Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 10:33:12
|
quote: Originally posted by navi
[quote]Originally posted by Oldow
Navi Ty prevlekaci plastu, co ten tvuj buh, jediny dukaz je taky tve spojeni s nim, ktere se da spise povazovat za patologicke. Me vadi tve chapani boha. Je chybne. Pokud tvrdis, ze tve poznani prichazi od boha, ja z jeho povahy tvrdim, ze pochazi od demonu. Tva jistota, tve chapani intuice, tve chapani cloveka, tva pritomnost na foru, kde se snazi ostatni premyslet - to opravdu nevidis, ze na tve pravdy pristoupit nemohou? To vse je spatne a nemuze pochazet od boha.
Z pohľadu filozofie je chybné...Z pohľadu náboženstva je chybné...Z môjho pohľadu nieje chybné...Ešte si mi neodpovedal, či tvoja viera v démonov je pre teba akceptovateľná ako skutočnosť, alebo len ako výplod ľudskej fantázie...
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 10:35:30
|
Oldow...Chcem sa ťa ešte spýtať, v čom je môj Boh zlý...Konkrétne prosím... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 10:39:04
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Oldow.
Já tě naprosto rozumím,ale co s tím? Ty chceš Navimu pomoci,chceš mu ukázat, že výsledky neodpovídají tomu, že by mu napovídal moudrý bůh a tak sis vymyslel démona. Jenže on to nikdy nepochopí, protože to pochopit nechce a tvoje snaha je tedy naprosto zbytečná. A tak se do toho stále víc zaplétáš, ztrácíš čas i energii a výsledek bude vždy rovný nule. Uvažuj chvíli o své snaze a reálnosti dosáhnout cíle, který sis určil. Podívej se na Naviho odpovědi a uvidíš reálnost svých snah. To není démon ani bůh, kdo Navimu napovídá, to je on sám a úroveň je daná jeho schopnostmi přemýšlet. Tady je každá snaha marná. Navíc Navimu tento stav naprosto vyhovuje a jediné co chce, je ukázat to ostatním, nic víc a nic méně. Je možné říci, že vím, že ve svých pokusech budeš pokračovat.Že budeš skoušet různé cesty k tomu aby Navi cosi pochopil. Já jsem to vzdal,ale což. Třeba se tě to povede. Jestli tím Navi cosi cenného získá, to nevím, ale myslím, že by tím hodně ztratil. Mysli na to, že mu toto dává klid, vyrovnanost a zvyšuje to jeho vědomí ceny života. Podaří li se ti to, pak toto ztratí. Chceš to? Záleží tě víc na tvém úspěchu, než na Navim? Já jsem jej pochopil a právě proto, abych jej o to nepřipravil jsem ty snahy vzdal. Myslím, že to nebyla moje prohra,ani pat.
MB
MB
Miloslave...Vidieť že si chytrý kluk... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 10:56:46
|
 Navi.
Spíš dědek, než kluk.
Bůůůů  
MB |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 12:39:45
|
Navi Uz jsem to vysvetloval, zkusim to znova ackoli to neni jednoduche. To co nam buh dava, neni to co chceme. Buh nam dava to co potrebujeme. Ty si dostal co jsi chtel. Dostal jsi klid, presvedceni o spravnosti sve viry. To samo o sobe je spatne. Pochyby jsou podminkou naseho rustu. To je asi nejvetsi problem. Za druhe paradoxne jsi pro me obrazem opravdoveho ateisty. Podstata viry, pro me, je pokora. To je to, co je na vire nejhodnotnejsi. Temer kazdy je ji schopen. Ty ne. Ty vis, ze jednas spravne, boha presne znas, jeho povaha pro tebe neni tajemstvi. No a na poslednim miste pochopitelne ty nesmysly, ktere pro tebe demoni navarili - to o tech agentech. To, ze jsme si zvolili, co na tehle zemi budeme je vlastne dost pekna myslenka, nic proti ni. Abych se priznal, taky me napadla, ale ja jsem holt vic orientovan na materialni pohled.
|
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 12:42:45
|
Miloslave To neni pravda, ze bez sve viry by Navimu nic nezbylo. Rikam, je to neco za neco, jistota, nebo nejistota s vedomim, ze je spravna. Nakonec jsme na tom s Navim priblizne stejne a ja bych nemenil.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 12:45:21
|
 Navi.
Spíš dědek, než kluk.
Bůůůů  
MB
Dedek si možno zovňajškom, ale dušou si chlapec... |
Edited by - navi on 12/01/2007 12:46:39 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 12:49:00
|
Všimol si si toho smajlíka? tak to je typický príklad vizáže tváre zamyslenej do seba... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 12:56:37
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi Uz jsem to vysvetloval, zkusim to znova ackoli to neni jednoduche. To co nam buh dava, neni to co chceme. Buh nam dava to co potrebujeme. Ty si dostal co jsi chtel. Dostal jsi klid, presvedceni o spravnosti sve viry. To samo o sobe je spatne. Pochyby jsou podminkou naseho rustu. To je asi nejvetsi problem. Za druhe paradoxne jsi pro me obrazem opravdoveho ateisty. Podstata viry, pro me, je pokora. To je to, co je na vire nejhodnotnejsi. Temer kazdy je ji schopen. Ty ne. Ty vis, ze jednas spravne, boha presne znas, jeho povaha pro tebe neni tajemstvi. No a na poslednim miste pochopitelne ty nesmysly, ktere pro tebe demoni navarili - to o tech agentech. To, ze jsme si zvolili, co na tehle zemi budeme je vlastne dost pekna myslenka, nic proti ni. Abych se priznal, taky me napadla, ale ja jsem holt vic orientovan na materialni pohled.
Ja som dostal aj to, čo som chcel, aj to, čo som potreboval...Môj kľud je veľmi aktívny...Zostaň kým chceš byť a nechaj aj ostaných aby ostalí tými, kým chcú byť...Nič lepšieho pre druhých spraviť nemôžeš... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 13:03:18
|
Navi To je velmi jednoducha pravda. Pokud jini uvazuji stranou, je dobre je narovnat.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 13:56:24
|
Oldow.
Já tě trošku doplním,ale tak trošku podobenstvím. Je li někdo ohnutý, nesnaž se jej narovnat. Mohl bys mu zlomit páteř. Ukaž mu cosi, co uvidí jen když bude narovnaný a ukaž mu jak je krásný, když chodí rovně.Potom se postupně narovná sám.
MB |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 14:10:20
|
Miloslave Fakt? Ukaz!
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 15:31:59
|
oldow.
Když se budeš dívat pozorně,pak to uvidíš.Když to řeknu nahlas, už se ten ohnutý nenarovná. Vzpomeň si na písničku Nadi Urbánkové.Pochval strom za zelené listí.Pochval strom a budeš jísti jabka červená. A já doplňuji, nechval stromzato že se chlubí červem,ale pochval ho, když nese ovoce a strom to ovoce ponese a na červa postupně zapomene...
MB |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 16:44:30
|
Miloslave Tak se predved, subjekt se najde snadno (ehm ehm) a muzes hned zacit
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 21:33:56
|
Oldow.
Já tě trošku doplním,ale tak trošku podobenstvím. Je li někdo ohnutý, nesnaž se jej narovnat. Mohl bys mu zlomit páteř. Ukaž mu cosi, co uvidí jen když bude narovnaný a ukaž mu jak je krásný, když chodí rovně.Potom se postupně narovná sám.
MB
Keď som ohnutý, ako môžem vedieť, ako bude krásne chodiť narovnaný, keď som stále ohnutý...Z môjho hľadiska je krásne chodiť ohnutým, a keď sa pozriem na narovnaného, vôbec ma to neláka...Ako sa potom narovnať, keď nemám žiadnu motiváciu?... |
 |
|
Topic  |
|
|
|