylu cukru a biče. Budeš hodný a budeš dodržovat příkazy pravdy, dostaneš se do ráje. Budeš se vzpírat dostaneš se do pekla.Jinak řečeno.Peklo i ráj jsou součásti pravd. Jediná víra o které vím že měla peklo i ráj spojené, je antika. V podsvětí bylo jedno i druhé a oběma vládl jeden bůh a to Hádes.
Člověk si dokáže vymyslet cokoliv a když to vymyslí, tak tisíce dalších dumají, jestli je to pravda, nebo lež. Zajímavé.
MB |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 14/01/2007 : 11:51:25
|
Cetli jste Job-komedie spravedlnosti? Je to od Heinleina a naprosto skvele. Ty si to precti Miloslave urcite. Je to neuprosne odhaleni krestanskeho dogmatu jako naprosto absurdniho. Jedna se o prichod soudneho dne. Navic to psal, dle meho nazoru, stylove nejschopnejsi spisovatel, co znam.
Citace: Postupujte, postupujte, svatozare si vyzvednete o okenka nalevo, harfy jsou nepovinne o okenka napravo, no tak, nezdrzujte frontu.
|
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 14/01/2007 : 11:54:55
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Ace Rimmere. Kliknul jsem si na to,ale nějak mně není jasné, oč tam jde.Anglicky neumím. Zjistil jsem, že tam jde někdy udeřit do bubnu, či činelu,ale bubnovat ne. Objeví se tam Play,ale co má udělat, nebo co mám udělat to nevím. MB
Jde o to , že musíš budeřit do bubnů a činelů ve stejném pořadí jako ten ďábel . Ze začátku je to lehké ,ale s každým kolem jeden úder přibývá . Nevím kolik je tam kol , protože se mi to zatím nepovedlo dokončit .
_______________________ Motto: Všechno je jinak |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 14/01/2007 : 16:13:37
|
Jak už jsem kdesi na tomto fóru prohlásil. Hodně lidí nechápe jak dlouho znamená věčně. Jediná věčná blaženost, které je možná, je podle mne věčná blaženost nicoty, která přijde po smrti. Pro člověka, který prožil plný život a je spokojený a smířený se svým odchodem, je okamžik smrti okamžikem blaženého odchodu do nicoty. Ráj by to všechno jenom zkazil.
Jak už jsem tedy řekl - já věčný život rozhodně nechci. Občas se smrti bojím, ale to je myslím normální. Myšlenka na smrt by ale měla člověka posilovat. Dávat mu sílu a motivaci řešit problémy, které před něj život postaví. Strach není špatný, když se mu nepodvolíte. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 14/01/2007 : 18:01:29
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi Jake informace? Jestli chces zkoumat charakter lidi, skoc si do knihovny. Jestli chces informace fakticke, hledej na googlu, jestli chces diskutovat o filosofii, tak jsi to spravne, ale puvodni otazka zustava. K cemu tohle je?
To sa dozvieš neskôr... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 17:18:51
|
Richarde..
Když mne bylo tolik co tobě, cítil jsem se nesmrtelný,jinak řečeno jsem na smrt vůbec nemyslel. Dnes je blízko i když nevím přesně jak je blízko. Strach z ní nemám, protože je pro mne velkým nic. Zkrátka nebudu myslet, nebudu vzpomínat a nebudu litova, že jsem cosi hezkého ztratil. Přes to si nemyslím, že myšlenka na smrt by mohla člověka posilovat. To mně připadá jako holý nesmysl. Může člověka vybudit k tomu aby života více užil, dokud ještě může,ale to není síla. Dle mého názoru je dobré si existenci smrti uvědomit, smířit se s tím a žít dokud to alespoň trošku jde. A tak žiji jako bych tu měl být navěky až do chvíle,kdy už budu jenom ležet čumět do stropu a čekat na tu mrchu napíchaný morfiem, jako starý feťák. Pět minut jsem již byl po smrti a dokonce jsem byl lékařem za mrtvého prohlášen.(při autonehodě) a tak vím, že s toho strach mít nemusím. Navíc to má své výhody.Nemusím myslet na to kolik budu mít důchodu. O blaženosti bych však silně pochyboval. Tu necítím a myslím, že je to jen pěkná fráze.
MB |
Edited by - Miloslav Bažant on 25/03/2007 14:26:32 |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|