www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 P O H Á D K A.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/12/2006 :  22:49:01  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
No jo, ale stejne je pak treba se nad vecmi zamyslet. Co mi dala dusevni pravda, bylo predevsim poznani, ze v lidskem svete jsou tvrzeni, ktere jsou neoduvodnitelne a neni nutne je oduvodnovat, stale jsou pravdive. To je z hlediska racionalniho pohledu preci nepripustne. Je dulezite si uvedomit, nakolik nas nase lidstvi ovlivnuje v uvahach. Nase uvazovani je prispusobene spolecenske funkci cloveka. Cele az na logiku, ktera je treba pri chapani sveta k jeho dalsimu vyuziti. Problem je, ze se to micha.

Nemusí sa ti to miešať, ak to dokážeš od seba separovať a používať to, čo chceš používať...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 28/12/2006 :  22:52:40  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
to je mi jasne, ale pak stavis teorii na zaklade potreby.

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/12/2006 :  23:01:19  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
to je mi jasne, ale pak stavis teorii na zaklade potreby.

Potreba nieje teória...Potreba je skutočnosť...

Edited by - navi on 28/12/2006 23:04:17
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 29/12/2006 :  03:50:38  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
A tim chces rict co? Ja tvrdim, ze tvoje teorie neni snahou popsat svet, ale jejim skutecnym ucelem je touha po jednoduchem vysvetleni

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 29/12/2006 :  06:58:49  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
A tim chces rict co? Ja tvrdim, ze tvoje teorie neni snahou popsat svet, ale jejim skutecnym ucelem je touha po jednoduchem vysvetleni

Znova zopakujem...Duchovno nemá teórie a duchovno nie je teóriou...Duchovno je skutočnosť, ktorú buď človek príjme alebo nepríjme...To nieje fantazmagória...To je realita, ktorú človek v sebe buď poprie, alebo príjme...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 29/12/2006 :  07:02:09  Show Profile  Reply with Quote
Duchovno popisuje svet oveľa bohatšie a komplexnejšie ako hmotné racionálno...Pri zachovaní rovnakej logiky...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 29/12/2006 :  07:16:02  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ale pokud citis potrebu boha, neni to jeho dukaz. To neni logika. Spousta lidi tvrdi, ze urcite existuje "neco vic", ale to je jen dusledek touhy, aby tomu tak bylo. Aby existovala spravedlnost pro vsechny.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 29/12/2006 :  13:26:12  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Ale pokud citis potrebu boha, neni to jeho dukaz. To neni logika. Spousta lidi tvrdi, ze urcite existuje "neco vic", ale to je jen dusledek touhy, aby tomu tak bylo. Aby existovala spravedlnost pro vsechny.

Ja som mal vždy potrebu poznania, toho kto sme, ako sme sem prišli, čo tu robíme atď...Vyústilo to u Boha, pretože on mi dokázal na všetko logicky odpovedať...Spravodlivosť pre všetkých existuje, aj keď z lokálneho hmotného hľadiska to tak nevyzerá...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 29/12/2006 :  15:03:25  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ja si taky myslim, ze spravedlnost existuje, i kdyz to tak nevypada. Ale vazne nevim, jak bys me mohl presvedcit - no rekni, da se predpokladat, ze bych na zaklade toho cos rekl priznal, ze mas pravdu? Podle vseobecneho mineni buh promlouva jen k silencum nebo prorokum. Nezjevil ti treba nejakou teorii viry pro tohle podivne stoleti? Mluvim vazne, ackoli v boha neverim, nikdy jsem nesnizoval vyznam nabozenstvi pro cloveka. A pokud na chvili pripustim, ze bys mohl mit pravdu - a mozne to teoreticky je, i kdyz bych se divil - mel bys prinest uzasne poselstvi. Zvlaste pak pro tuto dobu. Co to ma sakra vsechno znamenat, kam to az povede? Ja pohlizim do budoucnosti s optimismem, ale prece jen...

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/12/2006 :  15:48:56  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Myslel jsem, že ti je zcela jasné, jak tomu s Navi je. Ale což, tak si ho uvař a vychutnej, když tě to dělá radost. Mne to už nebaví.Nebo od něj skuteečně něco čekáš?

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 29/12/2006 :  18:40:01  Show Profile  Reply with Quote
Oldowe a všetcia ostatní...Ja tu nie som preto, aby som niekoho presviedčal...Ja som tu len preto, aby som informoval...Iný význam ani zmysel to nemá...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 29/12/2006 :  18:43:19  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Ja si taky myslim, ze spravedlnost existuje, i kdyz to tak nevypada. Ale vazne nevim, jak bys me mohl presvedcit - no rekni, da se predpokladat, ze bych na zaklade toho cos rekl priznal, ze mas pravdu? Podle vseobecneho mineni buh promlouva jen k silencum nebo prorokum. Nezjevil ti treba nejakou teorii viry pro tohle podivne stoleti? Mluvim vazne, ackoli v boha neverim, nikdy jsem nesnizoval vyznam nabozenstvi pro cloveka. A pokud na chvili pripustim, ze bys mohl mit pravdu - a mozne to teoreticky je, i kdyz bych se divil - mel bys prinest uzasne poselstvi. Zvlaste pak pro tuto dobu. Co to ma sakra vsechno znamenat, kam to az povede? Ja pohlizim do budoucnosti s optimismem, ale prece jen...

Posolstvo už bolo prinesené, v písomnej podobe...Kto chce, ten sa k nemu dostane...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 30/12/2006 :  10:29:33  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
svet se meni. a meni se rychle. Za poslednich sto let se zmenil vic, nez predtim za tisic, nebo i vic. Nektera nabozenska pravidla jsou prilis zastarala, aby je dnes dokazal clovek prijmout. Tim prichazime o uzitecnou funkci cirkve pro dusevni hygienu a konzervaci nekterych hodnot.
Kdyz se dnes divam na svet a pohlizim do budoucnosti, je mi jasne, ze nas cekaji zajimave casy. Jeste zajimavejsi nejspis budou prave kvuli liknavemu evropskemu pritupu k nabozenstvi( domyslite si, ze mluvim o vpadu islamu). krestanstvi potrebuje reformovat a to je prakticky nemozne.
Jestli mluvis s bohem, tak jsi prorok a hotovo. A nebo blazen. Pokud jsi prorok, tak na tebe ceka dost prace.
Ja chci proste proroctvi pro novy tiscileti a chci ho co nejdriv. Pred sto lety bylo pozde.
V zadnem pripade si z tebe nedelam srandu, ja ti verim, protoze jinak se diskutovat toto neda, nez z tveho pohledu.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/12/2006 :  13:33:54  Show Profile  Reply with Quote
Ak chceš "proroctvo" priamo zo zdoja, prečítaj si ho v Novom Zjavení Pána Ježiša Krista, prijetého PhDr.Petrom Danielom Francuchom...Knihu si môžeš objednať na www.zjavenie.szm.sk
Moje proroctvá sú len kusové...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 30/12/2006 :  18:10:30  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Nasel jsem elektronickou podobu na:
http://www.vesmirni-lide.cz/default_c.htm
Ale nevim. Zacal jsem kousek z prvni kapitoly a je to snuska pitomosti, je mi lito. Nechapu, jak inteligentni clovek jako ty muze stravit neco takoveho. Jestli jsou tam nejake zajimave myslenky, nebudu je na tech 600 stranach hledat. Jeste se na to asi podivam, ale vim, jak se bude text ubirat dal a asi neni sance, ze autor zvola: To byl jen for, vy jste mysleli, ze mluvim vazne? Je to laciny apel na hloupe a nestastne lidi hledajici smer. Zdanliva vedeckost, terminy, lacine myslenky o dobru a zlu...
Jsem docela zklamany. Cekal jsem od tebe vic.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000