| Author |
Topic  |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 12:08:37
|
Navi.
O tvoje hvězdičky nestojím, dokonce ani o ty své. Nejsou mně k ničemu. Prostš tady jsou a někdy se na ně podívám a říkám si."Nekecám trošku příliš mnoho?" Ono je někdy méně lepsí než více. Nejméně jedna hvězička je za debaty s tebou. Říkáš, že to nemám číst? Když se to obrací ke mně, tak odpovídám a ať řeknu cokoliv,hned je tam tvoje tvrzením které nemá hlavu ani patu, které pouze říká."Já Navi vím vše, neboť mými ústy mluví bůh. Vy znáte pouze své pseupravdy,protože do vašeho pseudotěla vstoupil pseudoduch.Já jsem zde proto byste přijali moje slova, neboť jsou absolutní pravdou. A protože je to absolutní pravda, nemusím ji ani dokazovat." Toto stále opakuješ a říkáš tím, že ostatní jsou pseudolidé a pouze ty čníš nad nimi jako bůh.Nic víc jsem od tebe neslyšel,jen toto stále opakuješ různých obmněnách. Já již přesně vím, jak odpovíš a vím že to nebude jen jeden vstup a budeš stále opakovat totéž co jsi již řekl tisíckrát. Když cosi vypadá jako pes, štěká jako pes,tak je to pes.Když někdo jedná jako člověk povýšený, mluví jako člověk povyšující se nad ostatní, může tvrdit do nekonečna že nemyslí na své ego, ale je jasné že je povýšenec,který ostatní podceňuje a přezírá.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 22:17:09
|
| To čo nemá pre teba hlavu a pätu, ešte neznamená, že ju nemá...Môže to znamenať, že ju súčasným vedomím nie si schopný postihnúť... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 22:19:16
|
| Já Navi neviem všetko...Hovorím len to čo viem... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 22:22:41
|
| Mojími ústami nehovorí Boh, ale myšlienky prichádzajúce z nadvedomia a to naladením sa naň... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 22:32:24
|
| Miloslave...Ťažko niečo pochopíš, pokiaľ nepodstúpiš cestu Buddhu... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 22:34:49
|
| Dokázať ti to môžem len ak absolvuješ cestu Buddhu... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 22:37:43
|
| Chcem len ukázať ľuďom, ako si môžu osobne dokázať Boha... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 22:41:31
|
| Nikdy som nepovedal, že som viac ako ty, alebo mentálne postihnutý človek...Sme si rovní... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 22:43:01
|
| Ty vnímaš vonkajší element, preto máš ten pocit... |
 |
|
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 15:05:08
|
Ahoj Slávku a Navi
Nejdříve se musím trochu ohradit: Vážně si myslíš, Slávku, že to co tu říkám je namemorované? Že jen papouškuji informace jimž nerozumím? Já myslím, že ses unáhlil.
A co se týče teba Navi: Tak se musím tak trochu přidat k Slávkovi. Myslím, že sem občas vnášíš spíše chaos než diskuzi. Tvé hvězdičky ti nezávidím, protože vím zcela jistě kdo je jak aktivní a také jak kvalitní příspěvky píše. zpočátku jsem si myslel, že nejaktivnější a nejstarší diskutér jsi ty. Ale krátký průzkum mi ukázal, že tak dlouho tu zase nejsi a tolik jsi toho zase nenapsal. Proč tak často odpovídáš více příspěvky? Neumíš dělat odstavce?
Co se týče obsahu tvých příspěvků, tak by to chtělo více pokory. Velice často sklouzáváš ke kategorickým tvrzením. Myslím, že ti dělá potíže držet se tématu. A chtělo by to taky více naslouchat tomu co říkají ostatní. Netýká se to jen tebe a nechci tím říct, že na tobě není nic pozitivního. Myslím si však, že by to šlo dost podstatně zlepšit, kdyby ses trochu snažil.
Mám jeden návrh: jedná se o velmi starou, ale i velmi účinnou výukovou metodu. Je o to způsob jak si procvičit umění diskutovat. 1) Vybere se téma, a v tomto tématu problém, či teze ke které lze zaujmout kladné nebo odmítavé stanovisko 2) Dále se diskutující rozdělí na dva tábory a každý si vybere stranu. 3) První fáze diskuze probíhá tak, že odmítavá skupina útočí otázkami na druhou skupinu a ta se jejich námitky snaží vyvrátit a předkládat své argumentu pro. Je nutné stále se držet púvodního tématu a proto se často volí moderátor, který diskuzi usměřnuje. 4) Když moderátor diskuzi ukončí, tak obě skupiny zhodnotí svůj výkon. 5) Teď přijde to nejzajímavější. Obě skupiny si vymění místo a nyní v druhé diskuzi bude původně odmítavá skupina hájit opačné stanovisko. Obě skupinu se musí snažit poctivě hledat argumenty, i když by raději byli ve druhé skupině.
Je vám doufám jasné, jak moc je pro dikutujícího člověka důležite. Umět se na věc podívat z pohledu druhého. A to přesně je cíl této výukové metody. Když se to dobře udělá, tak to může být i zábavné. Co říkáte zkusíme to??
|
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 15:29:49
|
Richarde ahoj.
Když jsem četl tvoje slova, skutečně jsem se lekl, že jsem někte takovou pitomost napsal a tak jsem prolistoval vše a nic jsem nenašel. To s tím papouěkováním platilo pro Naviho i když i zde se musím trošku opravit. Navi se nám vyvíjí. Na počátky byl inkarnovaným andělem a bylo jasné že opakuje pravdy Andělů světla. Potom se zmněnil v nezávislého a dnes začíná inklinovat k Buddhismu,ale stále je to totéž. Vše je převzaté i to jeho "Bože jestli existuješ...." To bylo původně mé a začal to používat, protože se mu to líbilo. Když si Richarde projdeš všechny jeho vstupy, pak poznáš že to s tím papouškem sedí.
Co se tebe týká, je tomu diametrálně jinak. Ty jsi prošel vzdělávacím procesem, kde jsi nejen memoroval,ale také memorované pochopil. Navíc jsi schopný přijímat a promýšlet myšlenky, které jsou pro tebe nové a to je velmi cenné a nikdy mne tvoje reakce nenudí.
MB |
 |
|
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 15:45:27
|
Nedělej si s tím hlavu Slávku. Mluvil jsi jen o memorování. Pro mne však memorování znamená právě jen suchá fakta a odtud to papouškování. Předměty kde po mě chtěli jen memorování jsem vždy z duše nenáviděl. (časem jsem ovšem pochopil, že nemám rád jen použité výukové metody, žádnému předmětu se nevyhýbám)
Co ten návrh? |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 16:04:41
|
Richarde.
Nyní jsem asi trošku mimo hrnec.Vůbec nevím o jakém návrhu hovoříš.
MB |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 17:25:33
|
Richarde.
Nejspíš pocházím z bohaté rodiny, která mně poskytla trošku delší vedení. Jestli se jedná o ten styl diskuse,pak jsem na vážkách. Když jsem došel k poznání tak jsem s ním byl sám a tak jsem užil čehosi podobného. Já jsem tomu říkal schizofrenický styl. Prostě jsem se sám postavil do role oponenta a hledal jsem možnosti, které by mohly vést k popření toho co jsem našel. Ve výsledku jsem díjky tomu nacházel více. Takže to nebylo tak špatné. Nedovedu si však představit, že bych mohl dělat advokáta Naviho pravdám.To bych asi nedokázal.
Asi bych o tom neměl mluvit,ale za velkou louží to co navrhuješ již probíhá mezi studenty. Dokonce se označili vizitkami s našimi jmény a navzájem si oponují,jako bychom tam byli my.Potom se třeba vystřídají. Takže v tom poznávám tvůj návrh. Nejspíš není ve světě ničím neobvyklým.
Nechci tvůj návrh zavrhovat,ale mohu nabídnou alternativní. Možná by bylo zajímavé jej použít. Představ si, že kdosi předloží téma, jakési své tvrzení. My ostatní budeme hledat a klást otázky na které musí on odpovídat a to přímo k věci tvrzení. Otázky nesmí směřovat k jeho osobě, vzdělání, či rozumových schopností, ale pouze a jen k jeho aktuálnímu tvrzení. Nedokáže li odpovídat, či je otázkami doveden až k tomu, že sám popře své tvzení, prohrál. Dojdeme li my ostatní k takovému pochopení, že jeho tvrzení přijmeme,či ztratíme schopnost klást věcné otázky,pak on zvítězil. Kdokoli z nás může během diskuse se může kdokoliv z nás stát jeho pomocníkem,ale musí se jako jeho pomocník označit. Potom i on smí tvrdit a musí taktéž odpovídat na otázky směřující k jeho tvrzení. Ten tvrdící by mohl být označen jménem David, jeho eventuelní pomocník jako advokát Davida a ostatní jako Goliáši. Takže by bylo na začátku vstupu příkladně Navi advokát Davida, či Richard Goliáš.
Je to vlastně totéž jako tvůj návrh,jen zde je navíc to hledání otázek, což nutí každého, aby trošku víc přemýšlel. Navíc zde nemůže dojít ke sporu. Tenhle nápad jsem si nemohl vyskoušet,protože jsem byl sám a myslím, že by taková skouška nemusela být marná. Je to ovšem jen návrh a na ostatních je aby se nad tím zamysleli a vybrali si mezi těmi dvěma návrhy. Já se podřídím.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 21:12:33
|
[quote]Originally posted by noemus
Ahoj Slávku a Navi
A co se týče teba Navi:
Co se týče obsahu tvých příspěvků, tak by to chtělo více pokory. Velice často sklouzáváš ke kategorickým tvrzením. Myslím, že ti dělá potíže držet se tématu. A chtělo by to taky více naslouchat tomu co říkají ostatní. Netýká se to jen tebe a nechci tím říct, že na tobě není nic pozitivního. Myslím si však, že by to šlo dost podstatně zlepšit, kdyby ses trochu snažil.
[/quote Ano šéfe...Máš ešte nejakú radu?... |
 |
|
Topic  |
|
|
|