Author |
Topic |
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 02/08/2011 : 17:48:37
|
To Pepeeeee
Pepeeeee: Ve vedlejším topicu se přeme o definici filosofie, toto téma s tím přímo souvisí. Já tvrdím, že se filosofie nezvratně chýlí ke svému konci. Důvodů je všude plno, ale je docela dobře možné, že se pletu a něco podstatně velkého mi uniklo. Stejně jako matematika, fyzika atd. znají své problémy, které se snaží zodpovědět by měla znát otázky i filosofie.
Filosofii lze, stejně jako všechny ostatní zbývající fenomény snadno determinovat, neboť nežijeme ve světě nadpřirozeném (metafyzickém), nýbrž ve světě racionálních pojmů, ve světě fenoménů majících sobě vlastní, daný…nebo proměnný charakter, ve světě obecných logických pravidel a zákonitostí! Ano, filosofie neodvratně směřuje ke svému vrcholu a je připravena správně odpovědět na všechny položené otázky. Např. já se již nemohu považovat za pouhého filosofa, neboť jsem tuto hranici již nenávratně překročil. Nejsem filosofem…nejsem pochybujícím!…ne pro svoji omezenost, ale proto, že pochybovat už dále nelze!!! Jestliže jsem v úvodu napsal, že filosofii lze determinovat…lze ji chápat jedině jako souhrn všech správných odpovědí a nikoli jako pouhou subjektivní (relativní) konstrukci….atd…atd…Existuje jen jeden ABSOLUTNÍ klíč k ABSOLUTNÍ pravdě!!!...zbytek je na vás!!! Absolut
|
|
|
pet_kroku
Aktivní uživatel
168 Posts |
Posted - 02/08/2011 : 19:21:41
|
to absolute
"Filosofii lze, stejně jako všechny ostatní zbývající fenomény snadno determinovat, neboť nežijeme ve světě nadpřirozeném (metafyzickém), nýbrž ve světě racionálních pojmů, ve světě fenoménů majících sobě vlastní, daný…nebo proměnný charakter, ve světě obecných logických pravidel a zákonitostí!"
Za prvé, opak metafyziky je vědeckost(racionálnost) jen v přístupu, ale když není svět nadpřírozený, neznamená to, že je racionální, neboť k tomuto prohlášení by jsi musel již uchopit jeho základní principy a tedy být dál, než je dnes věda. Tedy prohlášení, že svět je racionální je jen ustanovení jiného druhu metafyziky. A za druhé, zbytek zní sice zajímavě, ale protože jde spíše jen "propagandistických" zvolání, patří na leták než na forum o filosofii.
Otázka tedy zní, zda jsi schopný ukázat základ toho zvolání, který je i jinde než ve zvolání samotném.
P. |
|
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 02/08/2011 : 20:42:50
|
To P.
„Otázka tedy zní, zda jsi schopný ukázat základ toho zvolání, který je i jinde než ve zvolání samotném.“
Jistěže ANO!!!
Ve filosofii je za tvého stavu mysli možné úplně vše, jestliže máš pochybnost o mých tvrzeních, jsi na dobré cestě, máš-li současně pochybnost o tvrzeních vlastních!!! Celý problém tvého uvažování spočívá v uplatňování subjektivního (relativního) vzorce ve vztahu k ostatním, jakého jsi prozatím schopen. Jestliže píši, že nemohu dále pochybovat…mám na mysli, že jsem překročil právě toto. Je pozoruhodné, jak mnoho moudrých hlav publikuje na tomto fóru své často správné, ale i nesprávné závěry, aniž by si uvědomili, že bez absolutního poznání nejsme sto tvrdit nic!!! Proč tedy nyní mé vyjádření ač je zcela pravdivé, budí tolik rozpaků, otázek a údivu? Ano, já jediný jsem kompetentní zde promlouvat, má slova nevycházejí z nevědění (jak je tomu u neživých), ani z relativního- částečného vědění (jak je tomu u filosofů- hledajících), má slova vycházejí z čistého vědění (jak je tomu u VĚDOUCÍCH). Zdá se Ti na tomto stavu věcí něco iracionálního, či nelogického? Tvoje cesta nyní vede skrze pochybnost, ale pokud v tom budeš důsledný, budeš jednou pít z čistého pramene, ze studny, která nevysychá!!! Hodně štěstí…Absolut
Že není svět z podstaty racionální?...co je iracionálního na paradoxu…?
|
|
|
pet_kroku
Aktivní uživatel
168 Posts |
Posted - 02/08/2011 : 22:38:21
|
to Absolut
tvá odpověď je zas spíš letáková, bez vysvětlení, argumentace, víceméně jen oznamovací, ukazovací na způsob: "Tohle je pravda!" A pokud měla říci jen to, není na co reagovat, není o čem se dohadovat, s čím argumentovat, proč dál pokračovat v diskuzi.
P. |
|
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 02/08/2011 : 23:42:12
|
To P.
Ano, moje odpověď nemůže být jiná, než oznamovací, každý musí svého vrcholu dojít sám, není možné dát dětem hned sytý chléb, k tomu aby rostli, je třeba je krmit mlékem! Znovu opakuji, ze existuje pouze jediný základní stavební kámen na kterém celý svět stojí a také jen na něm je možné postavit filosofii která dokáže pohnout zemí, filosofii věčnou ve svém trvání…Absolutní filosofii!!! Absolut
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 03/08/2011 : 13:45:01
|
VZnešeně vyřčená ptákovina.
Sláva |
|
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 03/08/2011 : 14:08:12
|
Mé teze mohou někomu znít jako okřídlené fráze…jsou však ve skrze pravdivé a každá snaha o jejich popření je obrazem stavu mysli hodnotícího génia… Absolut
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 03/08/2011 : 14:41:18
|
Mé teze mohou někomu znít jako okřídlené fráze…jsou však ve skrze pravdivé a každá snaha o jejich popření je obrazem stavu mysli hodnotícího génia
Absolut. Zde není co hodnotit.To nejsou fráze,ale tak nějak hlouposti. Lidi jsou pro tebe děti a kdo jsi ty genie? Mnozí lidé to mají v hlavě líp srovnané, než ty nebo třeba já. Absolutní filosofodie je základní kámen na kterém stojí a padá celý vesmír.Co to proboha je? Filosofie není o podávání mléka nedospělým dětem, které by to sytější nestrávily. Filosofie klade před lidi otázky,které by měly vést k nalezení dalšího poznání světa kolem.Filosofie dává lidem podněty k přemýšlení a ne jakési absolutní výsledky. To nech na vědě.Nejdříve sám projdi cesty k poznání a pak dej lidem cestu. Nikoliv výsledky, ty můžeš pouze naznačit. Filosofie je o cestách k moudrosti a poznání.Mnohdy obyčejná beletrie obsahuje víc filosofie, než tlusté filosofické spisy, protože položí před čtenáře otázky vybízející k hledání odpovědí. O tom je filosofie i když třeba slovy mluví o nesmrtelnosti polárního chrousta. Skutečný filosof v tom může najít cestu k nějakému cennému poznání a ty velký dojdeš k závěru, že filosofie je polárním chroustovi.
Sláva |
|
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 03/08/2011 : 15:31:55
|
Nyní bojuješ proti, ale brzy budeš bojovat za…tvůj vlastní rozum tě přesvědčí!!! Absolut
|
|
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 03/08/2011 : 15:42:38
|
Ve filosofii je za tvého stavu mysli možné úplně vše, jestliže máš pochybnost o mých tvrzeních, jsi na dobré cestě, máš-li současně pochybnost o tvrzeních vlastních!!! Celý problém tvého uvažování spočívá v uplatňování subjektivního (relativního) vzorce ve vztahu k ostatním, jakého jsi prozatím schopen. Jestliže píši, že nemohu dále pochybovat…mám na mysli, že jsem překročil právě toto. Je pozoruhodné, jak mnoho moudrých hlav publikuje na tomto fóru své často správné, ale i nesprávné závěry, aniž by si uvědomili, že bez absolutního poznání nejsme sto tvrdit nic!!! Proč tedy nyní mé vyjádření ač je zcela pravdivé, budí tolik rozpaků, otázek a údivu?
|
|
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 03/08/2011 : 17:35:57
|
Filosofie je cesta k vědění, která končí ABSOLUTNÍM věděním a nikoli jen další otázkou…věděním a ne věčným POCHYBOVÁNÍM!!! Rozum je nekonečněkrát zdokonalitelný fenoménem jenž ve svém vrcholu dosahuje vše zahrnující stav uvědomění a nepřekročitelné, nezvratné absolutní jistoty!!! Jestliže známe klíč k podstatě všeho, známe současně vše, nebo to můžeme kdykoliv s matematickou přesností odvodit…zde není prostor pro osobní názor, zde není pro rozum jako takový jiného východiska!!! Absolut
|
|
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 03/08/2011 : 17:48:33
|
Sláva: Filosofie dává lidem podněty k přemýšlení a ne jakési absolutní výsledky. To nech na vědě.
Filosofie je královnou věd!!! |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 03/08/2011 : 17:52:08
|
No nevím, já bych řekl, že je filosofie celkem k hovnu.
Jaké tvoje tvrzení je tak pravdivé, že budí rozpaky a údiv? |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 03/08/2011 : 19:07:09
|
Absolut. J8 bych trošku opravil.Filosofie je matkou věd.Filosofie pokládá otázky a ten kdo má dojem, že mašel správnou odpověď,začne nad tímto bádat, hledat důkazy a tak se díky filosofii může zrodit věda. Nemít pochybnosti znamená nevědět že vlastně nevím nic. Toto je filosofické tvrzení,ale přijmeš li je jako otázku za začneš o tom přemýšlet,pak je to o skutečné filosofii.A o tom je filosofie. Podám například tvrzení dvou vět a nazvu je třeba kamenem mudrců. Sto lidí začne prohlašovat,že to není pravdivé ,stovky to uznají za pravdu,ale filosof to přijme jako otázku a začne pokusně sledovat děje kolem sebe a začne chápat co předtím nedokázal pochopit.A to je smysl filosofie.Přivést lidi ke směrovanému přemýšlení a otevírat jim cestu k jejich vlastnímu poznání.Já nemohu říci, že to tvrzení (dvou vět) je pravdivé,protože zde není vždy přesný výsledek,ale přijmeš li to jako filosofickou otázku, můžeš dojít k velmi cenným poznáním a můžeš díky tomu lépe chápat svět kolem sebe. Tvrdí li cosi filosof, nemusí to být pravda a mnohdy ani není. Dokážeš li je však přijmout jako otázku,pak můžeš k cenným poznáním dojít. Ten kdo si myslí, že překročil hranici a dosáhl stavu vlastní dokonalosti a poznání pravdy, většinou pouze cosi jako pravdu uznal a od toho, co má skutečnou cenu se vzdálil. Začneš li skutečně něco vědět, objeví se před tebou tolik otázek, že si uvědomíš že ve skutečnosti nevíš téměř nic. Jestli jsem správně vyhodnotil tvoje slova, našel jsi pravdu v Bohu a tu považuješ za absolutní.Mýlím se???
Sláva |
|
|
Topic |
|
|
|