www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Príroda...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:27:36  Show Profile  Reply with Quote
Oldow...Ty veríš na démonov?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:31:41  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Zalezi na tom? Je mnoho urovni chapani a tvoke poznani sveta je zprostredkovane demony. Uz jsme to rozebirali a ja si za tim stojim.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:32:55  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi

Zkousel jsi nekdy pochopit teorii relativity? My jsme ve skole brali jenom specialni (to je ta jednodussi) a nechapal to nikdo, ani profesor. To si musis proste vypocitat. Stjne je to se vznikem vesmiru. Pokud se tomu snazi porozumet nekdo bez solidniho matematickeho zazemi, patri do jednoho pytle se vsemi temi hledaci nekonecna a seriozni debata neni na miste.

Ze vzorec je 0? No a? Ja muzu tvrdit cokoli a nikdo z vas mi to nedokaze vyvratit. ze nic nemuze stvorit neco? Samozrejme nemuze, pokud zustavame na urovni lidskych pojmu, ale meli bychom se smirit s tim, ze tomu, jak to bylo doopravdy proste nerozumime a nezjistime to.

Tak se ptam, je to skutecne problem, ktery nychom mohli resit beznym rozumem?

V relativite som ako doma...Je to svet, v ktorom žijem... Ja nehľadám nekonečno, ja hľadám konečno...Nekonečno sa nedá nájsť, pretože nikde nekončí...
Ja nechcem, aby si to vyvrátil mne, ale všeobecne...
Rozumom sa to určite zistiť nedá, tak preto som použil intuíciu...

Edited by - navi on 11/01/2007 12:36:54
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:33:54  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
A ted prave jsem me taky videni. Prisel ke me buh a rekl mi, ze neexistuje a ze me oznani rozumem je spravne.
Ted mam na sve strane vsechny argumenty. Hahaaa haha muhehe.
Jsem zvedavy co mi na to reknes.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:38:42  Show Profile  Reply with Quote
Ešte som niečo dopísal v predchádzajúcom príspevku...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:40:19  Show Profile  Reply with Quote
quote:

A ted prave jsem me taky videni. Prisel ke me buh a rekl mi, ze neexistuje a ze me oznani rozumem je spravne.
Ted mam na sve strane vsechny argumenty. Hahaaa haha muhehe.
Jsem zvedavy co mi na to reknes.

Sám vieš, že to nieje pravda, tak čo ti budem odpovedať...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:42:31  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Zalezi na tom? Je mnoho urovni chapani a tvoke poznani sveta je zprostredkovane demony. Uz jsme to rozebirali a ja si za tim stojim.

Máš nejaký dôkaz, že démoni existujú?...Myslím vedecky akceptovateľný...Alebo je to len viera?...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:43:37  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Jako správný vůl odpovím svým hlasitým

Bůůůůůhehehe

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:49:35  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemus

Je tu snad jediná logická možnost kdy by to v jistém smyslu šlo. A to tehdy, když omezíme existenci na nějakou část světa. Dejme tomu, že existuje více paralelních světů. A svět jako celek (Svět s velkým S) je zahrnuje všechny. Pak můžeme omezit existenci vždy na jednotlivý svět. Pak by se mohlo stát, že v jednom světě nic neexistuje a něco z jiného světa v tomto světě začne tvořit.
Ale znovu zdůrazňuji, že tady je pojem existence omezen.

Toto je pohľad z opačnej strany... Ak v jednom svete nič neexistuje, tak nemôže existovať ani ten svet...Ten môže existovať až vtedy, až bude uskutočnení prvý impulz na jeho stvorenie...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:50:24  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ty prevlekaci plastu, co ten tvuj buh, jediny dukaz je taky tve spojeni s nim, ktere se da spise povazovat za patologicke.
Me vadi tve chapani boha. Je chybne. Pokud tvrdis, ze tve poznani prichazi od boha, ja z jeho povahy tvrdim, ze pochazi od demonu.
Tva jistota, tve chapani intuice, tve chapani cloveka, tva pritomnost na foru, kde se snazi ostatni premyslet - to opravdu nevidis, ze na tve pravdy pristoupit nemohou? To vse je spatne a nemuze pochazet od boha.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  16:19:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Ty prevlekaci plastu, co ten tvuj buh, jediny dukaz je taky tve spojeni s nim, ktere se da spise povazovat za patologicke.
Me vadi tve chapani boha. Je chybne. Pokud tvrdis, ze tve poznani prichazi od boha, ja z jeho povahy tvrdim, ze pochazi od demonu.
Tva jistota, tve chapani intuice, tve chapani cloveka, tva pritomnost na foru, kde se snazi ostatni premyslet - to opravdu nevidis, ze na tve pravdy pristoupit nemohou? To vse je spatne a nemuze pochazet od boha.

Z pohľadu filozofie je chybné...Z pohľadu náboženstva je chybné...Z môjho pohľadu nieje chybné...Ešte si mi neodpovedal, či tvoja viera v démonov je pre teba akceptovateľná ako skutočnosť, alebo len ako výplod ľudskej fantázie...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/01/2007 :  16:20:09  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Ale může pocházet od boha,ale boha kterého má v sobě Navi. Třeba ten jeho bůh má omezenou schopnost logického myšlení, třeba je mentálně zaostalý? Co ty víš, jakému bohu Navi naslouchá? My v sobě máme třeba jiné bohy, ale ti drží hubu a tak o nich ani nevíme a musíme myslet sami za sebe. Každý má takového boha, jakého si zaslouží.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 11/01/2007 :  18:48:05  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave, Navi
Problem je jednoduse v tom, ze to, co tady Navi prezentuje neni nic, co by mohl ze sve podstaty predavat jakykoli pozitivni buh, takovy jakeho chapeme my. Mozna Loki. Mozna se blizi ragnarrok. To by bylo tomu parchantovi podobne.
Clovek je zvlastni tvor, zijici castecne ve svete vymyslu, ktere sice nejsou v pravem slova smyslu skutecne, ale jsou akceptovatelne. Demoni pro me nejsou problem a jsem presvedcen, ze oni stoji za Naviho teoriemi. Druha moznost je ze za to muze nejaky buh chaosu, sprymar, ktery do lidskych mysli nosi srot zpusobujici chorobne uvazovani.
V zadnem pripade to ale neni nic, co bych ja nazyval bohem.
Duvody jsem jiz psal a stale si za nimi stojim.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/01/2007 :  09:18:42  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Já tě naprosto rozumím,ale co s tím? Ty chceš Navimu pomoci,chceš mu ukázat, že výsledky neodpovídají tomu, že by mu napovídal moudrý bůh a tak sis vymyslel démona. Jenže on to nikdy nepochopí, protože to pochopit nechce a tvoje snaha je tedy naprosto zbytečná. A tak se do toho stále víc zaplétáš, ztrácíš čas i energii a výsledek bude vždy rovný nule. Uvažuj chvíli o své snaze a reálnosti dosáhnout cíle, který sis určil. Podívej se na Naviho odpovědi a uvidíš reálnost svých snah. To není démon ani bůh, kdo Navimu napovídá, to je on sám a úroveň je daná jeho schopnostmi přemýšlet. Tady je každá snaha marná. Navíc Navimu tento stav naprosto vyhovuje a jediné co chce, je ukázat to ostatním, nic víc a nic méně.
Je možné říci, že vím, že ve svých pokusech budeš pokračovat.Že budeš skoušet různé cesty k tomu aby Navi cosi pochopil. Já jsem to vzdal,ale což. Třeba se tě to povede. Jestli tím Navi cosi cenného získá, to nevím, ale myslím, že by tím hodně ztratil. Mysli na to, že mu toto dává klid, vyrovnanost a zvyšuje to jeho vědomí ceny života. Podaří li se ti to, pak toto ztratí. Chceš to? Záleží tě víc na tvém úspěchu, než na Navim? Já jsem jej pochopil a právě proto, abych jej o to nepřipravil jsem ty snahy vzdal. Myslím, že to nebyla moje prohra,ani pat.

MB

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 12/01/2007 :  10:16:56  Show Profile  Reply with Quote
Tak si to pochopil, Oldow?...
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic