Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 31/12/2006 : 15:53:20
|
Ftarflone a Richarde.
Pánové, na tato slova jsem čekal. Přesně proto jsem zde. Mně je zcela jasné, že bych s tímto ve vědě neprorazi. A tak jsem si říkal, že by se zde mohl najít kdosi, kdo by mne i přes chyby ve formě dokázal pochopit , mohlo by jej to zaujmout a mohl by pokračovat,či to přepracovat. Jinak řečeno, mohlo by jej to inspirovat. Protože nejsem zvyklý komunikovat dělal jsem chyby,ale snažil jsem se je postupně odstraňovat. A tak jsem začal přejmenovávat dříve užívané výrazy aa stalo se cosi legračního.Začal jsem téměř rozumět tomu co jsem psal.Udělal jsem si v hlavě zmatek a začal přemýšlet o tom, že by asi bylo lépe odejít. Nyní čtu, že jsem neměl podlehnout a měl jsem psát tak jak jsem byl zvyklý myslet.
Nyní odpusťe, odjíždím hrát Silvestra.Nějak jsem u počítače zaspal a mám nejvyšší čas. Tak zatím Ahoj a do nového roku hodně zdraví a životních úspěchů.
Jestli najdete trošku času a chuti, napiště mně cosi o Googl.Dá se říci, že vlastně ani nevím přesně co to je.
MB |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 31/12/2006 : 16:11:12
|
Miloslave Z hlediska uzivatele - sluzba, vyhledavajici stranky co nejlepe odpovidajici klicovym slovum, ktera zadas. Je to ale porad jen umela inteligence, takze vysledky nejsou idealni. Mimo stranek muzes hledat taky obrazky podle jmen, ale ja hledal treba klasickeho Jolly Jokera z zolikovych karet a nenasel. No, nic dalsiho me nenapada, tak me kdyztak doplnte. Ale asi nebude treba, je to jednoduche.
|
|
|
ftarflon
Aktivní uživatel
Slovakia
192 Posts |
Posted - 31/12/2006 : 21:11:33
|
Miloslav, zdravim.
Tu je minikurz "Čo je to Google".
Internet pozostáva z obrovského množstva webových stránok. Odhaduje sa, že v roku 2005 bolo na celom svete 200 miliárd stránok. Ak hľadám nejakú informáciu, je veľmi pravdepodobné, že niekde na svete už existuje stránka s touto informáciou. Ale to mi je málo platné, keď nepoznám presnú adresu tejto stránky. Preto vznikli vyhľadávanie služby, ktoré prehľadávajú internet a ukladajú si kľúčové slová z jednotlivých stránok spolu s ich adresou. Tomu sa hovorí indexovanie stránok. Potom stačí poznať len adresu takejto vyhľadávacej služby, zadať tie správne kľúčové slová a dozviem sa adresu stránky s informáciou, ktorú potrebujem.
Toto je len princíp, ako to funguje. Detaily sú zložité, špičkové vyhľadávacie algoritmy sú dokonca utajované pred konkurenciou.
Najznámejšou a asi aj najlepšou vyhľadávacou službou je Google. Odhaduje sa, že Google má v súčasnosti zaindexovaných asi 25 miliárd stránok. Používanie Googla je veľmi jednoduché. Stačí ísť na adresu http://www.google.com a zadať "tie správne" kľúčové slová. Chce to trocha cviku vo výbere kľúčových slov, aby sa človek dostal k tej informáciii, ktorú potrebuje. Pre začiatok skús napríklad zadať do googla Miloslav Bažant, alebo Miloslav Bažant analýza a uvidíš, ako to funguje.
f.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/01/2007 : 09:34:29
|
Díky Ftarflone.
Skusil jsem ten Google a je to prima cesta k informacím. Nejspíše ji budu často používat. Já jsem vůbec netušil oč jde a ve svém strachu daném neznalostí jsem se obával vstupu na nějaké placené stránky. Teprve se učím s internetem pracovat a ten strach s placených stránek mne trošku zdržuje.
MB |
|
|
noemus
Grafoman
Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 25/06/2007 : 18:07:37
|
To nebylo právě fér smazat první příspěvek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 26/06/2007 : 11:31:25
|
Richarde.
Smazal jsem to oč nebyl zájem a našel jsem to až na desáté stránce. Otázka férovosti či neférovosti zde není relevantní. Smazal jsem i první kapitoly románu,protože bude dokončen a nejspíše i vydán.To co jsem smazal je na přání nakladatele, kterého jsem získal právě díky tomuto fóru.Bylo by nefér to zde ponechat a riskovat že to nějaký plagiátor zneužije pro vlastní dílo. Bylo to tedy jednání férové vůdči nakladateli,který do toho chce investovat své prostředky. Vše je tedy jinak než bylo, nebo než se tě může zdát.Doufám že toto dokážeš pochopit a stejně tak i ostatní ve fóru. Kdybych to zde neukázal, neměl bych nakladatele.Kdybych to zde ponechal, přišel bych o nakladatele,protože riziko plagiátu by bylo stále veliké a ohrožovalo by investici nakladatele.
MB |
|
|
Topic |
|
|
|