www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Príroda...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 12/01/2007 :  21:37:18  Show Profile  Reply with Quote
[quote]Originally posted by navi

Oldow...Chcem sa ťa ešte spýtať, v čom je môj Boh zlý...Konkrétne prosím...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 12/01/2007 :  21:38:49  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

[quote]Originally posted by navi

[quote]Originally posted by Oldow

Navi
Ty prevlekaci plastu, co ten tvuj buh, jediny dukaz je taky tve spojeni s nim, ktere se da spise povazovat za patologicke.
Me vadi tve chapani boha. Je chybne. Pokud tvrdis, ze tve poznani prichazi od boha, ja z jeho povahy tvrdim, ze pochazi od demonu.
Tva jistota, tve chapani intuice, tve chapani cloveka, tva pritomnost na foru, kde se snazi ostatni premyslet - to opravdu nevidis, ze na tve pravdy pristoupit nemohou? To vse je spatne a nemuze pochazet od boha.

Z pohľadu filozofie je chybné...Z pohľadu náboženstva je chybné...Z môjho pohľadu nieje chybné...Ešte si mi neodpovedal, či tvoja viera v démonov je pre teba akceptovateľná ako skutočnosť, alebo len ako výplod ľudskej fantázie...

Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 12/01/2007 :  21:50:08  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Skutecnost nebo vyplod lidske fantazie? On to zas takovy rozdil neni, ale spis vyplod. V cem je konkretne tvuj buh spatny? Psal jsem to uz asi trikrat, ale klidne to zopakuju znova, protze kdyz to budu opakovat dost dlouho, mozna ti to dojde.
Tvuj buh, v tomto pripade s rohy, prinasi viru vyznavajici spatne hodnoty. Jake opakovat snad nemusim. Ac nejsem verici, to co rikas ve me vyvolava velmi neprijemny pocit, pro me jsi Navi rouhac.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 12/01/2007 :  22:46:57  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
Skutecnost nebo vyplod lidske fantazie? On to zas takovy rozdil neni, ale spis vyplod. V cem je konkretne tvuj buh spatny? Psal jsem to uz asi trikrat, ale klidne to zopakuju znova, protze kdyz to budu opakovat dost dlouho, mozna ti to dojde.
Tvuj buh, v tomto pripade s rohy, prinasi viru vyznavajici spatne hodnoty. Jake opakovat snad nemusim. Ac nejsem verici, to co rikas ve me vyvolava velmi neprijemny pocit, pro me jsi Navi rouhac.

V topicu Moc, som napísal toto...Spôsob, akým chápu ľudia moc, je úplne odlišný od toho, ako moc chápe Boh...Ak má niekto nad vami moc a nemá vás rád ako seba, tak vám dá menej dobrého, ako sebe... To je moc po ľudsky...Moc po Božsky funguje na tom istom princípe, len Božia osobnosť je iná, než ľudská...Boh miluje každého bezpodmienečne rovnako, vrátane seba...Jeho moc preto nieje panovačná, ale priateľská...

Prečo toto v tebe vyvoláva negatívne pocity? Máš radšej boží hnev, tak ako ho prezentuje cirkev?...Ten by ťa ako ateistu odsúdil do večného ohňa pekla...Ten môj Boh ťa k ničomu takému neodsudzuje...Bôj Boh hovorí, že každý sa prostredníctvom životných skúseností dopracuje k dobru...Prečo máš nepríjemnejší pocit z Boha, ktorý ti ponúka večný život v pozitívnej atmosfére, ako z boha, ktorý ťa chce zatratiť a mučiť v pekle?...

Ak ti nesedí moje priateľstvo s Bohom bez pokory, tak vedz, že som sa k tomuto priateľstvu dostal cez pokoru...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 12/01/2007 :  22:50:45  Show Profile  Reply with Quote
Ďaľšia otázka pre Oldowa...Prečo si sa rozhodol na mňa pozerať cez fantáziu, keď žijeme v skutočnosti?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 12/01/2007 :  23:12:07  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Tyjo, tebe bych chtel potkat nazivo clovece. Nekdy mam dojem, ze jsi uplne mimo misu, ale nekdy mluvis dost rozume, tezko soudit.
Myslim si, ze nabozenstvi boha do velke miry dezinterpretuje. Muj pohled je takovy: posmrtny zivot neni, spravedlnost existuje v mire omezene nahodou uz na zemi. Nahoda tu proste je a zivot je plny rizika. Boha muzeme pripustit, stejne jako demony, pokud nam nevadi, ze fyzicky neexistuji, nemely bychom jim propujcovat vlastnosti existujicich objektu, vzdy jen vlastnosti psychickych jevu.
Vidis, ze se v mnohem rozchazime, ale na to jsem nikdy neupozornoval, ve skutecnosti je to jedno. Neverim ani na trestajiciho boha. Kretansky buh je urcity princip, ktery dokazu vnimat, ale je zahazeny za ta leta nastradanym harampadim.
Ted co mi opravdu vadi a v cem s tebou nemohu souhlasit. Predstav si to z meho pohledu - nikdy ke mne buh nemluvil, musim si tedy jako rozumny clovek myslet urcite veci. Ty prijdes a tvrdis, ze buh je tvuj kamarad. Mas absolutni jistotu, ale sve stanovisko vysvetlit nedokazes, nechces a navic prohlasujes, ze to ani neni mozne, to ti ale nebrani, abys o dokola opakoval.
Z faktickych nedostatku mi pak vadi tva dezinterpretace lidstvi jen na jednu stranu, coz je pomerne dost cernobily pohled a abych rekl pravdu dost me znepokojuje i tve tvrzeni, ze jednas na zaklade intuice. Ja presne nevim, co tim myslis, ale pokud odhaduji spravne, tak je to sice pohodlny, ale silene nebezpecny pristup. Pokud bych prijal tvuj pohled temnota/svetlo a pokud se nemylim s tou intuici, patril bys Navi nutne do tmy, je mi to lito.
Ale vim, ze jsi velmi rozumny clovek a muzeme najit spolecnou rec. Nechci po tobe ani, abys prehodnocoval sve nazory. Pro zacatek by mi stacilo, abys prispusobil svou rec tem "slepym", nam a pokud mas co rict, mluvil tak, aby ti vsichni rozumeli.

Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 12/01/2007 :  23:15:20  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
K fantazii: Ale ja netvrdil, ze demoni jsou fantazie. Jsou stejne skutecni jako buh, nebo kterekoli jine abstraktum. Chces snad tvrdit, ze abstrakta jsou nepripustna, protoze jsou fantazii a my zijeme ve skutecnosti?

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 12/01/2007 :  23:29:37  Show Profile  Reply with Quote
Myslím si, že keby sme sa stretli naživo, tak by sme sa nachechtali, že by nás bruchá boleli...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 12/01/2007 :  23:31:39  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
jo... to asi jo

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 12/01/2007 :  23:46:56  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
K fantazii: Ale ja netvrdil, ze demoni jsou fantazie. Jsou stejne skutecni jako buh, nebo kterekoli jine abstraktum. Chces snad tvrdit, ze abstrakta jsou nepripustna, protoze jsou fantazii a my zijeme ve skutecnosti?

Ty to síce netvrdíš, ale píšeš...Ako mám vedieť, že to čo píšeš netvrdíš?
Nedostatok bude asi v tom, že ty nerozlišuješ medzi fantáziou a abstraktnou skutočnosťou...Fantázia je tiež skutočnosťou, ale vymyslenou, nie pravou...Fantázia nemusí byť abstraktná...Môže byť aj úplne konkrétna...Napríklad, keď si dieťa vymýšľa, hovorí konkrétne veci, nie abstraktné... Skutočnosť aj fantázia môžu byť konkrétne aj abstraktné... To čo tu ja prezentujem, je skutočná abstrakcia, nie fantázia...Na to, aby som mohol produkovať skutočnú abstrakciu, potrebujem mať otvorenú takú časť mozgu, ktorá mi to umožňuje...Najbližšie sa svojou abstrakciou ku mne na tomto fóre blíži Jkoo a potom noemus... Miloslav má tiež otvorenú abstrakciu, ale len rozumovo lineárnu...

Edited by - navi on 13/01/2007 00:35:45
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 12/01/2007 :  23:54:05  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Skutecna abstrakce- laska, dluhy, zlo, krasa, buh - veci ktere existuji, ale jen v nasi sdilene fantazii, do jiste miry objektivne

vymyslena abstrakce je cokoli co si vymyslime a neni to sdileno ostatnimi.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  00:23:28  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Tyjo, tebe bych chtel potkat nazivo clovece. Nekdy mam dojem, ze jsi uplne mimo misu, ale nekdy mluvis dost rozume, tezko soudit.
Myslim si, ze nabozenstvi boha do velke miry dezinterpretuje. Muj pohled je takovy: posmrtny zivot neni, spravedlnost existuje v mire omezene nahodou uz na zemi. Nahoda tu proste je a zivot je plny rizika. Boha muzeme pripustit, stejne jako demony, pokud nam nevadi, ze fyzicky neexistuji, nemely bychom jim propujcovat vlastnosti existujicich objektu, vzdy jen vlastnosti psychickych jevu.
Vidis, ze se v mnohem rozchazime, ale na to jsem nikdy neupozornoval, ve skutecnosti je to jedno. Neverim ani na trestajiciho boha. Kretansky buh je urcity princip, ktery dokazu vnimat, ale je zahazeny za ta leta nastradanym harampadim.
Ted co mi opravdu vadi a v cem s tebou nemohu souhlasit. Predstav si to z meho pohledu - nikdy ke mne buh nemluvil, musim si tedy jako rozumny clovek myslet urcite veci. Ty prijdes a tvrdis, ze buh je tvuj kamarad. Mas absolutni jistotu, ale sve stanovisko vysvetlit nedokazes, nechces a navic prohlasujes, ze to ani neni mozne, to ti ale nebrani, abys o dokola opakoval.
Z faktickych nedostatku mi pak vadi tva dezinterpretace lidstvi jen na jednu stranu, coz je pomerne dost cernobily pohled a abych rekl pravdu dost me znepokojuje i tve tvrzeni, ze jednas na zaklade intuice. Ja presne nevim, co tim myslis, ale pokud odhaduji spravne, tak je to sice pohodlny, ale silene nebezpecny pristup. Pokud bych prijal tvuj pohled temnota/svetlo a pokud se nemylim s tou intuici, patril bys Navi nutne do tmy, je mi to lito.
Ale vim, ze jsi velmi rozumny clovek a muzeme najit spolecnou rec. Nechci po tobe ani, abys prehodnocoval sve nazory. Pro zacatek by mi stacilo, abys prispusobil svou rec tem "slepym", nam a pokud mas co rict, mluvil tak, aby ti vsichni rozumeli.

Keď som mimo mísu, tak som v takom abstraktnom myslení pre vás, že vám to musí pripadať ako hovadina a nezmysel...Mne to ale dáva logický celok...
Je úplne v poriadku, že si posmrtný život predstavuješ ako nereálny...Nemáš otvorenú tú časť mozgu, ktorá by ti to umožňovala ako realitu vnímať...
Súčasná spravodlivosť na zemi je súčasťou celoexistenčnej spravodlivosti, ktorá ďaleko presahuje hranice zeme a aj fizyckého vesmíru...Ty to nemôžeš prijať ako skutočnosť, pretože nemáš otvorenú tú časť mozgu, ktorá by ti to umožňovala...Ostáva ti buď slepo veriť, alebo to neprijať...Ešte ale môžeš prijať variantu, že taká možnosť je, ale ti nieje prístupná...
Ja úplne chápem tvoju nevieru v Boha, keď nemáš vo svojom vnútri najmenšie potvrdenie jeho existencie...Bol by si pokrytcom, ak by si tvrdil že existuje...
Boh nieje môj kamarát, ale priateľ...To je väčšie puto...
Nemôžem dokázať svoje stanovisko, pretože nemáte otvorenú tú časť mozgu, ktorú ja...Jkoo ju má čiastočne otvorenú, takže jemu nemusím "nič" vysvetlovať...
To moje dookola bolo len niečim, čo nieste schopný z hľadista uzatvorenia určitej časti mozgu pochopiť...Preto som to už vzdal, lebo som si uvedomil, že to možné nieje...
Dezinterpretácia ľudstva na jednu stranu nemôže byť čiernobiela, pretože čierno biela má dve strany...Jedine že by si mal na mysli zmiešaninu čiernej s bielou...
Intuitívne a pudové jednanie sú dva protipóly...Intuitívne jednanie je sebauvedomelé...Pudové nie...Ty u mňa intuitívne jednanie chápeš ako pudové, preto sa ti zdá nebezpečné...
Je celkom pochopiteľné, že ma zaraďuješ do tmy...Väčšina ľudí na tejto planéte vníma svetlo ako tmu a tmu ako svetlo...Má to svoj dôvod, ktorý nemá zmysel teraz zverejňovať...
S tým posledným odstavcom súhlasím a vynasnažím sa...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  00:29:19  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Skutecna abstrakce- laska, dluhy, zlo, krasa, buh - veci ktere existuji, ale jen v nasi sdilene fantazii, do jiste miry objektivne

vymyslena abstrakce je cokoli co si vymyslime a neni to sdileno ostatnimi.

Vymyslená abstrakcia je fantázia... nevymyslená abstrakcia je skutočnosť...Lásku,dlhy,zlo,krásu,boha, si môžeš nahovárať...Vtedy ide o abstraktnú fantáziu...Ak to ale všetko prežívaš ako skutočnosť, tak sa jedná o abstraktnú skutočnosť...
Ani skutočnú absrtakciu nemusia zdieľať ostatní...

Edited by - navi on 13/01/2007 00:31:22
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 13/01/2007 :  00:55:16  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ja myslim, ze bychom to mohli az do dalsiho sporu uzavri takto:
Ja nemuzu prijmout viru v realneho boha jen tak bez dukazu, byl bych pokrytec a ani nedokazu overit dukaz tvuj, takze se proste dohodnem, ze se z nam zrejmych duvodu neshodnem.
K intuitivnimu jednani - je mozne, ze jsem ho zamenil s pudovym, ktere definujes ty, nevim. Oba se ale jiste shodneme na zakladnim bezpecnostnim pravidlu, ktere samo o sobe zabrani vetsine problemu - domyslet sve ciny az dokonce, ci tak daleko, kam to zvladneme.
Jsem rad, ze se budes snazit priblizit sve chapani ostatnim. Kazdy chape dost rozdilne a kazdy z nas se musi snazit vyjadrovat co nejpresneji. Pamatuj, ze my zadnou branu do vyssich sfer v hlave nemame a snaz se prizpusobit a nemuze byt problem, maximalne spor a ten se da v klidu resit (od toho tu koneckoncu jsme).
Ohledne tech abstrakt, nevim co znamena nahovarat, ale myslim, ze se zhruba shodnem(mohlo by to byt zajimave tema k dalsim uvaham).

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  08:41:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Ja myslim, ze bychom to mohli az do dalsiho sporu uzavri takto:
Ja nemuzu prijmout viru v realneho boha jen tak bez dukazu, byl bych pokrytec a ani nedokazu overit dukaz tvuj, takze se proste dohodnem, ze se z nam zrejmych duvodu neshodnem.
K intuitivnimu jednani - je mozne, ze jsem ho zamenil s pudovym, ktere definujes ty, nevim. Oba se ale jiste shodneme na zakladnim bezpecnostnim pravidlu, ktere samo o sobe zabrani vetsine problemu - domyslet sve ciny az dokonce, ci tak daleko, kam to zvladneme.
Jsem rad, ze se budes snazit priblizit sve chapani ostatnim. Kazdy chape dost rozdilne a kazdy z nas se musi snazit vyjadrovat co nejpresneji. Pamatuj, ze my zadnou branu do vyssich sfer v hlave nemame a snaz se prizpusobit a nemuze byt problem, maximalne spor a ten se da v klidu resit (od toho tu koneckoncu jsme).
Ohledne tech abstrakt, nevim co znamena nahovarat, ale myslim, ze se zhruba shodnem(mohlo by to byt zajimave tema k dalsim uvaham).

Vidíš, ty mi zasa radíš, čo mám robiť, bez toho, že by som ťa o tú radu žiadal, alebo ju potreboval...Ja ti to nerobím, lebo chcem, aby si bol sebou...
Tvoj názor si môžem pamätať, ale prijať ho nemôžem, pretože viem svoje...Dúfam že nechceš, aby som bol pokrytec...
Z mojej strany nemám na tomto fóre z nikým ani problém, ani spor...Len sa oboznamujem s tým, ako myslia ostaný a ako myslím ja...
Ak si niečo nahováraš, znamená to, že podliehaš ilúzii...
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000