| Author |
Topic  |
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 17:10:10
|
Slavku, souhlasim Ale porad mi neodpovidas na to, na co jsem se ptala... 
...Ale me by zajimalo, kdy se nakreslila ta vyvojova cara a clovek se stal clovekem...? |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 17:32:46
|
Martinko. Člověk se nestal člověkem. Vývojový předchůdce člověka se postupně dostal do situace pro život nevhodné. Jestli to byla zmněna podnebí, či co,to nevím.Prostě zde bylo cosi, co toho výojového předchůdce strassovalo natolik, že došlo k naplňování jeho operační paměti,čerpání z rezerv a podobně, což se zapisovalo do genetické informace a vedlo u potomstva k vzniku větší kapacity mozkových rezerv a opět se díky stressu rozšiřovala operační paměť až dosáhla úrovně nutné pro vznik řeči. Kdyby se tak nestalo, vývojový předchůdce člověka by vyhynul jako druh. Pokud určitý druh žije v podmínkách plně uspokojujících jeho potřeba a děje se tak dlouho u mnoha pokoleních dochází díky neporušováním barier a čerpání z rezev mozku k čemusi jako spětnému chodu. Genetická ionformace slábne a klesá tvorba rezerv mozku. Když pak dojde ke zmněně, není z čeho čerpat a druh postupně vyhyne. To je zákonitost vývoje a tato zákonitost vedla k vyhynutí mnoha druhů včetně velkých ještěrů. Při změněn klimatu, či podmínek k životu přežívají druhy nestabilizované,. stressované a hynou druhy stabilizované, které žily v blahobytu. Můžeš to vidět i u lidí. Šlechta žijící po celé generace v blahobytu dochází do situace, kdy se jim rodí mnohy debilní potomstvo.
Jak tě jinak odpovědět na tvou otázku nevím. Dle tohoto se to řídí.
MB |
 |
|
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 17:50:01
|
Ahoj Martinko Genetiku i vývojovou biologii jsem studoval na PřF UK, rovněž jsem se zúčastnil odborných debat s předními českými odborníky. A poctivá odpověď zní:
Nikdo v současné době neví jak skutečně došlo ke vzniku druhu Homo Sapiens Sapiens. Přesto jsou známa některá dílčí fakta. Nejnovější poznatky například říkají, že nejbližší vývojový předchůdce člověka Homo Sapiens Neandrtalis (možná se to píše jinak) žil celkem dlouhou dobu paralelně s člověkem dnešního typu, když říkám dlouhou, tak je to doba delší než zdokumentovaná historie lidstva. Vůbec to nevypadá, že by neandrtálci vyhynuli proto, že by měli podmínky k životu nevhodné, spíše to vypadá že oba druhy žili pomíchané a existují spekulace, že se možná i křížili.
Ad šlechta) degenerované potomstvo se nerodí proto, že šlechta žije v blahobytu, ale proto, že u ní častěji dochází ke svazkům s blízkými příbuznými. Což vede k větší pravděpodobnosti výskytu škodlivých recesívních znaků u jejich potomků.
Myslím, že bys měla být opatrná, když ti někdo nabídne vysvětlení a neupozorní, tě že existují alternativy, a že se nejedná o absolutní pravdu. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 18:25:20
|
Richarde
To o té šlechtě a tom, že se ženili a vdávali v blízkých rodiných kruzích i to že to vedlo k degeneraci i potomstmaststva vím. Venkoncem můj děda otec mé matky se jmenoval Henrich von Hoke. (přehlasované o)ale jde jen o jednu variantu. Kdyby ses podíval dál do historie, našel bys tam totéž, ale bez té genetické debility.Proč? Protože šlechta se zůčastňovala válek. Vše jsou varianty a nikdy nikdo neřekne všechny. Chtěl jsem, aby cosi pochopila.
Sleduji tě a chvilkami si říkám. Ještě že jsem nestudoval.Třeba bych byl také takto svázán pravdami a nic nového bych nenašel, ani nebyl schopný přijmout. A tak já mluvím o principu a ty odpovídáš namemorovanou pravdou která mluví o čemsi zcela jiném. Já jsem nikdy neoznačil lidského vývojového předchůdce nějakým jménem druhu. Dokonce jsem nikdy neřekl, že by to byla příkladně opice.Musíš oponovat za každou cenu i když to není právě nutné a k něčemu dobré?
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 21:51:43
|
Nikdo v současné době neví jak skutečně došlo ke vzniku druhu Homo Sapiens Sapiens.
Telesný druh homo sapiens stvorili pseudotvorcovia za určitým účelom...Do týchto telesných schránok dobrovoľne vstúpili ľudské duše, za určitým účelom...Obrazne povedané, ako keď herec dobrovoľne vstúpi do svojich hereckých šiat,výzoru a role a začne hrať svoju postavu... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 13:19:02
|
Pseudonavi.
Už mne tím skutečně unavuješ a nudíš. Vše co neodpovídá tvé víř, je pseudo. Nikdy jsi neukázal ani ten nejmenší důkaz toho co tvrdíš a tvrdíš stále větší "hovadiny" To nejsou pseudohovadiny, ale skutečné a sázíš je všude, ať se jedná o voze, nebo koze. Skus se nad tím co neustále tvrdíš zamyslet. Je zde v tomto fóru někdo, kohy bys neoznačil jako hlupáka podléhajícího pseupravdám? Jsi snad jediný člověk na světě , který zná pravdu? Považuješ to za nějaké své poslání, přesvědčit druhé o své pravdě, která ani pravdou není. Jr to tvoje víra a uvěřit se čemukoliv.Vnucovat druhým svou víru je scstné a svědčí to o mdlém rozumu.Musel jsem tě to již říci i když vím, že me za to ostatní napomenou.Je i velmi reálné, že se mnou budou souhlasit.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 15:31:02
|
| Miloslave...Veci, ktoré ma unavujú a nudia nečítam...Prečo tak neurobíš?... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 15:50:09
|
| Nikdy som ani slovom nenaznačil, že tu je niekto hlupák, tak prečo si to nahováraš...Zverejňujem tu svoje názory, ako každý...Rešpektujem názory každého a nesnažím sa niekomu jeho názor zobrať...Každý má právo na názor aký chce...Tomu sa hovorí sloboda prejavu...Koľko poznám z pravdy nech posudzuje ten, kto ju stvoril...Mojim poslaním je komunilovať s vami, to je všetko...Znova píšem...Nič z toho, čo tu píšem nemusíte prijať, takže o akom vnucovaní hovoríš...Ja nemám potrebu ťa presvedčiť o svojej pravde...Ja len vyjadrujem svoj názor...Rovnako slobodne, ako ty... |
Edited by - navi on 16/12/2006 15:51:37 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 16:01:30
|
Navi.
Nyní jsem tě pochopil. Tebe nenudí jen to tvé a ostatní nečteš.Když vidíš že někdo něco napsal.tak to označíš jako psedopravdu a ukážeš, že pouze to tvé je superpravda, že to my prosťáčci nemůžeme pochopita spokojeně si jdeš kamsi nepřemýšleta máš dojem, že jsem už konečně museli pochopit jak jsi nad nás povýšený a cítíš jako malý bůh.Hladíš si své ego a nemůžeš vnímat, že my ostatní hledáme.Že si klademe otázky a snažíme se na ně najít odpověď,či přemýšlíme a to nás zajímá a každého zajímá, k čemu došel ten druhý i když s tím nemusíme souhlasit. Ty svými nic neříkajícími vstupy jen rušíš,jako křik papouška, který se naučil pár slov a stále je opakuje aniž by myslel,aniž by si uvědomoval co říká. Možná že je to tím, že jak říkáš nemyslíš. Možná tě jde jen o hvězdičky a co plácneš tě vlastně také nezajímá,hlavně že toho bude hodně.
Rád bych věděl, co si o tom myslí ostatní.Jestli souhlasí ,nebo mají jiný názor.Předem říkám, že nejde o to, že bych chtěl Naviho s diskuse vyřadit, či jej omezovat,Konstatuji pouze to co již delší dobu vnímám jako rušivý element. Třeba na vás působím podobně. I to bych rád věděl.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 16:18:54
|
| V mojom svete nieje nikto nad nikoho povýšený...Je to niečo, čo tam neexistuje...Niekto je viac uvedomelý a niekto menej, ale všetcia sú si rovní a majú sa radi... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 16:21:04
|
| Vo svete, z ktorého som prišiel, ego neexistuje... |
 |
|
|